2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    331
Kızlar gerçekten ben ne yapacağımı bilemiyorum inanılmaz bir çıkmazdayım ayrılmak istiyorum açıkçası, ayrılırsam bir iş bulmam ve işe girmem lazım annem çocuğuma bakar ama bu durumda evladımın da düzeni bozulacak, ben eşyalarımı kendime ve çocuğa ait olan herşeyi toplayıp aileme mi geçsem yoksa eşime evden gitmesini mi söylesem, evde oturmaya devam edersem kirayı faturaları ödemek of bilmiyorum nasıl yapacağım bir çıkmazdayım nefes alamıyorum artık yutkunamıyorum
Ay sen ciddisin ya ben bir an sinirle söyledin diye düşünmüştüm

Kızlar gerçekten ben ne yapacağımı bilemiyorum inanılmaz bir çıkmazdayım ayrılmak istiyorum açıkçası, ayrılırsam bir iş bulmam ve işe girmem lazım annem çocuğuma bakar ama bu durumda evladımın da düzeni bozulacak, ben eşyalarımı kendime ve çocuğa ait olan herşeyi toplayıp aileme mi geçsem yoksa eşime evden gitmesini mi söylesem, evde oturmaya devam edersem kirayı faturaları ödemek of bilmiyorum nasıl yapacağım bir çıkmazdayım nefes alamıyorum artık yutkunamıyorum
Her kavgada bende aynı şeyi düşünüyorum işi bıraktığım için kızıyorum kendime her kadın kendi ayaklarının üzerinde durmalı diyorum 😔

Ay sen ciddisin ya ben bir an sinirle söyledin diye düşünmüştüm
Ben aylardır düşünüyorum cesaret edemiyorum bi anlık değil bayadır düşündüğüm bir konu, ama cesaret edemiyorum çocuğum için duruyorum en çok çekindiğim de oğlumu alıp bensiz zaman geçirecekler güvenmiyorum ben onlara çocuğumu alıp beynini yıkayacaklar çocuğumu kötü etkilerler diye korkuyorum şimdi o kaynanam benim yanımda da saçma sapan şeyler yapıyor ben engel oluyorum yapma öyle deme diyorum ama ben yokken istediği gibi çocuğumu etkileyecek

Ben aylardır düşünüyorum cesaret edemiyorum bi anlık değil bayadır düşündüğüm bir konu, ama cesaret edemiyorum çocuğum için duruyorum en çok çekindiğim de oğlumu alıp bensiz zaman geçirecekler güvenmiyorum ben onlara çocuğumu alıp beynini yıkayacaklar çocuğumu kötü etkilerler diye korkuyorum şimdi o kaynanam benim yanımda da saçma sapan şeyler yapıyor ben engel oluyorum yapma öyle deme diyorum ama ben yokken istediği gibi çocuğumu etkileyecek
Canım bilmiyorum ne desem boş evet bu yaptığı artık son radde olmuş ama sana boşan diye akıl veremiyorum

Canım bilmiyorum ne desem boş evet bu yaptığı artık son radde olmuş ama sana boşan diye akıl veremiyorum
Bende o kadar çıkmazdayımki ne yapacağımı bilmiyorum ama şunu iyi biliyorum ben boşanma kararı versem özellikle onun o annesi varya asla istemez mutluluğumu istemez ama boşanmamdan da deli gibi korkuyor daha önce boşanma kararı verdiğim de de hergün arayıp ikna etmeye çalıştı, geçen diyor ki boşanma küsme diye bişey yok dayak yesende kenara oturucaksın boşanma lafı olmaz diyor bu zihniyette biri mutlu olmasınlar ama benim başıma da gelmesin oğlum diyor çok korkar uğraşmaktan eşimle uğraşmak kolay değil annesi bile çekemez

Bende o kadar çıkmazdayımki ne yapacağımı bilmiyorum ama şunu iyi biliyorum ben boşanma kararı versem özellikle onun o annesi varya asla istemez mutluluğumu istemez ama boşanmamdan da deli gibi korkuyor daha önce boşanma kararı verdiğim de de hergün arayıp ikna etmeye çalıştı, geçen diyor ki boşanma küsme diye bişey yok dayak yesende kenara oturucaksın boşanma lafı olmaz diyor bu zihniyette biri mutlu olmasınlar ama benim başıma da gelmesin oğlum diyor çok korkar uğraşmaktan eşimle uğraşmak kolay değil annesi bile çekemez
😡😡😡Öncelikle çok haklısın kızmakta ki bu kızmak değil muhtemelen hayal kırıklığı 😔😔 bende sana boşan veya boşanma diyemem ve kimseden de bu konuda akıl alma canım, bunun kararını yalnız sen verebilirsin çünkü her şeyini anlatsan bile evinizin içini ve en önemlisi sizin içinizi kimse anlayamaz. Her yönüyle düşünüp tartman gereken bir konu... Rabbim hakkında en hayırlısı ne ise gönlüne onu versin 🤲🤲
Sen yanındayken bile çocuğuyla vakit geçirmeyen adam tek bebeği alıp vakit geçirmez bence

