Doktor da bana doğum için 38+6 haftaya gün verdi. İçimdeki kuzucuk okadar beklemeyecek gibi geliyor bana. Başından beri erken doğacak gibi bir his vardı. 35 haftayı bitirdik öyle böyle derkenBenimde tekrardan haftada 1 e düşürdü doktor kontrolleri. Göz açıp kapayana kadar geçiyor 1 hafta her kontrolde çok heyecanlanıyorum. Çünkü ben hep “inşallah kontroller esnasında doğumun başladığı anlaşılır sakin sakin ilerlerim “ diye dua ediyorum. Evde yada dışarıda yakalanmaktansa öylesi daha sakin oluyor
KBB den randevu bakıcam yarına bulursam giderim bulamazsam pazartesi gidicem. Küçük tansiyon benim de bı iki gün 8 üzerinde çıktı, büyük bazen 10 bazen 11 bazen 12 çıktı. Doktors söylediğimde bu aylarda artık bu normal dedi. Sanırım gebelik zehirlenmesi için daha farklı bir tansiyon rutini oluyor. Çünkü protein filan çıkar mı dedim yok canım, yaşadığın şey artık çok normal dedi, üstelik ödemli ayaklarımı da gosterdim, ama yine de tahlil yapsak olmaz mı deyince rahatlayim diye yaptı, hem karaciğer enzimlerim, hem böbrek fonksiyonlarım, alt, ast, bilirubin vs normal hem de idrarda protein kaçağı negatif çıktı. Valla böyle dusununce doktorlara Allah peygamber sabrı vermiş diyorum. Sen senelerce tip oku, uzmanlık yap, yetmedi doçent ol üstüne prof ol, akademisyen ol, uluslararası bilimsel çalışmalarda görev al, sonra hastalar gelsin tahlil sonucunu görmeden ikna olmasınSelam kızlaar
Tatlizarafet hadi geçmiş olsunn ne iyi oldu şimdi daha rahat edersin mis gibi
S Sariucurtma yaa bu günlerde yetişkinlerde kulak enfeksiyonu o kadar sık duyar oldum kii, bi de okuldasın ya öyle bi şey olabilir bak5 gün bekleme bence geçmiyorsa.
Ya benim de küçük tansiyon 8i geçiyor 2 gündür, büyük 11-12. Nabzım 110 larda. Normal miydi bu artık kafamda hiçbir şey yer etmiyor burda konuştuk halbuki
İlacla kontrol altına alınır inşallah. Farmetmeniz çok iyi olmuş. Çoğununki yükseliyor farketmiyor. Kaç haftalıksinız bu arada?Kızlar merhaba, tansiyonlarınız kaç çıkıyor ? Bana alfamet başlattı dr. 14/10’u gördüm. . Etrafımdakiler son haftalar hep yükseldiğini söylüyor ama gebelik zehirlenmesi şüphesi var dedi dr.
KBB den randevu bakıcam yarına bulursam giderim bulamazsam pazartesi gidicem. Küçük tansiyon benim de bı iki gün 8 üzerinde çıktı, büyük bazen 10 bazen 11 bazen 12 çıktı. Doktors söylediğimde bu aylarda artık bu normal dedi. Sanırım gebelik zehirlenmesi için daha farklı bir tansiyon rutini oluyor. Çünkü protein filan çıkar mı dedim yok canım, yaşadığın şey artık çok normal dedi, üstelik ödemli ayaklarımı da gosterdim, ama yine de tahlil yapsak olmaz mı deyince rahatlayim diye yaptı, hem karaciğer enzimlerim, hem böbrek fonksiyonlarım, alt, ast, bilirubin vs normal hem de idrarda protein kaçağı negatif çıktı. Valla böyle dusununce doktorlara Allah peygamber sabrı vermiş diyorum. Sen senelerce tip oku, uzmanlık yap, yetmedi doçent ol üstüne prof ol, akademisyen ol, uluslararası bilimsel çalışmalarda görev al, sonra hastalar gelsin tahlil sonucunu görmeden ikna olmasın
