2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Günaydın canım. Benim daha geçmedi desem. Halâ prilam kullanıyorum bir tane. Kullanmadığım gün günüm mahvoluyor. Halsizlik yorgunluk bende de var. Gece 4-5 kere kalkıyorum sabah ta kalkamıyorum yerimden 9-10 a kadar. Gündüz de 2 saat kestiriyorum. Galiba vücut yoruluyor sonuçta bir bebek büyütüyor vücudumuz. Çok az kaldı. Sabır.
Geçmiş olsun canım 😕 Benim 14. Hafta civarı kesilmişti bulantım. Bi daha olmaz sanıyordum. Geri geldi resmen. Sabredeceğiz napalım. Bebişlere sağlık olarak gitsin bizim sıkıntılarımız 🙏🏻
Günaydınnn bebek yön değişince bulantılarınız başlar diyorlardı. Ve reflü 🥴
Mide yanmasını bekliyordum da bulantı biraz sürpriz oldu benim açımdan. Normalmiş demek 😕
Ben de yavaş yavaş uyuyamamaya ve iyice nefes sıkıntısı çekmeye başladım. Sanırım en rahat 2.trimestirdi ve zorlu sürece doğru giriyoruz 😂
Evet ya asıl hamilelik şimdi başlıyor. Prenseslik bitti yuvarlanmaya başlayacağız artık 🤣

Benim ağrım bu sabah geçti, bebek pozisyon değiştirdi sanırım, canıma okudu 1 haftadır, onun rahatı yerindeydi belli ki günlerce pozisyonunu değiştirmedi ama ben nefes alamadım sayesinde 😁
Şuan hareketler nasıl? Benim oğlum kıpır kıpırdı hiç durmazdı. Bu kız biraz tembel sanki ya daha küçük diye mi bilmiyorum. Ama 1-2 saatte bir hissediyorum hareketlerini. Senin oğlun nasıl? Durmuyordur erkek ya daha hareketli oluyorlar genelde.

Şuan hareketler nasıl? Benim oğlum kıpır kıpırdı hiç durmazdı. Bu kız biraz tembel sanki ya daha küçük diye mi bilmiyorum. Ama 1-2 saatte bir hissediyorum hareketlerini. Senin oğlun nasıl? Durmuyordur erkek ya daha hareketli oluyorlar genelde.
Yok kızlar daha hareketli bence, oğlum çok hareketsizdi, gün aşırı doktorun kapısını calardim bebek hareket etmiyor yaşıyor mu bakın diye 😄 bu bebeğim büyük oğlana oranla bı tık daha hareketli ama öyle voovvv diyeceğim kadar değil. Bu ağrım başlamadan önce daha hareketliydi, sonra bıgun bı anda hareketleri durdu 24 saat tık bile demedi, doktora gidecektim ki minik bı iki hareket etti, sonra ağrım başladı. 1 haftadır hareketsiz gibiydi, nadir hareket etti, günde 3-4 kez. Dün biraz çekmeceleri düzenledim eğil kalk rahatsız oldu herhalde hareket etmeye başladı, bu sabahta göğüs agrimin şiddeti azaldı. Bebek anne karnında rahat pozsiyondaysa çok hareket etmezmis, eğer rahat değilse uygun pozisyon bulabilmek için hareket edermiş. Canınızı yaktiginda rahatsiz edin onu 😁 rahati bozulunca farklı pozisyona geçiyor, yoksa keyfi yerindeyse hiç istiflerini bozmuyorlar

Bu haftalarda rahime bi ağrı ve aşağı cekilme hissi oluyor mu sizde de? Ay dünden beri fenalardayimm

Bu haftalarda rahime bi ağrı ve aşağı cekilme hissi oluyor mu sizde de? Ay dünden beri fenalardayimm
Baş aşağı pozisyona geçmiş olabilir seninki, normalde dediğin şey oluyor rahim büyüdükce ama baş aşağı pozisyona geçtiklerinde o çekilme ağrısı daha fazla oluyor, rahim ağzına baskı yapıyor kafaları. Daha doğrusu üçüncü trimesterde kafa neredeyse oraya baskı yapiyorlarmis. Benim sanırım kafa yukarda hala, diyaframa bastırıyor. Sezaryen olacağı için makat gelişi olmasinda sorun yok benim o yüzden dert değil ama normal doğum yapacaklarda baş aşağı pozsiyona geçmesi lazım son aylar, o yüzden son trimester biraz zorluyor zaten baskı hissi artıyor.