😡😡😡Öncelikle çok haklısın kızmakta ki bu kızmak değil muhtemelen hayal kırıklığı 😔😔 bende sana boşan veya boşanma diyemem ve kimseden de bu konuda akıl alma canım, bunun kararını yalnız sen verebilirsin çünkü her şeyini anlatsan bile evinizin içini ve en önemlisi sizin içinizi kimse anlayamaz. Her yönüyle düşünüp tartman gereken bir konu... Rabbim hakkında en hayırlısı ne ise gönlüne onu versin 🤲🤲
Sen yanındayken bile çocuğuyla vakit geçirmeyen adam tek bebeği alıp vakit geçirmez bence
Çok teşekkür ederim mesajın için, ben acaba konuda haksız mıyım abartıyor muyum dedim çünkü beni öyle bir manipüle ediyor ki kendimi suçlu hissettiriyor sen ailen yanında değilken neden izin kullanırsın ki gerçekten tek bu da değil o kadar bıkmışım ki bu evliliğin içinde kalmaktan çok yoruldum, benim inadıma yaparlar be canım evliyken yapmadığını boşanırsam yapar çocuğu hep gezdirmeye çalışır benim inadıma sürekli çocuğu alır ve o ailesinin yanına götürür onlarla gezdirir zaten boşanırsam onların yanına gider onlarla yaşar çocuğumu da alır onlara götürür 2 gün kalma hakkı oluyormuş ben o 2 günde kafayı yerim, öyle insanların yanında çocuğumun her seferinde beyni yıkanıp gönderilir yanında da değilim işte bu konulardan bu evliliğin içine sıkışmışım beni anlamışsınızdır

Kızlar size bişey danışacağım kendinizi benim yerime koyup cevap verir misiniz? Ben yaz ayından beri eşime yıllık izin kullan diyorum bir yere gitmesekte olur evde oturalım birlikte zaman geçirelim diyorum hep olmuyor izin vermiyorlar diyor kullanmıyor, ben İstanbul'a geldim nasıl olduysa işler sakinleşti 3 gün yıllık izin yazdım evde olacam dedi, çıldırdım biz varken yazmadığı izni biz yokken yazıyor herşey ortada biz varken kafasını dinleyemeyecek çocukla uğraşacak yada bana yardım edecek, biz yokken yazıyor ki rahat etsin, yanlış mı düşünüyorum bu açık ve net ortada siz olsanız ne yapardınız? Zaten aram çok kötü bu da iyice üstüne geldi ben gerçekten herşeyi bitirmek istiyorum şuanda bunun üstüne
Yanlış anlama beni seni anlıyorum ama bence İstanbula yalnız gelmemeliydin. Biz bişeyleri ne kadar çok tek başımıza yaparsak erkekler o kadar yalnız bırakıyor bizi. Ben bazen bilerek yapamıyorum diyorjm eşime sırf sorumluluk onda olsun diye. Eşim olmadan bir yere kalmaya aslında gidebilirim ama açıkcası rahatta edemem bakamıyo falan ama sıkılınca bunalınca ondan başkasına da bak et diyemiyorum nazım geçmiyor kimseye. Şimdi eşlerimiz sanıyor ki bizim amacımız gezmek dolaşmak falan ee sende İstanbula geldin ya eşine göre sen kafanı dağıttın rahatladın lnu rahat bırakacaksın sanıyor benim eşimde yapar bunu bazen ama genel olarak eşimin huyudur bu bana özel değil. Ama bizim istediğimiz beraber vakit geçirmek dışarı çıkmak değil mevzu evde duralım vakit geçirelim beraber bir çay içelim ne bileyim ya erkekler anlamıyor bizi. Çoğu erkek seninki gibi sana özel sanma bu durumu arada istisna var işte gerçekren huyu çok çok iyi olan. Oda bence anneleri güzel yetiştirmiş. Benim eşim tek erkek kaç tane kızla beraber büyümüş ona rağmen kadın ruhundan anlamıyor artık eskisi kadar bişeyleri sorun etmiyorum çünkü vakit bulamıyorum kafam hep çocukla dolu. Sen eşini karşına al konuş bir akşam bırak çocuğunu birisine bir akşam anneliğe ara ver eşinle arandaki sorun şuan bence daha mnemli bir evde huzur olmazsa her şey kötü gidiyor. Oturun yiyin için konuşun 1 saat bile olsa çıkın bence. Derdi neymiş neden bu kadar uzak duruyor bir sıkıntısı mı var dinlemek lazım.

