2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Görmemişin bi çocuğu olmus lafindaki görmemiş benim galiba😂😂😂
Estağfurullah, ben de ilk çocukta neler neler düşünüyordum, bebekler doğunca genizlerindeki suyu çıkarmak için sık sık hapsirirmis ben doktora götürmüştüm usuttuk galiba diye, muhtemelen doktor bebeği değil de aklımı usuttugumu düşünmüş olabilir 😂

Benim annem başak burcu böyle şeyleri aklima hep o sokuyor. Diyo ki aa cesme suyuyla bebegi nasil yikayalim ya yutarsa enfeksiyon kapar aritici ne güne duruyor dedi, banada mantıklı geldi ama sonsuza dek bu şekilde yikayamayacagimiza göre cokta mantıklı degil gibi hahah. Bu arada sey dicem rota aşısı varmış üçüncü ayda yapilan onu mutlaka yaptırmamiz gerekiyormus rota virüsüne karşı. Bebekken yapmayınca sonradan yapsanda ise yaramiyomus buda aklinda olsun yaptır mutlaka parali yapilan bir aşıymis
Asko ben de başak burcuyum ve annene her konuda hak verebilirim 🤣🤣🤣 tamam bebeğim o asıdan da yaptiralim ne icinmis o peki ilk kez duydum

Asko ben de başak burcuyum ve annene her konuda hak verebilirim 🤣🤣🤣 tamam bebeğim o asıdan da yaptiralim ne icinmis o peki ilk kez duydum
Rota virüsü kaptiklari zaman agir atlatmamalari icin atesli ishalli kusmali bir hastalık canim cocuklari hastaneye yatiracak kadar kötü etkiliyor o yüzden yapmamiz şart

Benim annem başak burcu böyle şeyleri aklima hep o sokuyor. Diyo ki aa cesme suyuyla bebegi nasil yikayalim ya yutarsa enfeksiyon kapar aritici ne güne duruyor dedi, banada mantıklı geldi ama sonsuza dek bu şekilde yikayamayacagimiza göre cokta mantıklı degil gibi hahah. Bu arada sey dicem rota aşısı varmış üçüncü ayda yapilan onu mutlaka yaptırmamiz gerekiyormus rota virüsüne karşı. Bebekken yapmayınca sonradan yapsanda ise yaramiyomus buda aklinda olsun yaptır mutlaka parali yapilan bir aşıymis
Rota aşısı önemli evet, menenjit ve rotayı yaptırmak lazım, kreş dönemi rota aşısının ne kadar önemli olduğunu anliyor insan. Oğlumun kaç arkadaşı ishal salgınında hastanede yattı. Kanlı ishal son derece tehlikeli. İki doz ve üç doz olanı var ben oğluma 3 doz yaptimistim

Rota aşısı önemli evet, menenjit ve rotayı yaptırmak lazım, kreş dönemi rota aşısının ne kadar önemli olduğunu anliyor insan. Oğlumun kaç arkadaşı ishal salgınında hastanede yattı. Kanlı ishal son derece tehlikeli. İki doz ve üç doz olanı var ben oğluma 3 doz yaptimistim
Menenjit aşısı da rota gibi kendimiz yaptirmamiz gereken bir aşı mı

Rota çok önemli bir aşı bildiğim kadarıyla . Yegenlerimden dolayı biliyorum bende . Devlet karşılamıyor ama neyse ki Türkiye'de her yerde bulunabiliyor.

İlk bir ay Türkiye'deyim sonra kuveyte gidicem bu asi 3.ayda mi yapılıyor acaba

Gülme ama ben icme suyuna yada kaynamış suya batırıp kullanmayi düşündüm 😂 hatta bebegi yikadigim suda agzina girer diye arıtıcıdan gelen suyu yada kaynatilmis sogutulmus suyu kullanmayi düşünüyorum. Herkes böyle yapmayacak mi😂😂😂
Bana doktor kaynamış soğutulmuş suyla sil demişti öncekilerde. Banyo suyunu da ilk etapta öyle yaparım heralde.musluklardan ne aktığı belli değil. Belki bikac ay sonra normal suyla yıkarım diye düşünüyorum. Ya da vücudunu normal suyla sadece kafasına kaynatilmış şu da olabilir. Zaten bir avuç ssuyla yikanacaklar.

