• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Sabah uyandırmadım tıka basa doyurdum napim geceleri bazen kaçıyor 2 saat olayı. Zaten 3 kez beslendi o süreçte diye kaldırmadım. Gündüz kaldırıyorum ama mutlaka
Gündüz ben de kaldırıyorum zaten 2 saati geçirmiyor kendisi de ama gece mahvoluyoruz ya 9-10 saat uyanık kalıyor bazen o zaman kaldırmıyorum işte ama kilosu da alt sınırdan gidiyor acaba uykusuzluktan mı yoksa 4-5 saat beslemedim diye mi oluyor bilmiyorum

Aynen aynen valla aynısı şu an bantlar bitişik duruyor alt kısım bol ama bacaklar sıkıyor ben de prima mı alsam diyorum hiç riske girmeden ama artık 2 sene devam etmek gerekecek
Evet kolay kolay dönülmüyor primadan. Hadi çok pahalı bi deneyeyim diye sleepy aldım kızıma o lastik izleri bir ay geçmedi ilk iz olduğunda eşimle tartıştık niye değiştiriyorsun çocuğun bezini falan diye kavga etti bana. Şimdi primaya dönersek kafadan 2 sene kullancaz çokta pahalı ya 🤦🏻‍♀️ kızım şu bakıcıya biraz alışsın bez bırakma sürecine gircez kuvezden beri prima kullanıyor onla başlayıp onla bitircez 🤦🏻‍♀️
Oof ya kaymasa belki uyumaya devam edecek. Bütün gece uykusu böyle bölük pörçük. 6 aydan sonra kullanmam herhalde ya çocuk uyku falan uyuyamiyor 🙄
Ben gece gözümü karartıp pusette yatıracaktım çocuk dikey durunca daha rahat ediyor ya iyi uyuyor kaymasalar reflü yatağında da iyi uyuyacak ama yok yani bende bulamadım ona çözüm. Yastık ta 2 yaş öncesi önerilmiyor ama çok ince yastık kullanırım reflü yatağını bırakınca napayım yada gece bi ara onuda denesem mi dedim🤦🏻‍♀️

4 kiloyu biraz geçmişti sanırım canım. cesursavasci cesursavasci bir büyük bedene gectim demisti ben de sanki 2 numara yokmuş gibi 1 takiyordum hep. Sonra aklıma geldi 2ye geçmek ama ikinin de bacak kısmı sıkıntılı. Günde kaç tane değiştiriyorsun. Bence 10 günlük hesapla. 10 günden sonrası artık sıkmaya başlar gibi
Ben 2.hafta 2ye geçtim 3.hafta sonunda 3e geçtim şuan hala 3teyim bu baya da götürür cirtlar üst üste geliyor bacagida rahat şuan kilosu 4750

Aa yiyorum evet her gün domates yiyorum ondan mı olmuş of çok üzüldüm. İncia nın kremini kullanıyordum o kesmedi, sebamed oğluma iyi geliyordu o da iyileştirmedi acaba dedim rengi mi böyle ama değilmiş 🥲
Bi asitli şeyler yemeden 1 hafta takip et süte geçtikçe idrardan düzelme olacak mı bak bakalım. Bazı pişiklere standart kullanılanlar iyi gelmiyor. Kızımın poposunda pekmez kaynaklı pişik vardı onu sudocrem geçirmedi mesela kantaron yağı geçirdi. Vajinadaki piştiği sudocrem geçirdi. Dün oğluma poposundaki tahrişe doktor hangi kremi kullanıyorsun dedi bephantol dedim. Geçirmemiş hametan kullan dedi pişiğin içeriğine bağlı olarak kremlerin etkileri değişiyor

Sleepyi bi seven benim sanırım ki bebeğimin bacakları da etli sizinkine niye böyle oldu hep iz anlamadim
Bu millet sleppyi nasıl kullanıyor ya bizde mi problem var. Oğlum ilk doğduğunda o bantlar baya üst üste geliyordu yine bacaklarda lastik izi vardı hala var. İki numarada da var. Lastikleri azıcık kesip genişlettim sızdırdı. Ama çok sıkı yani cidden lastikler. Hiç anlamadım 12 kilo kızıma 5 numara prima gayet iyi oluyor. Çok büyük bez kullanmak ta iyi değil bebeğe bacak arası açık olur zaten gelişim sürecinde deforme oluyor önerilmiyor. Napcağımı şaşırdım şeytan diyor git prima al. Öncesinde bi ya molfix ya babyturco ya şans vercem ama