Sen de dur yahu 😁 Dün gece yine zirve bir gece geçirdik, şu cümleyi geri alman şöyle bir geceye bakarrrr 😁😁
İstemiyorum ki zaten bende ama ideali bu bana göre 🤣 yanlışlıkla olursa olsun diyorum başka türlü.bile isteye yapamam yani. Hala adet olmadım mesela 4 gün geçti stres yapmıyorum ama eşim dk başı sorıyor olmadın mı olmadın mı diye sanki o kafar derdi sıkıntıyı kendi çekti 🤣

Canım konuşuyorum anlamıyor anlayacak bir insan asla değil, kendimi anlatsam da parçalasam da anlamıyor ben son 2 senedir zaten boşanmayı düşünüyorum evliliği itekleyerek ilerliyorum zaten, evet kesinlikle doğru çok dillendirdik ve laçkalaştı ama gerçekten yapamıyorum artık resmen boşa çaba sarfediyorum özellikle çocuğumu düşünüyorum babasıyla ayrılmak onu etkileyecek diye bir de açıkçası en çok düşündüğüm de boşanma durumunda eşime kalmaya çocuğumu gönderirsem aklım kalır yemin ediyorum bu ikisi yüzünden 2 yıldır eziyet çekiyorum resmen bir gün huzur vermiyor bana çok soğudum, ben hergün ağlamaktan o kadar yoruldum ki annesi ile uğraşmak bir dert kendi ile uğraşmak bir dert benim eşim gerçekten narsist bir insan benim tüm hayat enerjimi çalıyor ben o kadar yorgunum ki bir cesaret silmek istiyorum herşeyi bu da üstüne gelince deli oldum bir insan ailesi için 3 gün bile izin kullanmaz mı ya o kadar söyledim hep alamıyorum dedi nasıl oluyor da ben İstanbuldayken alıyorsun
Ne dedi sen böyle deyince alamıyordu ya nasıl almış? Bak bizimde bu gruptaki diğer annelerinden eşleriyle sorunu oluyor bu dönemde sorunu olmayan evlilik çok nadirdir bunu bil. Boşanmak çok çok ayrı bir konu. Ve kadın için çok zor yıpratıcı bir süreç her zorluğu kadın çekiyor. Belki geçici bir durumdur bu. Beniö merak ettiğim siz severek evlendiniz dimi görücü usulu değildi. Kaç yıl görüştünüz çocuktan önce nasıldınjz

Canım dur bir sakin ol ya döndün mü sen memleketine. Anlattıklarına bakınca bence bu fikri ailenle paylaşsan babandan belki istediğin tepkiyi alamazsın gibime geldi. Fevri davranma acele etme sakin ol sakinleş öyle eyleme geç. Zaten kaç gündür evinden ayrıydın. Çocupu oradan oraya götürüp ona da zorluk oluyor böyle tam bir yere alışıyor hop başka yere. Sana da ayrı zor eşyalarla oradan oraya yazık sana da. Evine git dinlen kafanı dağıt önce birisi gidecekse ayrı kalmaksterssn bir süre eşin gitsin hem çok istiyor ya annesinde kalsın bir iki gün kafasını dinlesin erkeklerin bizden daha çok ihtiyacı var onlar çalışıyor tek onlar yoruluyor

Her kavgada bende aynı şeyi düşünüyorum işi bıraktığım için kızıyorum kendime her kadın kendi ayaklarının üzerinde durmalı diyorum 😔
Benimde en ama en çok üzüldüğüm içime oturan bir konu bu. Çocuğu olduğu halde işe devam eden kadınlara çok imreniyorum ya da hiç çocupu olmayanlara. Ama ben çocuğumu kimseye bırakıp işe gidemem ne bakacak birisi var ne çocupum öyle bırakılabilecek bir çocuk. Bu kadar ara verdikten sonrada tekrar iş içim düzen kurmak çok zor benim için baştan başlamak gereliyor.

