• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    331
Kızlar sağlık ocağının da yönlendirmesi ile uyku problemi için (doktor bu kadar sık uyanmaması gerekir, isterseniz bir götürün dedi) dün oğlumu çocuk psikiyatristine götürdüm. Son olarak bunu da yapayım aklımda kalmasın dedim. Kadın bana 3 yaşına kadar çok normal dedi, 10 kere de kalkar 15 kere de dedi 😁😁😁 3 yaşından sonra gerekirse ilaçla müdahale ediyoruz falan dedi. Yok ilaç zaten istemiyorum dedim, sadece bir sorun olmadığını duymaya ihtiyacım var dedim. 3-5 bir şey anlattı, hepsini uyguluyorum zaten dedim (rutini olsun, odasında uyusun, yanınızda uzun süreli yatmasın vb.). Oğluma bazı sorular sordu, sonuç olarak her şey çok normal psikiyatrilik bir durumu yok dedi. Keşke kendim gitseymişim bir sakinleştirici yazdırırdım bari 😁😁😁
Çok şükür ya . Sorun çözülmese bile insan normal olduğunu bi doktordan duyunca rahatlıyor 🥲🥲

Evet herkes o kafada inek sütü zararlı diyorlar ama yani eskiler bize vermiş diye düşünüyorum o yüzden versem mi dedim ama bilemedim
Şimdiki ineklerde çok fazla antibiyotik ilaç kullanımı oluyormuş . Süte geçtiği için zararlı diyorlar . Ama yoğurt yiyebilirsiniz diyorlar . Sütü yoğurt yapınca nereye gidiyorsa o ilaçlar . Onu da anlamadım . Aman herkes ayrı bişey diyor gerçekten. Ne doğru ne yanlış bilemez olduk

Şimdiki ineklerde çok fazla antibiyotik ilaç kullanımı oluyormuş . Süte geçtiği için zararlı diyorlar . Ama yoğurt yiyebilirsiniz diyorlar . Sütü yoğurt yapınca nereye gidiyorsa o ilaçlar . Onu da anlamadım . Aman herkes ayrı bişey diyor gerçekten. Ne doğru ne yanlış bilemez olduk
Evet yogurt yiyor ama köyden bildiğimiz kişilerden süt alıyorum ona güvendim biraz ama kullanan biri varsa en azından miktar vs sorucaktım da kimse içirmiyor sanırım.

Bugün gündüz uyku yapmak istemedi bende geç olunca yaptırmadım akşam 8.30 da uyudu sonra her zamanki gibi akşam 11 de kalktı ve şuan saat 3.30 yani tam 4.5 saattir uyumuyor ya yemin ediyorum ağlamasın diye ne istese yaptım kinetik kum gördü onu bile verdim halılara döktü her yere döktü şu saatte elektrik süpürgesini çalıştırdım ama şuan uyutmaya çalışıyorum gene 20 dakikadır ağlama krizine girdi uyumak istemiyor yataktan inmeye çalışıyor izin vermiyorum diye de katıla katıla ağladı ter içinde kaldı, bir gün ağlamadan yatsın ya bir gün sadece ben şimdi uyusa da vicdan azabı çekiyorum ağlayarak uyudu diye, bu döngü beni çok yoruyor ağlayarak uyuması beni perişan ediyor, kaç gündür yazıyorum kızlar kusura bakmayın 😭

