2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Guzel arastirma canim emegine saglik🫶
Ama yok kizlar onde lutfen☝️
Odul verilecek 😌
Boşver canım. Kimse alınmasın herkese söylüyorum, kim ne anlamak istiyorsa onu anlıyor. Çok da düzeltmeye çalışma. Düzeltmeye çalışsan da bir şey değişmiyor. Bir kere aksi bir şey söyleyince öyle kalıyorsun. Allah gönlünü biliyor, gerisi çok da önemli değil. Modunuz kimse için düşürmeyin kızlar hele ki tanımadığınız insanlar için. Tabiki fikir ayrılığı yaşayabiliriz ama bir insan neyi biliyorsa neyi duymuşsa, o doğrudur diye bir şey yok; ölümüne onu savunmak da çok saçma. Fikirlere açık olalım, olamıyorsak da hiç buralarda dolanmayalım. Burası fikir alışveriş platformu. Bildiğini ölümüne savunmak değil. 😍🙏🏻🌸

Boşver canım. Kimse alınmasın herkese söylüyorum, kim ne anlamak istiyorsa onu anlıyor. Çok da düzeltmeye çalışma. Düzeltmeye çalışsan da bir şey değişmiyor. Bir kere aksi bir şey söyleyince öyle kalıyorsun. Allah gönlünü biliyor, gerisi çok da önemli değil. Modunuz kimse için düşürmeyin kızlar hele ki tanımadığınız insanlar için. Tabiki fikir ayrılığı yaşayabiliriz ama bir insan neyi biliyorsa neyi duymuşsa, o doğrudur diye bir şey yok; ölümüne onu savunmak da çok saçma. Fikirlere açık olalım, olamıyorsak da hiç buralarda dolanmayalım. Burası fikir alışveriş platformu. Bildiğini ölümüne savunmak değil. 😍🙏🏻🌸
Mesela birkac gundur alisveris mevzulari konusuluyor ben daha kapsamli alisverise baslamadigim icin dahil olmadim okudum bazilarini not aldim gectim. Şöyle tuhaf durumlar yasayinca topige hic ugrayasim gelmiyor :)

Mesela birkac gundur alisveris mevzulari konusuluyor ben daha kapsamli alisverise baslamadigim icin dahil olmadim okudum bazilarini not aldim gectim. Şöyle tuhaf durumlar yasayinca topige hic ugrayasim gelmiyor :)
Ayy benim umurumda bile değil. İnsanları çokta kaale alma. Kimse senden değerli değil güzel anne. Enerciiiiiiii toparlan 😍🫠

Ayy benim umurumda bile değil. İnsanları çokta kaale alma. Kimse senden değerli değil güzel anne. Enerciiiiiiii toparlan 😍🫠
Ay sagolasin canim bu aralar hassaslik hakim bende herseyi kafaya takar oldum hep su retro yuzunden😬 umarim biri cikip retro yok falan demez 🙄 yoksa da idare edin litfin 😁

0-3 bedenleri bilmiyorum 1-3 aldım ben bı iki parça, büyük geleceğini sanmıyorum, o ürünlerin boyları bebeğin boyuna göre hesaplanıp üretiliyor ama hesaba katılmayan bebeğe bagladigimiz bez, içine giydirdigimiz zibinlar pijamalar (kış bebeği olacaklar) düdük gibi oluyor bazı bebekler hiç hoş durmuyor ayrıca 🙃 misal bir bebek hadi minyon olsun 48 cm doğsun, 50 cm lik bir yenidoğan tulum giydirdirecez, bebek bezi, içine tek kat patikli pijama ve çıtçıtlı atlet ile oldu mu sana 54-55 cm bu bebek 😁 emanet gibi dursun istemem kıyafetler, bı de içinde özgür olsun bebek.
Evin isisina göre değişir bence içine giydikleri, oğlum doğunca termostat aldık biz 23 dereceydi ev ve içine hic pijama giydirmedim ben, uyanınca yelek giydirdim sadece

