2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Evet onun da iki türü var bizim doktor ikisini de önermişti b grubu daha yeni çıkmıştı oğlumun zamanında onay alınınca onu da yapmıştı doktor. Takibini yapan doktor özel asilari vakti gelince söylüyor zaten. Biz rota, menenjit ve menenjitin b grubunu yaptırdık, başka özel asi yaptirmadik, ileriki yaşlarında hpv yaptirmayi düşünüyorum oğluma
Anladım canım cok teşekkür ederim ❤️

Kızlar merhaba. Çok zor bir iki hafta geçirdim. Sizinle paylaşmak istedim. Kendinize dikkat edin. 2 hafta evvel biraz temizlik yapmıştım. Yorulduğumu hissettim ama az bişey kaldı bitireyim öyle dinleneyim dedim. Ertesi sabah hafif lekelenme oldu. Acile gittim. Rahim ağzı kısalmış yumuşama var dediler eğitim araştırmaya gönderdiler. 5 gün yattım orda. Bir haftadır evde yatıyorum. Tuvalet harici kalkmiyorum. Bugün kontrolüm var. Bakalım ne diyecek. Dualarinızı bekliyorum. Siz de dikkat edin kendinize en ufak yorgunluk hissedince bırakın hemen. Allah'ım zamanında saglıkla hayırla kucağımıza alıp buyütmeyi nasip etsin hepimize inşallah 🤲.
Çok geçmiş olsun ❤️‍🩹 Umarım kontrol iyi geçmiştir. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Kızlar bu arada bebeğim iyiymiş, 25+6 bugün 1.110 Gr olmuş, biraz iri ama endişe etme dedi. Zaten 32 ye kadar genelde bebekler hep önde gidip sonra haftasıyla uyumlu devam ediyor. Haftaya açlık tokluk ve tüm degerlerime bakacakmis. Akşamki kasilmami söyledim magnezyum verdi ama değişik bı isim, magnormu bırak bunu iç dedi, bı de progsteron muydu bu hamilelerin kullandığı ilacın adı, ağızdan günde bir tane onu alacakmisim, kasılmaları azaltacakmis. Çok güzel haberim de var rahim ağzım 44 mm e uzamış 🥳🥳 26 mm di hamilelik başında. İyi ki sadece doktorumu dinlemisim ve gidip özelde yoktan yere dikiş attirmamisim.
Ne güzel haberler. Sen nasıl oldun asıl? Dişin ne durumda?

Gülme ama ben icme suyuna yada kaynamış suya batırıp kullanmayi düşündüm 😂 hatta bebegi yikadigim suda agzina girer diye arıtıcıdan gelen suyu yada kaynatilmis sogutulmus suyu kullanmayi düşünüyorum. Herkes böyle yapmayacak mi😂😂😂
Ben oğlumu hemen yıkayamamıştım ama her kaka yaptığında bir tane kullanmadığımız banyonun lavabosunda yıkıyordum ıslak mendille silmemek için. Banyoyu da hastanede 3.gün yaptırdıkları için 7.gün evde yaptırmıştık. Suyu yüzüne sürmemiştim sadece pamuğu ıslatıp yüzğnü temizlemiştik. suyu da kaynatıp soğutup yıkamıştık 😀 yani çoğu kişi öyle yapıyor emin ol.

Rota aşısı önemli evet, menenjit ve rotayı yaptırmak lazım, kreş dönemi rota aşısının ne kadar önemli olduğunu anliyor insan. Oğlumun kaç arkadaşı ishal salgınında hastanede yattı. Kanlı ishal son derece tehlikeli. İki doz ve üç doz olanı var ben oğluma 3 doz yaptimistim
Bebekler doğduktan sonra da burdan hatırlatma mesajı atalım kimin aklına gelirse. 😂Ben unuturum kesin

Oğlum da fazla yaptığında banyoda musluğun altında yikiyorduk 😄 her alt değiştirmede de pamuk ve suyla silince hiç pişik derdi yaşamadık, alerjik bünyeli olmasına rağmen çok şükür pişik imtihanimiz olmadı, umarım bu bebeğimde de olmaz.
Ben de kullanmadığım bir banyonun lavabosunda yıkıyordum 3-4 aya kadar 😂 sonra banyoda. Çocuk bir alıştı 3-4 yaşına kadar yıkamazsam rahat edemiyordu🤣 sonra zar zor alıştı kağıda

Kızlar göbeğiniz ne kadar büyüdü ve dışarıdan belli oluyor mu hareketleri? Benim son bir haftada aniden çıktı. Resmen kocaman oldu göbeğim. Toplu taşımada yer veriyorlar artık 😂 bazen belim ağrıyor ve direkt gidip yer istiyorum valla kimse kusura bakmasın. 😀

Kızlar göbeğiniz ne kadar büyüdü ve dışarıdan belli oluyor mu hareketleri? Benim son bir haftada aniden çıktı. Resmen kocaman oldu göbeğim. Toplu taşımada yer veriyorlar artık 😂 bazen belim ağrıyor ve direkt gidip yer istiyorum valla kimse kusura bakmasın. 😀
3 aylıkken 6 aylık sanıyorlardı şimdi doğum yakın galiba diyorlar 😁 suyum normalmis ama benim iç karnım dar demekki.

