2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
ramzi teorisini ilk kez duydum. Bende çin ve rus takvimi erkek diyor. Ama canım turşu çekti ona tutunuyorum kız olma ihtimali için.🙃 Tabiki sağlıkla doğsun da cinsiyeti önemli değil. Siz de sağlıkla kucağınıza alın inş.
Ben oğlumda kavanoz kavanoz turlu yemiştim. Şimdi kız bekliyorum turşunun yüzüne bile bakmıyorum. Genelde turşu yiyenlerin erkek oluyor derler.

Bugün aşırı halsizlik, mide bulantısı ve baş ağrısı var. 19. Haftadayim bu haftalarda halsizlik yaşayan oldu mu. Kafam kalkmıyor resmen o derece yorgun hissediyorum kendimi, bulantılarım da geçmişti ne güzel bugun tuhaf bı bulantı ağız tadı var
19 dün bitti. Ben aşırı dinç hissediyorum. Hatta uzanayım biraz dinlemeyin diyorum bı bakmışım ki kalkmışım yine

Koku hassasiyeti hep devam ediyor bende o hiç geçmedi, yemeklerden sonra da bı değişik bulantı hissi oluyor ağzımın tadı bı garip ama bugün sanki bı öğürme isteği var gibi hep. Artık tamamen kesilmesi lazımdı, dediğin gibi doğuma kadar gidecek sanırım
Yalnız değilsin halâ 2 tane prilam kullanmama rağmen hergün öğürme geliyor. İlkimde doğuma kadar mide bulantısı yaşamıştım. Umarım bu öyle olmaz. 😕

19 dün bitti. Ben aşırı dinç hissediyorum. Hatta uzanayım biraz dinlemeyin diyorum bı bakmışım ki kalkmışım yine
İki üç gün öncesine kadar öyleydim ben de, hâtta sabah çıkıp gece yarılarına kadar eve girmiyordum, sonunda belim tutuldu uzun süre kosturmaktan 😄 ama nolduysa iki üç gündür bı enerjisizim hep yatmak istiyorum. Dün temizlik yapacaktım bugüne erteledim, bugün halim yok diye yarına erteledim, erteleme hastalığına tutulmuş gibi hissediyorum kendimi 😄

Yalnız değilsin halâ 2 tane prilam kullanmama rağmen hergün öğürme geliyor. İlkimde doğuma kadar mide bulantısı yaşamıştım. Umarım bu öyle olmaz. 😕
İlkinde benim üç ay bitince bıçak gibi kesilmişti, ne koku ne bulantı ne kötü tat kalmamıştı. Bunda ilk aylar gibi zorlamasa da tam anlamıyla geçmiyor, parfüm kullanan insanlardan jet hızıyla uzakladiyorum

Kızlar peki nefes darligi oluyor mu biraz hızlı yuruyunce? Ay niye böyle oluyo bu bi iki gündür normal mi acaba?
Oluyor, rahim yukarı çıkıyor çünkü akciğer kapasitesi daralıyor çok normal yani korkulacak bişey değil o. İlerleyen aylarda daha fazla oluyor, ben telefonla konuşurken nefes nefese kalıyordum 😅

Bugün aşırı halsizlik, mide bulantısı ve baş ağrısı var. 19. Haftadayim bu haftalarda halsizlik yaşayan oldu mu. Kafam kalkmıyor resmen o derece yorgun hissediyorum kendimi, bulantılarım da geçmişti ne güzel bugun tuhaf bı bulantı ağız tadı var
Benim de 18+3 bugün, enerji yüklemesi beklediğim haftalarda sürünüyorum resmen. Bu kadar vitamin şu bu kullanmaya rağmen. Demirim ve d vit çok düşüktü kışın, o zaman böyleydim işte.
Mide bulantım da sabahları diş fırçalatmayacak derecede var hala. Geçen haşlanmış yumurta çok kötü yaptı mesela. Ay ne bileyim benim ilki çok rahattı öyle bekliyordum yine çöktüm resmen ☹️☹️

Benim de 18+3 bugün, enerji yüklemesi beklediğim haftalarda sürünüyorum resmen. Bu kadar vitamin şu bu kullanmaya rağmen. Demirim ve d vit çok düşüktü kışın, o zaman böyleydim işte.
Mide bulantım da sabahları diş fırçalatmayacak derecede var hala. Geçen haşlanmış yumurta çok kötü yaptı mesela. Ay ne bileyim benim ilki çok rahattı öyle bekliyordum yine çöktüm resmen ☹️☹️
Ben de ilki gibi 2. Trimester keyifli geçer diye ümit etmistim ama öyle olmadı. Sağlıklı olsunlar gerisi önemli değil tabi de yine son ayların ağırlığı başlamadan bu üç ay keyif catsak güzel olurdu 😃

Kizlar bugun sağlık ocağında kan vermeye gittim ayda bir kan veriyorum demir vs ve tiroid degerlerime bakilmasi icin. Tabi ac gitmem gerekti bende sonrasında ise gidecegim icin pastaneden poğaça aldım iki tane onlari yedim birazda sıcaktı. Ay nasil bir mide yanmasi oldu sonrasında anlatamam siz bu tarz seyleri yiyebiliyor musunuz. Acaba dedim pogacadan mi oldu yoksa artik 5. Aya girdik diye genel bi mide yanmasi sorunum mu basladi inşallah pogacadan olan biseydir çünkü cok zor durdum ilac icmemek icin o kadar yaniyordu. Simdiye kadar böyle bişey yasamamistim ne gebelik öncesinde ne de gebelikte

