2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Evet tesadüfen öğrenmiş oldum, ikiliye gerek kalmadan ultrasonu açar açmaz iki doktorda ensesi kalın dedi belirgin görünüyor, 12.haftada randevum vardı normalde ikili olacaktım, yüksek riskli olduğum için o testleri atlayıp gen testlerine yönlendirdiler, hayırlısını diliyorum, benden örnek aşıp tedirgin olmasın kimse benim ki açar açmaz belli oldu doktor size bişey demediyse sorun yoktur
Benim eltimin ablasının yüksek riskli çıkmış önceden ikili taraması sonra anne karnından su almışlar sanırım bebekten ona amniyosentez deniliyor galiba o temiz gelmiş sonucu ikili test bazen yanıltıyor galiba bilemedim

@Kristialia doktor bana bu ara salgın var tüm hamileler yazmaya başladı ishal kusma şikayetleri var hep dedi, ben sütten oldu şansım sütten sanmışındır ama büyük ihtimal salgından dedi
Ya şu iki gündürde bende ishal oluyor ama sabahları salgındaymı bilmem ama klimadan üşütüyorum galiba salonda açıyoruz klimayı yatak odamıza kadar geliyor ona rağmen üşütüyorum galiba

Şimdiden kilo almaya başladım 😭 acaba bu şişkinlik gidecek mi ilaçlardan mı yoksa artmaya devam mı edecek?
Bende şimdiden 2 kilo aldım doktorum kusmanız çok iyi demez mi bide bana 🤣tabi kendisi anladığım kadarıyla evlenmemiş hanile kalmamış öyle bahsetmişti bilse bulantının kusmanın ne kadar iğrenç olduğunu öyle dermi hiç😊sonra kiloları alıp geliyorsunuz diyor yani 1 ay sonra daha çok almaya başlıcaz ama ben kilodan korkmuyorum bünyem kilo tutmuyor benim pek 56 ile hamile kaldım 58 im şuan

Günaydınn bizim ikili taramamız şükür ki güzel sonuçlandı 3lü 4lüye gerek yokmuş 2 li yaptırdığımız için bugün doktoruma attım sonuçları 2 günde çıktı hemen sonuç maşallah
Test sonucun nasılmış acaba biz de yaptırınca karşılaştıralım

Selam kızlar ❤️
Bende üç hafta sonra minnoşumu gördüm 11haftalik olmuş 🌼🤲 şükürler olsun sorun yoktu haftaya önce doktoruna kontrole gideceğim ,ense kalınlığı vs bakılacak sonra radyoloji ye detaylı ultrason randevusu aldım❤️ikili test için kan vericem🌿
İnşallah oda tertemiz gelir🤲🤲🤲

Kizlar bisey sorusam cok ozur dilerim hemoriodi olanlar varmi varsa mutlaka bana yazarmi? Hamilelikte ne yapmaliyiz? Hemoroidi olupta hamilelik gecirenleriniz oldumu? Benim onceer vardi sonra girti simdi yine gelmis korkuyorum birazcik
Benim hemoroid yok ama çok benzer bi kas yırtığı var ishalden veya kabızlıktan oluyormuş, benimki ishalden oldu. Hemopropin diye bi merhem verdiler bana, günde 2 kere. Günde 3 kere de sıcak uygula dedi, kovaya otur ya da sıcak su torbası olurmuş.

Bende şimdiden 2 kilo aldım doktorum kusmanız çok iyi demez mi bide bana 🤣tabi kendisi anladığım kadarıyla evlenmemiş hanile kalmamış öyle bahsetmişti bilse bulantının kusmanın ne kadar iğrenç olduğunu öyle dermi hiç😊sonra kiloları alıp geliyorsunuz diyor yani 1 ay sonra daha çok almaya başlıcaz ama ben kilodan korkmuyorum bünyem kilo tutmuyor benim pek 56 ile hamile kaldım 58 im şuan
Doktor da kaş yapacak diye göz çıkarmış 😂

Hanımlar birşey soracağım doktorlarınız hiç tahmini doğum zamanını söyledi mi size? Bir de mesela numaralarını verdiler mi birşey olursa ulaşmanız için.
Evet söylüyor, hatta ulturason kağıdında da yazıyor..
Numarası var doktorumun WhatsApp tan birşey olursa yazıyorum, dönüyor

Selam kızlar ❤️
Bende üç hafta sonra minnoşumu gördüm 11haftalik olmuş 🌼🤲 şükürler olsun sorun yoktu haftaya önce doktoruna kontrole gideceğim ,ense kalınlığı vs bakılacak sonra radyoloji ye detaylı ultrason randevusu aldım❤️ikili test için kan vericem🌿
İnşallah oda tertemiz gelir🤲🤲🤲
Sizidemi ikili tarama için radyoloji gönderiyorlar benide öyle yaptılar çok daçma bir sistem ekstra para ödeniyor resmen radyolojiye

Sizidemi ikili tarama için radyoloji gönderiyorlar benide öyle yaptılar çok daçma bir sistem ekstra para ödeniyor resmen radyolojiye
Evet detaylı ultrason onlar yapıyor dedi doktor..
Allah'tan benim sağlık sigortam var para odemiycem..
Ama normalde de eğer hastane de yok ise detaylı ultrason başka hastaneye ya da perinatilojiye yönlendiriyorlar.