Evin isisina göre değişir bence içine giydikleri, oğlum doğunca termostat aldık biz 23 dereceydi ev ve içine hic pijama giydirmedim ben, uyanınca yelek giydirdim sadece
Evde ben de ısıyı sabit tutmaya çalıştım ama yine de ince de olsa alta pijama giydirdim, o dönem doktora sormuştum nasıl giydirelim diye(çok giydirmeye karşı bı doktordu) sen ne giyiyorsan bir kat fazla olsun sadece demisti. tam Aralık sonu doğumlu olunca dışarı çıkarken illa daha kalin giydirdim, kar kış çok olmuştu o sene de, yok 5 günlük kontrolü yok göz pınarı tıkandı doktora, göbek kanadı doktora, aşısı, izlemi kar kış kiyamet ilk ay baya bı doktor yoluna düşmüştük

Bakım ürünlerini mustela kullanmıştım, deterjan sanırım üni Baby kullanmıştım ama daha temiz ve kaliteli ürünler için tavsiye bekliyordum ben de. Şampuan ve nemlendirici hangi marka aldın. Minorisi arastirayim. Benim oğlum alerjik bünyeli olduğu için kimyasal içerikli şeylere çok dikkat etmem gerekmisti, abisine benzerse bunda da yatırımın büyüğünü bakım ürünlerine yaparız ☺️
Ben de mustela kullandım, bi tek şampuanı yeni değiştirdim hatta. Şimdi de nemlendiricisini aldım yine bir de yenidoğan konak önleyici köpük şampuan. O zaman da bunu kullanmıştım memnun kaldım. Bir de sabun alırım işte. Aslında saç vücut bir şampuanlar da kolaylık olur ama sabun seviyorum :)
Minoris baya iyi bi ürün, aslında konsantre olduğu için çok da uzun gidiyor ama 1 lt 400 lira gibi bi şeydi. İndirimleri oluyor yılın bazı dönemlerinde, denk gelmek lazım.

Kizlar doğumdan sonra mevlut ya da bebek ziyareti için hediyelik düşünen var mı, fikir arıyorum. Magnet kolonya kokulutas haricinde ☺️ oğlumda kar küresi yaptırmıştım, bunda da yine dekoratif ya da yarar sağlayan bişey arıyorum. Sokak hayvanları için isme özel etiketli küçük paketli mamalar, ya da tohumlu kalem aklıma gelenler ama daha yaratıcı fikri olan varsa açığım.
Ben küçük kokulu bubble mumlardan yaptıracağım. Oğlumda Yasin-tesbih seti dağıtmıştım isimli. Kızımda kokulu sabundan magnet dağıtmıştım. Buda mum olsun bariii dedim 😅

Öyle de ben kıyamıyorum ya ilk ya ondan sanırım illa kaliteli olsun güzel olsun derdindeyim, evet farkındayım 1 aycık giyecek belki ama gözüm hep pahalılara gidiyor, gitmese keşke çok para gidiyor gerçekten 😬😣🥴
Bende çocuklarıma hep H&M Zara carter’s lcw alıyorum ama bana gerekli mi diye sorsan asla değil. Şöyle ki; ben dolapta sıfır ayarında olanları satıyorum kendiminkilerde dahil. 25 bin ₺ den fazla para kazandım satarak. Ama eğer böyle bi seçeneğim olmasaydı satamasaydım ocağına incir ağacı dikmekten başka birşey değil derdim 😅 Misal oğluma carters 3 lü eşofman takımı almıştım binbir hevesle kalıpları çok ufak benim oğlumda tombuldu aslaaaaa olmadı ve elimde patladı. 1 kere bile giyemedi yani bunun gibi çoook var. O yüzden bütçe senin, tercih senin ama gerçekten gerekte yok. Biraz daha büyüyüp büyüme hızları yavaşladığında alsan daha mantıklı olur. Mesela kızım 6 yaşında 6-7 yaş alıyorum 1-2 sene rahat giyiyor o zaman alabilirsin yada oğlum 20 aylık 24-36 ay alıyorum seneye kadar rahat giyer uzun soluklu giymiş olur gibi

