2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Merhaba ocak anneleri 🌺 18. Haftamdayım 4 lü test hakkında ne düşünüyorsunuz? Doktorum 2li testimden sonra ayrıntılıya kadar başka bir teste gerek yok dedi. Ayrıntılı için bir klinikten randevu alırken de 2li ve 4lü testiniz yanınızda bulunsun dedi. Ne düşünüyorsunuz yapılmalı mı sizce?
Benim 3. Gebeliğim ve 3 ünde de tarama testlerine hiç girmedim. Sadece detaylıya girdim. Sebebi de şu;
Diyelim ki yüksek riskli grupta çıktım aldıracak mıydım çocuğumu? Hayır. O zaman o strese ve sıkıntıya girmemin bir anlamı var mıydı? Yoktu.
Tarama testlerinin sonuçlarına göre riskli grupta olduğunuzda anne karnında bir tedavi yöntemi var mı? Hayır yok. Yani eğer gebeliğinizi sonlandırma kararı almayacaksanız hiç gerek yok şahsım adına söylüyorum.

Benim 3. Gebeliğim ve 3 ünde de tarama testlerine hiç girmedim. Sadece detaylıya girdim. Sebebi de şu;
Diyelim ki yüksek riskli grupta çıktım aldıracak mıydım çocuğumu? Hayır. O zaman o strese ve sıkıntıya girmemin bir anlamı var mıydı? Yoktu.
Tarama testlerinin sonuçlarına göre riskli grupta olduğunuzda anne karnında bir tedavi yöntemi var mı? Hayır yok. Yani eğer gebeliğinizi sonlandırma kararı almayacaksanız hiç gerek yok şahsım adına söylüyorum.
Noktasına kadar da katılıyorum. Yapana da saygı duyuyorum tabiki. Bazıları aldırmasa bile bilmek istiyor, çok doğal. Ben bilmek istemeyenlerdenim 🥲 Rabbim kimseyi sınamasın 🙏🏻🌸

X xbsrax canım naptin nasılsın sorunların düzeldi mi acaba
Teşekkür ederim düşünüp sorduğun için 🙏 evet problemlerinizi hallettik eşimle, şimdilik her şeyi unutmaya odaklıyım doğmamış bebegimin günahına girmek istemiyorum canımı sıkarak ❤️

Bir süredir giremedim, neler yapıyorsunuz durumlar neler? Bebiş hareketlerini hisseden var mı? Biz 20 haftalık olduk, henüz hiç bir şey hissetmedim 😂

Bakım ürünlerini mustela kullanmıştım, deterjan sanırım üni Baby kullanmıştım ama daha temiz ve kaliteli ürünler için tavsiye bekliyordum ben de. Şampuan ve nemlendirici hangi marka aldın. Minorisi arastirayim. Benim oğlum alerjik bünyeli olduğu için kimyasal içerikli şeylere çok dikkat etmem gerekmisti, abisine benzerse bunda da yatırımın büyüğünü bakım ürünlerine yaparız ☺️
Kızıma Bübchen bebek şampuanı kullanmıştım.Biraz pahalı ama doğal içerikli güzel bir şampuan.Tavsiye ederim.

Merhaba cevap için teşekkür ederim öncelikle. Mesela bu kanama durumu rahim içi kanama olarak mı oluyor plesanta aşağıdaysa yoksa vajinal kanama olarak mı belirti veriyor. Benim 16 haftalık plesanta aşağıda dedi ama ilerleyen haftalarda yukarı çıkar genelde dedi şimdi sizide böyle okuyunca endişe ettim inşaallah sağlıkla doğmuştur bebeğiniz.

Amin sağlıkla gelsinler vaktinde.🤲🏻🙁 Sizin kaçında haftada aşağıda dedi?

Benim hafif kanama alanı görüyorum dedi rahimde dinlen ağır kaldırma ilişki olmasın dedi. Zaten gebeliğin başından beri yataktayım sadece üç gün önce evde temizlik yaptım ettim zorladım kendimi bilsem ona bile elimi sürmezdim. İnşaallah bir sonraki kontrolde yukarı çıkmış derler ayrıntılı ultrason bir ay sonra.

Allah korusun çok küçükler öyle kötü düşünmek istemiyorum inşaallah sağlıkla vaktinde kucaklarımıza alalım.🤲🏻 Sizin kaçıncı haftada aşağıda dedi şu an durum ne?
Benim ilk söylediğinde 12. Haftadaydik 16. Haftada gittiğimde hala aşağıda dedi. Bir sonraki kontrolüm ayrıntılı ultrason olacak suan 18. Haftadayiz. Ayrıntılı ultrasonda daha net biseyler soyleyebilirim demişti doktorum. Dua etmekten başka caremiz yok inşallah kendiliğinden düzelir 🙏

Ben de mustela kullandım, bi tek şampuanı yeni değiştirdim hatta. Şimdi de nemlendiricisini aldım yine bir de yenidoğan konak önleyici köpük şampuan. O zaman da bunu kullanmıştım memnun kaldım. Bir de sabun alırım işte. Aslında saç vücut bir şampuanlar da kolaylık olur ama sabun seviyorum :)
Minoris baya iyi bi ürün, aslında konsantre olduğu için çok da uzun gidiyor ama 1 lt 400 lira gibi bi şeydi. İndirimleri oluyor yılın bazı dönemlerinde, denk gelmek lazım.
Ben bebek kıyafetlerini çok renkli almıyorum genelde beyaz krem ve bej tonlarinda seçiyorum o hem yıkarken kolaylık oluyor hem endüstriyel boya fazla olsun istemiyorum, o yüzden çamaşır deterjanı da çok uzun gidiyor bebekte, çok fazla renkli ayirmadigim için tek makinede çoğu kıyafeti yıkıyorum. Bu bakıma sadece kaliteli bı deterjan olması yeterli benim için, dedigin markanın içeriğine bakıp uygunsa ondan sipariş vereyim, teşekkürler 🙏