Baş aşağı pozisyona geçmiş olabilir seninki, normalde dediğin şey oluyor rahim büyüdükce ama baş aşağı pozisyona geçtiklerinde o çekilme ağrısı daha fazla oluyor, rahim ağzına baskı yapıyor kafaları. Daha doğrusu üçüncü trimesterde kafa neredeyse oraya baskı yapiyorlarmis. Benim sanırım kafa yukarda hala, diyaframa bastırıyor. Sezaryen olacağı için makat gelişi olmasinda sorun yok benim o yüzden dert değil ama normal doğum yapacaklarda baş aşağı pozsiyona geçmesi lazım son aylar, o yüzden son trimester biraz zorluyor zaten baskı hissi artıyor.
Arada bir yere toplaniyormus hissi de oluyor gene bu hafta ya bu olunca baya korkuyorum hemen her yerde erken doğum belirtisi olarak yazilmis çünkü😭

Evet evet Kocatepe soyismi dimi. Ben de netten araştırırken gördüm onu, tekrar magnezyuma başlamam lazım sanırım
Belim tutulduğunda içmiştim iyi gelmişti, geçince bırakmıştım. Şuan ağrı tamamen sifirlanmadi ama önceki günlerde oranla baya azaldı, en azından dayanilacak kadar oldu, bı diyaframa bastırınca ağrıyor şuan. Magnezyum ile tamamen geçer umarım
Bence magnezyumu birakma benim doktorum doğuma kadar devam dedi. Belki son ay bırak derlerse onu bilemiyorum kasilmalari azaltiyor ya belki o açıdan bir etkisi vardır. Magnezyum olmasa ben adım atamam o derece bacaklarim ve belim agriyordu benim. Hic birakmak istemiyorum o yüzden. Birde sen pijama siparis vermistin ya geldi mi onlar memnun kaldin mi ben hala alamadım senden haber bekliyorum😂

Kızlar ya artık iyi uyuyamamaya başladım hamile yastığı bakıyorum marka onerisi olan var mı?
Karnina bir yastık bacaklarinin arasina daha ince bir yastik birde başına yastık alsan tamam bence😂 e bebekte satilan hamile yastığına guzel denildiğini duymustum ben trendyoldan cinar marka bi yastik aldim berbat ötesi ondan alma sakın. Simdi normal yastik kullaniyorum gerçekten çok daha rahat

Arada bir yere toplaniyormus hissi de oluyor gene bu hafta ya bu olunca baya korkuyorum hemen her yerde erken doğum belirtisi olarak yazilmis çünkü😭
Geçen bı yerde karşıma çıktı bı ismi var o kasılmalarin, bu geçen aylarda başlayıp doğuma kadar süren, normal hamileliklerde olan bı kasılma o korkma lutfen, sadece saatte 4 defadan fazla olursa doktora haber vermek lazımmış. O kasılmalardan ben hiç korkmuyorum ilk hamileliğimde de tedirgin etmemişti beni, olması gereken bişey olduğunu biliyorum çünkü. Rahat ol. Canını çok yakiyorsa doktorun magnezyum versin, onun eksikliğinde o kasılmalar daha ağrı verici oluyor diye okumuştum. Engellenebilen bişey değil ama acısı azaltilabilir

Gün icerisinde 7 8 defa olmasi normalmiş artik canim benimde oluyor. Erken dogum belirtisi olan sık araliklarla ve uzun süreli olması endise etme yani. Muayeneye gittiginde doktor bakıyordur serviks uzunluguna vs..bir sorun olsa haberin olurdu bos yere sıkma canını. Ben geçen ay cok korktugum icin progestan kullandim bebek cok toplaniyor diye, sonra biraktim suan devam etmiyorum. İnternette yazan herseyi okumamak lazim olumsuz etkiliyor insanı

Geçen bı yerde karşıma çıktı bı ismi var o kasılmalarin, bu geçen aylarda başlayıp doğuma kadar süren, normal hamileliklerde olan bı kasılma o korkma lutfen, sadece saatte 4 defadan fazla olursa doktora haber vermek lazımmış. O kasılmalardan ben hiç korkmuyorum ilk hamileliğimde de tedirgin etmemişti beni, olması gereken bişey olduğunu biliyorum çünkü. Rahat ol. Canını çok yakiyorsa doktorun magnezyum versin, onun eksikliğinde o kasılmalar daha ağrı verici oluyor diye okumuştum. Engellenebilen bişey değil ama acısı azaltilabilir
Braxton hicks kasilmalari olarak geciyor dediğin gibi çok sık olmadığı sürece de normal zaten 24. Hafta itibariyle başlıyormuş genelde

