- 4 Ağustos 2022
- 6.677
- 2.995
- 123
Hastalık döneminde belki babacı olmuştur :) sende sevmediği bişeyi yapınca belki gene yapacak sanıyor heraldeKızlar bebiş hastaydı burnunu açma ilaç içirme işlemlerini falan hep ben yaptım .Eşimin kucağında iken bana gelmek istemiyor benim kucağımda iken de eşime atlıyor ona gitmek istiyor normal mi ki bu durum
Çok geçmiş olsun canım dönüşümlü dolven calpol verin diyor doktorlar yada fitilKızlar merhaba . Bebeğim 11 aylık. Ateşi 39 lara çıkıyor. Dün gece acile gittik paranox fitil yaptılar . Ateş düştü ama 4-5 saat sonra yine çıktı. Gece evde parol şurup içirdim yine düştü. 4 saat arayla 3 kez calpol şurup verdim. İlaçla düşüyor ama 4-5 saat sonra yine çıkıyor . Doktoruna ulaşamadım . Haftasonu zaten. İnternetten baktım günde 4 defadan fazla calpol vermeyin yazıyor . Yine Ateşi çıkarsa napmalıyım . İlk kez böyle çok ateşleniyor . Elim ayağım dolaştı .
Normalde doktorlar en az 1 saat önce yemeyi bırakın diyorlar bende öyle 2 saat falan geçiyordu sonra uyku çok bastırdığı için yemekten kalkıp yatağa girmeye başladı daha rahat uyudu gibiKızlar bebişlere akşam yemeğini en geç saat kaçta yediriyorsunuz? Benim bebeğim bu aralar gece hiç rahat uyumuyor acaba geç yemek yediriyorum diye mi demeye başladım, genelde bizle beraber yediriyorum bizde geç yiyoruz 7 8 gibi. Bebeğime de akşam yemeğini 7 8 gibi yediriyorum ama hemen uyumuyor üstüne 2 saat oynuyor felan öyle uyuyor acaba rahatsızlık mı veriyor geç yiyince, sizler nasıl yapıyorsunuz saatini
Kaçta yediriyorsun akşam yemeğiniNormalde doktorlar en az 1 saat önce yemeyi bırakın diyorlar bende öyle 2 saat falan geçiyordu sonra uyku çok bastırdığı için yemekten kalkıp yatağa girmeye başladı daha rahat uyudu gibi
Çok saol canım teşekkür ederim. 2,5 saat önce en son calpol vermiştim. Ateşi tekrar çıkarsa Dolven alıcam şimdi. Onu vereyim . Bunu da mı kilosunun yarısı kadar veriyoruz calpol gibiÇok geçmiş olsun canım dönüşümlü dolven calpol verin diyor doktorlar yada fitil
Bende mutluyu. Bu durumdan ama acaba bir hata mı yaptım diye düşündümBenimkide bu aralar babasına çok düşkün oldu bırak gitsin işte az dinlen
Ay bende öyle düşündümHastalık döneminde belki babacı olmuştur :) sende sevmediği bişeyi yapınca belki gene yapacak sanıyor heralde
Bizimki inflenza olmustu.bol bol dus ve donusumlu ates dusurucu verdik.3 gunde surup verdi gecti allaha sukur.ama calpol etki etmemisti.dediginiz gibi yine cikiyordu.sadece 3 gun ust uste devam ederse ates tekrar gelin demisti ve tekrarlamamisti.Yok yapmadılar . Babası hasta .grip . Ondan bulaştı büyük ihtimal. Öksürüğü var . Doktor Boğazları kızarmış. Geniz akıntısı da var dedi. Fitil uyguladılar sadece . Doktor fitil de verdi ama onu kullanmak istemiyorum çok ağlıyor fitilde, dün hastanede çok korktu. Sizinkinin ateşi ne sebepliydi peki
Bizimde son dızlarımız 13. Ay canım. Bizim doktor 5 doz planlamıştı ama sağlık ocağındaki doktor kafamızı karıştırınca dozumuz 6 ya çıktı. Çünkü yapıldıkları aylara göre doz miktarları değişiyormuş. Birde doktorumuz rutin aşılarla arasında en az 1 ay olsun demişti.Kızlar biz 26sında 13 aylık olucaz ama henuz bir yaş asilarimizi olamadik.surekli hasta oldugumuzdan dolayi ebe duzelmeden yapmayalim demisti.bu hafta kesmetse olucaz ama size birsey danismak istiyorum.normalde biz 13. Ay menenjit asisina baslamayi dusunuyorduk bu durumda biraz sure uzucak gibi.sizde durumlar nedir menenjit yaptirmayan varmi aranizda?
