Canım ben yazılanları yukarıdan okuyordum en son seninkine geldim. Arkadaşların bebeleri maşallah yürüyenarkadaşlar benim bebe 1 yaşında ama hala bir kelimeyi tam anlamıyla söylemiyor. Amaçlı olarak anne baba demiyor. Gel yerine geh geh diyor ama onu da çağırmak için değil bir nesneyi istediğinde yapıyor. Hav hav diyor uzun zamandır. O kadar. Hala iletişim kurmak için ıh ıh şeklinde ilerliyoruz. 1 yaş için bu normal mi. Amaçlı olarak en az 2-3 kelime söylemeli miydi? Sizde dil gelişimi nasıl?
Kağıt peçete yırtmak, çekmece açıp boşaltmak, içi oyuncak dolu sepeti boşaltıp ortalığa savurmak en en sevdiği, bir de arabalarla oynamayı çok seviyor benimki ilginç bir şekildeKızlar bebeklerinizin oynamaktan keyif aldığı şeyler tarzı şeyler var mı varsa marka model şeklinde yazabilir misiniz
Ben bu ara hiç oyalayamıyorum ya bir de her atak ve hastalıktan sonra farklı bir bebek oluyor sürekli huy değiştiriyor bu hastalık ve atak döneminde canavar oldu kızım oyalamak imkansızKağıt peçete yırtmak, çekmece açıp boşaltmak, içi oyuncak dolu sepeti boşaltıp ortalığa savurmak en en sevdiği, bir de arabalarla oynamayı çok seviyor benimki ilginç bir şekildeonun hhgenn düdüt olduğunu biliyor
Aynen yaaa, zamane çocukları oyuncaklar ile iki dakika bile zor oynuyorlarBen bu ara hiç oyalayamıyorum ya bir de her atak ve hastalıktan sonra farklı bir bebek oluyor sürekli huy değiştiriyor bu hastalık ve atak döneminde canavar oldu kızım oyalamak imkansız
Fisher Price hareketli robota bayılıyor. Barbie doktor çantası var içinde plastik steteskop tansiyon aleti falan var Migros'tan almistik onu seviyor. Eski defterleri yırtıyor.Evdeki gitarı da oyuncak yapti. Aslında bir süredir önüne 3- 4 oyuncaktan fazlasini koymuyorum. Az oyuncak koyunca daha uzun süre oynamaya basladı.Kızlar bebeklerinizin oynamaktan keyif aldığı şeyler tarzı şeyler var mı varsa marka model şeklinde yazabilir misiniz
Benimki de tam tersi resmen. Konuşma nereseyde yok. Ama maşallah koşmak top oynamak merdiven çıkmak ne ararsanız var. Yani açıkçası yürüme meselesinin gecikmesini çok önemsemiyorum çünkü bir gün elbet yürüyecek. Ama dil gelişimi çok kafama takılıyor. Çünlü ileri yaşta bile konuşma bozukluğu yaşanabiliyor. İnaşşalh bir sorun olmaz. 15-20 kelime muazzam birşeu. Abi abla gerçrkten önemli bir faktör. Benim bebek sürekli sadece bakıcıyla. Akşam da bizimle. Çok fazla akran öğrenmesi de yaşayamıyor. Haftasınları oyun parkına falan götürmeyi düşünüyorum. Ama havalar da buz gibi.Canım ben yazılanları yukarıdan okuyordum en son seninkine geldim. Arkadaşların bebeleri maşallah yürüyen, tutunup istediği yere giden bebeler olmuş. Grubun en büyük bebelerinden biriyiz (18 ocak doğumlu) ama tam anlamıyla emeklemeye yaşından sonra başladı. Ve benim bebeğim daha 2 haftadır ayaklarına sağlam basıp dik durmaya başladı. Öncesi hep bastırmaya çalıştığımızda ayaklarını havaya kaldırıyordu.
