- 17 Nisan 2023
- 2.602
- 1.833
- 63
- 31
Aslında konuşmak dediğim iletişim kurabilmek. Mesela gün içinde artık bir tık daha iyiyiz su içer misin diyorum fu diyor açıktın mı diyorum nam nam diyor bu gibi basit şeylerle iletişim kuruyoruz. Ama gece bambaşka birisi oluyor öyle uzmanlar diyor ya anlatın meme yok yatağında yatacaksın vs diye ben onunla konuşursam benimki daha öok ağlar komple uyku gidsr. Gece defalarca yanıma alıyorum uyutup koyuyorum belli bir saatten sonda pes ediyorum beraber yatıyoruz. Benimki direk bana temas ederek uyuyor sadece dalınca dönüyor eğer uyanıesa ve ben yatakta değilsem hemen ağlar ille yanına yatıcam bende iş yapamıyorum o yüzden beraber yapıyoruz ama çok ağlıyor peşimden ayrılmıyor.Canım konuşmaktan beklentin tam olarak ne, anlamak için soruyorum. Hani nasıl düzelir sence? Ben de hala çözemediğim için uyku olayını, aynı senin durumundayım. Öğlen uyutuyorum odasında bizim bir tane tekli koltuk var mecbur orada oturuyorum gözünü aralıyor oradaysam uykuya devam yoksam direk kalkıyor. Hiçbir işimi o uyurken yapamıyorum, mecbur beraber yapıyoruz. Mesela 1,5-2 saat uyuyor ama mutlaka omzuma alıp tekrar uyutmak zorunda kalıyorum tamamen yatakta geçen bir uyku süresi değil maalesef.
Ben eve misafir çağırmıyorum bir yere de gitmiyorum. Eve gelen hep yakınlar yani annem gelir görümcelerim ya da ben onlara giderim çok nadir öyle birisini davet ettiğim. Gelene güzel hazırlık yapmak isterim onu da yapacak ne zaman ne güç var. Boşvwr yani hepimiz hemej hemen aynıyız evin dağınık kalsın senden önemli mi benimkide böyle ama ben mecbur topluyorum üzerine basıp düşüyor zayen oynadığı da yok pek oyuncak dökemiyorum mutfak eşyalarını getiriyor benimkideEvin normal hali bu artık misafir çağırmayalı yıl oldu
Eki Görüntüle 3640330
Ben de yani kayınvalidemleri bile yemeğe davet etmeyelim çok uzun zaman oldu vallahi ben akşam topluyorum bazen akşam bile toplamıyorumBen eve misafir çağırmıyorum bir yere de gitmiyorum. Eve gelen hep yakınlar yani annem gelir görümcelerim ya da ben onlara giderim çok nadir öyle birisini davet ettiğim. Gelene güzel hazırlık yapmak isterim onu da yapacak ne zaman ne güç var. Boşvwr yani hepimiz hemej hemen aynıyız evin dağınık kalsın senden önemli mi benimkide böyle ama ben mecbur topluyorum üzerine basıp düşüyor zayen oynadığı da yok pek oyuncak dökemiyorum mutfak eşyalarını getiriyor benimkide
Ayy evet gece de aynı uyutup yatağına bırakıyorum 5 dk sonra kalkıp ağlıyor, sabaha karşı ben de pes ediyorum artık. Yorgun düşüyorum çünkü, meme yok diye ben bazen gece söylüyorum aynı dediğin gibi daha çok ağlıyor bunu duyunca, ama gece sadece bir kez emen bir çocuğun bu kadar krize girmesini de anlamakta zorlanıyorumAslında konuşmak dediğim iletişim kurabilmek. Mesela gün içinde artık bir tık daha iyiyiz su içer misin diyorum fu diyor açıktın mı diyorum nam nam diyor bu gibi basit şeylerle iletişim kuruyoruz. Ama gece bambaşka birisi oluyor öyle uzmanlar diyor ya anlatın meme yok yatağında yatacaksın vs diye ben onunla konuşursam benimki daha öok ağlar komple uyku gidsr. Gece defalarca yanıma alıyorum uyutup koyuyorum belli bir saatten sonda pes ediyorum beraber yatıyoruz. Benimki direk bana temas ederek uyuyor sadece dalınca dönüyor eğer uyanıesa ve ben yatakta değilsem hemen ağlar ille yanına yatıcam bende iş yapamıyorum o yüzden beraber yapıyoruz ama çok ağlıyor peşimden ayrılmıyor.
