- 16 Mart 2022
- 3.351
- 3.287
- 83
- 33
Bizim de eşimle problemlerimiz var . Sağolsun yardımcı oluyor kızıyla ilgileniyor ama benimle ilgilenmiyor . Bana yetmiyor . Ben de görülmek istiyorum . Ben de aynı eve kapandım . Evet çocuğun sorumluluğu çok ağır. Hasta oluyor bişey olacak mı , iyileşmeyek mi nesi var . Ya kötü bi hastalığı varsa , ya aşı olunca otizm olursa , yemek yemedi zayıflayacak büyümeyecek , sosyalleştirmem lazım , oyun oynamam lazım gelişimi geri mi kaldı. Hiç bitmeyecek bi sorumluluk. Benim neyime yaBu his bende de var. Ben en çok anne olmayı sevdim diyen bir grup var ya çok samimiyetsiz geliyor bana. İnanılmaz zorlandım zorlanıyorum. Her gün mutlaka bir sebepten çıldırma noktasına geliyorum ve en büyük sorunum artıl eminim eşim. Bütün sorumluluğu bize yıkıyorlar en azından benimki öyle. Hakkını yemek istemiyorum kendince bişeyler yapıyor ama yaptığı şeyler dünyalara bedel gibi havası var. Ama benim yaptıklarım ne olavak. İşimi gücümü bırakıp eve kapandım çol zoruma gidiyor. Çocuğum o kadar zor ki hiç bir yere gidemiyorum arkadaşm bile kalmadı artık kaç senedir kimseyle görüşemiyorum hamileyken çalışıyordum vaktim yoktu çocuk doğdu neye uğradığımı şaşırdım derken kapandım kaldım eve. Ay böyle konuşunca uzun uzun anlatacak öyle çok şey geliyor ki aklıma. Ben iyi anne olmaya çalışıyorum tabi eminim hepiniz öylesiniz ama mesela akşam oluyor ya yemek yiyecek bir der yıkanacak bir dert dişini fırçala burnunu temizle altını değiştir vs vs 19 aylık bir bebekte bunları yapmak zor her şeye inat direniyor. Babalar nir köşede oturuyor sadece. Bir kere fırçalama dişini ya bırak yemiyorsa bir kere aç uyusun. Her şeyi mükemmel yapmaya çalışıyorum olmuyor
Bu durum bitmeyecek bence gerçekten anne olduğumuz için çocuğumuzu sevip düşündüğümüz için bu haldeyiz o mutsuz olsun istemiyoruz en iyisi olsun istiyoruz. Benim eşim eve gelince hep yorgun çoğu zaman suratı düşük. O kendince sebebi bana bağlıyor ama evde asıl yorulan benim aynındediğin givi bende görülmek istiyorum. Hala o hormonlarım düzelmedi ben bunu hissediyorum ya. Bazen çok Mantıksız düşünüyorum saçmalıyorum. Emzirme bitene kadar o hormonlar düzelmiyormuş zaten ve bu dönemde hep eşler arasında sorun oluyor.Bizim de eşimle problemlerimiz var . Sağolsun yardımcı oluyor kızıyla ilgileniyor ama benimle ilgilenmiyor . Bana yetmiyor . Ben de görülmek istiyorum . Ben de aynı eve kapandım . Evet çocuğun sorumluluğu çok ağır. Hasta oluyor bişey olacak mı , iyileşmeyek mi nesi var . Ya kötü bi hastalığı varsa , ya aşı olunca otizm olursa , yemek yemedi zayıflayacak büyümeyecek , sosyalleştirmem lazım , oyun oynamam lazım gelişimi geri mi kaldı. Hiç bitmeyecek bi sorumluluk. Benim neyime ya
Benimki de şuan öyle ama diş ağrısı var bazen yarım saat meme emiyor bırakmıyorKızım emmeyi çok arttırdı . Ayrılık kaygısından mı yapıyor , bağımlı mı oldu anlamadım . Bazı dönemlerde yapmıştı ana hiç bu kadar değildi. Gündüz 2 kere emen çocuk 5-6 kere emecek oluyor . Gece de 2 saat oturduk yine meme isteyip durdu .
