Ya evet sizinki çok sinir bozucu bir durum olmuş Allah sabır versin. Görümcenize de Allah hidayet versin.Kusura bakmayın adınıza cevap vermiş gibi oldum da.Yakinimizda benzer bir olay olunca yazmak istedim.Merhaba aynen öyle. Bizim geçerli sebeebimiz zaten belli eşimin ablasının ismi olmasıhalâ arayıp sormadı inanır mısınız. Yeğeni 1 yaşına yaklaştı. Kadından nefret ediyorum. Bunu gerekçe olarak gösterebilirim zaten sanırım. 20 bin avukat ücreti galiba. Aslında avukata da gerek yokmuş ya.
Yok ne kusuru. Yakınınız ne yaptı acaba? 2 yaşından önce halletmemiz lazım bizim deYa evet sizinki çok sinir bozucu bir durum olmuş Allah sabır versin. Görümcenize de Allah hidayet versin.Kusura bakmayın adınıza cevap vermiş gibi oldum da.Yakinimizda benzer bir olay olunca yazmak istedim.
Hicbirsey yapmadılar henüz.kız nisanda 2yasinda olacak onların da.Yok ne kusuru. Yakınınız ne yaptı acaba? 2 yaşından önce halletmemiz lazım bizim de
Merhaba, Rabia hanım ile ilgili araştırma yapıyorum ama memnun kaldınız mı? Sürecinden? Ve ücret konusunda yüksek midir?Rabia Nizam a gidiyorum
Bizde yuruyoruz arada duse kalkaHerkese selam
2024'ün Ocak anneleri nasılsınız?
1 yılı geçti 2025'e geldi takvimler neler yapıyorsunuz , anneler grubunu kullanan az sayıda kullanıcı var ama biz şükür bebeğimizin yürüdüğünü gördük 15.ayda.
Daha 4 tane üstten 3 tane de alttan dişi çıktı bal oğluşumuzun ama hep elleri ağzında. Ek gıdalarda artık herşeyi yemeye başladı. Anne sütü de biraz alıyor sadece su içmeyi pek sevmiyor.Sizlerde durumlar nasıl?
Merhaba.Herkese selam
2024'ün Ocak anneleri nasılsınız?
1 yılı geçti 2025'e geldi takvimler neler yapıyorsunuz , anneler grubunu kullanan az sayıda kullanıcı var ama biz şükür bebeğimizin yürüdüğünü gördük 15.ayda.
Daha 4 tane üstten 3 tane de alttan dişi çıktı bal oğluşumuzun ama hep elleri ağzında. Ek gıdalarda artık herşeyi yemeye başladı. Anne sütü de biraz alıyor sadece su içmeyi pek sevmiyor.Sizlerde durumlar nasıl?
Evet ne ortaklıkları varmış..Merhaba.
Biz aslında bu gruba üye değildik ama kızım erken doğmayı uygun gördüğü için ocak ayına terfi olduk
15. Aya ramak kala desteksiz yürümeye başladı bizim kızda. Dişler geç ve yavaş çıkıyor altta 2 üstte 4 varsürekli dış sancıları çekiyor ama gelen giden yok ek gıda ile arası pek iyi değil özellikle et ürünlerine. Genelde corba ağırlıklı beslenmek istiyor et suları ile beslenmesini desteklemeye calisiyorum. Baligi zinhar yemediği için omega başladık. Kuruyemis tahine alerjisi var. Yani cevizden de destek alamıyorum vitamin konusunda. Sokak çocuğu olma heveslisi. Eve zor sokuyorum uykular dandini
Aslinda bu gruptan daha fazla kişi bebeklerinin gelişimlerini yazsa keşke. Kızım elhamdülillah persentile uygun gidiyor ama gelişimsel olarak takvim yaşını yakaladı mi yakalıyor mu bende ogrenebilirdim
Maşallah, tıpış tıpış yürüsünler,Bizde yuruyoruz arada duse kalka
Aynen suyu zorla iciriyoruz
Anne sutunu yavastan biraktirmaya calisacagim cunku cok duskun, bu sebepten de suyu az iciyor sanirim
Yok aromalandirmadim hicMaşallah, tıpış tıpış yürüsünler,
Suyu hiç denediniz mi kabuk tarçın atıp birkaç saat sonra vermeyi ben onu da denedim yine de hoşlanmadı
Aa sizin alerji biraz daha ileri seviyede sanirimEvet ne ortaklıkları varmış..
