Bilmem ilkinde de blendırla hiç uğraşmadım çatalla ezip yedirdim sonra sonra küçük parçalar pütürlerden çok hızlı geçmişti ilk çocuğum iştahlıydı biz yerken o da yavru kuşlar gibi ağzını açardı, ikinci biraz da sindirim kanalından Dolayı ameliyatlı diye çok kolay yemedi. Ben her ikisi için de şunu yaptım her yediğimi önüne koyup (atmasın diye de hep küçük porsiyonlar verdim) eline verip gözlemleyerek karşılıklı yedim.
Verdiğim şey kaygan, azıcık da tam yumuşamamışsa dikkat ettim.
Şayet boğazında kalacak gibi olduysa panik olmadan onun öğürmesi öksürmesi var ise engellemedim çıkarmasını 1 dk. bekledim.
Eğer sesi kesilmiş ve çocuk artık hiç bir şekilde o yuttuğunu çıkartamadıysa, yüzüstü çevirip anında dirsek aşağı tutarak yüzüstü pozisyonuna getirip Heimlich manevrasına başlamam lazım diye kendimce telkin ettim.
Ben soğukkanlıyım sakin kalabilıyorum tek şey bu. Yani aldıklarını çiğnemeden yutmaya kalktıkları zamanlar da olsa ilk kez tadına baktıkları şey sonuçta onlar da tecrübe ediyorlar. Bazıları için riskli olabilir maalesef tavsiye edemem ama ben öyleyim yani biraz cesaretliyim o konuda.
Amin, şifa veren Şafi isminin hürmetine hepimizin hastalıklarına şifa versin. Allah sizin de içimizdeki fırtınaların dindiği, bu hayatın içindeyken zor şeyler kadar harika şeylerin de var olduğunu farkettiğiniz bir kader göstersin. Güzellikler sizin olsun