Bence magnezyumu birakma benim doktorum doğuma kadar devam dedi. Belki son ay bırak derlerse onu bilemiyorum kasilmalari azaltiyor ya belki o açıdan bir etkisi vardır. Magnezyum olmasa ben adım atamam o derece bacaklarim ve belim agriyordu benim. Hic birakmak istemiyorum o yüzden. Birde sen pijama siparis vermistin ya geldi mi onlar memnun kaldin mi ben hala alamadım senden haber bekliyorum😂
Ah ben yazmayı unuttum dimi lohusa pijamalarini dokusu iyi ikisi de daha yumuşak (fiyatları daha pahalıydı) ama normal geceliklerden çok memnun kalmadım pijama kumaşı değil, ben kumaş çok ayiririm her şeyin içinde rahat edemem, benim kadar huylu değilsen kesimi modeli filan güzel sadede kumaştan yana çok tavsiye etmem. Bı de normal gecelik olarak aldiklarimi belinde ayarlanabilir lastik yok ama ben xl siparis etmişim sorun olmaz o bakıma. Lohusa olanların belleri ayarlanıyor bı de kumaşları daha tiril tiril yumusak

Braxton hicks kasilmalari olarak geciyor dediğin gibi çok sık olmadığı sürece de normal zaten 24. Hafta itibariyle başlıyormuş genelde
Evet öyle biseydi ismi, geçen çıktı karşıma. Daha ilk hamileliğimde herkeste olunca normal bişey demekki demiştim, vücudu doğuma hazırlıyor bence, sonuçta doğum çok komplike bişey öyle pat diye çocuk doğmaya kalksa vücut şoka girer, öncesinde bünyenin bazı şeyleri tanıyor olması lazim 😄

27-32 hafta aralığı için 🎈

Eklentiler

• Screenshot_2023-10-08-14-11-36-259-edit_tr.com.happydigital.happymom.webp
    Screenshot_2023-10-08-14-11-36-259-edit_tr.com.happydigital.happymom.webp
    54,1 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_20231008_141505.webp
    IMG_20231008_141505.webp
    52,7 KB · Görüntüleme: 56
Agri sizi yok ama o toplanmslsr sırasında hiç. Ama bu sabah fazla oldu sanki ya napsam ki

Ah ben yazmayı unuttum dimi lohusa pijamalarini dokusu iyi ikisi de daha yumuşak (fiyatları daha pahalıydı) ama normal geceliklerden çok memnun kalmadım pijama kumaşı değil, ben kumaş çok ayiririm her şeyin içinde rahat edemem, benim kadar huylu değilsen kesimi modeli filan güzel sadede kumaştan yana çok tavsiye etmem. Bı de normal gecelik olarak aldiklarimi belinde ayarlanabilir lastik yok ama ben xl siparis etmişim sorun olmaz o bakıma. Lohusa olanların belleri ayarlanıyor bı de kumaşları daha tiril tiril yumusak
Markalarının ne olduğunu unuttum ya ekran görüntüsü atabilir misin tekrar 😂😂😂 bende xl alırım buyuk ihtimal çünkü rahat olmasi her zaman önceliğim ben dar şeylerle rahat edemiyorum normalde de sevmezdim şimdi kocaman karnimla hic rahat edemem

Bugün biraz sık gibi sanki gecmezse gidip goruneyim bari ama hiç ağrı filan yok sadece o toplanmslsr hissi😭

Agri sizi yok ama o toplanmslsr sırasında hiç. Ama bu sabah fazla oldu sanki ya napsam ki
Benim dün aksam gobek deliğimin yaninda hic abartmiyorum portakal kadar bir yükseklik oldu semsert bende korktum ama geçti, gidince doktoruma da resmini gösterdim sayica fazla olmadığı sürece sıkıntı yok dedi oda korkma yani

Yok kızlar daha hareketli bence, oğlum çok hareketsizdi, gün aşırı doktorun kapısını calardim bebek hareket etmiyor yaşıyor mu bakın diye 😄 bu bebeğim büyük oğlana oranla bı tık daha hareketli ama öyle voovvv diyeceğim kadar değil. Bu ağrım başlamadan önce daha hareketliydi, sonra bıgun bı anda hareketleri durdu 24 saat tık bile demedi, doktora gidecektim ki minik bı iki hareket etti, sonra ağrım başladı. 1 haftadır hareketsiz gibiydi, nadir hareket etti, günde 3-4 kez. Dün biraz çekmeceleri düzenledim eğil kalk rahatsız oldu herhalde hareket etmeye başladı, bu sabahta göğüs agrimin şiddeti azaldı. Bebek anne karnında rahat pozsiyondaysa çok hareket etmezmis, eğer rahat değilse uygun pozisyon bulabilmek için hareket edermiş. Canınızı yaktiginda rahatsiz edin onu 😁 rahati bozulunca farklı pozisyona geçiyor, yoksa keyfi yerindeyse hiç istiflerini bozmuyorlar
Öyle mi bilmiyordum oğlum aşırı hareketliydi doğduktan sonra da öyle oldu çok hareketli. Ben de o yüzden erkek daha hareketli olur diye düşünüyordum. Demek rahatsız olunca hareket ediyorlar.

Back
X