• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    331
Bence oynama onunla sabret çok zor biliyorum ama o döngüye çok alışmış düzelmesi onun içinde zor olur seninde. Bak görürsün rayına girecek inşallah sen oyuncakları bir süre kaldır bir dene en azından ne kaybedersin koy balkona bir yere siyah poşete koy görmesin hem dağıtıyor toplamak zor olur sana belin ağrır sürekli. 1 hafta kendine zaman civer uyku rutini yap bir sıralaman olsun. Bri de İstanbula geleceksin ya da hgeldin mi şimdi düzene koysan bile burada zor olur bozulur. Gidip geldikten sonra biraz evde durup düzene koyman lazım ben senin yerinde olsam bu süreçte bir yere gitmem birini de eve çağırmam çünkü çok şımarıyolar annem eve geldiğinde ben oğlumu o kadar zor uyutuyorum ki
Kesinlikle katılıyorum, bir süre sabret ve düzenini oturturana kadar çocuğun da rutinini bozma A Alliswell23 . Gerçi İstanbula gideceğim diyorsun, en kötü oradan dönünce kapat kendini bu meseleye yoğunlaş. Bebe akşam yattığı uykuyu öğle uykusuna çevirmiş resmen. Mesela dedin ya 5'te uyudu 8'de kaldırsam 3 saat uyku uyumuş olacak nasıl kaldırayım diye. Öyle olsun bırak kalksın, saat 11:30-12:00 gibi tekrar yatır. Zaten çok düzensiz uyuduğu için inan öyle de yorgun oluyor. Dediğim gibi bu durum şu an en çok sana eziyet. Sabah 8 bile geç aslında zamanla onu 7'ye kadar bile çekebilirsin en azından düzeni oturana kadar. Bak bizim de çok sorunlar var ama bu çok başka bir durum, eminim sen daha çok zorlanıyorsundur. Senin de gecen gündüzün karışmış durumda iyice.

M meraklibirkisi C civitmavisi24 kızlar fikirleriniz için çok teşekkür ederim, kendimde de artık güç bulamıyorum düzene sokmak için, dün gece abartısız bir saat ağladı sabaha karşı 5 te uyudu, ama o kadar vicdanım sızladı ki çok ağladı ter içinde kaldı hıçkıra hıçkıra ağladı, yani ben nasıl kararlı olayım bilmiyorum dediğim gibi ben gece 11 12 de uyumasına da razıyım o bize de uygun ama erken uyuyunca dediğiniz gibi öğle uykusu yapmış gibi kalkıp gece oturuyor, bakalım ne yapacağım, İstanbul da da böyle yaparsa ne yaparım bilmiyorum başkasının evinde bu durumu yaşamak istemem aşırı geriliyorum

Kızlar bu arada regl günüm 6 gün gecikti aşırı gerildim bir kaç gündür çok korkuyorum umarım bişey yoktur ya, bu zorluğun içinde tekrar bir hamilelik düşünemiyorum:(

Yani yararlıdır diye vermek istiyorum açıkçası şu sebepten dolayı diye bir şey gelmiyor aklıma vitamin olsun diye. Evet acele etmemek için zaten 21 aylığa kadar bekledim ama acaba doğru olan ne zaman vermek ki?
1 yaş itibari ile verilebiliyor anne sütü devam sütü vs. Bunlarla birlikte 2 su bardağını aşmasın diyorlar demir emilimi azaltıyormuş. Ama özellikle bağırsak florasını bozuyor diyorlar ondan tavsiye etmiyorlar sanırım. Bizimkiler 2 yaşında oldu istedikten sonra verilebilir ya bi çay bardağı kahvaltıda yada yatarken

1 yaş itibari ile verilebiliyor anne sütü devam sütü vs. Bunlarla birlikte 2 su bardağını aşmasın diyorlar demir emilimi azaltıyormuş. Ama özellikle bağırsak florasını bozuyor diyorlar ondan tavsiye etmiyorlar sanırım. Bizimkiler 2 yaşında oldu istedikten sonra verilebilir ya bi çay bardağı kahvaltıda yada yatarken
Evet genelde kabız yapıyor diyorlar bizde öyle bi durum olmadı

Kesinlikle katılıyorum, bir süre sabret ve düzenini oturturana kadar çocuğun da rutinini bozma A Alliswell23 . Gerçi İstanbula gideceğim diyorsun, en kötü oradan dönünce kapat kendini bu meseleye yoğunlaş. Bebe akşam yattığı uykuyu öğle uykusuna çevirmiş resmen. Mesela dedin ya 5'te uyudu 8'de kaldırsam 3 saat uyku uyumuş olacak nasıl kaldırayım diye. Öyle olsun bırak kalksın, saat 11:30-12:00 gibi tekrar yatır. Zaten çok düzensiz uyuduğu için inan öyle de yorgun oluyor. Dediğim gibi bu durum şu an en çok sana eziyet. Sabah 8 bile geç aslında zamanla onu 7'ye kadar bile çekebilirsin en azından düzeni oturana kadar. Bak bizim de çok sorunlar var ama bu çok başka bir durum, eminim sen daha çok zorlanıyorsundur. Senin de gecen gündüzün karışmış durumda iyice.
Ya bizimki zor ama bu cidden başka durum anneye aşırı eziyet. Ama birazda bazı şeyleri sabredip yönetmek gerekiyor. Ben bir alşam dışarı çıksam kaç gğn onun acısını çekerim. Çok nadirdirbir yere gittiğim gittiğim yere sabah giderim öğleden mnce dönerim ya da öple uykusundan sonra giderim akşam olmadan gelirim hiç vişey anlamıyorum böyle olunca ama ne olacak bir akşam oturayım desem gece 2 yi bende görürüm uyumaz o uyku aralığını kaçırdığım zaman uyumuyor daha bence çoğu bebek böyledir.

