2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
ye ekşi doğur Ayşeyi değil miydi😁
O yalan oldu. Turşu çok yiyenlere sor çoğunlukla eekek doğurmuşlar. Ben bu sefer sadece ekşi bir zeytin vardı hoşuma gitti ondan yedim abartısız yani azcık yedim. Normalde her sabah siyah zeytin yiyen biriyim kaç aydır bir tane bile yemedim düşün. Salatalık turşusunun yüzüne bakmıyorum normalde çok severim.

Doğrudur canim benim şeker de 74 cikmis hep boyle sınırın bir tık altinda geliyor 70-75 arasinda. Dusuk olması da cok iyi degil heralde. İnşallah bide gebelik sekeri ile ugrasmam😅
Açlık şekeri düşük olup şeker yuklemesinde yüksek çıkan hiç duymadım. Genelde açlık şekeri de yüksek oluyor gebelik şekeri olanlarda ama yine de nasılsa düşük deyip savsaklamamak lazım. Zaten az kaldı şeker yuklemesine de, yaptıracak misin sen

Sağlıkla doğraun inşallah, bakalım benim önümde haftalar var öğrenmek için.
Daha en az 2 ayınız var. Sağlıkla gelsinler de erkek veya kız hiç önemli değil ama insan merak ediyor dimi. Burda biz de o aşamalardan geçtik. Bir kız vardı böyle bir başlık açmıştı cinsiyet tahmini yapıyorum diye. Doğum günü ve bir de son adet tarihini yazarsan söylüyordu bana kız dedi tuttu yani. Çin takvimi de şöyle doğum günüm daha Aralık'ta şuan 36 aralıkta 37 oluyorum. 36 yazınca erkek 37 yazınca kız diyor. 86lıyım. Bir bak istersen sen de.

Benimde 230 cikmis canım cok yüksek degil dedi ama ben şaşırdım cunku hep dusuk kolesterolu olan biriydim normalde
Hdl ve trigliseride de bakıyorlar genelde . Hdl de normal sınırın ustunde çıkarmış gebelerde. Doktor öyle söylemişti . Yemeklere kullanılan ayçiçek yağı ve tuketilen aycekirdeği de kolesterol yapabiliyor . Bence sizinki dönemsel de olabilir .

Daha olmadım bugün 19+1 oldum. Haftaya olmayı düşünüyorum seminer dönemine denk geliyor ağrısı iki güne geçer, okul açılınca rahat ederim. İkinci aşıyı da olur muyum bilmiyorum ilk hamilelikte iki ama ikincilerde tek oluyor gibi bişey duydum. Umarım tek aşıdır. Çalışırken kol ağrısı ateş halsizlik çekmek istemiyorum 🤒
İnşallah yeterli olur canim olmazsa da cumaya denk getirsen haftasonu dinlensen olabilir mi yoksa hafta sonu da calısıyor musun?

O yalan oldu. Turşu çok yiyenlere sor çoğunlukla eekek doğurmuşlar. Ben bu sefer sadece ekşi bir zeytin vardı hoşuma gitti ondan yedim abartısız yani azcık yedim. Normalde her sabah siyah zeytin yiyen biriyim kaç aydır bir tane bile yemedim düşün. Salatalık turşusunun yüzüne bakmıyorum normalde çok severim.
Büyük oğlumda deli gibi tatlı yedim bunda da hep ekşi yedim. Nipt sonucu gelene kadar kız olduğunu dusunuyordum, hatta internetten dünya kadar cicili bicili tütülü elbiseler zibinlar eklemiştim. Doktorum erkeğe benziyor dedi yok koca karı inanışlarından daha mı iyi bilecek dedim 🙈 Sonuç gelince nasıl ya mümkün degil deyip şok oldum. Sonra o eklediklerimin hepsini teker teker silmek zorunda kaldım. Yenip icilene göre kimse havaya girmesin bence, benim içimde fena patladı 😅

