Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar tetanoz değil de karma yaptırın diyen de var galiba karmanın için de tetanoz da var bir araştırmak lazım yurtdışında yaşayan arkadaslarımız ne yaptılar
ancak devlette hijyen koşulları 0 ona aşırı eminim afrika ülkelerinden beteriz devlette doğum olursa ki herkesin planlamasa da olma ihtimali bir anda olabilir iyice araştırmak lazım
Ben de İsveç'te yaşıyorum.Ben yurtdışındayım
Burda hamileyken aşı yapılmıyormuş yani tetanoz olmuycam
Diğer ülkelerde nasıl bilmiyorum
Bende tetenozu ilk burda duydumBen de İsveç'te yaşıyorum.
Buradaki ebeme söylediğimde çok şaşırdı tetanoz aşısına. Günümüz şartlarında bu aşıyı olman gereken bir durum yaşarsan öncelikli olarak acile gelip yaptırabilirsin, onun dışında gerek yok dedi.
Grip aşısını sorduğumda da Kasım ayı gibi tekrar konuşuruz ama ben çok karşı değilim diye yorum yaptı. Türkiye'den epey farklı gördüğüm kadarıyla![]()
Türkiyedeki ameliyathane şartlarında ne varmışki onu anlamadım geçen sene apandisit ameliyatı oldum devlette gayet sterilli bir ortamda ve sonrasındada hiç enfeksyon vs yaşamadım neyi kastetti acabaBenim ebe arkadaşım tetanoz ile ilgili şunu dedi Türkiye’deki ameliyathane şartlarını görsen koşarak gidip aşı olursun kendini düşünmüyorsan bile bebeğini düşün yaptır dedi sanırım o da bağışık doğuyor ben yaptıracağım zaten aşılara çok güveniyorum Allah korusun her şey olabilir riske atmaya gerek görmüyorum.
Ebe arkadaşına katılıyorumBenim ebe arkadaşım tetanoz ile ilgili şunu dedi Türkiye’deki ameliyathane şartlarını görsen koşarak gidip aşı olursun kendini düşünmüyorsan bile bebeğini düşün yaptır dedi sanırım o da bağışık doğuyor ben yaptıracağım zaten aşılara çok güveniyorum Allah korusun her şey olabilir riske atmaya gerek görmüyorum.
Her ameliyathane şartları ne yazık ki bir değil siz çok iyi bir ameliyathaneye denk gelmiş olabilirsiniz kendi gözüm ile görmedim bu ebe arkadaşımın uyarısı benim temel yaptırma sebebim veteriner hekimim meslek açısında tetanoz aşısı bize zaten öneriliyor zoonoz olma sebebi ileTürkiyedeki ameliyathane şartlarında ne varmışki onu anlamadım geçen sene apandisit ameliyatı oldum devlette gayet sterilli bir ortamda ve sonrasındada hiç enfeksyon vs yaşamadım neyi kastetti acaba
Hayırlısı artıkBenim ebe arkadaşım tetanoz ile ilgili şunu dedi Türkiye’deki ameliyathane şartlarını görsen koşarak gidip aşı olursun kendini düşünmüyorsan bile bebeğini düşün yaptır dedi sanırım o da bağışık doğuyor ben yaptıracağım zaten aşılara çok güveniyorum Allah korusun her şey olabilir riske atmaya gerek görmüyorum.
Maşallah hayırlı olsunDün 19+1'de kontrole gittim.
21. Hafta için detaylı randevumu da aldım. Yine seneler önce gittiğim perinatologa gideceğim doktorumun önerisiyle. Tanıdık olması falan çok rahatlatıyor beni.
Şimdilik plasenta biraz aşağıda, detaylı ultrasonda bununla alakalı ekstra yorum istedi doktorum ama 24'e kadar çıkma potansiyeli de varmış.
