- 15 Mayıs 2023
- 362
- 565
- 33
İlk defa duyuyorum kız ne alakaKızlar bie şey öğrendim. Doğumdan sonra çoğu eş ebeye ya da doğum yapan kadını temizleyen hasta bakıcıya bahşiş para veriyormuş. Açıkçası bana saçma geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?
AyyyKızlar bugün gittim geldim ben. Çok şükür sancım diğer seferler kadar çıkmadı. Geçen hafta adalat vermişti doktor sancılar için. Normalde tansiyon ilacıymış ama sancı önlemek için de kullanıyorlarmış doktorlar. Benim tansiyon normal olduğu için bende baya yan etki yaptı, zaten kaç gündür tansiyon problemi yaşıyordum farketmiştim yani. Bugün de nst de bayıldım
Parayla şefkat satın almanın bu kadar yaygınlaşıp kabul görmesine çığlığı basıcam artık ya. İlk defa duydum ben de inşallah çok yaygınlaşmadan biter. Çünkü bunu herkes yaptığında yapmayanlara kötü muamele ediliyoKızlar bie şey öğrendim. Doğumdan sonra çoğu eş ebeye ya da doğum yapan kadını temizleyen hasta bakıcıya bahşiş para veriyormuş. Açıkçası bana saçma geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Biraz önce hafiften yine bir bayılır gibi oldum, yemekli misafirim var biraz yordum kendimi o yüzden de olmuş olabilir. Doktor kesti zaten adalat ı bir kaç günde düzelir dedi. Aman çocuğum iyi olsun da ben ayılıp bayılırım hiç sıkıntı değilAyyyama çok sevindim sancılarının düşmesine. İnşallah bundan sonrası çok daha rahat geçer
Ben lisede kadın doğumda staj yapınca bebişleri odaya götürünce biri vermeye kalkıştı reddettim ben bişey yapmadım ki dedimKızlar bie şey öğrendim. Doğumdan sonra çoğu eş ebeye ya da doğum yapan kadını temizleyen hasta bakıcıya bahşiş para veriyormuş. Açıkçası bana saçma geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Her şeyde neyse ama konu sağlık olduğunda bu beklentiye girilmesi çok sinir bozucu. Gerçi düğün zamanı kuaförün gelini almaya gelen damattan bahşiş istemesi falan da iğrenç. İşini yapıyosun ve paranı alıyosun zaten??? Bi insan neden kendini bu kadar düşürür, kendini geçtim mesleğine neden bu kadar saygısı olmaz, gerçekten anlamak güç.Ben lisede kadın doğumda staj yapınca bebişleri odaya götürünce biri vermeye kalkıştı reddettim ben bişey yapmadım ki dedimbiride tatlı almıştı ağız tatlılığı olsunndiye tatlı ikram edilmesi daha iyi bence bazıları vero bazıları vermeyince ebelerde laf ediyordu vermedi bahşişimizi diye
Bende öyle şeyleri hiç sevmem makas saklamayi düğünde kapı tutmayı bile izin vermedim benim kuaför öyle birley yapmadı çok şükür arkadaş gibi olduk ama düğün salonunda sahte pastayı kesmek için bıçak sakladılar ben utandımHer şeyde neyse ama konu sağlık olduğunda bu beklentiye girilmesi çok sinir bozucu. Gerçi düğün zamanı kuaförün gelini almaya gelen damattan bahşiş istemesi falan da iğrenç. İşini yapıyosun ve paranı alıyosun zaten??? Bi insan neden kendini bu kadar düşürür, kendini geçtim mesleğine neden bu kadar saygısı olmaz, gerçekten anlamak güç.