Bugün gündüz uyku yapmak istemedi bende geç olunca yaptırmadım akşam 8.30 da uyudu sonra her zamanki gibi akşam 11 de kalktı ve şuan saat 3.30 yani tam 4.5 saattir uyumuyor ya yemin ediyorum ağlamasın diye ne istese yaptım kinetik kum gördü onu bile verdim halılara döktü her yere döktü şu saatte elektrik süpürgesini çalıştırdım ama şuan uyutmaya çalışıyorum gene 20 dakikadır ağlama krizine girdi uyumak istemiyor yataktan inmeye çalışıyor izin vermiyorum diye de katıla katıla ağladı ter içinde kaldı, bir gün ağlamadan yatsın ya bir gün sadece ben şimdi uyusa da vicdan azabı çekiyorum ağlayarak uyudu diye, bu döngü beni çok yoruyor ağlayarak uyuması beni perişan ediyor, kaç gündür yazıyorum kızlar kusura bakmayın 😭
Canım bu çocuğun biyolojik saati gerçekten şaşmış, daha önce birkaç bir şey yazdık sana onları da denedim yine olmuyor diyorsun. Valla ne diyeceğim ben de bilemiyorum artık. Ya bu denemeleri bir süre yapacaksın zamanla belki alışacak ya da aklıma gerçekten bir şey gelmiyor. Gece hiç ışık açmasan mesela? Sen diyelim ki ağlamaya başladı hemen ne istiyorsa yapıyor musun aman ağlamasın diye? Bir süre ağlamasına izin versen hemen pes etmesen? Zaten bunca saatten sonra da yine ağlayarak uyuyor diyorsun. Sabah da en geç 8de kaldırsan. Ama bunu 1-2 gün değil belki 2-3 hafta ısrarla denesen? Sana eziyet olacak bu biraz ama cidden farklı şey düşünemiyorum. Sürekli erken kalkarsa belki yorgun düşer. Çünkü 11-12 gibi uyanıyor diyorsun o da sıkıntı. Bu saatlere şu an alışmış durumda rutini gibi olmuş

Evet herkes o kafada inek sütü zararlı diyorlar ama yani eskiler bize vermiş diye düşünüyorum o yüzden versem mi dedim ama bilemedim
Kayınvalidem alalım inek sütü diyip duruyo alsada vermem ben zaten inek hastaysa süre geçse diye düşünüp dururum. Giderim günlük cam şişe alırım daha iyi.coxuklugum onu ictim

Canım bu çocuğun biyolojik saati gerçekten şaşmış, daha önce birkaç bir şey yazdık sana onları da denedim yine olmuyor diyorsun. Valla ne diyeceğim ben de bilemiyorum artık. Ya bu denemeleri bir süre yapacaksın zamanla belki alışacak ya da aklıma gerçekten bir şey gelmiyor. Gece hiç ışık açmasan mesela? Sen diyelim ki ağlamaya başladı hemen ne istiyorsa yapıyor musun aman ağlamasın diye? Bir süre ağlamasına izin versen hemen pes etmesen? Zaten bunca saatten sonra da yine ağlayarak uyuyor diyorsun. Sabah da en geç 8de kaldırsan. Ama bunu 1-2 gün değil belki 2-3 hafta ısrarla denesen? Sana eziyet olacak bu biraz ama cidden farklı şey düşünemiyorum. Sürekli erken kalkarsa belki yorgun düşer. Çünkü 11-12 gibi uyanıyor diyorsun o da sıkıntı. Bu saatlere şu an alışmış durumda rutini gibi olmuş
Ağlamaya başlayınca hemen istediğini yapmıyorum huy edinir diye ama ağlamadan önce tehlikeli olmayan kendisine zarar vermeyecek bişeyse istediğini yapıyorum hep, yada oyun oynamak istiyorsa gerçekten mutlu olsun ağlamasın diye oynuyorum, ama gecenin sonunda zorla uyutmaya çalışıyorum ve ağlıyor her gün aynı şey, dün 3 te yatağa geldi emzirdim uyumak istemedi inmeye çalıştı izin vermedim inanılmaz bir ağlama krizine girdi dakikalarca ağladı ter içinde kaldı sonra kabullendi ama yine de uyumadı yatakta durdu saat 5 te uyudu, şimdi de emzirdim geri uyuyor, nasıl kaldırayım hem kendisi daha 3 saatlik uyku ile duruyor hemde bende pertim of bilmiyorum ne yapacağım bi ara düzeldi en azından 11 12 de uyuyordu ona razıydım, ama şimdi erken uyuyor gece kalkıyor sabaha kadar oturuyor yada öğlen geç uyku yapınca da gece 3 lere kadar oturuyor, gerçekten karman çorman bir uyku düzeni var