Benim eşimde tek bi iş yapsa tüm işleri herşeyi kendi yapmış gibi tavırlar takınıyor herşeyi geçtim yemek yapıyorum örneğin bazen gel şu sosu yap diyorum sadece yemeğin sosunu yaptı diye bi havalara giriyor yemeği ben yaptım çok güzel olmuş felan diyorBu his bende de var. Ben en çok anne olmayı sevdim diyen bir grup var ya çok samimiyetsiz geliyor bana. İnanılmaz zorlandım zorlanıyorum. Her gün mutlaka bir sebepten çıldırma noktasına geliyorum ve en büyük sorunum artıl eminim eşim. Bütün sorumluluğu bize yıkıyorlar en azından benimki öyle. Hakkını yemek istemiyorum kendince bişeyler yapıyor ama yaptığı şeyler dünyalara bedel gibi havası var. Ama benim yaptıklarım ne olavak. İşimi gücümü bırakıp eve kapandım çol zoruma gidiyor. Çocuğum o kadar zor ki hiç bir yere gidemiyorum arkadaşm bile kalmadı artık kaç senedir kimseyle görüşemiyorum hamileyken çalışıyordum vaktim yoktu çocuk doğdu neye uğradığımı şaşırdım derken kapandım kaldım eve. Ay böyle konuşunca uzun uzun anlatacak öyle çok şey geliyor ki aklıma. Ben iyi anne olmaya çalışıyorum tabi eminim hepiniz öylesiniz ama mesela akşam oluyor ya yemek yiyecek bir der yıkanacak bir dert dişini fırçala burnunu temizle altını değiştir vs vs 19 aylık bir bebekte bunları yapmak zor her şeye inat direniyor. Babalar nir köşede oturuyor sadece. Bir kere fırçalama dişini ya bırak yemiyorsa bir kere aç uyusun. Her şeyi mükemmel yapmaya çalışıyorum olmuyor
Bir krep tarifi gördüm peynirli onu deneyeceğim umarım yer, cidden son 1 aydır nerdeyse her gün kahvaltı da kızartma yiyor çünkü başka bişey olsa yemez bende mecbur onu yediriyorum, ben veriyorum cips çok az bişey yiyor, akşam yemeklerinde de makarna yada tavuk et köfte felan yiyor başka bişey yemezOnu çoğu kişi veriyor ama ya sorun olacağını sanmam. Ben çok fazla takviye verdiğim için almadım ama yoksa bende alacaktım. Yemek konusunda onunyedirme bunu verme insanı değilim ben ama sadece naçizane tavsiyem çok paketli şeylere alışınca da yemek yedirmek zor oluyor. Bende veririm cips çikolata vs maalesef çok gazla yiyorum isterse ısırıyor ama öyle paketle eline verip yedirme tadını alsın göz hakkı diye. Eşime bıraksam oturup yedirir bir güzel. Mesela patatesi fırında dene istersen kızartma bende veriyorum ama her gün yerse bağırsaklarına belki sıkıntı olabilir. Pankek yapabilirsin içine koy peyniri alır ordan vitaminini. Benimkide peynir yemiyor hiç sevmiyor şu sıralar süzme almaya başladım onu bir tık daha yedirebiliyorum.
Ben bir ara kahvaltı yaptıramadığım dönemde bebek arabasıyla dışarı çıkıyordum, yanıma yaptığım pankek , krep gibi şeylerden alıyordum . Eline veriyordum bazen yiyordu kendi bazen etrafa dalıp elinde tutuyordu ben de küçük küçük koparıp yürüyüş halindeyken eğilip eğilip ağzına veriyordum . Bi kaba küçük küçük parçalayıp karadut özü döktüm bi kere hatta minik minik arabadayken verdim. Yapış yapış oldum biraz ama o zaman hiçbir şey yemediğinden takıntı yapmıştım . Pek hijyenik bir durum değildi amaBizim yakınımızda park vardı onuda nedense 1 ay önce kaldırdılar yakınımda park yok, dediğin gibi bende ne yese kar diye bakıyorum ama artık sırf yesin diye paketli şeylerde vermeye başladımbu beni üzüyor ama yoksa tüm gün ağzına bişey almadan geçiyordu artık çözüm olarak ne yiyorsa ne seviyorsa onu veriyorum, yoksa sevmediği bişeyse tüm gün aç kalır daha doğrusu sevmediği şeyde değil sınırlı şeyler yemek istiyor bir kaç aydır sevdiği şeyleri bile yemek istemiyor, bu arada şu Zühre ananın iştah için olan macununu aldım 2 yaş üstü diyor ama hala kullanma konusunda kararsızım