Kızıma Bübchen bebek şampuanı kullanmıştım.Biraz pahalı ama doğal içerikli güzel bir şampuan.Tavsiye ederim.
Aaa o markayı da hiç duymamıştım, bebek ürünleri çok uzun süre gidiyor zaten, bir yenidoğan şampuanı oğluma neredeyse yaza kadar, vücut losyonu yaşına kadar yetmişti 😄 yeter ki temiz içerikli olsun, bakım ürünlerine çok para vermeye razıyım, alerji konusu hassas noktam ☺️😄

Ben de öyle yapıyorum taramalara girmedim çünkü aldirmayacaktim sadece detayliya gireceğim inşallah☺

Bende çocuklarıma hep H&M Zara carter’s lcw alıyorum ama bana gerekli mi diye sorsan asla değil. Şöyle ki; ben dolapta sıfır ayarında olanları satıyorum kendiminkilerde dahil. 25 bin ₺ den fazla para kazandım satarak. Ama eğer böyle bi seçeneğim olmasaydı satamasaydım ocağına incir ağacı dikmekten başka birşey değil derdim 😅 Misal oğluma carters 3 lü eşofman takımı almıştım binbir hevesle kalıpları çok ufak benim oğlumda tombuldu aslaaaaa olmadı ve elimde patladı. 1 kere bile giyemedi yani bunun gibi çoook var. O yüzden bütçe senin, tercih senin ama gerçekten gerekte yok. Biraz daha büyüyüp büyüme hızları yavaşladığında alsan daha mantıklı olur. Mesela kızım 6 yaşında 6-7 yaş alıyorum 1-2 sene rahat giyiyor o zaman alabilirsin yada oğlum 20 aylık 24-36 ay alıyorum seneye kadar rahat giyer uzun soluklu giymiş olur gibi
Kesinlikle katılıyorum, oğluma hastane çıkışlarını İdil Baby den almıştım, o zaman da beni uyarmıştı gruptaki arkadaşlar hastane çıkışına servet verme diye ama ilk heves ya insan kaliteli olsun istiyor, kaç takım hastane çıkışı almıştım İdil babydan, onun haricinde kitikate ten, carterstan dünya kadar patikli tulumlar takımlar almıştım, hepsi ama hepsi elimde patladi, kalıbı en geniş olanı bile bir kaç hafta giydiremedim bazılarını hiç giydiremedim. Ama dediğin gibi büyüme hızı yavaslayinca alınan kıyafetleri eskiyene kadar olmasa da parasının hakkını verene kadar giyiyorlar. Daha sonrasında uyku tulumlarını ve esofmanlarini h&m ya da carters tan alıyordum, hiç eskimeden yıpranmadan uzun süre giyebiliyordu. Şimdi yaşı büyüdükçe LCW, defactoya düştük gerçi, bu sefer de sokak oyunları, park, okulda boya etkinlikleri derken yine çok para verilen kıyafetler heba oluyor.😄

Günaydın kızlar. Benim bu hamileliğimde sürekli uçuk çıkıyor bana. Daha geçen ay çıkmıştı dün yine çıktı(( ne kullanabilirim sizce?bademciklerim de şişmiş. Dün tahlil yaptırdım herşeyim normal çok şükür.Sanırım stressten çıkıyor. Baş ağrısı da var 3 gündür geçmiyor. İstanbul'da havalar birkaç gündür çok bulutlu başağrısını buna bağlıyorum.

Günaydın kızlar. Benim bu hamileliğimde sürekli uçuk çıkıyor bana. Daha geçen ay çıkmıştı dün yine çıktı(( ne kullanabilirim sizce?bademciklerim de şişmiş. Dün tahlil yaptırdım herşeyim normal çok şükür.Sanırım stressten çıkıyor. Baş ağrısı da var 3 gündür geçmiyor. İstanbul'da havalar birkaç gündür çok bulutlu başağrısını buna bağlıyorum.
Uçuğa ben normalde de hiçbir şey kullanmıyorum hamilelikte de kullanılacak şeyler zararlı olabilir. Bağışıklık düştüğü için çıkıyor malesef. Multivitamini bırakma demire başlasan da. Benimde aşırı sivilcem çıktı ki ergenliğimde bile çıkmamıştı. Beklemekten başka çare yok sanırım

Baş ağrısı bende de son bı kaç gündür var havaya bağladım ben de, normalde böyle havalarda migrenim hep tutar zaten. Ama uçuk ile ilgili bilgim yok. Bende çıkmadı hic, eşimde çok sık çıkar, minik bı kremi var hemen kurutuyor ama hamilelikte kullanılır mı bilmiyorum, doktoruna danış istersen.

Uçuğa ben normalde de hiçbir şey kullanmıyorum hamilelikte de kullanılacak şeyler zararlı olabilir. Bağışıklık düştüğü için çıkıyor malesef. Multivitamini bırakma demire başlasan da. Benimde aşırı sivilcem çıktı ki ergenliğimde bile çıkmamıştı. Beklemekten başka çare yok sanırım
Multi vitamin daha bugün aldım başlayacağım. Bence de bağışıklık düştüğü için. Normalde 2-3 yılda bir çıkardı.

Back
X