2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    330
Kızlar bebeklerinizin oynamaktan keyif aldığı şeyler tarzı şeyler var mı varsa marka model şeklinde yazabilir misiniz

Canım ben yazılanları yukarıdan okuyordum en son seninkine geldim. Arkadaşların bebeleri maşallah yürüyen, tutunup istediği yere giden bebeler olmuş. Grubun en büyük bebelerinden biriyiz (18 ocak doğumlu) ama tam anlamıyla emeklemeye yaşından sonra başladı. Ve benim bebeğim daha 2 haftadır ayaklarına sağlam basıp dik durmaya başladı. Öncesi hep bastırmaya çalıştığımızda ayaklarını havaya kaldırıyordu.
Benim bebem bunları yapamazken 15 20 kelime söylüyor bence bunda da genetik yatkınlık, uyaran (abla abi var bizde) etkisi de çok önemli mesela diğer çocuklar anne baba desin ufakta hemen diyor Benim diğer ikisi de erkenden konuşup 15 16 ayda yürümüşlerdi.
Senin bebede bence gayet iyi anne baba diyor gel geli biliyor, taklit seslerde kelime sayılıyor. Babıldamak deniyor buna ve başlamış Bence gayet başarılı. Benim bebede bilinçli olarak daha 2 3 haftadır anneye anne babaya baba diyor.
Mesela anne anne dediği zaman ben hep efendim, diyordum. Baba baba dediği zaman eşim efendim derse hemen anne diyordu.

Kızlar bebeklerinizin oynamaktan keyif aldığı şeyler tarzı şeyler var mı varsa marka model şeklinde yazabilir misiniz
Kağıt peçete yırtmak, çekmece açıp boşaltmak, içi oyuncak dolu sepeti boşaltıp ortalığa savurmak en en sevdiği, bir de arabalarla oynamayı çok seviyor benimki ilginç bir şekilde onun hhgenn düdüt olduğunu biliyor

Ben bu ara hiç oyalayamıyorum ya bir de her atak ve hastalıktan sonra farklı bir bebek oluyor sürekli huy değiştiriyor bu hastalık ve atak döneminde canavar oldu kızım oyalamak imkansız

Ben bu ara hiç oyalayamıyorum ya bir de her atak ve hastalıktan sonra farklı bir bebek oluyor sürekli huy değiştiriyor bu hastalık ve atak döneminde canavar oldu kızım oyalamak imkansız
Aynen yaaa, zamane çocukları oyuncaklar ile iki dakika bile zor oynuyorlar birde tam yürüyemeyince tam konuşmayınca iyice sinir oluyorlar gitmek istedikleri yere gidemedikleri için, isteklerini anlatamayınca sinir kat sayıları artıyor

Fisher Price hareketli robota bayılıyor. Barbie doktor çantası var içinde plastik steteskop tansiyon aleti falan var Migros'tan almistik onu seviyor. Eski defterleri yırtıyor.Evdeki gitarı da oyuncak yapti. Aslında bir süredir önüne 3- 4 oyuncaktan fazlasini koymuyorum. Az oyuncak koyunca daha uzun süre oynamaya basladı.

Benimki de tam tersi resmen. Konuşma nereseyde yok. Ama maşallah koşmak top oynamak merdiven çıkmak ne ararsanız var. Yani açıkçası yürüme meselesinin gecikmesini çok önemsemiyorum çünkü bir gün elbet yürüyecek. Ama dil gelişimi çok kafama takılıyor. Çünlü ileri yaşta bile konuşma bozukluğu yaşanabiliyor. İnaşşalh bir sorun olmaz. 15-20 kelime muazzam birşeu. Abi abla gerçrkten önemli bir faktör. Benim bebek sürekli sadece bakıcıyla. Akşam da bizimle. Çok fazla akran öğrenmesi de yaşayamıyor. Haftasınları oyun parkına falan götürmeyi düşünüyorum. Ama havalar da buz gibi.