Benim oğlum da 9 aylıkken emmeyi bıraktı devam sütü veriyorum hala bazen geceleri yani her öğün vermiyorum tabii ki ama çok düzenleyemediği için ihtiyaç duyuyorum. Devam sütü dediğimiz bu arada mama değil mi?
Yok benim dediğim marketlerde süt şişesinde satılan devam sütü . İçimin ,pınarın falan var . Galiba 15. Aydan itibaren buna geçtik biz

Ağlamaya başlayınca hemen istediğini yapmıyorum huy edinir diye ama ağlamadan önce tehlikeli olmayan kendisine zarar vermeyecek bişeyse istediğini yapıyorum hep, yada oyun oynamak istiyorsa gerçekten mutlu olsun ağlamasın diye oynuyorum, ama gecenin sonunda zorla uyutmaya çalışıyorum ve ağlıyor her gün aynı şey, dün 3 te yatağa geldi emzirdim uyumak istemedi inmeye çalıştı izin vermedim inanılmaz bir ağlama krizine girdi dakikalarca ağladı ter içinde kaldı sonra kabullendi ama yine de uyumadı yatakta durdu saat 5 te uyudu, şimdi de emzirdim geri uyuyor, nasıl kaldırayım hem kendisi daha 3 saatlik uyku ile duruyor hemde bende pertim of bilmiyorum ne yapacağım bi ara düzeldi en azından 11 12 de uyuyordu ona razıydım, ama şimdi erken uyuyor gece kalkıyor sabaha kadar oturuyor yada öğlen geç uyku yapınca da gece 3 lere kadar oturuyor, gerçekten karman çorman bir uyku düzeni var
Uykuları gelince bir saat bile oyalamak zor oluyor . Ben de uyutmayayım iki uyku yapmasın diye uğraştım ama uykusu geldi uyuttum az önce oyalayamadım ağladı meme meme diye . Uykusu gelince meme ninni diyip duruyor ağlıyor . Seninki çok uzun zaman uykusuz kalıyormuş . Gerçekten çok zor . Erken kaldırıp uyutmasan dayanamaz zaten heralde. Senin için de çok yorucu 😕 sabah kalktığında uyutmadığında kaçta uyuyordu gündüz uykusunu?

Kızlar çocuklarınıza inek sütü verdiniz mi hiç ben denemek istiyorum ama sulandırıp mı vermem gerekiyor direkt mi vereyim yani alerji durumu nasıl olur bilmiyorum.
Ben sütü açık alıyorum yoğurt yapmak için, kaynattığım zaman eşim sabahları içmek için kendine ayırır, kahvaltının geç olduğu zamanlar balla içer, benim bebeye de tattırmıştı ve garip bi şekilde pek bi sevdi. Kaynattığım zaman veya babası içtiği zamanlarda o da içiyor. Ortancam sevmemişti sütü, içmemişti. Kızıma 1 yaşından sonra günlük süt başlamıştım. 2.5 yaşına kadar içti, biberonu bıraktırınca bardaktan bir daha süt içmedi🤭🤣 derdi süt değil emme refleksiymiş 😏😏
Kızım zamanında cam şişelerde günlük sütler vardı. İlk biraz sulandırarak tattırmıştım. 3 5 gün miktarını artırarak deneyebilirsin.