Ben büyüğümde 10 aylıkken kullanmaya başladım, (su çiçeği sonra alerjik astım atakları başlamıştı) ve 5 yaşa kadar ayda 10 15 kullandığımız olurdu. 3 farklı doktor ki bunlardan biri kuzenimi biri baya iyi bir alerji uzmanı, bize hiç bundan bahsetmedi sadece işlem sırasında havayı doğru verip gözlere dikkat etmek ve sonrasında ağız ve dişleri temizlemek.Aaa Kızlar bilgisi olan var mı doktor 10 güne tamamlıyor bunu bizde kullanan ve bilgisi olan var mı
Bilmiyorum canım inan kiÇok saol canım teşekkür ederim. 2,5 saat önce en son calpol vermiştim. Ateşi tekrar çıkarsa Dolven alıcam şimdi. Onu vereyim . Bunu da mı kilosunun yarısı kadar veriyoruz calpol gibi
Parmağı hep ağzında ama bizi de ısırıyorkızlar bebeğimin dişleri bir ay önce çıktı dört dişi var ve sürekli parmaklarını ısırıyor bizi ısırmıyor ama kendi parmaklarını ısırıyor böyle yapan bebişler var mı normal bir durum mu bu
Eşimin inflenza testi negatif çıkmıştı . Kızıma test yapmadıkları için bilmiyorum . . İlacı çok zor veriyorum . Kaşıkta istemiyor . Şırıngayla zar sor veriyorduk . Dolveni veremedim şimdi ağzını kapatıyor. Boğazı ağrıyor galiba sesi de kısıldı . Sürekli ağlıyor . Gözleri suratı kızardı . Bi an önce geçseydi.Bizimki inflenza olmustu.bol bol dus ve donusumlu ates dusurucu verdik.3 gunde surup verdi gecti allaha sukur.ama calpol etki etmemisti.dediginiz gibi yine cikiyordu.sadece 3 gun ust uste devam ederse ates tekrar gelin demisti ve tekrarlamamisti.
Ağız ve dişleri nasıl temizliyoruz biz ilk kez kullanıyoruz hala doktor hiç bahsetmedi çünküBen büyüğümde 10 aylıkken kullanmaya başladım, (su çiçeği sonra alerjik astım atakları başlamıştı) ve 5 yaşa kadar ayda 10 15 kullandığımız olurdu. 3 farklı doktor ki bunlardan biri kuzenimi biri baya iyi bir alerji uzmanı, bize hiç bundan bahsetmedi sadece işlem sırasında havayı doğru verip gözlere dikkat etmek ve sonrasında ağız ve dişleri temizlemek.
Merhaba oğlum dogdunda beri uyku düzeni iyi. Mesela sabah 8bucuga doğru uyanır.9da kahvaltı veririm. 12de uyur mama veririm hemen 170ml mama içer 1bucuk saat uyur. 3 te sebze yada yoğurt içine ekmek içine koyarım yer. Saat 17:00 yatar 1 saat uyur.150ml mama yer.19:00 ekmek içine çorba koyarım. Çorba sonrada elma rendelerim veririm .21:15de uyur sabaha kadar uyanmaz 21:00,01:00,06:30 mama veriyorum uyurken içiyor 170ml mama. Uyutma işi kucagima aliyorum saçımı veriyorum oksarak uyur. 1aylik beri nine şarkı,şşşs söylemesi, telefonda dinletiyorum uyuyor hemenSanırım bu hastalıklar bizimki gibi bir çok kisiyide sekteye ugratmisne diyelim bugunlere geldik bir şekilde umarim daha az sorunlarla ilerleyerek devam ederiz bebislerimizi buyutmeye
Kızlar bu arada sıfır inancım olarak uyku konusunda asla erkene cekemicegimi,cekmeye calissamda sabrim olmadigini dusunerek,bir kac denemede pes etmeye basladigim zamanlar vardı.BiZ cunku saha onceden de soyledigim gibi 12den once asla gece uykusuna gecmiyorduk ve acayip duzensiz uyku rutinlerimiz vardi.gunduz uykulari geçe kaliyor.yada gec uyaniyordu vs.3 gundur sabirla direniyorum.ilk gün 22:00 ikinci gün 21:30 bugün 3. Gün 9da yataga girdik.21:00den sonra 22:00de uyandi ve sabırla bir saat sonunda şuan daldı.cok klasik gelicek ben kimseyi dinlememistim bu konusmalarda ama gercekten kararlılık işe yariyormus.umarim devam edebilirim şaşmadan.yol yakinken deneyim derim ilerde daha zorlanicaz yoksa
Maşallah ya . Yemek yiyen ve uyuyan bebek. Rüya gibi bişey benim için . Bizimki ne düzgün uyur ne düzgün yemek yer. Maşallah maşallah.Merhaba oğlum dogdunda beri uyku düzeni iyi. Mesela sabah 8bucuga doğru uyanır.9da kahvaltı veririm. 12de uyur mama veririm hemen 170ml mama içer 1bucuk saat uyur. 3 te sebze yada yoğurt içine ekmek içine koyarım yer. Saat 17:00 yatar 1 saat uyur.150ml mama yer.19:00 ekmek içine çorba koyarım. Çorba sonrada elma rendelerim veririm .21:15de uyur sabaha kadar uyanmaz 21:00,01:00,06:30 mama veriyorum uyurken içiyor 170ml mama. Uyutma işi kucagima aliyorum saçımı veriyorum oksarak uyur. 1aylik beri nine şarkı,şşşs söylemesi, telefonda dinletiyorum uyuyor hemen
Hastane de iğne felan vurdular mı korkuyordum benim oğlum 2 gün hastane de yattı uykusundan hep sıçrayarak uyandı hep korktu belki doktor hastane iğne korkusundan sıçrıyor olabilirKızlar kızım uyurken aniden irkilir gibi kas atması gibi kolunu bacağını oynatıyor . Ateşi şu an düşük sayılır. İlaçların etkisi mi , hastalıktan mı. Niye böyle. Tik gibi bi hareket yapıyor . Havale değil çok şükür ama uykuda yapıyor dünden beri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?