Bizim için de çorba ilk sırada yer aldı, ekstra yoğurt ve makarna ile sebze köftelerini seviyor. Vitamini hergün düzenli olarak D vitamini hergün 3 damla Coledan ve B12 Vitaminini doktor önerdi Ocean markası fısfıslı kırmızı bir vitamin tadı çok güzeldi.
Etten yana aynı bizde de çok nadir ağzonı açıyor balık olarak hamsi yedirdim şuanda somon alıp fırınlayarak az az verebiliyoruö ama bizim demir eksikliği de var Ferro Senol B kullanmak zorunda kullanmadan anında anemik oluyor maalesef..
Tahini ben de verdiğimde yüzü gözü kızardı kabardı çocuğun ben de doktora alerji testine götüreceğim Mayıs bitmeden.
Çünkü hırıltısı da bitmiyor, muhtemelen bir veya birden fazla alerjen solunum sisteminde aşırı balgam (mukus) yaptığı için.
Belki sizde de varsa birdanışın çocuk doktorunuza alerji testinde sonucu görüncr netleşir herşey.
Uykuda gündüz tek uyku yapıyor gece de emzirme yine azaltarak yatağına alıştırma sürecindeyiz ama bakalım belki de erkendir..
Kesinlike katılıyorum. Yürümeye yeni başlayan tüm bebeklerin en sevdiği şey parkta yürümek mini mini adımlarlaa
Moni moni Sağlıkla mutlu büyüsün kızın bu tarz aklına gelen olursa yazın bilgi alışverişi iyi geliyor
Serin su vermeyi denediniz mi. Yani oda sıcaklığında beklemiş değilde hafif soğuk. Misal su biberonunu sulugunu 5 dk buzdolabında bekletip gibi yanı. Bizimki ılık su olunca icmiyo.Maşallah, tıpış tıpış yürüsünler,
Suyu hiç denediniz mi kabuk tarçın atıp birkaç saat sonra vermeyi ben onu da denedim yine de hoşlanmadı
Evet içirmek için taklalar atıyorum resmenYok aromalandirmadim hic
Zorla iciriyoruz oyun gibi yaparak
ust mesajda okudum demir dusukmus bizimde oyle doktor surup verdi 2 ay kullandik biraz yukselmis ama cok zor icirdik yinede cok yukselmedi
Kullanmadiginda aninda anemik oluyor demissiniz o nasil oluyor
Aa sizin alerji biraz daha ileri seviyede sanirimbenim kızda sadece egzamaya sebep oldu. Önce göbek deliği yanında çıktı kuruyemisleri kesince kayboldu. Ardından 8. Ayda tahine baslamistim sırtında çıktı ve o çok fazla inatçı. Kortizonlu krem dahi geçirmedi. 3 krem karışımı yaptırdık eczaneden (receteli) o biraz söndürüyor ama kremi birakinca gene başlıyor. Cildiyeye yeniden gitmem gerekli fakat randevu yok aylar oldu. Alerji testi vs yapmak gerekir mi doktorun yönlendirmesiyle hareket etmeyi düşünüyorum. Ne dokunuyo anlamıyorum herseyi 3 gün kuralına göre ilerledim ama yok bulamiyorum. Misal kivi de dokundu. Deneme sürecinde diskida az miktar kan vardi. Bilemiyorum bu alerji konusunu ya hiç ailede de yok o kadar bilgisizim
Ben daha yatak oda ayırmadim. Koca yatakta ikimiz yatiyoruzhiç sağlıklı değil ama ikimiz içinde en kolayı bu oldu. Allahin izniyle bi ev taşınma durumu olucak o zaman odasını yatağını ayırma sürecine giricem. Hatta geç kaldığımı bile düşünüyorum. Yani siz sürece girmiş olmanız bile zamanı bana kalırsa. Başlamışken zorluğuna katlanıp devam edin derim. Basla bırak zor olur tekrar başlama zor olur çünkü.