Bebiş kesin olarak kız![]()
eşim sağlıkçı her gün çamaşır suyuyla her yeri tek tek temizliyorlar. Bizim burdaki hastaneler vs çok temiz. Bazı sehirlerde durum kötü sanırım. Bir de sağlıkçıların kendisi mikrrop kapmamak için en başta temiz tutar. Yani insan olan öyle yapar en azından. Allah her konuda işini iyi ve temiz yapanlarla karşılaştırsın. Hepimizi ve bebeklerimizi korusunBende tetenozu ilk burda duydum
Emin olmak için etrafımdakilere sordum hiçbiri bilmiyodu biz hamileyken aşı olmadık dediler
Doktoruma sordugumda oda hamileyken aşı olmak tam bir çılgınlık dedi
Zaten gerekli olsa size danışmadan biz yapardık o aşıyı dedi
Evet gerçekten türkiyeyle çok farklı
Bende ishal yaptı yaa. İlaçtan ilaca mi değişiyor ki ya da ishal veya kabız bir sekilde sistemi mi bozuyorBende demir kabızlık yaptığı için kefire başladım çok da işe yaradı. Probiyotik olduğundan faydalıdır diye düşünüyorum. Sade içemediğimden işine meyve koyup blenderdan geçiriyorum
Kendi ülkeniz ve doktorunuz sizin için en iyisini bilir hiç aklınız kalmasınHayırlısı artık
Benim yaşadıgım ülkede yapmıyorlarmış
Zaten yapmıyoruz dediklerinde “ben istiyordum ama” deme seçenegimiz yok
Çok çok gerekli olsa doktorların 2li 3lü testleri bize sormadan yaptıkları gibi onuda yapıcaklarını düşünüyorum
Bebeği bizden iyi düşünüyorlar burda bebegi 1,5 ayda bir görüyoruz ultrason zarar vermesin diye
Alttan muanede artık hasta istemedikçe yapılmıyormuş
Yani artık napıcagımı bilmiyorum yapmıycaz dediler
Allaha emanet artık
Ama burda ameliyat ortamına güveniyorum diyebilirim doğum konusunda ismi duyulmuş bi hastaneye gidiyorum doktoruma güvenmekten başka sansım yok maalesef![]()
Demir bende ishale sebep olmuştu ama demire başlamadan önce hamileliğin ilk zamanları kabızlık sorunum vardı kefir çok iyi gelmişti bana da zaten hamilelikte öneriliyor içilmesiBende demir kabızlık yaptığı için kefire başladım çok da işe yaradı. Probiyotik olduğundan faydalıdır diye düşünüyorum. Sade içemediğimden işine meyve koyup blenderdan geçiriyorum
Bende kabızlık sorunumu kefir ile çözdüm şuan baya rahatladım. Bir ara armutta iyi gelmişti ama kefir bu konuda çok iyi.Demir bende ishale sebep olmuştu ama demire başlamadan önce hamileliğin ilk zamanları kabızlık sorunum vardı kefir çok iyi gelmişti bana da zaten hamilelikte öneriliyor içilmesi
Bence zaten hamilelikte kabızlığın asıl sebebi yararlı bakterilerin azalması kefir bu dengeyi sağladığı için işe yarıyorBende kabızlık sorunumu kefir ile çözdüm şuan baya rahatladım. Bir ara armutta iyi gelmişti ama kefir bu konuda çok iyi.
canım ben kadın doğumda bulundum sadi konukta orası bir mezbahaa senin ameliyatın saatli programlı vs olduğu için sana ameliyathane rezerv edilmiştir veya yaşadığın yere göre değişebilir gittiğin devlete göre de belki değişebilir canım inanılmazdı kadın doğuma suyu gelen geldiği için pislik içinde rezalet her yer kan idrar pislik dolu neden yanlış yönlendireyimTürkiyedeki ameliyathane şartlarında ne varmışki onu anlamadım geçen sene apandisit ameliyatı oldum devlette gayet sterilli bir ortamda ve sonrasındada hiç enfeksyon vs yaşamadım neyi kastetti acaba
Evet sebep bu olabilir beta hcg hormonu bağırsakları tembelleştiriyor.Bence zaten hamilelikte kabızlığın asıl sebebi yararlı bakterilerin azalması kefir bu dengeyi sağladığı için işe yarıyor