Ama normalde de eğer hastane de yok ise detaylı ultrason başka hastaneye ya da perinatilojiye yönlendiriyorlar.
Bizde de radyoloji yapıyor ikili üçlü tarama ultrasonlarını

Benim eltimin ablasının yüksek riskli çıkmış önceden ikili taraması sonra anne karnından su almışlar sanırım bebekten ona amniyosentez deniliyor galiba o temiz gelmiş sonucu ikili test bazen yanıltıyor galiba bilemedim
Evet ikili testin hata payı malesef %30-40larda, benim doktorum 12.hafta fetal dna nifty gen testini önerdi amerikaya gidiyor 350$ yaptırıp yaptırmamayı size bırakıyorum dedi ben yaptırcam yanılma payı baya baya az

Evimi yeni taşıdım ev yeni olduğu için dolapları falan kokuyor ev kokusundan tiksindim 3 gündür kusmaktan bitap düştüm trajikomik bir durum. Evimden de tiksineceğim aklıma gelmezdi 😂 güldüğüme bakmayın çok zorrrr

Evimi yeni taşıdım ev yeni olduğu için dolapları falan kokuyor ev kokusundan tiksindim 3 gündür kusmaktan bitap düştüm trajikomik bir durum. Evimden de tiksineceğim aklıma gelmezdi 😂 güldüğüme bakmayın çok zorrrr
Ben kendimden iğrendim de kustum hahahahah 😀😀

Geçen sene doğum yapan arkadaşıma herşeyini kendi kadın doğum doktoru yapmış onada böyle anlatınca şaşırıyor çok para veriyorsunuz diyor bizde özel sağlık sigortası yaptırıcaktık ama bir ay sonra hamile kalma şartı istiyor ya işte bizde ya tutarsa bide boşuna yaptırmış olursak diye salladık biraz açıkcası birde bi kaç sigorta şirketini aradım fiyat bilgisi için 2 içinde dönüş yapılacaktır dediler ne arayan ne de mesaj atan oldu ona ayrı bir sinir oldum zaten ikincide nasipse yaptırmak istiyoruz kaça yaptırdınız sğlık sigortasını

canım daha birşey söylemedi bir benimkinin özel asistanı var sürekli onun irtibat halindeyim ve bence tahmini doğum zamanı için erken değil mi sonuçta bebekler bir hafta önde çıkıyor sonra geride sonra geri yakalıyor bilemedim ama senle ben mart ayına kalacak gibime geliyor mart başı balık burcu :)
Canım bu doğum yaklastiğında söylenen birşey değilmiş ki tahmini birşey söyleniyormuş sanırım burda bile söylenmiş bazı arkadaşlara 😊 evet mustafa veriyormuş bende duydum içime sineceğini düşünüyorum ya lütfen öyle olsun bu sefer 🥺
Kalp atışını dinlemeye gittiğimizde 27 ocak 11 şubat arası doğum bekliyoruz dedi ilk zamanlar 11 şubat yazıyorfu hatta beklerse 14 şubat’a bekletelim dyordum eşime sıkıntı olmazsa eğer sonra baktık bizimki önden gidiyor 7 şubat yazıyor şimdide eşimde ilk hafta gelir o demişti öyle olcak galiba evet doktorumuz verdi numarasını allah korusun kanama vs olmadıkça sormak istediğimiz herşeyi mesaj olarak atıyorum
Ay 2 doktora gittim ikisi de sıfır bilgi verdi ya resmen hiçbirşey hakkında bilgim yok.
Bana söylemedi hatta gittiğimde sorayım diyorum ileride mi söylüyorlar acaba bilemedim ki. Bana ilk randevuda vermişti numarasını canım
Ya hep gördüm sanırım 9 ile 12. Haftalar arası tahmini doğum zamanı söyleniyormuş yani haftası benden küçük olanların bile tahmini doğum tarihlerini gördüm.
Evet söylüyor, hatta ulturason kağıdında da yazıyor..
Numarası var doktorumun WhatsApp tan birşey olursa yazıyorum, dönüyor
Bakalım bana da söylenecek mi acaba.

Canım bu doğum yaklastiğında söylenen birşey değilmiş ki tahmini birşey söyleniyormuş sanırım burda bile söylenmiş bazı arkadaşlara 😊 evet mustafa veriyormuş bende duydum içime sineceğini düşünüyorum ya lütfen öyle olsun bu sefer 🥺

Ay 2 doktora gittim ikisi de sıfır bilgi verdi ya resmen hiçbirşey hakkında bilgim yok.

Ya hep gördüm sanırım 9 ile 12. Haftalar arası tahmini doğum zamanı söyleniyormuş yani haftası benden küçük olanların bile tahmini doğum tarihlerini gördüm.

Bakalım bana da söylenecek mi acaba.
Son adete göre bir tarih veriliyor canım tahmini doğum tarihi olarak, ilerleyen zamanlarda da bebeğin gelişimine/ normal veya sezaryen doğuma göre tarih güncelleniyor

Back
X