Benim bebem bunları yapamazken 15 20 kelime söylüyorbence bunda da genetik yatkınlık, uyaran (abla abi var bizde) etkisi de çok önemli mesela diğer çocuklar anne baba desin ufakta hemen diyor Benim diğer ikisi de erkenden konuşup 15 16 ayda yürümüşlerdi.
Senin bebede bence gayet iyi anne baba diyor gel geli biliyor, taklit seslerde kelime sayılıyor. Babıldamak deniyor buna ve başlamışBence gayet başarılı. Benim bebede bilinçli olarak daha 2 3 haftadır anneye anne babaya baba diyor.
Mesela anne anne dediği zaman ben hep efendim, diyordum. Baba baba dediği zaman eşim efendim derse hemen anne diyordu.
Açıldıklarında çorap söküğü gibi geliyor, merak etmeyin. Sonra hiç susmayacaklarBenimki de tam tersi resmen. Konuşma nereseyde yok. Ama maşallah koşmak top oynamak merdiven çıkmak ne ararsanız var. Yani açıkçası yürüme meselesinin gecikmesini çok önemsemiyorum çünkü bir gün elbet yürüyecek. Ama dil gelişimi çok kafama takılıyor. Çünlü ileri yaşta bile konuşma bozukluğu yaşanabiliyor. İnaşşalh bir sorun olmaz. 15-20 kelime muazzam birşeu. Abi abla gerçrkten önemli bir faktör. Benim bebek sürekli sadece bakıcıyla. Akşam da bizimle. Çok fazla akran öğrenmesi de yaşayamıyor. Haftasınları oyun parkına falan götürmeyi düşünüyorum. Ama havalar da buz gibi.
Maşallah canım 20 kelime mükemmel çok merak ettim hangi kelimeleri söylüyorCanım ben yazılanları yukarıdan okuyordum en son seninkine geldim. Arkadaşların bebeleri maşallah yürüyen, tutunup istediği yere giden bebeler olmuş. Grubun en büyük bebelerinden biriyiz (18 ocak doğumlu) ama tam anlamıyla emeklemeye yaşından sonra başladı. Ve benim bebeğim daha 2 haftadır ayaklarına sağlam basıp dik durmaya başladı. Öncesi hep bastırmaya çalıştığımızda ayaklarını havaya kaldırıyordu.
Benim bebem bunları yapamazken 15 20 kelime söylüyorbence bunda da genetik yatkınlık, uyaran (abla abi var bizde) etkisi de çok önemli mesela diğer çocuklar anne baba desin ufakta hemen diyor Benim diğer ikisi de erkenden konuşup 15 16 ayda yürümüşlerdi.
Senin bebede bence gayet iyi anne baba diyor gel geli biliyor, taklit seslerde kelime sayılıyor. Babıldamak deniyor buna ve başlamışBence gayet başarılı. Benim bebede bilinçli olarak daha 2 3 haftadır anneye anne babaya baba diyor.
Mesela anne anne dediği zaman ben hep efendim, diyordum. Baba baba dediği zaman eşim efendim derse hemen anne diyordu.
Dede meme anne baba abla abi anneanne babaanne teyze (tize) yenge (enge) araba gel aç at attı düştü top saat üüü (horozu) hav hav kuş kedi aklıma gelenler... Yemek sonrası dua yapmamızı dört gözle bekliyor, sona doğru 'Amin amin" diyip ellerini açıyorMaşallah canım 20 kelime mükemmel çok merak ettim hangi kelimeleri söylüyor
Amin de mi diyor hay maşallah onaDede meme anne baba abla abi anneanne babaanne teyze (tize) yenge (enge) araba gel aç at attı düştü top saat üüü (horozu) hav hav kuş kedi aklıma gelenler... Yemek sonrası dua yapmamızı dört gözle bekliyor, sona doğru 'Amin amin" diyip ellerini açıyor
En sevdiği aktivite yemek sonrası dua, dedemiz varsa onun yapmasını bekliyor, gür sesle şiirsel bir dua yapıyor babam. Herkese tek tek bakıyor gülüyor mutlu oluyor. Dedemiz yoksa babamız yapıyor. Ezan duyunca veya babasını takkeli görünce Allah diyor...Amin de mi diyor hay maşallah ona
Ya maşallah ona çok tatlıEn sevdiği aktivite yemek sonrası dua, dedemiz varsa onun yapmasını bekliyor, gür sesle şiirsel bir dua yapıyor babam. Herkese tek tek bakıyor gülüyor mutlu oluyor. Dedemiz yoksa babamız yapıyor. Ezan duyunca veya babasını takkeli görünce Allah diyor...