3 aylıkken 6 aylık sanıyorlardı şimdi doğum yakın galiba diyorlar 😁 suyum normalmis ama benim iç karnım dar demekki.
Aman bilmiyorlar ki her kadının vücudu farklı olduğunu. Ama çok güzel ya hamilelik 😀😀 benim de iş arkadaşlarım bir haftada baya çıktı diyorlar. Sürekli ellemek istiyorlar kızlar. Müşterilerim artık yavaştan vedalaşıyorlar😂bir ayda bir gelen kızlar var işte bir aya artık izine ayrılırsın diye.

Mümkunse hiç😊😊'. Ben öyle yapmayı düşünüyorum. Islak mendil kullanmayınca pişik kremi de pek gerekmiyor. Benim öncekilerde pişik kremim bile yoktu. O kadar ihtiyaç duymuyorduk. Hiç pişik olmuyorlardı. Küçukken pamukla silip kuruluyordum. Büyüdukçe direk yikayıp kurulamaya basladım. Islak mendil çantamda duruyordu öyle bir yere gidince nadiren kullanıyordum. Bu arada pamuğu kaymamış soğutulmuş suyla ıslatmak gerek ilk baslarda. Oğlum idrar yolu enfeksiyonu olunca doktor ıslak mendil yerine öyle yap demişti. 2,5 aylıkti. Sonra kolay kolay değdiremedim ıslak mendili çocuklarıma.
Aa tamam demek ki doğru dusunmusuz abartili değilmiş dusuncemiz 🤣

Kızlar ya ben doymuyorum sürekli yemek yemek istiyorum hem de hiç öyle hafif şeyler değil borekler tatlilar fast foodlar ya napıcam diyetisyene mi gitsem bi liste falan mi alsam korkarim son kulvarda çok soruna yol acacak bu kötü beslenmem 😭

Kızlar ya ben doymuyorum sürekli yemek yemek istiyorum hem de hiç öyle hafif şeyler değil borekler tatlilar fast foodlar ya napıcam diyetisyene mi gitsem bi liste falan mi alsam korkarim son kulvarda çok soruna yol acacak bu kötü beslenmem 😭
Şuana kadar kaç kilo aldın? Bence destek alırsan diyetisyenden daha iyi olur en azından kontrollü alırsın. Ben de yemek istiyorum ama kendimi tutmaya çalışıyorum. Bu haftalarda haftada 250-400 gram arasında almamız gerekiyor dedi doktorum

Şuana kadar kaç kilo aldın? Bence destek alırsan diyetisyenden daha iyi olur en azından kontrollü alırsın. Ben de yemek istiyorum ama kendimi tutmaya çalışıyorum. Bu haftalarda haftada 250-400 gram arasında almamız gerekiyor dedi doktorum
Toplam 8 kg filan aldım ve en hızlı alacagimz döneme giriyoruz artık😣 ben en iyisi diyetistene gideyim ya korkuyorum baya sorun yaratacak bu hayvani beslenme stili 😭

Ben sleppy in ikinci urun 1 tl kampanyasindan 24 paket toplam islak mendil almistim icerigi temiz ama pişik olma ihtimali varsa ilk aylar pamuk daha mantikli gibi kizlar şu kare pamuklardan aliyorsunuz onun icin degil mi bende bir paket almistim daha cok alayim ondan madem
Sleeppy bez aldım oğluma çok sizdirdi kulanamadim ama sleeppy yenidogan ıslak mendilinden çok memnun kaldım hala kullanıyorum oğluma, küçük oğluma da onu alicam, hatta prima ıslak mendil aldım memnun kalmadım sleeppy kadar yapısı güzel gelmedi bana

Sleeppy bez aldım oğluma çok sizdirdi kulanamadim ama sleeppy yenidogan ıslak mendilinden çok memnun kaldım hala kullanıyorum oğluma, küçük oğluma da onu alicam, hatta prima ıslak mendil aldım memnun kalmadım sleeppy kadar yapısı güzel gelmedi bana
Ay ben de bir sürü sleepy bez stokladim, sizdirirsa vay halime, üst üste iki tane bağlarım artık bitene kadar stoklar 😄

Mide yanman olmuyor mu, ben ne zaman o tarz şeyler yesem mahvoluyorum midemden, biraz dikkat etmeye çalış, sağlıklı beslenmeye çalış

Back
X