Bizde 1 kereye düşürdük emmeyi nadiren emmediği geceler de oluyor ama çok az. Emmesede yine sık sık uyanıyor su istiyor. Meme yerini su aldı artık uyanıp fu diyor veriyorum uyuyor uyuyamazsa meme istiyor. Çok nadirende 2 kere emiyor ama genel olarak gece 1 kere. İstedikleri olmadı mı çıldırıyorlar ya ille onların dedikleri olacakAyy evet gece de aynı uyutup yatağına bırakıyorum 5 dk sonra kalkıp ağlıyor, sabaha karşı ben de pes ediyorum artık. Yorgun düşüyorum çünkü, meme yok diye ben bazen gece söylüyorum aynı dediğin gibi daha çok ağlıyor bunu duyunca, ama gece sadece bir kez emen bir çocuğun bu kadar krize girmesini de anlamakta zorlanıyorum
Bu durum bizi tüketti zaten. 4 gündür öğlene kadar okula gidiyorum gece çok uyandığı için uykusuz oluyorum hatta bi gün 4 buçukta kalktı uyumadı bi süre o uyuduktan sonra ben uyuyamadım yani güne 4 buçukta başlamış oldum. Okuldan geldiğimde çok uykusuzdum yorgundum ama kesinlikle evdeki uykusuzluk ve yorgunlukla kıyas değildi yani. O uykusuzluğa rağmen sabrım çok yüksekti. Artık bizimde onlarında biraz uzaklaşmaya ihtiyacımız var. Bugün ilk kez babasıyla ikimiz çıktık onu almadık çıkarken bi ağladı hemen susmuş. Oda babasından kaynaklı muhtemelen ben çıkarken hiç ağlamayacak.Yine aşırı bunaldım yani aslında gece hastalandı kustu oğlum 4 kez falan sabah iyiydi şükür ama dibimden 1 dk ayrılmadı her an bana dokunmak kucağımda olmak bacağıma yapışmak istiyor nefes alamıyorum artık koltuktan kalktığım an beni takip ediyor boğuluyorum en son ne zaman yalnız kaldım hatırlamıyorum en son ne zaman acele etmeden telaşsız öyle oturdum bilmiyorum
Bizim şimdi nüfusta arttığı için evde basacak yer kalmadı yine seninki toplu duruyorEvin normal hali bu artık misafir çağırmayalı yıl oldu
Eki Görüntüle 3640330
Ayyy 4 gün bile iyi gelmiş baksana uykusuzluk bile çok etkilemedi diyorsun . Sen bunu deyince lanet arkadaşım aklıma geldi nasıl yoruluyorsun ki bir kere mentalin rahat benim çok gergin bir işim var diyordu home office çalışan arkadaşım . Bilmiyor ki tuvalete en son ne zaman yalnız girdiğimi hatırlamıyorumBu durum bizi tüketti zaten. 4 gündür öğlene kadar okula gidiyorum gece çok uyandığı için uykusuz oluyorum hatta bi gün 4 buçukta kalktı uyumadı bi süre o uyuduktan sonra ben uyuyamadım yani güne 4 buçukta başlamış oldum. Okuldan geldiğimde çok uykusuzdum yorgundum ama kesinlikle evdeki uykusuzluk ve yorgunlukla kıyas değildi yani. O uykusuzluğa rağmen sabrım çok yüksekti. Artık bizimde onlarında biraz uzaklaşmaya ihtiyacımız var. Bugün ilk kez babasıyla ikimiz çıktık onu almadık çıkarken bi ağladı hemen susmuş. Oda babasından kaynaklı muhtemelen ben çıkarken hiç ağlamayacak.
