2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Tamamdır çok sağ ol ya, doktoruma yazıyorum o kadar yoğun ki her sorumun cevabı saatler sonra geliyor, dediğin gibi yaparım

Yollarimiz farkli ama seni cok iyi anliyorum. Bu islere baslamadan once ben saniyordum ki iste deniyorsun oluyor bi ara. Olmazsa da olmuyor. Yani olmamasi durumunu biliyordum tabi ki ama o olup olmamasi yolunun bu kadar mesakkatli ve bir sürü farkli hali oldugunu bilmiyordum. Hamile kalmaya calismak, bebeklerimi tutmaya calismak bana cok degisik bir hayat dersi de oldu. Hayatta tek bir seyin olabilmesi icin ne kadar opsiyon varsa olmamasinin da bir o kadar sebebi oldugunu bu sürecte ögrendim. Nasil desem, hayata cok keskin yargilarla bakmiyorum artik.

Ve en kötüsü de neydi biliyor musun? Kayiplarim sonucunda kendi vücuduma olan inancimi ve güvenimi yitirmistim. Bu bir insanin, hatta bence spesifik olarak bir kadinin yasayacagi en kötü psikolojilerden biri. Oglum icin denerken bu son artik demistim. Tüp bebek degil, ama cinsel iliskiyle meydana gelen bir hamilelik de degil, cok ayrintiya girmeyeyim. Artik kabul ediyorum dedim. Bunu da denedikten sonra (cünkü depodaki son sansimizdi diyelim) bitti kendimi cocuk istegimin gerceklesmedigi bir hayata adapte edecegim dedim. Ve o denemede oldu. Ve cok da büyük bir huzur ve mutlulukla geldi. Kendime olan sevgimi geri kazandim. O yüzden oglumun varligina cok sey borcluyum.

Çok teşekkür ederim ya

Ben elime iğne batsa ay uy oy oluyorum i yani acı eşiğin çok düşük

Yaa baya baya aynı şeyleri yaşıyoruz şuan, sonuçlar çıktıktan sonra çok canım sıkıldı, en afaki şeyleri düşünmeye başladım ama şimdi biraz daha iyiyim, özellikle burdaki güzel anneler sayesinde, hepiniz iyi ki varsınız.
Benim tsh takibin gebelikten 1 yıl önce başladı bebek istediğim ve TSH da 5 üzeri olduğu için takibe başlamıştık hâlâ devam ediyorum ama kontrol altında çok şükür. Gebelik şekeri içinde gidemediği endokrinoloji randevum için 15 gün ceza yedim onu bekliycem ardından hemen yönlendirmeleri doğrultusunda hareket edeceğim tabi bu süre içerisinde elimden geldiğince de dikkat edeceğim

Bende geçen ananas yedim ama çok güzeldi sonra bi okudum erken doğum yapıyor rahim duvarını yumuşatıyor diye bende onu hurmayı son ayımda yeme kararı aldım kız ne açız ya
Tamam bal yemeyeyim ya da sen şimdi bir kaşık falan yediğimi sanıyorsun da ekmeğin birini onla yedim sırf Ben normal zamanda yemem bi de bunu, hamileyken işte ahh.
bal zararlı mı ikinci kavanozu bitirdim

Ben elime iğne batsa ay uy oy oluyorum i yani acı eşiğin çok düşük
İnsan psikolojisi çok acayip bişi bak sevmediğin bir olayın içine girmek durumunda kaldığında kendini;
-yaaaaa amaaaan 2-3 saat sonra bu durumdan nasılsa kurtulup hayatıma devam edeceğim ne olabilirli ne kadar acıyabilir ki dersen o durum sana kocaman olmak yerine küçülüyor. Her zaman dişçi, tüp bebek (sürekli vajinal muayene böööögggk gelmişti) gibi şeylerde hep böyle zarar görmeden çıkabildik. Ama eğer sürekli söylenirsen, nazlanırsan, kötüsünü düşünürsen o hayatta an da çekilmez olur nacizane tavsiye vereyim kabul edersen.

Bu sporcu psikolojisidir aynı zamanda bir maç belirli süre içinde oynanır ve sen sadece o ana odaklanırsın çünkü o süre içinde o iş yaşanır ve biter ters psikoloji yani dana dediğim de

Şeker ölçüyorum ya canım onu biraz yükseltti, öyle bir durumun yoksa zararlı değil tabii ki

Benim seker sikintim yok cok sukur ama bu ara biraz kiloyu kacirinca dikkat edeyim dedim . Elimin altında bi kavanozum var icinde kuru kayisi cig badem ve ceviz var . Fare gibi onlari kemirip duruyom iste bi koca sise de su . Hamilelik basindan beri portakal ve mandalina istegi oldu cok skur çoğunlugunu kisin gecirdigimiz bi hamilelik surecimiz oldu . O yuzden gunde bir meyvem o . Tam istedigim zamandayim yani

+1 al benden de o kadar diyet miyet 10 gündür yalan oldu. Kola falan sevmem ama işte en masumundan züber cips çıkarmış onu ye falan dağıldık bizi toplayın

Şaka maka sürekli dikkat edip böyle kaçamaklar bana masum geliyor. Önemli olan yedikten sonra pişman olmamakmış. Sal annem bu arada genel hurmayı diyetisyenim yasaklamıştı son ay yedircem demişti kasılma yaptığı için

Ne bilim, kök gibi bişi zati. Hiç öyle bi rahatsızlık duymadım
Bu nedir arkadaş içinden ne çıkcak belli değil ama bu benle alakalı bişi tabi deniz altında da böyle şeyler görünce bi ıyhhhhh oluyorum herkesin bi şeysi var işte

Eklentiler

• IMG_4969.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 55
Kızlar normal doğum için meryem ana otu alıyolarmış alacak mısınız?
Muayenelerden sonra eger normal dogum
Icin bebegimde bende uygunsak ben dusunuyorum benim hem dogumlara katilan hocam hemde takip ettigim ebeler hep bahsediyor bence degisik bi şey mistik bi ortam yani unutmazsam
Insallah

Bu nedir arkadaş içinden ne çıkcak belli değil ama bu benle alakalı bişi tabi deniz altında da böyle şeyler görünce bi ıyhhhhh oluyorum herkesin bi şeysi var işte
Kız denizde ayağıma yosun değince ben de çok kötü oluyorum. ama bunu biri alcak suya koycak herhalde. o açılırken bizim de rahmimiz mi açılıyomuş

Muayenelerden sonra eger normal dogum
Icin bebegimde bende uygunsak ben dusunuyorum benim hem dogumlara katilan hocam hemde takip ettigim ebeler hep bahsediyor bence degisik bi şey mistik bi ortam yani unutmazsam
Insallah
Bence hatırlatacağız Mart ayında habire

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…