2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Kızlar bir kaza sonucu bebeğimin bir ay önce kadar kedim korkup kızımın üzerinden atladı ve alnı bacağı çizildi derin şekilde.alnında minik bir iz var ama bacağında pembe şekilde iz var Suan bunun için ne kullanabiliriz.daha önceki fıtık ameliyat izi geçmişti ama bunun geçmemesinden endişeliyim

Bebekler kullanabilir mi bilmiyorum ama contratubex krem iz konusunda bayağı başarılı

Kantaron yağı izler için faydalı ama bebeklerde kullanım durumunu bilmiyorum

Oğlum bugün parkta çay içen kadınların yanına gitti bisküvi falan yiyorlardı canı çekti heralde iyice yaklaştı sonra bekledi vermelerini onlarda ikram etti aldığı givi kaçtı yedi evde 2 kaşık yemeği zor yediriyorum

Hajajajajjaja geçen bizim de başımıza geldi benimki de çubuk kraker aldı

Sonra bir çocuk daha vardı oğlumla yaşıt ona da verdiler oğlum yerken birden gözü o çocuğa kaydı sinsice yanına yaklaştı ve elindekini ısırmaya çalıştı ısıramayınca elinden çekti aldı gözü çok aç ya birisi biley yemesin hemen dadanıyor ama kendi yemeğini asla yemiyor

Kızlar bişey soracağım size, geçen gün şehir dışından kuzenim geldi bana onunda 13 aylık bir bebeği var, biraz bebeğini gözlemleyince farkettim aklıma takıldı tabi kuzenime bişey söyleyemedim, belki de yanıldım İnstagram alemi artık otizm konusunda herkesin kafasını allak bullak ediyor, kuzenimin oğlu asla oyuncaklarla oynamıyor oyuncakları eline alıp dönderiyor sadece, arabaların tekerleklerini 5 dk boyu dönderdi eline bir sopa aldı eliyle çevirdi, bir oyuncağın pervanesini baya dönderdi, başka oyuncaklarla oynamaya çalışmıyor oynadığında da dediğim gibi dönderiyor, gülümseme ve göz teması var, ama mesela komutları almıyor çağırınca gelmiyor otur diyince bilmiyor hiç kelime dağarcığı yok, bana mı farklı geldi bilemiyorum birde size danışmak istedim şuan 13 aylık yani bunları yapması gerekmezmi, yakın olduğumuz için kuzenimle benim çok aklıma takıldı tabi insan söyleyemez söylemedim, mesela bu aylarda artık yavaş yavaş algıları açılıyor herşeyi anlıyorlar ama sanki hiç birşeyi anlamıyor gibiydi, acaba böyle durumlarda geç gelişim gösteren oluyor mu? Al ver durumu yok baybay gel gel öpücük atma ne bilim bişey bilmiyordu, çok kafama takıldı ve üzüldüm açıkçası umarım yanıldım

Yani açıkçası konuşamamasını falan geçtim açıkçası ama her şeyi çevirmesi beni biraz korkuttu şimdi ben hatırlıyorum not almışım benim bebiş 8,5 aylıkken bye bye yapmaya başlamış ve dediğin gibi 13 aylıkken bir çok şeyi anlıyordu çok daha anlamlı bakıyordu hayata

Aynen kelime bilmemesi değil de hiç anlamıyor gibiydi, çevirme döndürme dikkatimi çekti hiç bir oyuncakla oynamıyordu sadece dağıtıyor yada döndürüyordu, birde merak ettiğim aslında gülümseme ve göz teması var bu durumda otizmden şüphe etmeye gerek kalıyor mu yani otizmli her çocuk göz teması kurmayıp sosyal gülümsemesi olmuyor mu?

