• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
İnşallah kolik değildir anlattığın koliğe benziyor 🥺

Ben ilk 10 gün yani sarılık riskini atlattıktan sonra gece hiç uyandırmadım beslemek için. Kendi uyanınca besledim. Gündüzleri rüya beslemesi yapıyorum arada oda sürekli emzik aranmaya başlayınca uykusu açılmadan emziriyorum. Ön süt son süt durumuna dikkat ediyorum doktor üstüne basa basa söylemişti 7.gün kontrolünde. Süt 30 günde toplam 5 kez mama verdim ilk üç verişim yenidoğduğu bi kaç gün içinde olmuştu. Bide dün verdim işte süt yine doyurmayınca. Süt için de ısırganotu kullanıyorum onu da son 10 gündür filan. Bence en önemlisi ön süt son süt durumu. Cesur da ona dikkat ediyor onunkide iyi kilo almış maşallah
Ön süt arka süt olmayi tam olarak nasil ? Bide rüya beslenmesinde gazini nasil cikariyorsun ? Bende gece biberonla yapiyorum onu 2 saate bir ama Gazi sabaha doğru artiyor cocuk çok kötü oluyor

🥺🥺🥺 Seninkide 3 haftalık olmak üzere. tam belirtilerini bilmiyorum bi arkadaşın bebeği öyleydi hiç susmadan saatlerce ağladığı için acile götürmüşler ne gaz nede başka bişeyi varmış. Öylece sadece ağlıyormuş 🤦🏻‍♀️ ama sık oluyor sanırım daha birkez oldu bi takip et bakalım bide iyice belirtilerini araştır
Offf inşallah sadece bugünlük bi şeydir 😔😔😔

kızlar kafayı yicektim kafayı. 2 buçuk saattir susmadan ağlıyo karnı tok altı temiz katıla katıla ağladı en son ağlarken ağzı açık bi şekilde sesi kesildi bir anda kaldı öyle mosmor oldu nefesi gitti resmen ağlamaktan ödüm koptu sonra ben ağlamaya başladım eşimi aradım telefonda beni sakinleştirdi o sırada bebek de sustu hiç böyle olmamıştı yalnız ilk günüm bi de o kadar korktum ki 😭😭😭
Canım bende çok kötüyüm aglaya aglaya bi hal oluyor iki gündür gazı mı çok anlamadım ama biyeri agrıyor gibi susmuyor kucakta gezmekten hayrım kalmadı bittim resmen niye böyleler yaaa aglıcam artık

Kızlar bebisleri kaçıncı ayında oyun halisina yatirmaliyiz? En azından oyuncaklar falan sarkıyor belki hoşuna gider 😅 uyanık kaldığı süreci ağlamadan nasıl gecircez şaşırıyorum 😅
Canım yorumlarda 2.ayin sonu 3.ayda aktif oynayabiliyor diye gördüm ama işte çocuktan çocuğa değişeceği için şuan benimki 2.ayin başında elime renkli bir şey aldım ilgini çekmiyor bu arada nasıl bi oyun halısı aldın bende bakıyorum da şunu beğendim ben sence nasil

kızlar kafayı yicektim kafayı. 2 buçuk saattir susmadan ağlıyo karnı tok altı temiz katıla katıla ağladı en son ağlarken ağzı açık bi şekilde sesi kesildi bir anda kaldı öyle mosmor oldu nefesi gitti resmen ağlamaktan ödüm koptu sonra ben ağlamaya başladım eşimi aradım telefonda beni sakinleştirdi o sırada bebek de sustu hiç böyle olmamıştı yalnız ilk günüm bi de o kadar korktum ki 😭😭😭
Bebeği öyle durumda havaya hoplatir gibi başını belini tutarak tabiki şöyle bi yuksrdan aşağıya uçtu uçtu diyerek indirip kaldırınca benimkinin dikkati dağılıyor kesiyo ağlamayi öyle yapabilirsin

Kızlar gündüzleri evin içi 28 29 30 c oluyor cam kapı açık olduğu halde bebeği nasıl giydireceğimi bilmiyorum nasıl giydirmem gerek
Çorap kesin giydir ayağından alıp gaz yapmasın bosver ayağı hep sıcak olsun mantar olacak değil el kadar bebekte yoksa olur mu🤔🤔🤔🤣 ama kısa kollu zibin giydirip birde çorapla duruyo bizimki uyurkende Müslin ortu

Canım çok sıcak oluyormuş evin. Tek askılı/kısa kollu zıbın giydir yeter. Arada ayaklarına bak soğuksa çorapta giydir uyurken de bacaklarına ince bi müslin atarsın
Çorap kesin giydir ayağından alıp gaz yapmasın bosver ayağı hep sıcak olsun mantar olacak değil el kadar bebekte yoksa olur mu🤔🤔🤔🤣 ama kısa kollu zibin giydirip birde çorapla duruyo bizimki uyurkende Müslin ortu
Evet kızlar evim çok sıcaktı bende ilk bebek olduğu için nasıl giydirsem bilemiyorum bu sefer üşütürsem diye düşünüyorum ama sağolun bundan sonra bi zıbın ve çorap giydiririm sadece

Canım yorumlarda 2.ayin sonu 3.ayda aktif oynayabiliyor diye gördüm ama işte çocuktan çocuğa değişeceği için şuan benimki 2.ayin başında elime renkli bir şey aldım ilgini çekmiyor bu arada nasıl bi oyun halısı aldın bende bakıyorum da şunu beğendim ben sence nasil
Bizimki yatağındaki dönencesine falan bakıyor ama oynama gibi bir şeyi yok henüz inceliyor sadece. O yüzden emin olamadım ben de çıkartsam mi diye. Aynı bu tarz canım, bı ara hepimiz bim bim dolasmistik ya o zaman bimden almıştım 😁