Park konusunda katılıyorumçok minnoş oluyolar ya. Okul saatlerinde çıkartmaya çalışıyorum hiç kimse olmuyo koştur koştur düşe kalka zaman geciriyoruz. Okul bebeleri gelince biz hemen salincaga konuşlaniyoruz yaşadığım yer şükür ki temiz ve bol yesillikli alan. Hatta dün atıştırma yapacağımız zaman yeşilliklere oturup piknik yapar gibi tikindik mahhallemi bırakmayı istemiyorum ama kader bizi nereye savuracak bakalim
Gelisimsel olarak birazcik geriden geliyoruz hala şubat zamanı doğan bebeler gibi ilerliyor. Aslinda dönem dönem değişiyor bazı davranış gelisimler ocağa göre ilerlerken bazisi şubata göre gidiyo. Zamanla tam ocağa erecektir inşallahşöyle bi düşününce neler yapiyo nelerden geri bilemedim evcilik tarzı oyunları seviyor çay yapta içelim diyorum çay bardaklarıni getirip demlikle dolduruyor içer gibi yapıyoruz. Yemek yapıyoruz oyuncaklara yediriyoruz. Oyuncakları hasta oluyo muayene ediyoruz. Ahhh şimdi geldi tek ogretemedigim sey öpücük durumu. Temasi sadece istediği ve ihtiyacı olduğunda yapıyor. Mic mic sevmeleri sevmiyo öyle alıştırdım herkes mincirmasin diye bu yüzden mi bilmiyorum ama öpücük olayını halledemedik.
Pek uzun yazmışım
Serin su aklıma gelmedi bir deneyeceğim.Serin su vermeyi denediniz mi. Yani oda sıcaklığında beklemiş değilde hafif soğuk. Misal su biberonunu sulugunu 5 dk buzdolabında bekletip gibi yanı. Bizimki ılık su olunca icmiyo.
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Rabbım bizleri evlatlarımıza evlatlarimizi da bizlere bağışlasınEvet içirmek ın taklalar atıyorum resmen
Anemi kanda demir eksikliği olması demek kan sayımında -hemoglobin (HGB) değerinin olması gereken 11-14 tü sanıyorum-
11 ve daha az bir değerde olduğunda çocuklarda iştahsızlık ve sinirlilik ile beraber bazı gelişim sorunları oluşturan bir durumdur. Anemide çocuk çabuk üşüyor göz kapaklarını hafif aşağı çekiştirince beyaz beyaz olması ile gözlenebiliyor bir de bazı çocuklarda toprak yeme ile gözlenebiliyor.
Oo harika bir yazı yazmışsın valla okurken kızınla yaptığın evcilik oyunu ve parkta piknikvari atıştırmanız filan gözümün önüne geldi. .Bn 2 yıllığın Çocuk gelişimini açik öğretimden bitirmiştim de dediğin gelişim basamaklarına göre çocuklarda sembolik oyun dönemi 12-24 ay arasında beklenir.
-mış gibi yaparak oynamaları zaten beyninin artık rahatlıkla taklit etme ve model alma şeklinde oyun kurduğuna işaret eder. Bu da gayet güzel yaşıyla uyumlu bir beceridir.
Allah birlikte daha nice gelişim basamaklarınızı keyifle çıkmanızı sağlasın..
Şubat zamanı ile Ocak arasında Çok fark yok ki,
benim oğlumun da bir yaşını geçeli 5 ay oldu ama minyon bir yapısı olduğu için eli ayağı minicik. Boyu kilosu hep %10 persentile göre gidiyor 1 yaşına yeni girenler kadar ama yavaş da olsa büyüyorlar
En büyük tesellim sağlıklı olması hastalıklara bağışık olması diye düşünüyorum.
Serin su aklıma gelmedi bir deneyeceğim.
Çay limon kabuk tarçın filan denemiştik ama oda sıcaklığı oluyordu bir de serin denerim.
Dualarınız kabul olsun inşallahGüzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Rabbım bizleri evlatlarımıza evlatlarimizi da bizlere bağışlasın
Aslinda taklit dönemi başlamadan gerekli oyuncakları alıp yanında kendi kendime oyun oynadım ben. Bi anda ilgisini çekmeye ve işlevsel kullanmaya başladı oyuncakları. Daha önce yegenlerimden aşina olduğum için hep gerektiği gibi ilerlemeye çalıştım açıkçası
Evet ocak şubat arası pek fark yok ama annelik damarım tutunca ya geride kalırsa ya yanlış yapiyosam perilerim başıma üşüşüyobu arada oğlunuzun zayıf olması sağlıksız olduğu anlamına gelmez. Bende oldum olası hep zayıf biri oldum. Bebek çocukluk cagim da küçük zayıf biseymisim. Hatta gebe ikende 7 buçuk kilo aldım. Ama rabbime şükürler olsun sağlık sorunum yok bide hareketli bi oğlunuz varsa zaten yediğini de eritir. Yürümeye başladıktan sonra 1 kiloya yakın verdi benim kızda. Bide persentilde çok fazla açık olmadığı sürece sorun edilmiyor. Hastalık diş çıkarma dönemlerinde zaten hali hazırda olan kilolarda gidiyor o yüzden genel sağlık durumunu göz önünde bulundurmak gerekli. Kansızlık durumu için ilaç desteği dışında üzüm pekmezi vermenizi tavsiye ederim. Doğal edinebilirseniz şahane olur.