Yanlış anlama beni seni anlıyorum ama bence İstanbula yalnız gelmemeliydin. Biz bişeyleri ne kadar çok tek başımıza yaparsak erkekler o kadar yalnız bırakıyor bizi. Ben bazen bilerek yapamıyorum diyorjm eşime sırf sorumluluk onda olsun diye. Eşim olmadan bir yere kalmaya aslında gidebilirim ama açıkcası rahatta edemem bakamıyo falan ama sıkılınca bunalınca ondan başkasına da bak et diyemiyorum nazım geçmiyor kimseye. Şimdi eşlerimiz sanıyor ki bizim amacımız gezmek dolaşmak falan ee sende İstanbula geldin ya eşine göre sen kafanı dağıttın rahatladın lnu rahat bırakacaksın sanıyor benim eşimde yapar bunu bazen ama genel olarak eşimin huyudur bu bana özel değil. Ama bizim istediğimiz beraber vakit geçirmek dışarı çıkmak değil mevzu evde duralım vakit geçirelim beraber bir çay içelim ne bileyim ya erkekler anlamıyor bizi. Çoğu erkek seninki gibi sana özel sanma bu durumu arada istisna var işte gerçekren huyu çok çok iyi olan. Oda bence anneleri güzel yetiştirmiş. Benim eşim tek erkek kaç tane kızla beraber büyümüş ona rağmen kadın ruhundan anlamıyor artık eskisi kadar bişeyleri sorun etmiyorum çünkü vakit bulamıyorum kafam hep çocukla dolu. Sen eşini karşına al konuş bir akşam bırak çocuğunu birisine bir akşam anneliğe ara ver eşinle arandaki sorun şuan bence daha mnemli bir evde huzur olmazsa her şey kötü gidiyor. Oturun yiyin için konuşun 1 saat bile olsa çıkın bence. Derdi neymiş neden bu kadar uzak duruyor bir sıkıntısı mı var dinlemek lazım.
Çok konuştuk canım kaç kere başbaşa anlatmaya çalıştım ona göre sorunlar benim yüzümden hiç bişey yok ben problem çıkarıyormuşum memnuniyetsizmişim, peki ne zaman sıkışsa beni anneme gönderen kim her fırsatta çocukla git biraz annende kal der ben biraz uyuyayım dinleneyim der, bazen boş sebeplerden kavga çıkarır saygısızca davranır bana, markete pazara AVM ye gitmek onunla bir işkence geri dönüşümüz hep kavga, çocuğu gezdirelim derim hep kavga, ama nasıl oluyor da bir anda olayı bana dönderip bütün kavgaları benim yaptığıma memnuniyetsiz olduğuma geliyor anlamıyorum, ben uyumlu bir insanım herşeyle mutlu olurum bana bi kahve yapsa hemen affederim ama gel gör ince bir düşünce dahi yok ben eşimle neden evlendim bilmiyorum çok alakasız iki çiftiz arkadaşlarımız da bunu der sen nasıl evlendin nasıl katlanıyorsun der, anlatacak çok şey var, eşimin çocukluktan kalma annesi yüzünden tramvaları var saçma sapan herşeyi annesinin karakterinden almış ve şuan hepsini bana yaşatıyor, konuşulacak bir insan değil, bir gün ben çok telefonla oynuyorsun dedim kavga felan ettik sonra olay babama kadar gitti babama telefonda benim telefonla çok oynadığımı kendisi ile ilgilenmediğini sohbet etmediğimi söyledi, aslında tam olarak kendisi buydu ama bana gönderdi eşime aile terapistine gidelim dedim kabul etmedi sorun bendeymiş ben gitmeliymişim, hatasını asla görmeyen her konuda karşı tarafı suçlayan bir insan ayağı takılsa başkasından bilir