İnşallah kolik değildir anlattığın koliğe benziyor 🥺

Ben ilk 10 gün yani sarılık riskini atlattıktan sonra gece hiç uyandırmadım beslemek için. Kendi uyanınca besledim. Gündüzleri rüya beslemesi yapıyorum arada oda sürekli emzik aranmaya başlayınca uykusu açılmadan emziriyorum. Ön süt son süt durumuna dikkat ediyorum doktor üstüne basa basa söylemişti 7.gün kontrolünde. Süt 30 günde toplam 5 kez mama verdim ilk üç verişim yenidoğduğu bi kaç gün içinde olmuştu. Bide dün verdim işte süt yine doyurmayınca. Süt için de ısırganotu kullanıyorum onu da son 10 gündür filan. Bence en önemlisi ön süt son süt durumu. Cesur da ona dikkat ediyor onunkide iyi kilo almış maşallah
21. Günden sonra ön süt son süt aynı anda gelir diye okumuştum bir yerde. Bir yerde 15 dk ön süt sonra son süt geliyor diyor. Ee bebiş 10dkda göğsü bosaltiyorsa nasıl olacak? Benim kafam çok karıştı bu konuda

Bizimki yatağındaki dönencesine falan bakıyor ama oynama gibi bir şeyi yok henüz inceliyor sadece. O yüzden emin olamadım ben de çıkartsam mi diye. Aynı bu tarz canım, bı ara hepimiz bim bim dolasmistik ya o zaman bimden almıştım 😁
Helal olsun ama senin bir hafta 10 gün sonra başlar gibi😍😍😍

21. Günden sonra ön süt son süt aynı anda gelir diye okumuştum bir yerde. Bir yerde 15 dk ön süt sonra son süt geliyor diyor. Ee bebiş 10dkda göğsü bosaltiyorsa nasıl olacak? Benim kafam çok karıştı bu konuda
E bebek seminerine katılmıştım ön süt arka süt ayrı ayrıydı böyle bir şeyden bahsedilmemisti🤔

Ön süt arka süt olmayi tam olarak nasil ? Bide rüya beslenmesinde gazini nasil cikariyorsun ? Bende gece biberonla yapiyorum onu 2 saate bir ama Gazi sabaha doğru artiyor cocuk çok kötü oluyor
Canım başta süt fazla bebeğin mide küçük olduğundan mesela şimdi sağ memeyle emzirdiysem sonraki beslenmeyi yine sağ memeyle başlayıp sonra sola geçiyodum sağ meme hem iyice boşalıyor hem o sütün yağlı kısmını alıyor. Şimdi süt daha az mide büyüdü bi memeyi komple bitiriyor diğer memeyi de emziriyorum sonraki beslenmede o ikinci memeden devam ediyorum

Kız daha ellerini anca keşfedecekler nasıl oynasınlar izlerler anca göz takibi için ideal yani gözüyle nesneleri takip ediyor mu filan hoş gerçi onuda uzun öbürlü önermiyorlar dönen nesneler otizm etkisi falan filan puff 🤦🏻‍♀️
valla ben ilk meme mi sıkıyorum mesela beyaz su geliyor emiyor meme boşalıyor hala süt varmı diğer memeye geçsem mi diye kontrol ediyorum sıkınca bu sefer koyu beyaz geliyor

Bide sen biberonla beslediğin için yattığı yerden kaldırmıyorsun galiba ben emzirdiğimden kaldırıyorum sonra gazını da alıp yatırıyorum ama gece rüya beslenmesi yapmıyom ben gazı tam çıkmazsa habire uyanıp duruyo

Bende öylesine günde 30 filan veriyorum .sinirda dedi. Bende senin gibi takmiştim bu duruma saat başi sağim yapip veriyorum 30 cc cikiyor yani 24 saate vursan süt yeterli geliyor. Emzirme eğitimi aldiğim kadin sağdiğin sütün %30 daha fazla bebek yiyor diyor . Yeni sütümüz yeterli ama düzgün beslenemiyorum ben günde 3 ana 3 ara öğün şeklinde . Gece yatinca sütüm artiyor . İşte emzirme danişmaniyla calişcam bu hafta bakalim nolcak
Bana da söyler misin öğrendiklerini canım
2 saate bur bazen saatte bir o karar veriyo.. ekstra bir sey yapmıyorum bu grupta yazılan şeyleri yiyiyorum birde daha çok etcilim ben et çok yiyiyorum
Protein ağırlıklı beslenmek bence kilit nokta ben hiç et yemiyorum mesela zaten sevmem hamilelikte iyice tiksinmiştim. Yumurta yiyorum her gün sadece
Ay kolik mi acaba hangi saatlerde oldu genelde akşam saatlerinde oluyormuş kolikler

İlk defa oğlum ve kızımla tek başıma parka geldim beni tebrik edin 😂

Eklentiler

• IMG_9868.webp
    IMG_9868.webp
    48,2 KB · Görüntüleme: 58
Canım bende çok kötüyüm aglaya aglaya bi hal oluyor iki gündür gazı mı çok anlamadım ama biyeri agrıyor gibi susmuyor kucakta gezmekten hayrım kalmadı bittim resmen niye böyleler yaaa aglıcam artık
Aynı canım aynı kucakta da susmuyo saatlerdir içi dışına çıktı çocuğun ben de mahvoldum onunla birlikte 😭😭

Back
X