Ben hiç aromalı şu vermedim acikcasi. Osman gonulal serin su verin demişti ordan vermeye başladım gün içinde arada teklif ediyorum içmezse öyle serin veriyorum. Lıkır lıkır icmese de az az içiyor öyle. Bide erkekler sanki çok suya ihtiyaç duymuyo çevremi de düşünüp göz önünde bulundurdum da. Icmiyosa lazım değil demekkierkekler biraz düz biliyoruz
Gebelikte az kilo almak çok güzel bravo 7.5 kiloDualarınız kabul olsun inşallah
Bebeklerin beyni çok çok hızlı işliyor gerçekten de..
Çok iyi yapmışsınız yanında oyun kurmanın avantajı hem kendisi görerek sizden öğrenmiş olmuş hem de yanınızda değilken de kendi kendine oyuncağıyla vakit geçirecek İşlevi kazanmış.
Aynen bence de bünyesi sağlam olsun o yeter. Diş çıkaracak tabi hastalık da bulaşacak elbet kilo verip geri alıyolar.. Genelde iri kıyım değil bizim aile, baba boyu uzun bir tek ama boy zaten gelişime bağlı olarak büyür.
Haklısınız doğalına ulaşmak zorlaştı benim de geçen yıl halam yapmıştı ama o bitti kalmadı üzüm pekmezini evet oğluma aç karnına içirebiliyorum. Her sabah olmasa da iki günde bir.
Ayrıyeten kuru üzümü cok seviyor hergün yiyor. Annesine de tek tek yediriyor kuzumm.
Erkeklerin çok düz olmasından mı bilemiyoruz ama su içmeyi, suyu sevmediklerinden olabilir.
Veya içme hissi olarak onlara sinyal geç geldiğinden olabilirEşim de özellikle işyerinde çalışırken su içmiyor. Bir de eve gelince diyor ki benn bugün bir bardak su bile içmedim hele su getir
Ben çalışırken masada 1.5 litrelik su şişen dururdu yazın bazen yazın 2 litre olurdu genelde bitirirdim.
Kiz kuru üzüm mu yiyoooDualarınız kabul olsun inşallah
Bebeklerin beyni çok çok hızlı işliyor gerçekten de..
Çok iyi yapmışsınız yanında oyun kurmanın avantajı hem kendisi görerek sizden öğrenmiş olmuş hem de yanınızda değilken de kendi kendine oyuncağıyla vakit geçirecek İşlevi kazanmış.
Aynen bence de bünyesi sağlam olsun o yeter. Diş çıkaracak tabi hastalık da bulaşacak elbet kilo verip geri alıyolar.. Genelde iri kıyım değil bizim aile, baba boyu uzun bir tek ama boy zaten gelişime bağlı olarak büyür.
Haklısınız doğalına ulaşmak zorlaştı benim de geçen yıl halam yapmıştı ama o bitti kalmadı üzüm pekmezini evet oğluma aç karnına içirebiliyorum. Her sabah olmasa da iki günde bir.
Ayrıyeten kuru üzümü cok seviyor hergün yiyor. Annesine de tek tek yediriyor kuzumm.
Erkeklerin çok düz olmasından mı bilemiyoruz ama su içmeyi, suyu sevmediklerinden olabilir.
Veya içme hissi olarak onlara sinyal geç geldiğinden olabilirEşim de özellikle işyerinde çalışırken su içmiyor. Bir de eve gelince diyor ki benn bugün bir bardak su bile içmedim hele su getir
Ben çalışırken masada 1.5 litrelik su şişen dururdu yazın bazen yazın 2 litre olurdu genelde bitirirdim.