ALLAH acill Şifalar versin canım sağlıkla zamanında gelsin Göktuğ bebiş annesine sımsıkı tutunsunKızlar
Yüksek tansiyon ile hastaneye yatışım oldu idrarda protein kaçağı var, ayaklarda hafif şişme ve başağrısı da var tansiyonum 15 seviyelerinde
24 saatlik idarar biriktirmeye başladık
bana dua edin lütfen ismim Sevda oğluşumun ismi Göktuğ
Benim kesin sezeryanla olacağı için nisanın ilk haftası doğum olur canım Mart başı da hazırlık nasip olursaBen doğurcan sandım kız dedim haftamızda aynı niye mart başı
Benim de tedaviyle oldu acaba tedaviyle olanın ne farkı var ki sezaryen dediler merak ettimKızlar iyi akşamlar bugün doktora gittik 30 +4 deyiz bebek gelişimi gayet iyi herhangi bir sıkıntı yok dedi kilo 1800 boy 43 falan dedi . Tedavi ile olduğu için sezeryan önerdi daha doğrusu biz sorduk .Eğer sezeryan olursa 39.haftada alırız dedi bebeği yani 1 nisandan itibaren hangi tarihi söylersek o zamanlarda doğum olmuş olacak. Tedavi ile olanlar ne yapmayı düşünüyorsunuz acaba ? Ayrıca çalışabilir raporunu ise 32+0 da veriyorlarmış .
Özel ebe ben de istiyorum hele ki anksiyetesi yüksek insanların kesin ebesi olmalı bence her şeyi sorabiliriz yanımızda bilen biri olur kafa daha rahat olur. Mesela emzirme eğitimi harika bişey her bebek memeyi ağzına dayayınca çekmiyodur. Ne kadarmış canımcım özel ebelerin ücretleri?Ebeyle görüşmemi anlatıyorum. Uzun yazıcam çünkü kişisel ve herkesin beklentisine göre şekillenen sınırları çok belli olmayan bir destek tanımı var, valla sonra kör olduk demeyin. P Pumpkin04 senle haberleşiriz demiştik geçen hafta eğitim aldığında, hep aktif değilsin müsait olduğunda okursun diye menşınlıyorum
benim doğum şekliyle, doğum anıyla veya bebekle ilgili endişelerim genel olarak yok. o kısımlarda çok teslim olmuş ve ne olursa olsun kabul edeceğim bir kafadayım ve bu kolay kolay da bozulmaz gibi görünüyor. ama doğuma yaklaştığımız ve sonrasında takip eden süreçte kendi bedenimle, kapasitemle ve psikolojimle alakalı birtakım endişelerim var çünkü hiç bilmediğim, sınırları bile çizili olmayan, iyisiyle kötüsüyle neredeyse hiçbir yerde konuşulmayan bir alan. ebeyle çalışmayı istiyor olma odağımda kendine bakmayı ve önceliklendirmeyi beceremeyen bir insan olmam yatıyor. bir de bir türlü kimseye kendimi salıp bırakamamamBu konularla ilgili olarak beni çok ama gerçekten çok rahatlatan bir görüşme oldu, kendi ihtiyaçlarımla çok örtüştü. Shut up and take my money gibi bir yere geldim, inşallah kocam da gelir fkkfk
Konuştuğumuz kadarıyla söylüyorum, ana hatlarıyla bahsedicem genel bilgilendirme gibi. Doğum sürecinde doktor dışında da bir profesyonelden destek almak isteyen anne adayları doula veya ebe ile çalışarak kendi ihtiyaçlarına yönelik olarak destek alabiliyorlar. İkisi arasında medikal olarak fark var, örneğin ebeler eğer hastane bunla ilgili bir kısıt koymamışsa doğum anında ameliyathanede bulunabiliyorlar ama doulalara izin verilmiyor gibi. Bununla beraber doğum öncesi yapılan anneliğe ve doğuma hazırlık ile bebeğe hazırlık gibi tüm gün süren çalışmalar ortak, genelde 2-3 gün süren eğitimler oluyor. Yine hastanede sezaryen veya vajinal doğum fark etmeksizin bulunup anneye babaya destek oluyorlar ve doğum sonrası yine birkaç güne yayılan emzirme eğitimi, anne bakımı, bebek bakımı gibi hizmetler sağlıyorlar. Bu doğum sonrası kısmı biraz çalıştığın kişinin kişisel gelişim alanıyla da bağlantılı olarak şekillenebiliyormuş, örneğin bir ebe emzirme konusunda çok yetkinken bir diğeri kadın sağlığı konusunda daha bilgili olabiliyormuş. Yani anladığım kadarıyla gün bazında bir kişi size 5-7 gün boyunca destek oluyor gibi düşünülebilir. Bence güzel ve kıymetli bir destek alanı, benim aşağıda özetlediğim görmezden geldiğim, düşünmek istemediğim amaaan herkes bir şekilde giriyor çıkıyor dediğim iki konu hakkında da gözümü açmış bulundu, o açıdan da çalışmasak bile iyi ki tanışmışız dedim ve çok memnun ayrıldım. Bence bu iki soruyu herkes kendine sorsun ve üzerine düşünsün sözlüye kaldırıcam djfmfk.
