Aslında tüm bunlar doğuştan gelen kromozomal bozukluğun sebebi sayılmaz, yani anomali yaratabilir belki ama sendrom durumu bambaska bişey. Oğlumda hamileligimi bilmeden bi kutlamada alkol almistim, üstüne üstlük o ay çok hasta olmuştum antibiyotik soğuk algınlığı ilaçları ve ağır ağrı kesiciler de kullanmıştım. Doktorum hiç bişey olmaz demişti, bu hamileliğimde de bilmeden benzer şeyleri kullandım üstüne üstlük iki kez diş çektirdim, iki defasinda da en güçlü morfini vurmustu. Doktorum ilk adet gecikmesine kadar olan süreçte yapılan işlemler bebeği etkilemez demişti. Zaten onların ya hep ya hiç kuralı varmış, etkilerse dusermis. O yüzden içten içe suçluluk duymasın, bu arkadaşın ile ilgili değil, kullandığı ilaçlar ya da zamanında iyi bı doktor bulamamış olmasıyla da ilgili değil, umarım basit, iyilesebilen durumlardır ama bir sendrom varsa da buna onun hatası sebep olmadı. Yarık damak doğup ameliyatla hiç belli olmayan çok insan var, umarım diğerleri de kendiliğinden iyileşen basit hastalıklardır

sonucu temiz çıksın diye dua edicem