Kiz marifet değil kilo almayisimGebelikte az kilo almak çok güzel bravo 7.5 kilo
Ben çok fazla aldım galiba 15 kilo gibi maalesef şuanda da 15 kilo vermem grek 2.Hamileliğin daha fazla kilosu bende kaldı yaz geldi kilom gene duruyor inşallah hayırlısıyla bir an önce verebilirim
Beni korkutmuyor boğazına nefes alarak hüüüp diye çekmezse zaten çiğnemesi için kuru üzümü evvelden beri ikiye bölerek önüne koyuyorum. Neredeyse 7.aydan beri alıştı artık ilk başlarda çok ezemiyordu dişleri ile ama ilerleyen zamanlarda onu da öğrendi.Kiz kuru üzüm mu yiyoooben cesaret edemedim vermeye cignemez direkt yutmaya çalışır diye acaba bende denesem mi bu arada kuru üzüm asiriiii faydalı yesin bol bol akıllı bi oğlusun olur allahin izniyle
Benim eşimde şu konusunda balık gibidir susuz adım atmaz ama yeme konusunda sizinki gibi. Eve geliyo aaaa ben hiç bi lokma yemek yemedim ben hiç aklıma gelmedi diyoçok değişikler bi insan açlığı susuzluğu nasil göz ardı edebilir hayret
Kaybınız için üzüldüm.Kiz marifet değil kilo almayisimben kendimi çok odaklamistim kilo alicam karnım cikicak diye hatta kilo alipda giyerim diye alışveriş bile yaptım hala etiketli dolapta duruyor. İlk 3 ay malum bulantilardan yiyip alamadim sonra iştahım açıldı ama bi miktar olumsuzluklar oldu canım istese de yutkunup yiyemedim. Ardından gebelik sekeri çıktı. bide benim yapim gereği canımı sıkan bi sey olunca direkt beslenmem kesiliyor. Ardı ardına olumsuzluklar yaşadık ekstra erken doğum riskimden dolayı sürekli hast yat şehir dışına çık vs gibi stresler de yakamı pacami bırakmadı. 2 lokma yesem de mideme gidemedi yani. Bide erken doğum olunca benim bünye hepten eror verdi. Sütüm 4 gün indi mesela düzgün beslenemedim. Ailemde bi kayıp yaşadık o kayıp sebepli birazda erken doğumun oldu. Lohusalik ve ekstra hayatın devamiyla geldiği imtihanlarla ben duvardan duvara vurulmak suretiyle hem alamadim hemde olanlarda eridi bittiiii
Siz baya erken başlamışsınız kuru meyvelere. Gerçi 2. Çocuğunuz sanirim tecrübe ve cesaret olmuşturBeni korkutmuyor boğazına nefes alarak hüüüp diye çekmezse zaten çiğnemesi için kuru üzümü evvelden beri ikiye bölerek önüne koyuyorum. Neredeyse 7.aydan beri alıştı artık ilk başlarda çok ezemiyordu dişleri ile ama ilerleyen zamanlarda onu da öğrendi.
Genellikle yemek sonuna doğru verip o hazzı yaşıyor tatlı sevdiği için evet kuru meyveler en faydalıları sadece gözetimle verildiğinde ben bir sıkıntı olmaz diye düşündüm. Hurma, kuru yaban mersini, dondurulmuş aronyayı, kuru mango, kuru Hindistan cvizi bunlar bizim en sevdiğimiz atıştırmalıklar
Açlık sağlıkmış diyor doktorlar aslına bakarsanız, uzun yaşamak için 2 öğün yeter diyenler de var 3-5 öğünü sık beslenmeyi uygun görmüyor bazı sağlık otoriteleri. Eşiniz uzun yaşasın inşallah..Açlıkta ben çok kalamadım yani besin olmasa bi başım dönüyo gibi kemiklerim sızlıyor gibi oluyor nasıl bu toksinleri vücuttan atacağım bir çare düşünmem lazım
Kaybınız için üzüldüm.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Uzun sürmesin imtihanınız, biz kadınlar duygusal varlıklarız. Hem gebelik hormonları var psikolojik olarak hassas dönemlerden geçiyoruz hem de arka planda hastaneler, kayıp vb. olayların üzüntüsü stresi eklenmiş oluyor. Kilonuz da eriyip gitmiş ondan. Olsun hiç dert değil Allah hastalıkla imtihan etmesin kilo Alıp sonrasında vermesi daha da zor bnce böylesi hayırlıymış.
Zor dönemleri yanınızda sevdiklerinizin desteği olunca atlatmak daha kolaylaşıyor . Sizi anlıyorum insan bir beklenti içinde oluyor şu an düşüncenizi olumlu yönlendirin şu an sağlığınız iyi bebeğiniz iyi maşallah olumlu şeylerin farkında olun. Farkındalık,psikolojik iyileşmenin ilk adımı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?