Offf annen sizde mi kalıyorBizim şimdi nüfusta arttığı için evde basacak yer kalmadı yine seninki toplu duruyor
Kesin bir yargı ile konuşmak istemiyorum şimdi çeşit çeşit işler zorlukları vardır elbette ama bi evin içinde omzunda dünyanın en büyük sorumluluklarından biriyle bazen nefes alacak bir boşluk bile bulamadan çalışmak ilk sıralarda yer alır herhaldeAyyy 4 gün bile iyi gelmiş baksana uykusuzluk bile çok etkilemedi diyorsun . Sen bunu deyince lanet arkadaşım aklıma geldi nasıl yoruluyorsun ki bir kere mentalin rahat benim çok gergin bir işim var diyordu home office çalışan arkadaşım . Bilmiyor ki tuvalete en son ne zaman yalnız girdiğimi hatırlamıyorum
Annem babam kardeşim hep birlikteOfff annen sizde mi kalıyor
Geçen hafta bende böyleydim hatta çevremdeki bütün kreşleri aradım. Benim oğlumda güya konuşuyor ama hiç bişey anlaşılmıyor çok kelimesi var tek tek söylüyor ama bişey anlatmaya çalışırken benimkide anlatamıyor o anlamıyorum diye sinirleniyor bende anlamıyorum sinirleniyorum. Hepimizin evi dağınık ve ben bu dağınıklığı rağmen devamlı toplamaya çalışıyorum daha öok sinirliyırum etrafta bişeylerin bozuk durmasına dayanamıyorum. İnşallah bu süreçlerinde geçmesine az kalmıştır ne diyim benim oğlum doğduğu günden beri ağlayan bir bebek hiçbir dönemde azalmadı 6 ay olsun 1 yaş olsun 1 buçuk olsun dediler hep şimdide 2 olsun diyorlar ama bazı çocukların mizaçları böyle benimki çok kızmış. Çok mutlu oyun oynarken birden hiçbişey yokken çığlık atarak ağlar kesin bir yerine bişey oldu dersin öyle ağlıyor. Üstüne hala uyku sorunu had safhada. Ben oğlumda ziyade kendimi.bir doktora göstermek istiyorum emzirmeyi kesince bir antideprasan alsam kafam rahatsa aşırı bunaldım yaniÇok bunaldım gerçekten konusmuyo benim bebeğim sürekli işaretle derdini anlatıyo herseyi anlıyor anlamada hiçbir problem yok ama onu anlamaya çalışırken sinirlerim harap oluyor artık işaretle ne anlatmaya çalıştığını anlamaya çalışıyorum sürekli herseyi yere atıyor oyuncaklarını sürekli topluyken dağıtıyor herseyi atıyor çekmeceleri boşaltıyor ev harabe. bunaldım yemin ederim aynı döngünün içinde nedir bu böyle hayır diyorum hayırdan anlamıyor.sürekli şişme havuzu var sürekli havuza girmek istiyor.her yer sürekli dağınık 1 saat toplu durmuyor sürekli anne anne anne diyor.babası geldiğinde babaya sarıyor o kadar bunaltıyor o kadar darlıyor ki sanırım doğumdan bu yana en zorlandığım dönemdeyim sürekli gezmek istiyor nereyi gezdireyim her gün.cocuk gelişim uzmanı oyun terapisti vs herhangi bir uzman yardımı alan var mı aranızda ben dayanamıyorum yarım gün kreşe vereyim belki kurallara uymayı biraz olsun öğrenir diyorum
Süreçlerimiz hep benzer ah be kızlar güzel annelerGeçen hafta bende böyleydim hatta çevremdeki bütün kreşleri aradım. Benim oğlumda güya konuşuyor ama hiç bişey anlaşılmıyor çok kelimesi var tek tek söylüyor ama bişey anlatmaya çalışırken benimkide anlatamıyor o anlamıyorum diye sinirleniyor bende anlamıyorum sinirleniyorum. Hepimizin evi dağınık ve ben bu dağınıklığı rağmen devamlı toplamaya çalışıyorum daha öok sinirliyırum etrafta bişeylerin bozuk durmasına dayanamıyorum. İnşallah bu süreçlerinde geçmesine az kalmıştır ne diyim benim oğlum doğduğu günden beri ağlayan bir bebek hiçbir dönemde azalmadı 6 ay olsun 1 yaş olsun 1 buçuk olsun dediler hep şimdide 2 olsun diyorlar ama bazı çocukların mizaçları böyle benimki çok kızmış. Çok mutlu oyun oynarken birden hiçbişey yokken çığlık atarak ağlar kesin bir yerine bişey oldu dersin öyle ağlıyor. Üstüne hala uyku sorunu had safhada. Ben oğlumda ziyade kendimi.bir doktora göstermek istiyorum emzirmeyi kesince bir antideprasan alsam kafam rahatsa aşırı bunaldım yani
Ben takip ediyorum canımKızlar ebe tülin bulur u takip eden var mı
Ben de takip ediyorum . Evlenmiş yeni hattaKızlar ebe tülin bulur u takip eden var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?