Bizim genetik ağır basıyor galiba çünkü kızım da abi de erken konuştu.
Hatta abinin bir kontrolünde doktoruna gitmiştik rutin kontrolü 1.5 yaş veya 2 yaş çok hatırlamıyorum. İçeri girdik doktor nasılsın dedi gülerek. Benimkide hem etrafı inceliyor hem de belli belirsiz iyiyim dedidoktor çok şaşırdı iyiyim mi dedi o, dedi.
Erkek çocuklarında bu kadar erken konuşmayı beklemeyiz demişti. Kız olsa şaşırmazdım demiştiiçimden bebekken bile susmuyoruz şimdi ne yapalım demiştim
Benimki tutunarak evi dört donuyor yuruyir elindentuttu nida yürüyor ama tek başına yürüme yok denge kuramıyor yada korkuyir aslında benden destek almıyor yürürken parmağımı tek eliyle tutuyirAa aynı gün doğurmuşuz benimkide aynı asla yürümüyor ellerini bırakırsak direk oturuyor bir kaç kere yürüttük aslında 2 3 adım atıyor hiç yürümek istemiyor
Hiç bisi sadece benim saçımı başımı yoruyor karnına pupppp yapınca çok hoşuna gidiyirKızlar bebeklerinizin oynamaktan keyif aldığı şeyler tarzı şeyler var mı varsa marka model şeklinde yazabilir misiniz
Benimkide oyke ya ilk 4dis çok kolaydı simdikiker zorKızlar günlerdir bebeğim gece uyanıyor gözü kapalı kucağımda saatlerce ıh ıh diyip dalamıyor, 2 3 gündür de yarım saatlik kesintisiz ağlaması oldu hiç bir şekilde sakinleştiremiyorum yarım saat ağlıyor ya bir derdi var diş böyle yapar mı? Daha önce hiç bir dişte böyle olmadı ama hep diyorlar ya azı dişi köpek dişi daha zor olur diye öyle bişey diye düşündüm de gerçekten bu kadar oluyor mu çıkaranlar cevap verebilir mi
Benimki öyle değil baba ge ge diyir tembelMaşallah canım 20 kelime mükemmel çok merak ettim hangi kelimeleri söylüyor
Her bebeğin gelişimi öyle farklıki ve evet uyarandaçok önemli benimki çok erken anne dedi mesela herkes baba demesini beklerdi o anne dedi.Canım ben yazılanları yukarıdan okuyordum en son seninkine geldim. Arkadaşların bebeleri maşallah yürüyen, tutunup istediği yere giden bebeler olmuş. Grubun en büyük bebelerinden biriyiz (18 ocak doğumlu) ama tam anlamıyla emeklemeye yaşından sonra başladı. Ve benim bebeğim daha 2 haftadır ayaklarına sağlam basıp dik durmaya başladı. Öncesi hep bastırmaya çalıştığımızda ayaklarını havaya kaldırıyordu.
Benimki de 1 subat 12. 200 oldu yuruyor 11 aylikken yurudu benimki 7 dis var altta 3 ustte 4. Benimki de anne baba ge ga baska bisi yok agzinin ici laf dolu da anlamiyorumAa aynı gün doğurmuşuz benimkide aynı asla yürümüyor ellerini bırakırsak direk oturuyor bir kaç kere yürüttük aslında 2 3 adım atıyor hiç yürümek istemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?