Ama çok haklılar ben burda okuduğum h her şeyi doktora soruyorum bana diyor ki kafandan hastalık uydurup gelme buraya diyorKBB den randevu bakıcam yarına bulursam giderim bulamazsam pazartesi gidicem. Küçük tansiyon benim de bı iki gün 8 üzerinde çıktı, büyük bazen 10 bazen 11 bazen 12 çıktı. Doktors söylediğimde bu aylarda artık bu normal dedi. Sanırım gebelik zehirlenmesi için daha farklı bir tansiyon rutini oluyor. Çünkü protein filan çıkar mı dedim yok canım, yaşadığın şey artık çok normal dedi, üstelik ödemli ayaklarımı da gosterdim, ama yine de tahlil yapsak olmaz mı deyince rahatlayim diye yaptı, hem karaciğer enzimlerim, hem böbrek fonksiyonlarım, alt, ast, bilirubin vs normal hem de idrarda protein kaçağı negatif çıktı. Valla böyle dusununce doktorlara Allah peygamber sabrı vermiş diyorum. Sen senelerce tip oku, uzmanlık yap, yetmedi doçent ol üstüne prof ol, akademisyen ol, uluslararası bilimsel çalışmalarda görev al, sonra hastalar gelsin tahlil sonucunu görmeden ikna olmasın
Ben 16/12 yi bile gördüm ama sürekli takip edip 14/9 gördüğüm an acile gidiyorum.Kızlar merhaba, tansiyonlarınız kaç çıkıyor ? Bana alfamet başlattı dr. 14/10’u gördüm. . Etrafımdakiler son haftalar hep yükseldiğini söylüyor ama gebelik zehirlenmesi şüphesi var dedi dr.
Ne güzel hem bir gün dinlendirmis oldular seni. Ben de hastaneden gelince yemek ayarlamak çok zor gelmişti. Orda ne güzel kahvaltı geliyor ara öğün ne zaman olacak diye düşünmuyorsun saatinde geliyor. Tam yemek zamanı yemek geliyor. Sonraki öğünde ne yesem diye düşünmüyorsunKesinlikle öyle. Tuzsuz yemek bol bol su içtim burada. Bir de yürüyemiyorsun küçük bir oda içinde. Dün gece 1 e kadar kuş uçuşunu izledim diziyi. Evde yatıp dizi izlemeye bile zamanım yokmuşen önemlisi bol bol su ve biraz tuzu, karbonhidratı azlatmak. Doğumdan sonra 3 gün kalıyormuşum burda. Ortopedi dr raporunu verdim doktorların da ona çok önem verdiğini gördüm içim çok rahatladı. Her detaya çok dikkat etmeleri çok iyi. inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız bebişlerimizi. Sen de çok çok dikkat et.
Yani aslında bir kez tansiyon 13 çıktı diye gebelik zehirlenmesi olmaz bı bakıma doktorlar da haklı ama nihayetinde ben de daha önce hayatımda hiç 13 tansiyon görmemişim. Benim için 13 tansiyon 20 lere çıkmış kadar panik yapılması gereken bişeyİlle de bilim. Ben de olsam rahatlamazdım öyle testsiz falan.
Benimki artık bu cümleleri hiç kurmuyor, yıllardır bende bı ise yaramadigini anladı hiç cebellesmiyor benle, sorularıma espiri ile karşılık verip (dalga da geçiyor olabilirAma çok haklılar ben burda okuduğum h her şeyi doktora soruyorum bana diyor ki kafandan hastalık uydurup gelme buraya diyorsen kontrol altında bi gebelik geçiriyorsun her şeyin kontrol ediliyor herhangi bir şey olduğunda zaten biz müdahale de bulunuruz dedi az bi utandım yalan yok
O kadar kısa sürede etkilemez bence, nabız bile etkilenmiyor bı kaç adımda. Üçüncü aletle de teyit et bence.Herkese merhaba. Benim kontrolüm vardı bugün. Nst de sancı cıkmadı. Ama 10 günde sadece 120 Gr almiş kızım. Yine bana gelmeye başladılar. Protein tozu önerdi doktor. Hiç kullanasım yok. Eşim hemen adinı aldı nerde bulabileceğini sordu. Kullanmamı istiyor. Bu hafta biraz baklagil azaltmıştim. Bilinçli olarak değil. Elimin altında olmayınca yemedim ben de.
