Tamamdır çok sağ ol ya, doktoruma yazıyorum o kadar yoğun ki her sorumun cevabı saatler sonra geliyor, dediğin gibi yaparımüüfff bi de bana sor valla yiyorum ben canimin istedigini. Doktorum da yeme demedi zaten, hamilesiniz yiyin dedi, ama bir gün yediyseniz ertesi günü dikkat edin dedi yani ölcülü olucak.
Simdi biliyorsun demek ki bal dokunuyor. Birkac gün yeme, sonra canin isterse yine kahvaltida eppege bir kasik sür gec. Ben de kaymakli bal istiyordum bir ara, ama bana bal cok dokunmadi. Cikolata da dokunmuyor mesela ama recel ve pekmez kötü oluyor. Bu sekilde deneye deneye buluyorsun. Her sekeri vücut baska isliyor gibi bir sey.
Hic yememek imkansiz yani, öyle bir dünya yok hormonlar böyleyken.
Yollarimiz farkli ama seni cok iyi anliyorum. Bu islere baslamadan once ben saniyordum ki iste deniyorsun oluyor bi ara. Olmazsa da olmuyor. Yani olmamasi durumunu biliyordum tabi ki ama o olup olmamasi yolunun bu kadar mesakkatli ve bir sürü farkli hali oldugunu bilmiyordum. Hamile kalmaya calismak, bebeklerimi tutmaya calismak bana cok degisik bir hayat dersi de oldu. Hayatta tek bir seyin olabilmesi icin ne kadar opsiyon varsa olmamasinin da bir o kadar sebebi oldugunu bu sürecte ögrendim. Nasil desem, hayata cok keskin yargilarla bakmiyorum artik.Doğru diyosun hiç belli olmaz ama benim iki buçuk sene olmadı, bekledik epey başta tüp bebek fikrine hiç adapte olamadım kendiliğinden olmuyoru sindirmem çok uzun zaman aldı, o uzun süreçte takviyeler, yumurtlama takibi, ilaç tedavisi, stres resetleme tatilleri falan, tuş kombinasyonları, hepsine aynı anda basma falan her şey denendi bir türlü olmadı yani. Çok kötü günlerdi, bilmiyorum hiç olmamış bir şeye peş peşe her ay ha oldu ha olacak hevesi, sonra yaşadığı hayalkırıklığı, olmayanın yasını tutması, tekrar kendini motive etmesi gerekliliği falan zorladı beni. Eksi sekiz milyon alıcıymışım ben herhalde, ne kadar verilse de artı olmamış tövbe estağfurulla dmkfkd
Çok teşekkür ederim yaOlsun canım nereden başladan karbende bilmiyordum bürgün bezelye yedim şekerim yüksek çıkmıştı sonra diyetisyene sordum araştırdım baya yükseltiyormuş havucu da diyetisyen söylemişti hiç bilmemekten iyidir canım bundan sonra dikkat edersen hayatına yansımaz sonra geçiyor ama dikkat etmezsen sonrası için sıkıntı olur. Sen öncesini düşünme inşaAllah
Ben elime iğne batsa ay uy oy oluyorum iKuzum o onu demiş bu bunu yapmış çok takılma doğum zaten çok uzun süren bişey değil. Ki sonucunda bir finduk verecekler inşaAllah eline ona odaklan. Herkes farklı acı eşiğine sahip farklı bünyeye çatıya sahip kimseyle kendini kıyaslama oldumu
Yaa baya baya aynı şeyleri yaşıyoruz şuanH Htcecrin canım yazdıklarını okudum da baya benzer şeyler yaşıyoruz şuan2 hafta kadar önce tsh yüksek çıktı onun için ilaç kullanmaya başladım ve ekstra beslenme düzenimi değiştirmemi söyledi doktor. Nasıl olacak falan diye düşünürken bu kontrolde de suyum fazla çıktı. Karbonhidrat ve şekeri kesmemi söyledi şimdi de. Meyve bile az az porsiyonlar şeklinde tüket dedi. Kontrolden beri açım desem yeridir. Kahvaltıda ne yemem gerekiyor akşam ne yemem gerekiyor hiç bilmiyorum bilinmezlik gerçekten kötü ve resmen tatlı yokluğu çekiyorum birden kestiğim için öğrenirsen bana da söylersen çok sevinirim
Doğum konusunda da bende normal istiyordum sırf başkalarına muhtaç olmadan hemen ayaklanayım diye. Ama şimdi böyle değişik değişik sıkıntılar çıkıp durunca amaaaan diyorum sağlıklı bir şekilde zamanında gelsin de bebeğim yanımda kim varmış kim yokmuş umrumda değil. Sezeryanda da 2-3 günde ayaklanmaya başlıyorlar sonuçta.