Ne dedi sen böyle deyince alamıyordu ya nasıl almış? Bak bizimde bu gruptaki diğer annelerinden eşleriyle sorunu oluyor bu dönemde sorunu olmayan evlilik çok nadirdir bunu bil. Boşanmak çok çok ayrı bir konu. Ve kadın için çok zor yıpratıcı bir süreç her zorluğu kadın çekiyor. Belki geçici bir durumdur bu. Beniö merak ettiğim siz severek evlendiniz dimi görücü usulu değildi. Kaç yıl görüştünüz çocuktan önce nasıldınjz
Canım ben söyledim neden aldın dedim iş sakindi aldım dedi az önce de kıvırdı sizin yanınıza gelecektim sürpriz yapmak için aldım ama sonra maaşım yatmayınca vazgeçtim dedi, bu eşimin genel özelliği bişeyleri çok güzel uydurup bağlamayı çok iyi bilir, canım ben eşimle severek evlendim arkadaşlarımız tanıştırdı 2019 senesinde eşimin zor bir yapısı olduğunun farkındaydım ama güzel bir sevgisi olduğunu hissettiğim için idare ediyordum, ilgiliydi nasıl söyleyim elimi ayağımı öperdi yemek masasında yemek yerken kendi bana yedirirdi bunu söylerken ağlamak istiyorum nasıl bu hale geldik, sürekli bana sevdiğini söyler iyi ki varsın derdi şimdi çocuk doğduğundan beri duymadım bu kelimeyi, bizim tüm sorunlarımız lohusalık dönemimde annesini bize kalmaya getirdiği dönem başladı annesinin saçma sapan hareketleri yüzünden sürekli eşimle kavga ettik çünkü o da ona eşlik ediyordu ona hak veriyordu, o zamandan beridir devam ediyor sorunlarımız KV kp görümce hatta anneanneleri bile gelip günlerce kaldı bende daha yeni doğum yapmıştım, sonra gidip gelmeye devam ettiler çocuğum 3 aylık olana kadar sürekli gelip kaldılar istemiyorum diyordum dinlemiyordu, böyle böyle sorunlar büyüdü sonra onun o zor kişiliği de gözüme batmaya başladı yoksa ben bir şekilde idare ediyordum ama şimdi sevgi ilgi olmayınca ben artık idare edemiyorum

Canım dur bir sakin ol ya döndün mü sen memleketine. Anlattıklarına bakınca bence bu fikri ailenle paylaşsan babandan belki istediğin tepkiyi alamazsın gibime geldi. Fevri davranma acele etme sakin ol sakinleş öyle eyleme geç. Zaten kaç gündür evinden ayrıydın. Çocupu oradan oraya götürüp ona da zorluk oluyor böyle tam bir yere alışıyor hop başka yere. Sana da ayrı zor eşyalarla oradan oraya yazık sana da. Evine git dinlen kafanı dağıt önce birisi gidecekse ayrı kalmaksterssn bir süre eşin gitsin hem çok istiyor ya annesinde kalsın bir iki gün kafasını dinlesin erkeklerin bizden daha çok ihtiyacı var onlar çalışıyor tek onlar yoruluyor
Daha gitmedim evime, ama şuna eminim o evden gidince annesinde kalmaya hem annesi çok güzel bir korkuya kapılır eşim başına bela olacak diye korkar hemde eşim orda çıldırır, gerçekten anlatamıyorum ama çok tuhaf bir annesi var Allah kimsenin karşısına çıkarmasın hep adım atıyorum güzel olsun herşey diyorum ama kadın yine beni hayal kırıklığına uğratıyor, aslında keşke cesaret etsem eşyalarını topla git desem belki aklı başına gelir, belkide inada bindirir gerçekten boşanırız bilmiyorum, babam bana yaptıklarını öğrendi çünkü konuştum artık o da al eşyalarını gel diyor, benim neler yaşadığıma bizzat şahitler sürekli ağlamaktan sürekli problemlerden o kadar yoruldum ki

Daha gitmedim evime, ama şuna eminim o evden gidince annesinde kalmaya hem annesi çok güzel bir korkuya kapılır eşim başına bela olacak diye korkar hemde eşim orda çıldırır, gerçekten anlatamıyorum ama çok tuhaf bir annesi var Allah kimsenin karşısına çıkarmasın hep adım atıyorum güzel olsun herşey diyorum ama kadın yine beni hayal kırıklığına uğratıyor, aslında keşke cesaret etsem eşyalarını topla git desem belki aklı başına gelir, belkide inada bindirir gerçekten boşanırız bilmiyorum, babam bana yaptıklarını öğrendi çünkü konuştum artık o da al eşyalarını gel diyor, benim neler yaşadığıma bizzat şahitler sürekli ağlamaktan sürekli problemlerden o kadar yoruldum ki
Canım üzüldüm ya ne desem yanlış olur iyi yq da kötü bişey diyorum kadınların böyle şeyler yaşaması çoküzücü bir evlilik kolay kurulmuyor bitirmeekte öyle. Hiçbir kadn can sıkıntısından boşanmaz ailene konuyu açtığına göre çok üzülmüş olmalısın. İnşallah hakkında hayırlısı olsun allah içine ferahlık ailene huzur bersin. İnşallah bu geçici bir süreçtir ve atlatırsınız çünkü bu dönemde kavgalar gerçekren çok oluyor

Back
X