Yine et köfte yiyorsa iyi . Şu mantı makarnalar var ya. Ben onun içine avakado doldurdum . . Avakado yemiyordu . O şekilde yedi. Baya da yemişti . Onların içine yedirmek istediklerinden koyup bi dene istersen . Az yemiş olsa da damak tadı alışır zamanla .Bir krep tarifi gördüm peynirli onu deneyeceğim umarım yer, cidden son 1 aydır nerdeyse her gün kahvaltı da kızartma yiyor çünkü başka bişey olsa yemez bende mecbur onu yediriyorum, ben veriyorum cips çok az bişey yiyor, akşam yemeklerinde de makarna yada tavuk et köfte felan yiyor başka bişey yemez
Ee bir de senin kadar baksa nasıl yönetecek o süreci acaba. Annelerin hakkı ödenmez cidden ya. Ben çok sinirliyim eşimde siniri aslında ama çocuğa karşı daha sabırlı anlayışlı ama eve zarar verise benimkide sinirleniyor. Ben eşyaya hiç önem vermem zaten çocuk büyütürken her şey eskiyor kırılıp dökülüyor napalım bir de eşyaları mı düşünelim. Ben güzel pilav yapamıyorum bu aralar pilav işini kocama bırakıyorum cidden güzel yapıyor destekliyorum sen yap diyorum hem iş yüküm azalıyor hem de güzel yapıyor. Ama sonra dediğin gibi her şeyi yapmış muhabbeti oluyor pişman oluyorumBenim eşimde tek bi iş yapsa tüm işleri herşeyi kendi yapmış gibi tavırlar takınıyor herşeyi geçtim yemek yapıyorum örneğin bazen gel şu sosu yap diyorum sadece yemeğin sosunu yaptı diye bi havalara giriyor yemeği ben yaptım çok güzel olmuş felan diyorelimin lezzeti geçmiş diyor, çocuğa karşı da aşırı tahammülsüz çocuk kriz çıkardığında asla sabırlı kalamıyor geçen çocuğu kapının önüne çıkaracaktı terliğini giymek istemiyor nasıl ağlıyor eşim bir sinirlendi çocuğa kızıyor al şunu diye bağırıyor, oğlum sakinken oyalıyor ama kriz anlarında asla sakin kalamıyor bazen çocuğa çok tepki gösteriyor
Köfte önemli ya seninkinin demiri düşüktü dimi oda iltahsız yapar çocupu zaten. Köfte et bunlar iyi gelir şifa olur inşallah. Tekrar ne zaman kan vereceksin oğlun içinBir krep tarifi gördüm peynirli onu deneyeceğim umarım yer, cidden son 1 aydır nerdeyse her gün kahvaltı da kızartma yiyor çünkü başka bişey olsa yemez bende mecbur onu yediriyorum, ben veriyorum cips çok az bişey yiyor, akşam yemeklerinde de makarna yada tavuk et köfte felan yiyor başka bişey yemez
Bitmeyecek mi hiçBu durum bitmeyecek bence gerçekten anne olduğumuz için çocuğumuzu sevip düşündüğümüz için bu haldeyiz o mutsuz olsun istemiyoruz en iyisi olsun istiyoruz. Benim eşim eve gelince hep yorgun çoğu zaman suratı düşük. O kendince sebebi bana bağlıyor ama evde asıl yorulan benim aynındediğin givi bende görülmek istiyorum. Hala o hormonlarım düzelmedi ben bunu hissediyorum ya. Bazen çok Mantıksız düşünüyorum saçmalıyorum. Emzirme bitene kadar o hormonlar düzelmiyormuş zaten ve bu dönemde hep eşler arasında sorun oluyor.
