2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Kızlar hatırlar mısınız benim iş arkadaşım da hamileydi. Detaylı ultrasonda böbreklerinde bağırsaklarında kalbinde ve ağzında anormallik tespit etmişlerdi. O kız amniyosentez yaptıracaktı ve sonra da karar verilecekti. Bugün kanaması başlamış doğurmuş bebeğini çok üzgünüm ya. Size anlatmak istedim çünkü gerçekten kötü oldum kızla da çok yakınız baya işte de birbirimizi kolluyoruz. Kimseye de anlatamıyorum eşim var işte sadece ona anlattım. Benim sabahtan beri kızımın hareketlerini hissetmiyorum doğru dürüst aklım çıkıyor. Allah'ım hepimiz yavrularımızı sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.
Nasılmış bebeğin durumu ultrasonda görüldüğü gibi mi😥

Çok zor ya. Aslında 12 haftaya kadar eğer anormallik varsa kendi düşer diye biliyorum. Benim geçen sene kalbi durmuştu 9 haftalıktı bir de ikizmiş. Bu arkadaşın herşeyi normal gidiyordu . Cerrahpaşaya gidyordu. 15 haftada da görünmez miydi sorun olsaydı. 21 haftalıkken kanaması olup doğum yapmış.ama hiç hissetmedi hareketlerini o bir de ikinci gebeliğiydi. Ben 14-15 de yavaştan hissediyordum 16 dan sonra kesin ayırt edebiliyordum bebeğin hareketlerini.
Hayır cnm bazı bebekler yaşıyor benim melek kızım da 18 haftaya kadar direndi, kese küçüklüğü vardı ama sıkıntılı geçiyordu hep

Kızlar şeker yüklemesi yapacaktık kan ve iğne fobim var hemşire kanımı alamadı iğneyi birkaç kez batırdı. Bayıldım ya çok üzgünüm 😞 çok direndim kendimi ayakta tutayım diye olmadı acil doktoru falan geldi bu yüklemeyi yaptırmayacağım sanırım

90 geçmeyelim ben de şuan 86 yım. Dikkat etmeye çalışıyorum.
Ay inşallah ya, ben iyi gidiyordum aslında ama ağustos ayında baya annemlerin yanında kaldım orda birden 4 kilo almışım zaten.
Şu an bende dikkat etmeye çalışıyorum ama aşırı iştahım da açık 🥲

Kızlar hatırlar mısınız benim iş arkadaşım da hamileydi. Detaylı ultrasonda böbreklerinde bağırsaklarında kalbinde ve ağzında anormallik tespit etmişlerdi. O kız amniyosentez yaptıracaktı ve sonra da karar verilecekti. Bugün kanaması başlamış doğurmuş bebeğini çok üzgünüm ya. Size anlatmak istedim çünkü gerçekten kötü oldum kızla da çok yakınız baya işte de birbirimizi kolluyoruz. Kimseye de anlatamıyorum eşim var işte sadece ona anlattım. Benim sabahtan beri kızımın hareketlerini hissetmiyorum doğru dürüst aklım çıkıyor. Allah'ım hepimiz yavrularımızı sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.
Çok üzücü, rabbim tekrardan sağlıklı bir gebelik ve bebiş nasip etsin inşallah. Sen yine de aşırı üzülmemeye çalış, bebişini düşün

Kızlar şeker yüklemesi yapacaktık kan ve iğne fobim var hemşire kanımı alamadı iğneyi birkaç kez batırdı. Bayıldım ya çok üzgünüm 😞 çok direndim kendimi ayakta tutayım diye olmadı acil doktoru falan geldi bu yüklemeyi yaptırmayacağım sanırım
Kötü olmuş canım ya, eğer doktorun öneriyorsa bir kere daha dene istersen. Eğer olmazsa yine yaptırmazsın

Tatlizarafet Tatlizarafet aklımdaydı biliyor musun, herhalde sıkıntı yok diye düşünmüştüm geçenlerde :( Allah sabır versin, arkadaşına, ilk çocuğuna sağlık versin şu durumda önemli olan o artık maalesef :(

Kizlar bime katlanabilir set geliyo bilginize
Screenshot_20231013_132741_Instagram.webp