Kanama durumu 20 ile 28 arasınsa riskli, yani o dönem olan kanamalarda tehlike oluyor , ben üç defa kanadım birinde çok az küçük bi çay bardağı kadar birinde de aynen öyle kanadım 22 haftalık falandım, sonuncusunda şarıl şarıl kanadım ve 27 haftalık gebeydim. Bana sorsan ben plasenta previadan korkarım ki ben ilk teşhisi koyduklarında hayatımı engelleyen hiç bişi yapmadım ama sonra çok araştırdım çoğu doktor yoğun istirahat veriyormuş. Benim doktorum sezeryan doğumum yok diye rahat davrandı yok bişi olmaz sen iyi gidiyorsun sen 38 i görürsün sen şöylesin dedi doktor muayanesinden 24 saat geçmeden doğum yaptım . O yüzden plasenta aşağıda dediler mi tüylerim diken diken oluyor. Benim tecrübem sana şöyle der; ilk doğumun sezeryan orda dikiş var plasentanın oraya tutunup yukarı çıkmama ihtimali var , 8 hafta sık dişini otur evinde riske atma , bu arada benim rahime müdahele de yoktu sadece bi doğumdan sonra kürtaj olmuştum bi kere , çok operasyon geçiren rahimler de previa bakımından riskli oluyorlar . Çokk uzun yazdım kusura bakma❤️
Merhaba cevap için teşekkür ederim öncelikle. Mesela bu kanama durumu rahim içi kanama olarak mı oluyor plesanta aşağıdaysa yoksa vajinal kanama olarak mı belirti veriyor. Benim 16 haftalık plesanta aşağıda dedi ama ilerleyen haftalarda yukarı çıkar genelde dedi şimdi sizide böyle okuyunca endişe ettim inşaallah sağlıkla doğmuştur bebeğiniz.
Benimde plasentam asagidaymis inşallah bir kac haftaya tamamen yükselir hepimizinki de🙏
Amin sağlıkla gelsinler vaktinde.🤲🏻🙁 Sizin kaçında haftada aşağıda dedi?
Umarım, hamilelikte çok büyük bi bolumu yukarı cikiyor, ama nadiren de olsa çıkmayan oluyormuş. Önemli olan kanama yapıp yapmadigi, kanama yapmadiktan sonra çok riskli değil aslinda en kotu doğum sezaryen olur. Senin ilk doğum olduğu için dikiş yok rahminde şanslısın o bakıma. Ama ilk sezaryenden sonra bile çok risk yokmuş aslında 3ten sonra riskli demişti benim doktorum ilk hamileliğimde. Umarım benimki de rahimde gezip gezip dikişi bulmamistir 😄
Benim hafif kanama alanı görüyorum dedi rahimde dinlen ağır kaldırma ilişki olmasın dedi. Zaten gebeliğin başından beri yataktayım sadece üç gün önce evde temizlik yaptım ettim zorladım kendimi bilsem ona bile elimi sürmezdim. İnşaallah bir sonraki kontrolde yukarı çıkmış derler ayrıntılı ultrason bir ay sonra.
Ayni şeyi bana da dedi tatlım istirahat et 21. Haftaya kadar riskli olarak bakıyorlar düşük yada doğum başlama riski olduğunu söyledi doktorum. 20. Haftadan sonra yukarı çıkıyormuş plasenta eğer çıkarsa bu konuştuklarımızın hepsini unutabilirsin dedi 🙄
Allah korusun çok küçükler öyle kötü düşünmek istemiyorum inşaallah sağlıkla vaktinde kucaklarımıza alalım.🤲🏻 Sizin kaçıncı haftada aşağıda dedi şu an durum ne?

Back
X