Bir sorun bitecek yerine başka sorun gelecek. Baksana ilk 6 ay sorunlarımız nelerdi şiödi neler. Onlar bitti bunlar geldi. Diyoruz ki o zaman aslında rahatmışız. Yani ben diyorum çok zor geliyordu ama en azından koyduğum yerde ağlıyordu şiödi her yerde ağlıyorBitmeyecek mi hiçben eşimle eski günlerimizi de özlüyorum . Rahatlığı özlüyorum . Mantık zaten kalmadı . Çocuk gibi ağlıyorum bazen . Çocuğum ağlıyor diye üzülüyorum ama kendim ondan beterim
Benim eşimde benle ilgilenmiyor sürekli niye beni de görmüyorsun demekten kavga etmekten yoruldum, bu aralar görmezlikten geliyorum sırt kavga etmemek için susuyorum ama çok yoruldum, seni seviyorum demeyi bıraktı sarılma öpme yok zaten, özür diliyorum sadece yatakta insanı hatırlıyor ve bu benim çok zoruma gidiyor, eskiden böyle değildi sevgisini hissederdimBizim de eşimle problemlerimiz var . Sağolsun yardımcı oluyor kızıyla ilgileniyor ama benimle ilgilenmiyor . Bana yetmiyor . Ben de görülmek istiyorum . Ben de aynı eve kapandım . Evet çocuğun sorumluluğu çok ağır. Hasta oluyor bişey olacak mı , iyileşmeyek mi nesi var . Ya kötü bi hastalığı varsa , ya aşı olunca otizm olursa , yemek yemedi zayıflayacak büyümeyecek , sosyalleştirmem lazım , oyun oynamam lazım gelişimi geri mi kaldı. Hiç bitmeyecek bi sorumluluk. Benim neyime ya
O benimkinde de var. Evi arada toplar temizler sağolsun ama havalara gel , hep yapıyormıuş gibi . Mesela Benim ocağım ben hamile kalana kadar pırıl pırıldı . Metallerinde hiç kalıcı lekeolmamıştı 3 yıl. Davlumbaz da hiç yağ kalıntısı olmazdı. Dikkat ederdim . Hamileliğimde yemek yapmaya başladı eşim. Kalıcı lekeler oluştu telleyince bile çıkmıyor . Ocağın bi gözü kör kör yanıyor artık içine yağ su bişey kaçırdı kesin . Ovaladım temizledim falan ama o göz düzelmedi kör kör yanıyor hala.Benim eşimde tek bi iş yapsa tüm işleri herşeyi kendi yapmış gibi tavırlar takınıyor herşeyi geçtim yemek yapıyorum örneğin bazen gel şu sosu yap diyorum sadece yemeğin sosunu yaptı diye bi havalara giriyor yemeği ben yaptım çok güzel olmuş felan diyorelimin lezzeti geçmiş diyor, çocuğa karşı da aşırı tahammülsüz çocuk kriz çıkardığında asla sabırlı kalamıyor geçen çocuğu kapının önüne çıkaracaktı terliğini giymek istemiyor nasıl ağlıyor eşim bir sinirlendi çocuğa kızıyor al şunu diye bağırıyor, oğlum sakinken oyalıyor ama kriz anlarında asla sakin kalamıyor bazen çocuğa çok tepki gösteriyor
Bazen ekranla bile yemiyor, bende standart belli şeyleri verip duruyorum, o oyuncak lavabo hoşuna gidiyor mu su felan çok dökülüyor mu etrafaYine et köfte yiyorsa iyi . Şu mantı makarnalar var ya. Ben onun içine avakado doldurdum . . Avakado yemiyordu . O şekilde yedi. Baya da yemişti . Onların içine yedirmek istediklerinden koyup bi dene istersen . Az yemiş olsa da damak tadı alışır zamanla .