Rota virüsü kaptiklari zaman agir atlatmamalari icin atesli ishalli kusmali bir hastalık canim cocuklari hastaneye yatiracak kadar kötü etkiliyor o yüzden yapmamiz şart
Tamam canım inşallah o günlere de gelicez daha panikleyecek çoook olay var bunlar daha başlangıç galiba 🤣

Yani ilk günden itibaren pamugu normal suya batirip silcez dimi? Islak bebek mendiline ne zaman gecilse iyidir?
Mümkunse hiç😊😊'. Ben öyle yapmayı düşünüyorum. Islak mendil kullanmayınca pişik kremi de pek gerekmiyor. Benim öncekilerde pişik kremim bile yoktu. O kadar ihtiyaç duymuyorduk. Hiç pişik olmuyorlardı. Küçukken pamukla silip kuruluyordum. Büyüdukçe direk yikayıp kurulamaya basladım. Islak mendil çantamda duruyordu öyle bir yere gidince nadiren kullanıyordum. Bu arada pamuğu kaymamış soğutulmuş suyla ıslatmak gerek ilk baslarda. Oğlum idrar yolu enfeksiyonu olunca doktor ıslak mendil yerine öyle yap demişti. 2,5 aylıkti. Sonra kolay kolay değdiremedim ıslak mendili çocuklarıma.

Yani ilk günden itibaren pamugu normal suya batirip silcez dimi? Islak bebek mendiline ne zaman gecilse iyidir?
Büyük oğlan da kış bebegiydi, peteğin üstüne bı kap su koymuştum, ılık duruyordu hep, pamuğu batırıp suya bir güzel siliyordum. Tam ne zamana kadar pamuk kullandik hatırlamıyorum ama sanırım 7-8 aylık olup havalar iyice isinana kadar ıslak mendile geçmemiştik. Islak mendili petek ustune koyamiyoruz kuruyor malum, oda sıcaklığında da vücut ısısından düşük oluyor, benim oğlan hala irkilir kışın ıslak mendil ile popo silerken 😂

Menenjit aşısı da rota gibi kendimiz yaptirmamiz gereken bir aşı mı
Evet onun da iki türü var bizim doktor ikisini de önermişti b grubu daha yeni çıkmıştı oğlumun zamanında onay alınınca onu da yapmıştı doktor. Takibini yapan doktor özel asilari vakti gelince söylüyor zaten. Biz rota, menenjit ve menenjitin b grubunu yaptırdık, başka özel asi yaptirmadik, ileriki yaşlarında hpv yaptirmayi düşünüyorum oğluma

Kiloyu dert etme dedi bana da ama biraz takıldı kafama, 2 haftayı gecik bı ilerilik var kilosunda. 25+6 haftalık şuan ama 28+1 çıkmış kilosu. Haftaya bı üç aylık ortalama ile açlık tokluk bakacak umarım normal çıkar. Bı de progesteronu benim kramplarim ve sancım için verdi o yuzdem ağızdan al demiş olabilir. Bebeğe zararı var mı acaba bu ilacın. Ben ilk hamileliğimde kullanmadım. Erken doğum riskin yok sadece ağrıların azalsin diye veriyorum dedi
Benimki tüp bebek tedavisiyle olduğu için 11. hagtaya kadar sabah akşam kullandım progesteron. Birçok kişi de benim gibi. Merak etmeyin. Allah'ın izniyle bir sikıntı olmaz.

Mümkunse hiç😊😊'. Ben öyle yapmayı düşünüyorum. Islak mendil kullanmayınca pişik kremi de pek gerekmiyor. Benim öncekilerde pişik kremim bile yoktu. O kadar ihtiyaç duymuyorduk. Hiç pişik olmuyorlardı. Küçukken pamukla silip kuruluyordum. Büyüdukçe direk yikayıp kurulamaya basladım. Islak mendil çantamda duruyordu öyle bir yere gidince nadiren kullanıyordum. Bu arada pamuğu kaymamış soğutulmuş suyla ıslatmak gerek ilk baslarda. Oğlum idrar yolu enfeksiyonu olunca doktor ıslak mendil yerine öyle yap demişti. 2,5 aylıkti. Sonra kolay kolay değdiremedim ıslak mendili çocuklarıma.
Oğlum da fazla yaptığında banyoda musluğun altında yikiyorduk 😄 her alt değiştirmede de pamuk ve suyla silince hiç pişik derdi yaşamadık, alerjik bünyeli olmasına rağmen çok şükür pişik imtihanimiz olmadı, umarım bu bebeğimde de olmaz.

Back
X