Kizlar bugun sağlık ocağında kan vermeye gittim ayda bir kan veriyorum demir vs ve tiroid degerlerime bakilmasi icin. Tabi ac gitmem gerekti bende sonrasında ise gidecegim icin pastaneden poğaça aldım iki tane onlari yedim birazda sıcaktı. Ay nasil bir mide yanmasi oldu sonrasında anlatamam siz bu tarz seyleri yiyebiliyor musunuz. Acaba dedim pogacadan mi oldu yoksa artik 5. Aya girdik diye genel bi mide yanmasi sorunum mu basladi inşallah pogacadan olan biseydir çünkü cok zor durdum ilac icmemek icin o kadar yaniyordu. Simdiye kadar böyle bişey yasamamistim ne gebelik öncesinde ne de gebelikte
Ay pastane poğaçası yiyip hastanelik olan bı kardeşim var benim 😅 belli başlı şeyler hamilelikte mide yanmasını artiriyor. Mesela ben de hamur işi ozellikle gece yediğimde sabaha kadar uyuyamazdim ilk gebeligimde. Onun haricinde soğan yersem vay halime, biraz fazla yağlı yediğimde yine yanma oluyor, ama en çok pastane ürünleri yapıyor, bence kullanılan yağ ile çok ilgili. Hamileliğimde pastane ürünü yersem midemden boğazıma kadar alev gibi bı yanma oluyor

Oluyor, rahim yukarı çıkıyor çünkü akciğer kapasitesi daralıyor çok normal yani korkulacak bişey değil o. İlerleyen aylarda daha fazla oluyor, ben telefonla konuşurken nefes nefese kalıyordum 😅
Oyyy ilerleyen aylarda nasıl olacak acaba ya şimdiden böyleyse 🤣 Allah yardımcımız olsun inşallah 🥰🙏

Oyyy ilerleyen aylarda nasıl olacak acaba ya şimdiden böyleyse 🤣 Allah yardımcımız olsun inşallah 🥰🙏
Saglik sorunu olusturan bişey değil, biraz daha yavaş hareket etmeye sebep oluyor sadece ki son aylar ani ve atik hareketler pek önerilmez zaten. Merdiven çıkarken bı kaç kez dinlenmek zorunda kalabiliriz ya da yürürken aynı anda konuşmak biraz yorucu olabilir sadece. Onun haricinde hayatı zorlastiracak bı nefes darlığı olmuyor. Kilo ile de bağlantılı tabi ki, ben baya kilo almıştım daha fazla etkilenmiştim daha az kilo alanlar daha rahat olabilir.

Ben hiçbir zaman iştahı Açık biri olmadım. Sevdiğim şeyleri yerim ama sonra üç gün aç kalsam aramam. 20. Haftadan bildiriyorum 😄 durum aynı şekilde devam ediyor. Yemek yemek işkenceye dönüşüyor çünkü bir zorunluluk gibi😄 bebişi düşünüp elimden geldiğince yemeye çalışıyorum ama 💕 bakalım son aylarda iştahım açılacak mı ben de merak ediyorum oldukça
ben de bildireyim güncel durumumu 😂 17 . haftadan bildiriyorum 🤣 ani acikmalarim son buldu şimdi hamilelik öncesi nasılsam öyle devam 👯‍♂️ yine iştahsızım ama en azından şak diye acıkıp sinirlenmiyorum zira öyle devam etse bu iştahsızlıkla ne yapardım bilmiyorum

Bı beş ay daha ertele temizliği bişey olmaz bence😂😉
İki üç gün öncesine kadar öyleydim ben de, hâtta sabah çıkıp gece yarılarına kadar eve girmiyordum, sonunda belim tutuldu uzun süre kosturmaktan 😄 ama nolduysa iki üç gündür bı enerjisizim hep yatmak istiyorum. Dün temizlik yapacaktım bugüne erteledim, bugün halim yok diye yarına erteledim, erteleme hastalığına tutulmuş gibi hissediyorum kendimi

Dışardan alınan poğacaların yagları çok sağlıklı olmuyor. Mide de hassassa yapar tabi. Hamilelikte malum midenin de altı üstüne geliyor. Geçmiş olsun.

Ay pastane poğaçası yiyip hastanelik olan bı kardeşim var benim 😅 belli başlı şeyler hamilelikte mide yanmasını artiriyor. Mesela ben de hamur işi ozellikle gece yediğimde sabaha kadar uyuyamazdim ilk gebeligimde. Onun haricinde soğan yersem vay halime, biraz fazla yağlı yediğimde yine yanma oluyor, ama en çok pastane ürünleri yapıyor, bence kullanılan yağ ile çok ilgili. Hamileliğimde pastane ürünü yersem midemden boğazıma kadar alev gibi bı yanma oluyor
Dışardan alınan poğacaların yagları çok sağlıklı olmuyor. Mide de hassassa yapar tabi. Hamilelikte malum midenin de altı üstüne geliyor. Geçmiş olsun.
Haklısınız kızlar sanırım pastane ürünleri ekstra dokunuyor mideye, bende zaten normalde fazla tuketemedigim icin etkiledi sanırım. Bugün iyiyim cok şükür ama bidaha uzun bir süre yemem. Evde hamur isi falanda yapmıyorum zaten yapsam tepsinin tamamini yerim çünkü 😅 en iyisi sağlıklı beslenmek cok yagli yememek bu surecte

Back
X