Gece eşim ellerini içine sararak kundak yaptı normalde kıyameti koparır ama babasına ses etmedi 😀 reflü yatağıyla biz de ortamıza koyduk ağzına emzik verdik babası pışladı 4 saat uyumuşuz öyle 🫣 aramızda olunca daha rahat uyudu gerçekten ama ben hala korkuyorum ezeriz diye. Siz de yatağı dörtleyin bari yanına bir yatak daha atın yerin varsa geniş geniş yatarsınız

Ay benim oğlum da öyleydi ya gerçekten erkek çocuk farkı demek ki 😄 şimdi kızım kaymıyor yataktan. Battaniye ve yastıkla bariyer yapıyordum ben kaymasın diye ama 6 ay yatırmadım 2-3 ay maximum sonra normal ortamızda yatırdık direkt yatağa şimdi cesaret edemem ama 🙈
Bi beşik daha alacağıma tek kişilik bi yatak mı alsaydım diye düşündüm de. İşin kötü tarafı şu ikiside benimle uyumak istiyor ben hangi tarafa döneyim birine dönsem öbürüne sırtım dönük olacak. Dümdüz de yatamam. Tişörtümü koydum yanına oda kesmedi. Ama kokumuzu istiyorlar galiba ya kokuyla gerçekten iyi uyuyorlar

Kusma durumundan ötürü kullanıyorum canım yatış pozisyonu o şekilde öneriliyor ya :KK43:
Ben hafif eğim yapıyorum kafasının altına.. bugün gözümün önünde 2.kere öyle kusmasi ağzından fiskirdi ama çocuk bogulmadi çok az eğim bile yetiyor çocuğun uyanıyorsa kullanma

Kız bebek anneleri @melegim can gulumsebebek gulumsebebek medusaa medusaa @Kardelenzey benim kızın vajinası dış dudak kısımları hep kırmızı ya, hiç beyaz halini görmedim. Hastanede annem değiştirdi ona sordum hatırlamıyorum diyor ama normali böyle kırmızı olamaz dimi? Hep pişik mi yani?
Benimkide biraz kirmizi.bende suphelenip ust uste pisik kremi surdum ama bence normali o gibi..

I ImaginaryLife bizim de öyle kırmızı ve hafif şiş gibi.
Duşa aldıkça daha da azaldı kırmızılık ama pişik gibi duruyor ben çok sık krem sürmedim sonradan başladım şimdi de çok etki olmadı.
Sudocrem iyimiş onu alcam.
Kantoran yağı da iyi geliyor

Evet kolay kolay dönülmüyor primadan. Hadi çok pahalı bi deneyeyim diye sleepy aldım kızıma o lastik izleri bir ay geçmedi ilk iz olduğunda eşimle tartıştık niye değiştiriyorsun çocuğun bezini falan diye kavga etti bana. Şimdi primaya dönersek kafadan 2 sene kullancaz çokta pahalı ya 🤦🏻‍♀️ kızım şu bakıcıya biraz alışsın bez bırakma sürecine gircez kuvezden beri prima kullanıyor onla başlayıp onla bitircez 🤦🏻‍♀️

Ben gece gözümü karartıp pusette yatıracaktım çocuk dikey durunca daha rahat ediyor ya iyi uyuyor kaymasalar reflü yatağında da iyi uyuyacak ama yok yani bende bulamadım ona çözüm. Yastık ta 2 yaş öncesi önerilmiyor ama çok ince yastık kullanırım reflü yatağını bırakınca napayım yada gece bi ara onuda denesem mi dedim🤦🏻‍♀️
İnsan korkuyor da ya en ufak bir şey olsa yaşayacağımız vicdan azabını düşünmek dahi istemiyorum. Yatağının altına mi bişey koysak acaba o reflü yatağına dönüşür yatak kocaman zaten sabaha kadar kaysa sona ancak ulaşır 😂

Ben 2.hafta 2ye geçtim 3.hafta sonunda 3e geçtim şuan hala 3teyim bu baya da götürür cirtlar üst üste geliyor bacagida rahat şuan kilosu 4750
Sen 3e geçtim demeden bir kaç gün önce 2ye geçtim galiba bende. Tartıda 5 kilo çıkıyoruz o zaman bizimkine de olur herhalde 3. 3 mu alsam molfixe mi geçsem ya

Ben hafif eğim yapıyorum kafasının altına.. bugün gözümün önünde 2.kere öyle kusmasi ağzından fiskirdi ama çocuk bogulmadi çok az eğim bile yetiyor çocuğun uyanıyorsa kullanma
Benim de bugün kusmus yatakta fark ettim islakligi lavaboya gittim görmedim fışkırarak mi kustu normal mi diye. Olmadı yatağının altına eğim vereyim

Back
X