2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Maşallah valla grubumuz baya yoğun bugünlerde. Hep arkadan geliyorum mesajlara😍 Ben biberon olarak Dr browns almıştım kızlar. Yukarıda hiç bahseden olmamış bu markayı bi ben aldım sanırım☺️ Mamaya umarım gerek kalmaz ama çalıştığım için sütümü sağmam gerekecek. Her halükarda biberon alacağım. Deneme yanılma oluyor biraz da. Belki sonra farklı marka da alınabilir 🤷🏼‍♀️ Kendime de nihayet bir pijama takımı ve gecelik aldım. Pijama uzun kollu ama ince bir kumaş. Geceliği kısa kollu aldım. Üzerine de bir sabahlık hırka falan bakacağım artık. Doğumdan sonra çok üşünüyor diye biliyorum. Normal doğum fobim vardı ama zaman yaklaştıkça korkumu yeniyorum. Süreci akışına bırakıyorum artık. O yüzden sizin buradaki tavsiyelerinize uyarak hem pijama hem gecelik aldım 🥰
Bende dr browns düşünüyorum geniş ağızlıklı olanından. Gecelik ve pijama takımı beğendim kısa kollu hırka bakarım olmazsa üzerine

Hastaneye giderken mama almamız gerekiyor sanırım. Süt gelirse gerek olmaz, gelmezse mamayı hemen alırız diye düşündüm ama bilemedim. Götürülmesi gerekiyorsa ben de çantama koyayım.Gerek olmadığı söyleniyor

Hastaneye giderken mama almamız gerekiyor sanırım. Süt gelirse gerek olmaz, gelmezse mamayı hemen alırız diye düşündüm ama bilemedim. Götürülmesi gerekiyorsa ben de çantama koyayım.
Gerek olmadığı söyleniyor genelde ama şöyle bir problem var. Anne sütü gelse de az oluyor ve bebek biraz aç kalıyor. Kız kardeşimin ilk doğumunda mama vermedik bebek sarılık oldu ve çok zor geçti. Aynı problemi bir arkadaşım da yaşadı. Ama 2. Doğumda annem az az ve kaşık ile mama verdi bebeğe o sarılık hiç olmadı. Bence ilk gün mama verilmeli. Yalnız biberon vermek doğru olmayabilir. Bebek memeye alışmayabilir. Biberon kolay geliyor. Şırınga ile veriliyor bir de deneyimli biri kaşık ile verebilir. Ben çantama kesinlikle koyacağım.

Kızlar dünden beri baş donmesi var ara ara sizde de oluyor mu bu aralar? Yarın kontrolum var sorucam zaten de size de sorayım dedim
Bende de sersemlik ve baş dönmesi arası bir şey oluyor. Doktorum ara ara tansiyona bak sorun yoksa problem olmaz dedi. Benim tansiyon problemim yok. Sanırım hamilelik sersemliği dedikleri durum bu.

Sen yine de bı kontrol et canım. Ben de hiç beklemiyordum kendimden. Hatta doktor da senden şeker beklemiyorum dedi. Ama sürpriiiz😊. Ben yine kilo almamak için çok abartmıyordum ama şeker olduğunu düşündurecek hicbir şey yoktu.
İnşallah şekerle alakalı bi sorun yoktur ya🥲

Kızlar bende bu pijama takımını almayı düşünüyorum, ilk doğumumda klasik dantelli lohusa takımı giymiştim ama bu sefer sade olmak istiyorum 😂 bu takım çok hoşuma gitti ama alt pijaması çok iç gösteriyormuş o yüzden kararsız kaldım

Büyüdükçe ml de artıyor, koca bı biberon yapıyoruz sonraki aylar 😂 oğlum iştahlıydı daha hastanede bile 45 ml ile başlamıştık, normalde 30 ml hazirlayin demişlerdi yetmeyince 45 e çıkardılar. Bı de anne sütü ve mama birlikte gidiyorduk biz ona rağmen bir kutu mama bir kaç gün gidiyordu ileriki aylar. Sadece mama kullananlar için daha da zor. 400 gr mama üç dört gün gitse şükür diyorduk. Sağlıklı olsunlar keyifleri yerinde olsun mama parası da hallolur alt tarafı 1 yıl ama benim en çok istediğim anne sütünü doya doya alması, hiç bir mama onun içeriğine sahip değil çünkü.
Bence de anne sütü gibisi var mı? Biz de hastanede mama ile beslemiştik. Eve çıktıktan sonra 3-4.günde sütüm anca gelmişti.

