2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    267
Bilmem ilkinde de blendırla hiç uğraşmadım çatalla ezip yedirdim sonra sonra küçük parçalar pütürlerden çok hızlı geçmişti ilk çocuğum iştahlıydı biz yerken o da yavru kuşlar gibi ağzını açardı, ikinci biraz da sindirim kanalından Dolayı ameliyatlı diye çok kolay yemedi. Ben her ikisi için de şunu yaptım her yediğimi önüne koyup (atmasın diye de hep küçük porsiyonlar verdim) eline verip gözlemleyerek karşılıklı yedim.
Verdiğim şey kaygan, azıcık da tam yumuşamamışsa dikkat ettim.
Şayet boğazında kalacak gibi olduysa panik olmadan onun öğürmesi öksürmesi var ise engellemedim çıkarmasını 1 dk. bekledim.
Eğer sesi kesilmiş ve çocuk artık hiç bir şekilde o yuttuğunu çıkartamadıysa, yüzüstü çevirip anında dirsek aşağı tutarak yüzüstü pozisyonuna getirip Heimlich manevrasına başlamam lazım diye kendimce telkin ettim.
Ben soğukkanlıyım sakin kalabilıyorum tek şey bu. Yani aldıklarını çiğnemeden yutmaya kalktıkları zamanlar da olsa ilk kez tadına baktıkları şey sonuçta onlar da tecrübe ediyorlar. Bazıları için riskli olabilir maalesef tavsiye edemem ama ben öyleyim yani biraz cesaretliyim o konuda.

Amin, şifa veren Şafi isminin hürmetine hepimizin hastalıklarına şifa versin. Allah sizin de içimizdeki fırtınaların dindiği, bu hayatın içindeyken zor şeyler kadar harika şeylerin de var olduğunu farkettiğiniz bir kader göstersin. Güzellikler sizin olsun

Cok teşekkür ederim güzel dualarınız için Rabbım iyilik eden ve iyilik görenlerden eylesin hepimizi

Siz soğuk kanlı olabildiğiniz icin kolay adapte olmuşsunuz ben de aşırı evhamli değilim ama anksiyete ve eyvahli kotu senaryolarim var gişe rekorları kırar korkuyorum ya açıkçası yani o ilk yardımları bilsem de uygulasam da ya beceremezsem ya bi dahakine ise yaramazsa diye diye kendimi yiyorum. Kontrollü şekilde alismasina hatta kendimin de alismasina müsaade ediyorum ama korku senaryolari birakmiyo yakamı. Oda mizacla alakalı biraz. Yoksa bende hep çatalla ezmeli ve taneli şekilde başladım. Hic blend kullanmadim. Püre lapa şeklinde mamalar hazirlamadim. Anam babam usulü ev yemeği mantığında ilerledik hep. Ama bu kız herseye burun kıvırıyor sevdiği bi yemek var onu güzel yiyo ama söylemiyim ona da nazar olsun istemiyorum yoksa elde yicek bi sey kalmayacak ahahahah iştahlı bebe ne kolay olmuştur ama gözümde canlanıyor buram buram
Ameliyat dediniz geçmiş olsun. Nesi vardı inşallah iyidir artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…