- 23 Mart 2015
- 5.792
- 7.114
- 398
Ben de endometriozis hastasıyım, ilk hamileliğimde kistler erimisti ama endometriozis her zaman var olmaya devam ediyor biliyorsun. Adet dönemleri sancıları için kaç kez hastanede yattım saymadım ama hiç korkma lohusalık kanamasının bununla hiç bı alakası yok. Adet sancısı vs filan olmuyor, ilk iki gün hastanede yoğun kanama sonraki günler az az kanama oluyor ve her geçen gün azalıyor herkesin 40 gün sürmüyor (bana çok fazla rahim masajı yapılmıştı daha kış surdu ) bı de doktor kanama için bı ilaç veriyor. 40 gün sürenin de öyle regli gibi değil zaten lekelenme gibi oluyor. Ama kanallar 40 gün boyunca açık olduğu için enfeksiyon bakımından çok dikkatli olmak lazım (havuz, oturarak duş almak, cinsel ilişki yasak) bir de mermerşah bezleri sıvıyı çektiği için ıslaklık hissi olmuyordu bende, aksine pedler foşur foşur daha rahatsız oluyorum. Bı de hız şanslıyız kış dönemine denk gelecek, Ağustos sıcağında lohusalık çekenlere Allah kolaylık versin. Şimdi dışardan geldim eridim çok sicakkkIslaklık hissi olmaz mi acaba bezle hiç denemedigim icin bilemiyorum ama ben uzun süre ped takabilen bir bünye degilim reglim 7 8 gün olursa eger kasintidan duramıyordum cok sık degistirdigim halde simdi 40 gun boyunca regl olacak gibi olmak nasil olacak bilemiyorum. Benim reglim kendimi bildim bileli hep yogun ve sancılı geciyor endometriozis hastasi oldugum icin, cikolata kistim vardi ameliyat oldum ama cokta duzelen bir durum olmadi regl konusunda. Suan hamilelikte en sevdigim sey regl olmamak kafam rahatama lohusalik geliyor bazen aklima diyorum nasil olacak acaba cok agrili ve yogun kanamali olmaz umarim çünkü ben günde uc dört tane agri kesici ile zor idare ediyordum regl oldugumda. Lohusaliktaki kanama regl gibi mi oluyor, yogun kanama kac gün oluyor 40 gun boyunca reglin ilk iki üç günü gibi gecmiyodur umarım. Biraz uzun ve karışık gibi oldu kusura bakma
![]()