Kızlar bende bu pijama takımını almayı düşünüyorum, ilk doğumumda klasik dantelli lohusa takımı giymiştim ama bu sefer sade olmak istiyorum 😂 bu takım çok hoşuma gitti ama alt pijaması çok iç gösteriyormuş o yüzden kararsız kaldım
Çok guzel ama dediğin gibi çok iç gösteriyor sanirim, bı de renk olarak zor bı renk lohusaya pek uygun değil sanki, modeli çok güzel ama koyu rengini tercih ederdim ben, çok çabuk leke olur bu renk

Arkadaşlar günaydın. Biberon olarak Philips avent antikolik pp biberon tercih ettim.lansinoh süt pompası aldım onunda bir adet biberonu mevcut. Mama olarak bende golden goat alacağım onu öneriyorlar. Pijama çok rahatsız ettiği için geceliğimin üzerine polar sabahlık aldım çok rahat. Bugün 29+1 oldum koksix kırığım olduğu için sezeryan konuştuk doktorumla. 32.haftada gidip çalışabilir raporu alacağım bir sıkıntı olmazsa 36 hafta dolana kadarda çalışmayı düşünüyorum.

Günaydın kızlar. Nasılsınız? Ben biraz toparlandım hepinize teşekkür ederim. Şimdi doktordan çıktım şeker sonucum için çok şükür şeker çıkmamış. Bebişim 1 kilo 67 gram olmuş dedi. Haftasından bir hafta önden gidiyor. Sonra doğum şeklimi sordum dizimin 90 derece bükebildiğimi söyledim. O zaman normal doğum olmaz ortopedi doktorundan dizin açısını,ve hareketini belirten bir rapor getir ona göre sezeryan doğum yapacağız diyor. Risk almak istemiyor kısacası dr. Normal doğum anında iyice açman gerekecek o an ne yapacağız diyor.

Benim de 8. Gün gelmişti. Bu sefer daha erken gelmesini ümit ediyorum.
Kız kardeşim doğum yaptıktan sonra ertesi gün sürekli sağım makinası ile sütünü sağdık ilk birki damla akşama kadar 25-30 ml çıkmıştı. Bir de sıcak kompres yaptık memeye masajla. Ben de öyle yapacağım. İnşallah hastanede sağım makinası olur.

Bende de sersemlik ve baş dönmesi arası bir şey oluyor. Doktorum ara ara tansiyona bak sorun yoksa problem olmaz dedi. Benim tansiyon problemim yok. Sanırım hamilelik sersemliği dedikleri durum bu.
Evet tansiyonuma da baktık bi sorun yok ara ara olucak galiba artık böyle şeyler napalim

Kizceler kontrolden geliyorum bugün 27+6 haftaligiz ve bebektosum 1170 gram olmuş haftasiyla uyumlu herşey yolunda çok şükür 🥰suyum da ne azalmis ne artmis hala sınırda bakalım umarım artmadan ilerler sağ salim 🙏
Gözün aydın canım cok sevindim😍 igneyi de yaptilar mi

Kız kardeşim doğum yaptıktan sonra ertesi gün sürekli sağım makinası ile sütünü sağdık ilk birki damla akşama kadar 25-30 ml çıkmıştı. Bir de sıcak kompres yaptık memeye masajla. Ben de öyle yapacağım. İnşallah hastanede sağım makinası olur.
Kendi makinemi hastaneye goturcem, eğer verim alamazsam hastaneden kiralık isterim, bi de ılık duş iyi geliyor ilk gece giremem ama ertesi sabah hastanede duşa girmeyi düşünüyorum yine, galactago ya da bestlac damlayi da yanımda goturcem. Tüm tuşlara basicam yani süt gelmesi için 😂

Kizceler kontrolden geliyorum bugün 27+6 haftaligiz ve bebektosum 1170 gram olmuş haftasiyla uyumlu herşey yolunda çok şükür 🥰suyum da ne azalmis ne artmis hala sınırda bakalım umarım artmadan ilerler sağ salim 🙏
Süper haber. Büyüyorlar gün geçtikçe.

Back
X