Açıldıklarında çorap söküğü gibi geliyor, merak etmeyin. Sonra hiç susmayacaklar benim ortanca hala çok konuşuyor, 1. Sınıf, öğretmeni akademik hiç bir sıkıntımız yok hatta sınıfın üstünde ama çok konuşuyor diyor ve haklı bizde evde susuturamıyoruz

Maşallah canım 20 kelime mükemmel çok merak ettim hangi kelimeleri söylüyor

Maşallah canım 20 kelime mükemmel çok merak ettim hangi kelimeleri söylüyor
Dede meme anne baba abla abi anneanne babaanne teyze (tize) yenge (enge) araba gel aç at attı düştü top saat üüü (horozu) hav hav kuş kedi aklıma gelenler... Yemek sonrası dua yapmamızı dört gözle bekliyor, sona doğru 'Amin amin" diyip ellerini açıyor

Amin de mi diyor hay maşallah ona

Amin de mi diyor hay maşallah ona
En sevdiği aktivite yemek sonrası dua, dedemiz varsa onun yapmasını bekliyor, gür sesle şiirsel bir dua yapıyor babam. Herkese tek tek bakıyor gülüyor mutlu oluyor. Dedemiz yoksa babamız yapıyor. Ezan duyunca veya babasını takkeli görünce Allah diyor...
Bizim genetik ağır basıyor galiba çünkü kızım da abi de erken konuştu.
Hatta abinin bir kontrolünde doktoruna gitmiştik rutin kontrolü 1.5 yaş veya 2 yaş çok hatırlamıyorum. İçeri girdik doktor nasılsın dedi gülerek. Benimkide hem etrafı inceliyor hem de belli belirsiz iyiyim dedi doktor çok şaşırdı iyiyim mi dedi o, dedi.
Erkek çocuklarında bu kadar erken konuşmayı beklemeyiz demişti. Kız olsa şaşırmazdım demişti içimden bebekken bile susmuyoruz şimdi ne yapalım demiştim

Son düzenleme:
Ya maşallah ona çok tatlı

Kızlar günlerdir bebeğim gece uyanıyor gözü kapalı kucağımda saatlerce ıh ıh diyip dalamıyor, 2 3 gündür de yarım saatlik kesintisiz ağlaması oldu hiç bir şekilde sakinleştiremiyorum yarım saat ağlıyor ya bir derdi var diş böyle yapar mı? Daha önce hiç bir dişte böyle olmadı ama hep diyorlar ya azı dişi köpek dişi daha zor olur diye öyle bişey diye düşündüm de gerçekten bu kadar oluyor mu çıkaranlar cevap verebilir mi

Aa aynı gün doğurmuşuz benimkide aynı asla yürümüyor ellerini bırakırsak direk oturuyor bir kaç kere yürüttük aslında 2 3 adım atıyor hiç yürümek istemiyor
Benimki tutunarak evi dört donuyor yuruyir elindentuttu nida yürüyor ama tek başına yürüme yok denge kuramıyor yada korkuyir aslında benden destek almıyor yürürken parmağımı tek eliyle tutuyir

Benimkide oyke ya ilk 4dis çok kolaydı simdikiker zor

Her bebeğin gelişimi öyle farklıki ve evet uyarandaçok önemli benimki çok erken anne dedi mesela herkes baba demesini beklerdi o anne dedi. anne baba dede gel hadi mama meme nene anneanne gibi basit kelimeleri söylüyor yaklaşık 10 kelimemiz var şuan başka öğrenmeye çalıştığı çeyler var sürekli zarar verecek şeylere dokunduğu için hep hayır diyorum hayır demeye çalışıyor parmağını sallayarak birde heraşde iş yaparken çok üflüyorum oğluma seslenice çoğu zaman üff nee diye bağırıyor bana

Aa aynı gün doğurmuşuz benimkide aynı asla yürümüyor ellerini bırakırsak direk oturuyor bir kaç kere yürüttük aslında 2 3 adım atıyor hiç yürümek istemiyor
Benimki de 1 subat 12. 200 oldu yuruyor 11 aylikken yurudu benimki 7 dis var altta 3 ustte 4. Benimki de anne baba ge ga baska bisi yok agzinin ici laf dolu da anlamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…