Normalde hamilelikte kolestrol değerine bakılması çok uygun değilmiş çünkü hamilelikte kolestrol yukselirmis hatta yükselmesi de gerekliymis. Aynı kandaki demirin artması gibi yağın da artması lazımmış. O yüzden yüksek çıkmasına üzülme, her şey yolunda demekki, sorun olsa doktorun hemen uyarirdi. Mesela kolestrol yerine şeker yüksek çıkınca doktorlar hiç sorun yok her şey iyi gidiyor böyle devam et demiyor 😁
Ya benim de aksine kolesterolum düşük cikmisti neden acaba? Doktor çok üstünde durmadı ama sasırdım ben

Ya benim de aksine kolesterolum düşük cikmisti neden acaba? Doktor çok üstünde durmadı ama sasırdım ben
Kolestrol hakkında çok bilgim yok canim sadece bı doktorun videosunu izlemiştim, kolesterole bakıp gereksiz yere hamile kadınları korkutmaya gerek yok filan diyordu. Yani yükselmesi normalmiş ama düşük olunca ne oluyor bilmiyorum. Önemli olsaydı doktorun ogunlerini düzenlendi mutlaka. Bence sorun edilecek bı düşüklük değildir

Kolestrol hakkında çok bilgim yok canim sadece bı doktorun videosunu izlemiştim, kolesterole bakıp gereksiz yere hamile kadınları korkutmaya gerek yok filan diyordu. Yani yükselmesi normalmiş ama düşük olunca ne oluyor bilmiyorum. Önemli olsaydı doktorun ogunlerini düzenlendi mutlaka. Bence sorun edilecek bı düşüklük değildir
Haklısın canim ciddi bişey olsa derdi haerhalde 🥰

Kızlar 21+4 teyiz.Geçen haftadan beri bebeğim çok hareketliydi sert tekmeler atmaya başlamıştı.Hatta elimi koyduğumda artık hissedebiliyordum.İki gündür azaldı, ara ara hissediyorum ama çok hafif.Bir sorun mu var diye tedirgin oluyorum.Detaylı ultrasona salı günü gideceğim.Hareketlerin yavaşlaması normal mi sizce?

Büyük oğlumda deli gibi tatlı yedim bunda da hep ekşi yedim. Nipt sonucu gelene kadar kız olduğunu dusunuyordum, hatta internetten dünya kadar cicili bicili tütülü elbiseler zibinlar eklemiştim. Doktorum erkeğe benziyor dedi yok koca karı inanışlarından daha mı iyi bilecek dedim 🙈 Sonuç gelince nasıl ya mümkün degil deyip şok oldum. Sonra o eklediklerimin hepsini teker teker silmek zorunda kaldım. Yenip icilene göre kimse havaya girmesin bence, benim içimde fena patladı 😅
Ayni şeyi yaşadım bende, çok aşırı bulantım oldu, karın seklim aynı kaybettiğim kızımda ki gibi, tatlıyı göresim yoktu hala öyle yiyemiyorum turşu yedim hep, rüyalarımda kız bebek gördüm, dedim kesin kız bu, benimde bi tane daha oğlum olcak 💙

Tatlı vücudunun ihtiyacı olmuştur hoşuna gitmiştir ama ben turşunun arkasındayım yine hepsi değil ama yüzde 70 olasılıkla turşu yiyen erkek doğurur. Keşke bilimsel olarak ta araştırsalar hahaha (bilim adamlarının işi gücü yok turşu yiyen hamileleri inceleyecekler😂) yine de en doğrusunu doktorlar söyler de.Ne güzel oğluna sağsalim kavuş kuzum.
Erkek çocuklarını çok severim ya ben. Oğlum olduğundan olsa gerek şuan düşünüyorum kız bebeğine nasıl bakılır hiç bilmiyorum. İçten içe hep oğlan olur diye düşündüm nift sonucuma kız olacağını öğrendik. Ama eşime sorsan hep oğlan dedi ben kız dedim ilk günden beri. Eşim hayal kırıklığına uğramamak için oğlan dedi sanırım. Hayırlısı bakalım. öğreneceğiz.

Ayni şeyi yaşadım bende, çok aşırı bulantım oldu, karın seklim aynı kaybettiğim kızımda ki gibi, tatlıyı göresim yoktu hala öyle yiyemiyorum turşu yedim hep, rüyalarımda kız bebek gördüm, dedim kesin kız bu, benimde bi tane daha oğlum olcak 💙
Turşunun marifeti. Meleğin için üzüldüm.Başın sağolsun.

Back
X