Suni sancı konusunda da bence de korkmana gerek yok. Benim haftam geçince anneme de suni sancı vermişler 5.5 kilo normal doğum yani. Evet çok zordu ama kucağına alınca her şeyi unutuyorsun diyo annem. Bizim ve bebeğimiz için en sağlıklısı hangisiyle doktorumuz bilir zaten. Bu sebeplerden şimdiden kendini hiç strese sokup üzmesağlıkla gelsin bebişlerimiz yeter
O kadar da olur kız sendeYok kız çok da takdir etmegeçen gün hamburger yedim dışarıdan fgvhjklö
Bende geçen ananas yedim ama çok güzeldi sonra bi okudum erken doğum yapıyor rahim duvarını yumuşatıyor diye bende onu hurmayı son ayımda yeme kararı aldım kız ne açız yaKızlar, ben canım ne isterse onu yapıyorum, kola içtim, birkaç gündür çikolataya dadandım( vazgeçemiyorum) bu zamana kadar paketli ürün hiç yemedim ama aşırı canım istiyor, geçenler de ciğer yedim aklıma geldi
Bu arada Kudüs hurması gerçekten sancı yapıyor yemeyin, canım istedi, umre ziyaretinde 2 tanecik çikolata olandan yedim, kasılmalarım oldu daha asla yemem mesela, korktum o gün çok çünkü tutamadın şu mideni dedim kendime sürekli hayıflandım
bal zararlı mı ikinci kavanozu bitirdimTamam bal yemeyeyim ya da sen şimdi bir kaşık falan yediğimi sanıyorsun da ekmeğin birini onla yedim sırfBen normal zamanda yemem bi de bunu, hamileyken işte ahh.
İnsan psikolojisi çok acayip bişi bak sevmediğin bir olayın içine girmek durumunda kaldığında kendini;Ben elime iğne batsa ay uy oy oluyorum iyani acı eşiğin çok düşük
Şeker ölçüyorum ya canım onu biraz yükseltti, öyle bir durumun yoksa zararlı değil tabii kiBende geçen ananas yedim ama çok güzeldi sonra bi okudum erken doğum yapıyor rahim duvarını yumuşatıyor diye bende onu hurmayı son ayımda yeme kararı aldım kız ne açız ya
bal zararlı mı ikinci kavanozu bitirdim
+1 al benden de o kadar diyet miyet 10 gündür yalan oldu. Kola falan sevmem ama işte en masumundan züber cips çıkarmış onu ye falan dağıldık bizi toplayınKızlar, ben canım ne isterse onu yapıyorum, kola içtim, birkaç gündür çikolataya dadandım( vazgeçemiyorum) bu zamana kadar paketli ürün hiç yemedim ama aşırı canım istiyor, geçenler de ciğer yedim aklıma geldi
Bu arada Kudüs hurması gerçekten sancı yapıyor yemeyin, canım istedi, umre ziyaretinde 2 tanecik çikolata olandan yedim, kasılmalarım oldu daha asla yemem mesela, korktum o gün çok çünkü tutamadın şu mideni dedim kendime sürekli hayıflandım
Ben o ottan korkuyorum ya kocaman bişi oluyor açıyor falan evde şahsen suyun içinde öyle bişeyin varlığına katlanabileceğimi sanmıyorumKızlar normal doğum için meryem ana otu alıyolarmış alacak mısınız?
meryem ana otu fobisini de ilk defa duyuyorumBen o ottan korkuyorum ya kocaman bişi oluyor açıyor falan evde şahsen suyun içinde öyle bişeyin varlığına katlanabileceğimi sanmıyorum
Ya kavanozun içindeki görüntüsü sizi soruyorum rahatsız etmiyor mumeryem ana otu fobisini de ilk defa duyuyorum
Ne bilim, kök gibi bişi zati. Hiç öyle bi rahatsızlık duymadımYa kavanozun içindeki görüntüsü sizi soruyorum rahatsız etmiyor mu
Bu nedir arkadaş içinden ne çıkcak belli değilNe bilim, kök gibi bişi zati. Hiç öyle bi rahatsızlık duymadım
Muayenelerden sonra eger normal dogumKızlar normal doğum için meryem ana otu alıyolarmış alacak mısınız?
Kız denizde ayağıma yosun değince ben de çok kötü oluyorum.Bu nedir arkadaş içinden ne çıkcak belli değilama bu benle alakalı bişi tabi deniz altında da böyle şeyler görünce bi ıyhhhhh oluyorum herkesin bi şeysi var işte
Bence hatırlatacağız Mart ayında habireMuayenelerden sonra eger normal dogum
Icin bebegimde bende uygunsak ben dusunuyorumbenim hem dogumlara katilan hocam hemde takip ettigim ebeler hep bahsediyor bence degisik bi şey mistik bi ortam yani unutmazsam
Insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?