Merhaba, ben de birkaç başarısız tüp bebek denemesi, iki kimyasal gebelik sonrasında kendiliğinden hamile kalınca çok tedirgindim. İlk gittiğim özel doktor da sağolsun benden daha telaşlıydı, aman onu yapma bunu etme şu testleri yapalım falan.. Sonra üniversitede takibe başladım, riskli gebelik değil rahat ol dediler, rutin testler rutin takipler yapılıyor rahatladım. Ben de vücudumu çok dinliyordum, aman kasıklarım ağrıdı, idrarımı yaparken yavaş geliyor baskı hissediyorum kesin enfeksiyon falan herşeyden endişeleniyordum yapılan tahliller idrar kültürü falan hep temiz çıktı. Hala korkularım var hem kendi vücuduma dair hem bebeğe bişey olursa gibi ama kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. En azından şunu kabul ettim, doktorlar yapılması gereken herşeyi yapıyor, ben de beslenmem hareketime dikkat ediyorum olması gerektiği gibi, kontrol edemeyeceğim durumlar da olabilir bunu kabul ettim ve daha sakin bakıyorum. Bence bir hastanede tek bir doktor takibi daha iyi, kafamız karışmaz sakince devam ederiz. En önemlisi sevincinize, heyecanınıza odaklanın bence, bebek gelince evde neleri değiştireceğim diye planlayın, isim düşünün, alınacaklara bakın vs. huzurlu şeylerle meşgul edin kendinizi, kötü olasılıklara odaklanmayın.