Çiçeğim aynı problem bende de vardı. İğne görünce hamur gibi oluyordum. Ama psikolojik olarak kendini hazırlayarak git. Yanında eşin yada sevdiğin birisi olsun kolunu ver yanındaki ile konuş hiç iğneye bakma. İlkini atlattıktan sonra diyorsun ki korktuğum şey bumuymuş sinek ısırdığında canın daha çok acıyor emin ol. Ve şunu da unutma hiçbirşey senin ruh halinin iyi olmasından daha önemli değil. Dayanamayacak gibiysen tabi doktorun onayladığı sürece yaptırmazsın olur biter. Şekerin varmış gibi dikkat edersin yediklerine için rahat eder 🥰

Çiçeğim aynı problem bende de vardı. İğne görünce hamur gibi oluyordum. Ama psikolojik olarak kendini hazırlayarak git. Yanında eşin yada sevdiğin birisi olsun kolunu ver yanındaki ile konuş hiç iğneye bakma. İlkini atlattıktan sonra diyorsun ki korktuğum şey bumuymuş sinek ısırdığında canın daha çok acıyor emin ol. Ve şunu da unutma hiçbirşey senin ruh halinin iyi olmasından daha önemli değil. Dayanamayacak gibiysen tabi doktorun onayladığı sürece yaptırmazsın olur biter. Şekerin varmış gibi dikkat edersin yediklerine için rahat eder 🥰
Normalde öyle yapıyordum bu sefer hemşire beni mahvetti kolum mosmor zaten fobim var bayıldım yani elimde olmadan yatış yaptı doktor hastaye biraz yattım sonra başka bir hemşire gönderdiler o çok güzel aldı.
Kötü olmuş canım ya, eğer doktorun öneriyorsa bir kere daha dene istersen. Eğer olmazsa yine yaptırmazsın

Tatlizarafet Tatlizarafet aklımdaydı biliyor musun, herhalde sıkıntı yok diye düşünmüştüm geçenlerde :KK43: Allah sabır versin, arkadaşına, ilk çocuğuna sağlık versin şu durumda önemli olan o artık maalesef :KK43:
Öyle ya. Kimler neler yaşıyor. Herkesin var bi derdi. Allah'ım biz de sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi.

Kızlar ya bişey sorcam bu bebek kuvet filesi var ya ben onu alsam sadece ve uygun boyutta bi kuvete filan alıp takamaz miyim? Dogumdan sonra kendi evime kuveyte gidicem küvet muvet ucakta tasiyamam yani🤣🤣🤣🤣
Amaaan filesiz bile yıkanır canım, mesela benim annem fileye çok karşı yazık bebe üşüyordur onda önceden file mş vardı, foşur foşur yıkıyorduk bir elimizden diğer elimize ala ala diyor 🤣🤣 eğer pipirikli değilsenı, halledebilirim diyorsan fileye bile gerek yok herhangi bir şeyde de yıkanır gayet

Kızlar ya bişey sorcam bu bebek kuvet filesi var ya ben onu alsam sadece ve uygun boyutta bi kuvete filan alıp takamaz miyim? Dogumdan sonra kendi evime kuveyte gidicem küvet muvet ucakta tasiyamam yani🤣🤣🤣🤣
İlla katlanabilir küvet olmasına gerek yok cnm ama az yer kaplıyor o konuda iyi oluyor, mutlaka bi küvet alınmalı ona uygun da file, ilk zamanlar diğer türlü yıkamak zor olur

Oğlumda küvet ve file ile yıkadım, evin içinde, akşamları yıkadım hep, eşim kovayı getirdi, bitince küveti taşıdı filan. File ile çok güzel yıkanıyor rahat rahat, kaydi düştü derdi yok, tek başına yikatabiliyordum, filesiz illa birinin tutmasi su dökmek için yaninda olmasi lazım ama işte şu kova taşı, sonra küveti götür boşalt çok meşakatli. Bunda silikon banyo fileleri var ya yenidoğana da uygun olan onlardan aldım banyoda direk yıkamak için, eşimi beklemem gerekmez gündüz de yıkarım diye ama annem banyoda enfeksiyon kapar dedi, çok yüksek bı file değil çünkü. Mecbur küvet alıp onu içine koyup o şekilde yikicam ilk zamanlar yine.

Banyo filesi standart mı oluyor kızlar. Buradakinden alıvereyim geldiğinde
Hic bilgim file konusunda kizlar bebe yikama konusunda asiri tecrubeliyim yeri geliyor kucagimda bile yikiyorum hic file kullanmadim :KK48:

Back
X