2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    330
Bende hep öyle dedim erkeklere göre ne varki dedim hepsi dümdüz diyordum herşey kızlara güzel geliyordu ama oğlum olunca herşey gözüme güzel geliyor
Ben bulamıyorum ya çok nadir öyle beğendiğim şeyler oluyor tulum seviyorum mesela güzek şeylerde var ama kullanışlı olmuyor

Ay sabredersen alışır inşallah ben hiç riske giremedim daha kaşık için
Ben vermezsem hic yemiyor yada masaya çıkıp her şeyi birbirine katmaya bizim kaşığımizi almaya çalışıyor sabrediyorum ama bir halimi gor halı dun yıkamadan geldi serdim dünden beri üçtür siliyorum

Bende dün halıyı yıkadım kurusun sericem makineye giriyor allahtan yoksa yıkamaya para yetişmez aslında mama sandalyesiinin altına sofra bezi sersek iyi olur kirleniyor direk makineye atarız yapıcam hep unutuyorum devamlı eğilip yer silmekten sırtım ağrıyor

Mantıklı valla, öyle yapalım bence de

Kaşık da çeşit çeşit veriyorum eline. Bikaç lokma yesin bari diye . Beğenmiyor değiştiriyorım . Ben saldım iyice . Eline çilek vermiştim dün yesin diye mutfak halısına sıvamış iyice . Bizim halılar da geçen hafta yıkamadan gelmişti . Boya da veriyorum arada salon halısını kocaman çizdi. Bacaklarını suratını boyamış bi güzel . Gelmiş beni boyuycak. Hayır dedim ağlayacaktı aman al boya dedim benim bacaklarımı da boyadı Ruh halim hiç iyi değil. Uğraşmak istemiyorum bazen ağlama krizleriyle .

Kızlar ya benim oğlum kahvaltı da hiç bişey yemiyor eskiden menemen yumurta peynir yerdi şimdi hiç birini istemiyor, sadece patates kızartması olursa yiyor bende aç kalmasın diye kahvaltı da hep kızartma veriyorum yanında domates salatalık zeytin ve bazen helva yiyor, ya her gün kızartma yemesi üzüyor beni canım sıkılıyor ama onu da yemese aç kalacak

Benim eşim çok takıntılınsırf ondan sebep ben rahat olamıyorum yoksa çocuklar böyle büyür bence rahat bırakmak lazım. Eline kalem veriyorum yeri çiziyor silince çıkıyor eşim sinirleniyor sanki o temizliyor. Sırf kavga etmemek için vermiyorum ben

Sabah parka gittim 18 aylık bir bebek vaedı babası parka getirmiş öocupu evde durmuyor yemek yemiyormuş bende oğluma bebe bisküvisi veriyordum ona da verdim baya yedi severek. Babası da şaşırdı. Benimkide öyle mesela dışarıda biri bişey yerse çok ister severek yer. Öyle dene istersen parka götür mesela biraz yanına fazla al bir çocuk olursa ona da verirsin o sırada oğlunda yer. Bir dönem benim ki hiç bişey yemiyordu o ara kilo da verdi zaten şimdi toparlamaya başladı 10.600müş en son kontrolde 1 buçuk ay oldu şuan tam 11 kilo balık yağı veriyorum d ve b vitaminleri veriyorum. Meyve ihmal etmiyorum. Ne yerse kardır. Artık yemek saati yok sürekli bişeyler teklif ediyorum. Çatal vermeye başlayınca bir tık daha iyi oldu kendisi yemeğe çalışıyor o arada bişeyler yiyor.

Benim eşim takmaz pek öyle şeyleri. Rahat bırakıyorum ama ardında bi enkaz kalıyor . Halıları , dağınıklığı gördükçe psikolojim bozuluyor . Salmışlığım rahatlık değil gücüm yok

Mutlu olsunlar ağlamasınlar da benimde gücüm yokta ağlamasın yeterki kafasındayım çok ağlıyor. Akşama bir de koca dırdırı çekmek istemiyorum

Mutlu olsunlar ağlamasınlar da benimde gücüm yokta ağlamasın yeterki kafasındayım çok ağlıyor. Akşama bir de koca dırdırı çekmek istemiyorum
Ya ben kızımı çok seviyorum ama şimdiki aklım olsa doğurmazdım galiba. Çok şükür sağlıkla yanımda ama Annelik bana göre değilmiş gibi geliyor . Bu düşünceler için de vicdan azabı çekiyorum .