Bir de tansiyon aletimi götürdüm. Orda 10 a 6 çıktı. Kalkıo başka koltuğa geçip kendiminkiyle ölçtüm 12 ye 8 cıktı. Kalkıp bikac adım yürümeyle bu kadar fark olur mu? Tam ölcerken eşimin sesini duydum. Arabayı parketmiş beni soruyordu nst de mi diye? Cevap vermedim etkilemesin diye. Ama onun da artışı olmuş olabilir mi diyorum Ben nasıl guveneceğim şimdi bu alete?
Git git ne olur ne olmaz.KBB den randevu bakıcam yarına bulursam giderim bulamazsam pazartesi gidicem. Küçük tansiyon benim de bı iki gün 8 üzerinde çıktı, büyük bazen 10 bazen 11 bazen 12 çıktı. Doktors söylediğimde bu aylarda artık bu normal dedi. Sanırım gebelik zehirlenmesi için daha farklı bir tansiyon rutini oluyor. Çünkü protein filan çıkar mı dedim yok canım, yaşadığın şey artık çok normal dedi, üstelik ödemli ayaklarımı da gosterdim, ama yine de tahlil yapsak olmaz mı deyince rahatlayim diye yaptı, hem karaciğer enzimlerim, hem böbrek fonksiyonlarım, alt, ast, bilirubin vs normal hem de idrarda protein kaçağı negatif çıktı. Valla böyle dusununce doktorlara Allah peygamber sabrı vermiş diyorum. Sen senelerce tip oku, uzmanlık yap, yetmedi doçent ol üstüne prof ol, akademisyen ol, uluslararası bilimsel çalışmalarda görev al, sonra hastalar gelsin tahlil sonucunu görmeden ikna olmasın
Yaa, az bulduysa doktoru dinlemek mi lazım acabaHerkese merhaba. Benim kontrolüm vardı bugün. Nst de sancı cıkmadı. Ama 10 günde sadece 120 Gr almiş kızım. Yine bana gelmeye başladılar. Protein tozu önerdi doktor. Hiç kullanasım yok. Eşim hemen adinı aldı nerde bulabileceğini sordu. Kullanmamı istiyor. Bu hafta biraz baklagil azaltmıştim. Bilinçli olarak değil. Elimin altında olmayınca yemedim ben de.
Bir de tansiyon aletimi götürdüm. Orda 10 a 6 çıktı. Kalkıo başka koltuğa geçip kendiminkiyle ölçtüm 12 ye 8 cıktı. Kalkıp bikac adım yürümeyle bu kadar fark olur mu? Tam ölcerken eşimin sesini duydum. Arabayı parketmiş beni soruyordu nst de mi diye? Cevap vermedim etkilemesin diye. Ama onun da artışı olmuş olabilir mi diyorum Ben nasıl guveneceğim şimdi bu alete?
Ayy aklıma geldi, bende de geçen gözlük vardı doktorda tartıya çıkarken, gözlüğü kenara koydum da çıktımAma çok haklılar ben burda okuduğum h her şeyi doktora soruyorum bana diyor ki kafandan hastalık uydurup gelme buraya diyorsen kontrol altında bi gebelik geçiriyorsun her şeyin kontrol ediliyor herhangi bir şey olduğunda zaten biz müdahale de bulunuruz dedi az bi utandım yalan yok
Benim kızıka da çok kilo almamış ama bana protein tozu falan demediHerkese merhaba. Benim kontrolüm vardı bugün. Nst de sancı cıkmadı. Ama 10 günde sadece 120 Gr almiş kızım. Yine bana gelmeye başladılar. Protein tozu önerdi doktor. Hiç kullanasım yok. Eşim hemen adinı aldı nerde bulabileceğini sordu. Kullanmamı istiyor. Bu hafta biraz baklagil azaltmıştim. Bilinçli olarak değil. Elimin altında olmayınca yemedim ben de.
Bende bebeğin başı kanalda diyenlerden etkilenip, hocam başı kanala inmiş mi? Diye sordum. Hayır doğum zamanı iner kanala bebek zaten dedi. E ama hocam kanala inip birkaç hafta istirahat edenler falan varmış dedim. Bazen olabilir ama şuan öyle bi durum yok kasma dediAma çok haklılar ben burda okuduğum h her şeyi doktora soruyorum bana diyor ki kafandan hastalık uydurup gelme buraya diyorsen kontrol altında bi gebelik geçiriyorsun her şeyin kontrol ediliyor herhangi bir şey olduğunda zaten biz müdahale de bulunuruz dedi az bi utandım yalan yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?