ay neyse yazdıkça uzuyor, çünkü iki buçuk saat kesintisiz konuştuk. aktarmadığım da çok şey var. en kısa haliyle anlatmaya çalıştım, ona rağmen şarjım bitmek üzere. Sorusu olan sorsun şarja takınca yanıtlarım. Hoşçağalın gidiyom ben.
- Doktor doğumun ne kadar içinde ve ne kadar dahil olacak, bu konuşulan ve sınırları çizilerek karşılıklı mutabık kalınan bir konu mu? Senin beklentinle doktorun gerçeği örtüşük mü? Kendi açımdan bilmiyorum yooo olarak cevapladığım için biraz kafa açtı. Doktor bu süreçlerin ne kadarına dahil olacak ki hiç fikrim yok. Tecrübeliler yanıtlasın.
- Hastanede yapılacak işlemlerin ne kadarı konusunda bilgilisin, kendi hakların ve bebeğin hakları konusunda güvendiğin ve teslim olduğun profesyoneller tarafından ne kadar bilgilendirildin? Beni kimse bilgilendirmediği için hmmmm falan dedim, aslında düşününce çok saçma dünya para verip bir hizmet alıyorum ve aldığım hizmetin kapsamını kendi söz hakkımı falan bilmiyorum. Bir prosedür var herkesi kapsayacak şekilde oluşturulmuş, ben de ona sorgusuz sualsiz dahil oluyorum gibi.
Yeterince para alıyorlar zaten böbreğimiziiimi verelimKızlar bie şey öğrendim. Doğumdan sonra çoğu eş ebeye ya da doğum yapan kadını temizleyen hasta bakıcıya bahşiş para veriyormuş. Açıkçası bana saçma geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Korkma ciğer gelişimi verdiler ya gerisini Allah’a bırakİyi olmaya çalışıyorum canım 2 kez ciğer gelş iğne vurdular çok korkuyorum erkenden gelecek oğlum diye
tansiyonum 14 15 civarı yarını bekliyoruz idrar sonucuna göre karar verilecek galiba
Aslında bir fark yok ben tüp bebek tedevisiyle hamile kalıp normal doğum yapıldıgını biliyorum. Bu birazcıkta annenin ne istedigine bağlı. Ama bazı doktorlar direk kıymetli bebek uğraşmışsınız sezeryan olsun diyor tıbbi açıdan bir zorunluluk diye düşünmeyinBenim de tedaviyle oldu acaba tedaviyle olanın ne farkı var ki sezaryen dediler merak ettimbenim doktorumla daha doğum şeklini konuşmadık sorduğumda 32.haftadan sonra bakıcaz konuşucaz dedi ama kendisi ısrarla normal doğum yanlısı bir hekim. Ben gittiğimde sorucam bu konuyu tedaviyle olanları niçin sezaryene yönlendiriyolar diye. Daha sağlıklı olucaksa eğer bizim için öyle yapıcaz tabi
evet hani diğer bebeklerden bi farkları yok tutunduktan sonra o yüzden merak ettim niçin böyle diye. Hangisi benim ve bebeğim için sağlıklı olcaksa o olsun doğum yöntemi hiç farketmez sağlıcakla doğuralım inşallah hepimizAslında bir fark yok ben tüp bebek tedevisiyle hamile kalıp normal doğum yapıldıgını biliyorum. Bu birazcıkta annenin ne istedigine bağlı. Ama bazı doktorlar direk kıymetli bebek uğraşmışsınız sezeryan olsun diyor tıbbi açıdan bir zorunluluk diye düşünmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?