2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Aynen benim de öğrendiğim kadarıyla 37 den sonra hiç bir sıkıntı yaşanmıyor. Doktorlar da garantiye alıp planlı sezaryende 38+ larda yapıyorlar. Mesela arkadaşımda gebelik kolestazı vardı ve en geç 38 de alınması gerekiyordu bebeğin. 37+5'te aldı doktoru. Hemen de kucağına verdi hiç bir sorun yaşamadılar çok şükür.

Ay hadi kolaylıkla öyle detince de az kalmış be abooooo heyecan basıyor düşündükçe ama böyle eldivenleri takılmış tulumlu bir minnakın omzumda yatıyor olmasını düşündükçe de ağlayasım geliyor oyyhhhj

Ben de öyle tam 9 ay 10 günken sancısı mancisi 1 saat içinde hem de evde ebeyle doğuvermisim. Böyle lüks bir doğum yok ya, hepimiz için böyle hızlı ve komplikasyonsuz bir doğum isterim

İçimde kelebekler fışirdiyi

Kızlar bir de bu ağrılar beni gerçekten yormaya başladı. Gece uykusuzluğu falan derken bitkinim sürekli. Nasip kısmet ise 27 Şubat 32+0 oluyorum ama ben Mart'ın son haftasına kadar çalışayım diye planlıyordum fakat bedenim el vermeyecek gibi.

Önümüzdeki 3 hafta sonra ne durumda olacağım ona bakıp karar vereceğim. Direkt 32 ile birlikte ayrıladabilirim izne. Kendimi iyi hissedersem 1-2 hafta bile olsa gittiği yere kadar devam da edebilirim. Ama kesinlikle Mart sonuna kadar çalışmayı düşünmüyorum artık.

Bebek gelmeden önce biraz iş güç düşünmeden kendimle baş başa kalmaya ihtiyacım var bunu da anladım. Geçen yıl iş yerimde yeterli zam alamamıştım ve yöneticim yılbaşında hakkını vereceğim falan demişti ama bu yıl da alamadım. Maalesef bana söylenen ile yapılan aynı olmadı. Niye fedakarlık yapıyorum, kendimden ödün veriyorum dedim. Hayatta 1 defa yaşayacağım bir sürecin tadını çıkartmıyorum ki diye düşünmeye başladım. Geri dönüp keşke demek istemiyorum.

O yüzden yasal doğum izni sonrasında da en az 2 ay ücretsiz izin kullanmaya karar verdim. Duruma göre süresini artırabilirm. Açıkçası Eylül ayından önce iş başı yapmayı düşünmüyorum ciddi ciddi.

Ya dünden beridir ben de bir garibim. Yeter artık gözümü kapatı açayıp ve doğum haftamız gelmiş olsun istiyorum. Bir yandan çok var gibi geliyo. Öte yandan Salı günü 28+0 ım mesela artık 29. haftaya gireceğim. Kimimiz 30'lara girdiler bile.

Daha dün gibi detaylı ultrasın 20. haftamda olmuştum. Hangi ara geçti diyorum.

Ben de öyle tam 9 ay 10 günken sancısı mancisi 1 saat içinde hem de evde ebeyle doğuvermisim. Böyle lüks bir doğum yok ya, hepimiz için böyle hızlı ve komplikasyonsuz bir doğum isterim
O halde hepimiz birbirimize güzel enerjiler yolluyoruz ve hepimizin pırt diye doğuracağını düşünüyoruz. Buraya herkes vajinal ya da sezeryan harika doğum hikayelerini yazmaya başlayacak inşallah

Kesinlikle doğru karar. Bebeğin eksiklerini zaten çalışırken alıyoruz, doğduktan sonra öyle aşırı masrafı olmaz diye temenni ediyorum.
Bi de bu iş hayatıyla ilgili sorumluluklarımızı bazen erkeklerden daha fazla dikkate aldığımızı düşünüyorum. Bölüm başkanı olumsuz tepki verecek hamilelik haberine diye ödüm kopuyodu. Oysa o kim yani dimi. He sağ olsun tam tersi işimi kolaylaştıracak şekilde planladık her şeyimi.
Tolere ediyolarsa etsinler, etmiyolar mı keyifleri bilir. Hayatımızda 10 kez hamile kalıp doğurmayacağız. Tadını çıkarmamız gereken çok şey var

Bu ağrıların için bir çözümüm olsa ve söyleyebilsem keşke ama yok, bazımızın daha zor geçiyor hamileliği, hepimizin farklı gün içinde kestirebiliyorsan çok iyi olur aslında, hiçbir şey yapmadan düz yatsan bile iyi gelir.

Kendini yorma ve zorlama, ne bedenen ne mental olarak. Aç açıkta kalacak değilsiniz sonuçta, biraz akışa bırak canım nasıl isterse öyle yapacak gücümüz imkanımız var diye kendini rahatlat, hiç üzerine düşünme bile

Hurafeyi direkt ben kaldırayım ortadan, 42 haftalık doğmuşum annemin ilk doğumu bi de, kadıncağız 9-10 saat suni sancı çekmiş bi de bebek kakasını yaptı telaşı yaşamış yazık.
Bende 10 aylik dogmusum hahahaha tek degilmisim

Bu arada Simge Duman’ın ebebek youtube kanalında ay ay videoları var egzersiz için. Ben bu sefer düzenli yapma niyetiyle başladım. 2, 3, 4, 5 ve 6.ay egzersizleri videolarını yapıyorum. Video içinde setleri arttırmak için durdurarak yapmak gerekiyor. O şekilde bu 5 video 45-50 dk kadar sürüyor. Hiç yorucu da değil bu arada. Öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…