Oyuncak lavabolar var ondan almıştım kısa bir süre onunla yedirdim oynarken ağzına verdim yedi . Sonra sıkıldı. Kutulu bi oyuncak var orda hayvanlara yemek yediriliyor onu bilerek otele götürdüm ilk Orda açtım onunla oynarken otelde yedirebildim az da olsa . Sonra ondan da sıkıldı. Sürekli bişeylerle oyalarak yediriyorum . Bazen hikaye anlatarak yediriyorum . Sevdiği insanları anlatıyorum. Gördüğü şeyleri falan ama bazen hiçbir şekilde yemiyor deniyorum ,o zaman anlıyorum gerçekten yemek istemiyor. Hiç ellemiyorım sevdiği şeyleri veriyorum meyve kurabiye gibi günü öyle bitiriyor
Ee bir de senin kadar baksa nasıl yönetecek o süreci acaba. Annelerin hakkı ödenmez cidden ya. Ben çok sinirliyim eşimde siniri aslında ama çocuğa karşı daha sabırlı anlayışlı ama eve zarar verise benimkide sinirleniyor. Ben eşyaya hiç önem vermem zaten çocuk büyütürken her şey eskiyor kırılıp dökülüyor napalım bir de eşyaları mı düşünelim. Ben güzel pilav yapamıyorum bu aralar pilav işini kocama bırakıyorum cidden güzel yapıyor destekliyorum sen yap diyorum hem iş yüküm azalıyor hem de güzel yapıyor. Ama sonra dediğin gibi her şeyi yapmış muhabbeti oluyor pişman oluyorum
Bende en çok anne olmayı sevdim diyenlere hayretle bakıyorum yani bende en çok anne olmayı sevemedim evet evlat güzel çok seviyorum Allah uzun ömürler versin ama anne olmak öyle muhteşem bir şey değil benceBu his bende de var. Ben en çok anne olmayı sevdim diyen bir grup var ya çok samimiyetsiz geliyor bana. İnanılmaz zorlandım zorlanıyorum. Her gün mutlaka bir sebepten çıldırma noktasına geliyorum ve en büyük sorunum artıl eminim eşim. Bütün sorumluluğu bize yıkıyorlar en azından benimki öyle. Hakkını yemek istemiyorum kendince bişeyler yapıyor ama yaptığı şeyler dünyalara bedel gibi havası var. Ama benim yaptıklarım ne olavak. İşimi gücümü bırakıp eve kapandım çol zoruma gidiyor. Çocuğum o kadar zor ki hiç bir yere gidemiyorum arkadaşm bile kalmadı artık kaç senedir kimseyle görüşemiyorum hamileyken çalışıyordum vaktim yoktu çocuk doğdu neye uğradığımı şaşırdım derken kapandım kaldım eve. Ay böyle konuşunca uzun uzun anlatacak öyle çok şey geliyor ki aklıma. Ben iyi anne olmaya çalışıyorum tabi eminim hepiniz öylesiniz ama mesela akşam oluyor ya yemek yiyecek bir der yıkanacak bir dert dişini fırçala burnunu temizle altını değiştir vs vs 19 aylık bir bebekte bunları yapmak zor her şeye inat direniyor. Babalar nir köşede oturuyor sadece. Bir kere fırçalama dişini ya bırak yemiyorsa bir kere aç uyusun. Her şeyi mükemmel yapmaya çalışıyorum olmuyor
Geçen ay verdim 3 ay sonra gel demişti işte Kasım da tekrar giderim, köfte yiyor evet uzman kasap köfteleri var onlardan alıyorum çok güzel denemediysen deneKöfte önemli ya seninkinin demiri düşüktü dimi oda iltahsız yapar çocupu zaten. Köfte et bunlar iyi gelir şifa olur inşallah. Tekrar ne zaman kan vereceksin oğlun için
Bazen ekranla bile yemiyor, bende standart belli şeyleri verip duruyorum, o oyuncak lavabo hoşuna gidiyor mu su felan çok dökülüyor mu etrafa
Ya bende bişey demem ama eşim kadın gibi herşeye karışır ben bişey yaparken yanımda Dursun istemiyorum çok bilmiş gibi herşeye müdahale eder, bide ben bişeye zarar versem aylarca konuşur oysa ben o yapınca sesimi çıkarmıyorumO benimkinde de var. Evi arada toplar temizler sağolsun ama havalara gel , hep yapıyormıuş gibi . Mesela Benim ocağım ben hamile kalana kadar pırıl pırıldı . Metallerinde hiç kalıcı lekeolmamıştı 3 yıl. Davlumbaz da hiç yağ kalıntısı olmazdı. Dikkat ederdim . Hamileliğimde yemek yapmaya başladı eşim. Kalıcı lekeler oluştu telleyince bile çıkmıyor . Ocağın bi gözü kör kör yanıyor artık içine yağ su bişey kaçırdı kesin . Ovaladım temizledim falan ama o göz düzelmedi kör kör yanıyor hala.yine de bişey demedim yapmayı bırakır diye . Önceden söylerdim mutfakta onu öyle yapma diye bırakıp gittiği olurdu ama hamilelikte bıraktım
Ben seriyorum ama nasil oluyorsa etrafa donmeyi başarıyor. Keske bende öyle alsaymisim ya makineye girenlerden. Surekli halı siliyorumBende dün halıyı yıkadım kurusun sericem makineye giriyor allahtan yoksa yıkamaya para yetişmezaslında mama sandalyesiinin altına sofra bezi sersek iyi olur kirleniyor direk makineye atarız yapıcam hep unutuyorum devamlı eğilip yer silmekten sırtım ağrıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?