2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    329
Ya kızlar benim hareketle artan kasık ağrım var yarın bi kontrole gideceğim sizde de olan var mi
Benim her gün oluyor bi çok arkadasin da olduğunu okudum rahim büyümesinden kaynaklaniyormus. Bi sorundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum 😊

Gerçekten öyle ya.. ense çok iyi dedi bana da. Bekleyip görücez şu ikili cıksa da en azından azıcık rahatlasam 😊
Sana en güzel tavsiyeyi söyleyeyim her gün ayetel kursi oku hem kendine hem de bebeğine kafaya da takma 4 yıl bekledik o yüzden şimdi olabildiğince sakin ve cok düşünmelere bırakmadan geçirmeye çalışıyorum bu dönemi. şimdi icini ferah tutman gerek unutma düşündüğümüz ve konuştuğumuz her şey enerjidir dua gibidir kendine çekme olumsuzlukları düşünme bu grupta cok az yazıyorum ama herseyi okuyorum bakalım neler neler paylaşıp konusucaz daha😍🥰🥰🥰

IMG_20230810_122312.webp
sizce nedir kızlar 🤭

14 haftalığız dr bisey soylemedi aşırı merak ediyorum nub falan pek anlamıyorm bakarsanız cok mutlu olurum kizlar bi arkadaş vardı guzel tahminler yapiyordu

Banada lüffen 🙂

Eklentiler

• 16916731987186864812985568229419.webp
    16916731987186864812985568229419.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 69
Bu test bu kromozom için %41 doğruluk veriyor aslında düşük sayılabilecek bir oran ama maalesef iki kere aynısını verdi ve iki farklı zamanda alınan kana. O nedenle maalesef içimize o kurt düştü çoktan. Yoksa belki yanılıyor diye daha da rahat olacaktık. Cvs önermedi çünkü bazı gebelerde plesantada sıkıntı olup bebek normal oluyormuş dedi ki plesantadan örnek alsam yine aynı çıkabilir mecburen hiç seni de üzmeyelim doğrudan amniyosentez e gidelim
%41 gerçekten düşük bir oran. Burada trizomi 21de bile sonucu yanlış çıkanları okudum. 2 kez de olsa ona takılma bence. Riskli çıkmasına sebep olan bişey olabilir. Plasentada olma ihtimali benim de aklıma geliyor. Bebekte mutlaka bi sorun görünürdü. Ben aylardır genetik hastalıklarla yatıp kalkıyorum. Eşimde translokasyon var o yüzden %50 sağlıksız olma riski vardı bebeğimizin. Ben de cvs yaptıracaktım ama plasenta arkada olduğu için ve bebek de sağlıklı göründüğü için amniyosentez yapmak istediler. Bir sürü doktorla görüştüm hiç biri fetal önermedi. Ön sonucum güzel geldi bugün gittik genetiğe. Bizim için 14 ve 20. kromozomlar riskliydi. Genetikteki doktorumuz dedi ki 13-18 ve 21 dışındaki kromozom sorunlarında bebek 12. Haftayı genelde geçemez. Geçse bile mutlaka ultrasonda çıkardı dedi. Çok ekstrem bi durum olmazsa diğer sonuçlar da iyi gelecek dediler. Doktorla konuşurken aklıma geldin. Trizomi 3 olsa bebeğin bu kadar sağlıklı görünmesi mümkün değil. Amniyosenteze kadar zehir etme gebeliğini kendine. Sonucunun güzel geleceğini düşünüyorum. Bir de sana tavsiyem Tıbbi genetik uzmanı bir doktorla görüşüp bilgi alman. Onların uzmanlık alanı bu olduğu için sana daha doyurucu bilgiler verirler. Arkadaşlar da yazmışlar tekrar söylüyorum bebeğinin iyi olduğunu ben de hissediyorum ❤️❤️

Burda daha net sanki

Eklentiler

• 16916735455108539805476791209233.webp
    16916735455108539805476791209233.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 67
Kızlar ikili test sonucu çok iyi çıkmış dedi doktor
Down ; 1/50000. Düşük risk
Trizomiler ; 1/99000. Düşük risk

Pap a 1288 1.77
Hcg 138 1.01

bu şekilde çıkmış

Benim down 1:8500 falandı. Yaş 32 olunca yükseliyor direkt 🙈 Bugün amniyosentez sonucunda down olmadığını gördük. Senin riskin benden çok çok daha düşük. Artık rahat eder misin lütfen rica ederim harika gelmiş sonucun 🤣

Bir de @muhendishanim98 ve M merymeryg arkadaşımız vardı bayagidir sesleri yok sanırım onları merak ettim 🙏🏻
Burdayım burdayım izne ayrıldım da 2 haftadır kafayı dinliyorum pek giremedim buraya 🤭😅 iyiyim çok şükür yani bi sıkıntım yok bedensel olarak ama inşallah bebek de iyidir pazartesi ikili tarama ultrasonum var nasipse 13+1 olacak pazartesi 🥰 umarım herkes iyidir pek okuyamadım buraları ❤️

Back
X