M meraklibirkisi C civitmavisi24 kızlar fikirleriniz için çok teşekkür ederim, kendimde de artık güç bulamıyorum düzene sokmak için, dün gece abartısız bir saat ağladı sabaha karşı 5 te uyudu, ama o kadar vicdanım sızladı ki çok ağladı ter içinde kaldı hıçkıra hıçkıra ağladı, yani ben nasıl kararlı olayım bilmiyorum dediğim gibi ben gece 11 12 de uyumasına da razıyım o bize de uygun ama erken uyuyunca dediğiniz gibi öğle uykusu yapmış gibi kalkıp gece oturuyor, bakalım ne yapacağım, İstanbul da da böyle yaparsa ne yaparım bilmiyorum başkasının evinde bu durumu yaşamak istemem aşırı geriliyorum
Başka yerde de olur böyle şeyler ama en azından birisi kucağına alır sende bir sakinleşirsib belkide hiç ağlamaz. Ama seninki de benim oplum givi bir yere gidince düzenleri çok bozuluyor biraz eve kapanmak gerekşyor maalesef bende çok gitmek istiyorum bir yerlere ama o ağlama krizleri çekmek beni daha öok sinirlendiriyor sen şuan çok yorgunsun ama bir düzene girsin az da olsa rahatlamaya başlarsın

Saat 5 olmuştu hala uyumamaya çalışıyordu bende bıraktım uyutmadım artık, sonra akşam 8.30 da uykusu geldi dediğin gibi oyalamak zor uykusu gelince birşeyde yaptıramıyorum aslında saat 10a kadar oyalasam belki gecenin bir vakti kalkmaz
Canım çok zorlanacaksın biliyorum . Kızlar da söylemiş zaten dediğin gibi 10 dan sonra uyutmayı denesen bikaç gün . Eşinin tatil olduğu haftasonuna denk getirip cumadan başlasan bikaç gün denesen bu şekilde . Eşin de oyalasın o süreçte . Sonra inşallah düzene girer . Gece ağlayacağına sabah ağlar . Ağlasın sen sarıl oyna . Sevdiği şeyleri yaptır öğlene kadar oyalamayı dene.

Yani yararlıdır diye vermek istiyorum açıkçası şu sebepten dolayı diye bir şey gelmiyor aklıma vitamin olsun diye. Evet acele etmemek için zaten 21 aylığa kadar bekledim ama acaba doğru olan ne zaman vermek ki?
Bu yaşlarda çok yararlı değilmiş demir eksikliği gereksiz şişkinlik yapıp iştah azalması yapıyormuş onun yerine fermente süt ürünleri çok daha faydalı dedi doktor kefir yoğurt peynir. Özellikle kaşar peyniri 1 kg kaşar peyniri yaklaşık 10 kg sütten yapılıyor en faydalı peynirlerden biri aklınızda olsun.

Canım çok zorlanacaksın biliyorum . Kızlar da söylemiş zaten dediğin gibi 10 dan sonra uyutmayı denesen bikaç gün . Eşinin tatil olduğu haftasonuna denk getirip cumadan başlasan bikaç gün denesen bu şekilde . Eşin de oyalasın o süreçte . Sonra inşallah düzene girer . Gece ağlayacağına sabah ağlar . Ağlasın sen sarıl oyna . Sevdiği şeyleri yaptır öğlene kadar oyalamayı dene.
Eşimin işi de çok düzensiz vardiyalı sistemde çalışıyor, ama bende bir denemek istiyorum ama kendime de oğluma da güvenmiyorum

Sen korunuyodun ama sanki ya olmaz heralde
Evet spiral var umarım öyle bişey yoktur, gerçekten istemiyorum hem zorluktan dolayı hemde tüm enerjimi sevgimi şuan oğluma vermek istiyorum başka çocuk olmasını şuan asla istemiyorum :( test alacaktım korkudan alamıyorum

Evet spiral var umarım öyle bişey yoktur, gerçekten istemiyorum hem zorluktan dolayı hemde tüm enerjimi sevgimi şuan oğluma vermek istiyorum başka çocuk olmasını şuan asla istemiyorum :( test alacaktım korkudan alamıyorum
Ya merak ettim bende şimdi

Back
X