Canım kuzenin düzenli doktor kontrollerine götürüyor mu?
Mesela benim oğlumda dönen şeylere çok meraklıydı, çamaşır makinesi, arabaların tekerlekleri ve ben 7 aylıkken götürdüğümde doktora bunlardan bahsetmiştim bana cevabı ben öyle bir şey görmüyorum algısı ilgisi baya açık bir bebek demişti. Onlar bebek bizim kucağımızdayken bile gözle muayene ediyorlar...
Başka bir arkadaşıma da doktoru oğlun hiperaktiv demişti ve gerçekten de çocukta tam otizim değilde bazı şeyler çıktı... Arkadaşım önemsememişti
Kuzeninle bence konuşmalısın öncelikle bebeğin sağlığı için ne kadar erken o kadar önemli... Duyma problemi bile olabilir hiç kelime yoksa meselaa...

Hayır hiç doktor kontrolüne götürmüyor, yani en azından bir yaşına kadar düzenli götürmeliydi ama hiç önemsemedi, yani bilmiyorum nasıl söylenir böyle bişey, ben emin olmadan söylemekte istemedim açıkçası, burdan size de danışmak istedim, acaba bazı bebekler geç mi algıları açılıyor diye, bana mı farklı geldi bilmiyorum, bir oyuncağımız vardı basıyoruz pervanesi çalışıyor 5 dk boyu pervanesini çevirdi aynı şekilde arabanın tekerleğini çevirdi baya bi onla oyalandı, minik süpürge vardı süpürgeyi aldı eline dönderdi, bunlar dikkatimi çekti bir de baya boş bakıyor bilmiyorum şehirdışında olduğu için çokta görüşemiyoruz ama 2 oldu görüşüyorum ikisinde de böyle bişey sezdim söyleyemedim

Ekran maruziyeti var mı acaba, benim yukarıda bahsettiğim arkadaşımın bebeği doğduğu andan itibaren TV ve telefonla haşır neşirdi ve iki yaşı geçip üç yaşında yaklaşınca ve tam anlamıyla konuşmayınca tabii arayışlar başladı konuşmuyordu ama İngilizce renkler sayılar söylüyordu mesela... Gerçekten de hiperaktiv bir çocuk çıktı ortaya... Mesela arkadaşım diyorki keşke doktorumuz o zaman dinleseydik o doktor daha yaşına girmeden demişti mesela

Çok izletmiyor sanırım tam bilmiyorum, bir abisi var normalde yanında çocuk olan bebekler daha fazla şey öğreniyorlar bakarak, hem oyun konusunda hemde kelime konusunda daha önde oluyorlar, ama ona rağmen kelimeyi geçtim bir çok şeyi bilmiyor, algılamıyor gibi geldi bana

@ma
M Mamyy 'e katılıyorum yazdıklarını detaylı okuyunca otizm değil de acaba işitme ile ilgili bir problem olabilir mi diye düşündüm ben de. Ben de bu tarz durumlarda çok evhamlı olan kişilerden değilim zamanla yaparlar konuşurlar acele etmemek lazım diyenlerdenim ama burada bir doktora götürmekte fayda olabilir.

Feryasu bizim çocukta el tutma olayı 1 aya yakındır falan yoktu geçmişti hatta dışarıda bile elimizi bırakıp koşuyordu tutmak istemiyordu ama bir hafta 10 gündür daha kötü şekilde geri geldi. Sizin durum nasıl ya geçti mi ya da acaba geçer mi bu olay tekrardan, ne güzel rahat etmiştim çünkü 7-8 ayından beri böyleydi

Benimkide oyuncaklarla oynamaz ara sıra elimde görürse dikkatini çeker sonra atsr köşeye araba tekerlerkeriniya da dönen her şeyi seviyor çeviriyor. 2 yaşın altındaki bebeklerin gel git gibi şeyleri yapamayacağını düşünüyorum yani tabikiyapabilir de ama yapamaması da çok doğal bana göre. Benim oğlum daha yeni gel deyince gelmeye başladı oda 10 kere diyorum 1 keresinde geliyor mesela çoğu şeyi anlamıyorlar hala bilemedim o yüzden yazdıkların bana notmal gibi geldi ama hiç otizmli bir bebekle aynı ortamda bulunmadım nasıl olur onu da bilmiyorum

Dışarıda tutmuyor kaçıyor ama evde sürükleme devam benim oğlum bir şeyin iyice sonuna kadar zorlayıp çıkarmadan ve hayattan soğutmadan bırakmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…