Bizim yakınımızda park vardı onuda nedense 1 ay önce kaldırdılar yakınımda park yok, dediğin gibi bende ne yese kar diye bakıyorum ama artık sırf yesin diye paketli şeylerde vermeye başladım bu beni üzüyor ama yoksa tüm gün ağzına bişey almadan geçiyordu artık çözüm olarak ne yiyorsa ne seviyorsa onu veriyorum, yoksa sevmediği bişeyse tüm gün aç kalır daha doğrusu sevmediği şeyde değil sınırlı şeyler yemek istiyor bir kaç aydır sevdiği şeyleri bile yemek istemiyor, bu arada şu Zühre ananın iştah için olan macununu aldım 2 yaş üstü diyor ama hala kullanma konusunda kararsızım

Kızım emmeyi çok arttırdı . Ayrılık kaygısından mı yapıyor , bağımlı mı oldu anlamadım . Bazı dönemlerde yapmıştı ana hiç bu kadar değildi. Gündüz 2 kere emen çocuk 5-6 kere emecek oluyor . Gece de 2 saat oturduk yine meme isteyip durdu .

Bu his bende de var. Ben en çok anne olmayı sevdim diyen bir grup var ya çok samimiyetsiz geliyor bana. İnanılmaz zorlandım zorlanıyorum. Her gün mutlaka bir sebepten çıldırma noktasına geliyorum ve en büyük sorunum artıl eminim eşim. Bütün sorumluluğu bize yıkıyorlar en azından benimki öyle. Hakkını yemek istemiyorum kendince bişeyler yapıyor ama yaptığı şeyler dünyalara bedel gibi havası var. Ama benim yaptıklarım ne olavak. İşimi gücümü bırakıp eve kapandım çol zoruma gidiyor. Çocuğum o kadar zor ki hiç bir yere gidemiyorum arkadaşm bile kalmadı artık kaç senedir kimseyle görüşemiyorum hamileyken çalışıyordum vaktim yoktu çocuk doğdu neye uğradığımı şaşırdım derken kapandım kaldım eve. Ay böyle konuşunca uzun uzun anlatacak öyle çok şey geliyor ki aklıma. Ben iyi anne olmaya çalışıyorum tabi eminim hepiniz öylesiniz ama mesela akşam oluyor ya yemek yiyecek bir der yıkanacak bir dert dişini fırçala burnunu temizle altını değiştir vs vs 19 aylık bir bebekte bunları yapmak zor her şeye inat direniyor. Babalar nir köşede oturuyor sadece. Bir kere fırçalama dişini ya bırak yemiyorsa bir kere aç uyusun. Her şeyi mükemmel yapmaya çalışıyorum olmuyor

Onu çoğu kişi veriyor ama ya sorun olacağını sanmam. Ben çok fazla takviye verdiğim için almadım ama yoksa bende alacaktım. Yemek konusunda onunyedirme bunu verme insanı değilim ben ama sadece naçizane tavsiyem çok paketli şeylere alışınca da yemek yedirmek zor oluyor. Bende veririm cips çikolata vs maalesef çok gazla yiyorum isterse ısırıyor ama öyle paketle eline verip yedirme tadını alsın göz hakkı diye. Eşime bıraksam oturup yedirir bir güzel. Mesela patatesi fırında dene istersen kızartma bende veriyorum ama her gün yerse bağırsaklarına belki sıkıntı olabilir. Pankek yapabilirsin içine koy peyniri alır ordan vitaminini. Benimkide peynir yemiyor hiç sevmiyor şu sıralar süzme almaya başladım onu bir tık daha yedirebiliyorum.

Benimki evde boşta durunca hep istiyordu ben bu aralar çok dışarı çıkarmaya başladım. Sabah çıkıyoruz eve geliyoruz banyo yapıyor yemek yediriyrum karnı tok olunca meme istememeye başladı. Uyuyup uyanınca yine parka gidiyoruz sonra babası gelşyor derken aklını hep meşgul ediyorum çok şükğr emmeyi azalttım günde 2 kere emiyor bazen 3. Gece yine en kötü 1 kere emiyor. Yani kısaca biraz zihinlerini meşgul etmemiz gerekiyor gibi geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…