Rahim ağzında kısalma ekstrem bir durum bunun yapılan hareketle çok fazla ilgisi yok, bu yapısal bı durum. Kisalacaksa sen ayaklarını dikip yatsan bile kısalır Bebek büyüdükçe. Benim rahim ağzım 26 mm şuan, oldukça kısa, ve hamileliğin ilk gününden beri bu kisalikta, ben de ilk başlarda çok endişe etmiştim kaç doktora gittim farklı görüş için. Ama benimki yapısal olmadığı için çok gerekmedikçe serklaja yanasmiyoruz dediler. Ameliyat ile rahim ağzım alındığı için sonrasında anca 26 mm e kadar uzadı rahim ağzım 2 yılda. Geziyorum, temizlik yapıyorum, yürüyüşe cikiyorum, yüzüyorum, oğlumla oynuyorum (tek fark bunların hepsini kontrollü ve kısıtlı yapıyorum, ani hareketlerden kaçınarak) ona rağmen rahim ağzım stabil. Ne uzuyor ne kısalıyor

20. Haftada vajinal sonografi ile degerlendiricez tekrar eğer açıklıkta yoksa serklajsiz goturucez gibi hadi gözün aydın dedi doktorum. Tabi kendimi hepsine hazırlıyorum acil serklaj da olabilir ama benim kontrolüm disindaysa sürekli bunu da düşünmek istemiyorum. Ama demek istediğim yapısal bu kısalma olayı, nadir görülen bir durum. Oğlumda 3.5 cm ile 39+1 e kadar gittik, sezaryen olmasa 40. Haftayı bile cikarirdik, hiç kısalma olmamıştı mesela, kaldı ki oğlum uzun ve yapılı dogdu ben minyon biriyim, çatıya deli gibi bastırdı karnımdayken..içini ferah tut