Uykuları gelince bir saat bile oyalamak zor oluyor . Ben de uyutmayayım iki uyku yapmasın diye uğraştım ama uykusu geldi uyuttum az önce oyalayamadım ağladı meme meme diye . Uykusu gelince meme ninni diyip duruyor ağlıyor . Seninki çok uzun zaman uykusuz kalıyormuş . Gerçekten çok zor . Erken kaldırıp uyutmasan dayanamaz zaten heralde. Senin için de çok yorucu 😕 sabah kalktığında uyutmadığında kaçta uyuyordu gündüz uykusunu?
Saat 5 olmuştu hala uyumamaya çalışıyordu bende bıraktım uyutmadım artık, sonra akşam 8.30 da uykusu geldi dediğin gibi oyalamak zor uykusu gelince birşeyde yaptıramıyorum aslında saat 10a kadar oyalasam belki gecenin bir vakti kalkmaz

Yani yararlıdır diye vermek istiyorum açıkçası şu sebepten dolayı diye bir şey gelmiyor aklıma vitamin olsun diye. Evet acele etmemek için zaten 21 aylığa kadar bekledim ama acaba doğru olan ne zaman vermek ki?
Ben sordum doktora emiyorsa gerek yok dedi. Ayrıca peynir yoğurt yumurta vs bunları gerekli şekilde yiyorsa süt çok önemli değil dedi. Benimki peynir sevmiyor ama yoğurt her gün yer

Canım bence uyku döngüsü bozuldu ondan huysuzluk yapıyor bende gece uyumadım mesela ne kadar sinirlenidim ağlayacaktım. 1 hafta dişini sık erken kaldır öğle uykusunu mesela 12 de uyuyorsa 11 e Çek nasılsa direnecek belki 12 ye kadar anca uyur. Öğlen uyumayınca gece uyanıp uyumaması çok normal benimki de öyle yapıyor

Evet aynı fikirdeyim. Bazen feleğim şaşıyor ağlamasın diye dedikşerini yapıyorum ama çok yanlış bu yataktan kalkmakisterse zorlamak gerekiyor biraz çünkü bunlar öyle hadi gel oğlum deyince gelen tiplerden değil🤣 benimki sprun çıkarsa bile ben rutinden pek şaşmıyorum akşam yemeğini yer oynar hadi babaya bay bay yap diyorum uykusu gelirse zaten hemen bay bay yapıyor anlıyorum banyoya gidiyoruz dişini fırçalıyorum her akşam bunları yaparım anlıyor ben uyumaya gideceğim çoğu zaman yataktan iner direnir ama ben bekliyorum git gel diyorum müsade ediyorum biraz böyle böyle rayına girecek napayım. Ama gerçekten çok zor hadi uyumuyor tv açalım oyun oynayalım yapmamak lazım o kadar akıllılar ki bir kere bir şeyi yaparsan asla unutmuyolar

Ben sordum doktora emiyorsa gerek yok dedi. Ayrıca peynir yoğurt yumurta vs bunları gerekli şekilde yiyorsa süt çok önemli değil dedi. Benimki peynir sevmiyor ama yoğurt her gün yer
Benimkide peynir ve yogurt manyagi ama yumurta agzina surmuyor.bakalım azda olsa denicem bakalim deneyimlerimi paylasirim🙃

Bence oynama onunla sabret çok zor biliyorum ama o döngüye çok alışmış düzelmesi onun içinde zor olur seninde. Bak görürsün rayına girecek inşallah sen oyuncakları bir süre kaldır bir dene en azından ne kaybedersin koy balkona bir yere siyah poşete koy görmesin hem dağıtıyor toplamak zor olur sana belin ağrır sürekli. 1 hafta kendine zaman civer uyku rutini yap bir sıralaman olsun. Bri de İstanbula geleceksin ya da hgeldin mi şimdi düzene koysan bile burada zor olur bozulur. Gidip geldikten sonra biraz evde durup düzene koyman lazım ben senin yerinde olsam bu süreçte bir yere gitmem birini de eve çağırmam çünkü çok şımarıyolar annem eve geldiğinde ben oğlumu o kadar zor uyutuyorum ki

Back
X