2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Kendi evimiz aslında 2 senede düşünüyordum ama değiştiririz diyorduk ama krediler filan ortada suanda öyle bir değişim söz konusu değil artık o yüzden bebek olmadan yapalım dedim bakalım çok saol cnm
Anlıyorum ama boyadan kararliysaniz ya başkası yapsın yada doğum sonrasına erteleyin bence. Cunku boya kokusu sadece yaparken değil belli süre devam edecek evde mutfakta. Bunuda göz önünde bulundurun tavsiyem.

canım merhaba benim de göbek deliğimin 4 parmak yanında ceviz büyüklüğünde şişlik var kim ellese eline geliyor ovalamakla geçmiyor bu öyle bisey mi bugün 2. günü :(( yoksa kese orada onun şişliği mi anlamadım
Bende o ceviz buyuklugune sag tarafımda denk geldim fakat geçici süreliğine idi. Bebek dönerken başı yada sırtını felan dayadı sanirim. Sabit denk gelmedim açıkçası. Kasilma elle hissetmesi biraz daha büyük oluyo ele elma büyüklüğü gibi bi alan sertleşmiş oluyo sanki orası şişmiş gibi hissediyosunuz. Tam tarif edebildim mi bilmiyorum ama. Belki sizinki de bebisin başı poposu falandır. Sanci agri kramp vs yoksa normaldir diye düşünüyorum

!!!!Kızlar tekrar tekrar söylüyorum lütfen her kontrolde
RAHİMAĞZİNI ÖLÇTÜRÜN
Bu illet o kadar arttıki yediğimiz içtiğimizden mi olduğumuz aşılardanmı bilmiyorum bu grupta bile kaç kişide kısalma görüldü
Tam rahimağzının kısaldıgı haftalardayız detaylıda mutlaka alttan ölçüm isteyin!!!!!
Her seferinde bakıyor benimki 🙏🏻 çok haklısın canım herkes bilmeli :( çok fazla kayıp varmış artmış hep her konuda denk geliyorum neredeyse

Bende öyle biliyorum karindan bu kaç mm uzun oluyor sınır ya da şüphede alttan muayene yapılıyor
Karından olcumlerde doktorum bana hiç şu uzunlukta dememisti. Zaten bilmiyodum ben ölçüm yaptığını da. Allah tarafından eylüldeki randevuda alttan bakalim dedi. O zaman da 31 mm çıkmıştı ilac desteğine başladı istirahat ile. Sonra 29 a düştü 2 hafta 2 doz igne yaptırdım. 31 buçuk mm cikti elhamdülillah. Suan istirahat ve ilaçlara devam edicem. Daha da yükselmesini umut ediyoruz. Karından ölçüm 2 3 mm fazla gosteriyo sanirim. Cunku doktor sayı vermeden ölçümler normal çıkıyordu demisti. Eger şuana kadar doktor sınır a yakın dikkat et vs demediyse endişe etmeyin. Fakat kontrollerde alttan bakılıp ölçümü isteyebilirsiniz. Cunku bi vok kişide ve bi anda çıkabiliyor.

Sizlere en son kaç mm dedi?
Benim 4 eylüldeki randevuda 38 çıktı karından
2ekimde gittiğimde 32 dedi bende sordum hemen 38den 32ye düşmüş sorun mu var diye tekrar gösterdi bak bi sorun yok dedi hatta gülüp sen birşeyler okumuşsun dedi dedim ama napayım hep karşıma çıkıyor psikolojim bozuluyor dedim gülüp okuma öyle şeyler merak etme şuanda sıkıntı yok dedi biraz konuşup rahatlattı beni. 25in altı sıkıntılı durum dedi ama tabi burda birileri birşeyler yazınca psikolojikman etkileniyoruz şuan mesela çok mutsuzum yani bebeğimide etkiliyorum...
merhaba sizin yaşadığınızın birebir aynısını yaşadım bana da 32 dedi şimdi ben de şüpheye düştüm bana da güldü okuma böyle şeyler dedi bizler ne sıklıkla doktora gitmemiz gerekiyor ki :(

!!!!Kızlar tekrar tekrar söylüyorum lütfen her kontrolde
RAHİMAĞZİNI ÖLÇTÜRÜN
Bu illet o kadar arttıki yediğimiz içtiğimizden mi olduğumuz aşılardanmı bilmiyorum bu grupta bile kaç kişide kısalma görüldü
Tam rahimağzının kısaldıgı haftalardayız detaylıda mutlaka alttan ölçüm isteyin!!!!!
Kesinlikle bu korona aşılarından sonra insanların başına gelmeyen kalmadı. Sürekli düşük yapanlardan hiç çocuğu olmayanlara damar tıkanıklıklarından kalp krizlerine çevremde sürekli duyuyorum artık. Her kimler bu durumdan mesülse Allah kabul etmesin zorla yaptırdılar herkese resmen kobay faresi gibi kullandılar bizi.

Kızlar bu arada detaylıda serviks uzunluğu 40 mm olarak ölçülmüş benim .Acilde ki doktor bu yüzden ölçmeye gerek duymamış şimdi doktorumla görüştüm o o şekilde söyledi .Ama yine de bakılacak tabi ki 😏
Benim karından 40 mm ölçtü hastanede yattıgım zamanda acaba normalmi

Herkese günaydın kızlar ben 2 aydır adet olmuyorum pcos var son adet tarihim 10 Temmuz 2 aydır ovulasyon testi yapıyorum ama sürekli 2 çizgi devam ediyor ağustosun 30 unda pik oldu düzenli ilişki folik asit d vitamini havuç incir yedik bol bol ama catlama olmadı bu ayda yine 2 çizgi devam ediyo...

Eklentiler

• IMG_8050.webp
    IMG_8050.webp
    55,9 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG_8064.webp
    IMG_8064.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_8095.webp
    IMG_8095.webp
    75,5 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_8213.webp
    IMG_8213.webp
    57,1 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_8215.webp
    IMG_8215.webp
    58,7 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_8230.webp
    IMG_8230.webp
    42,7 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_8232.webp
    IMG_8232.webp
    48,4 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_8234.webp
    IMG_8234.webp
    57,2 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_8235.webp
    IMG_8235.webp
    58,2 KB · Görüntüleme: 61
Herkese günaydın kızlar ben 2 aydır adet olmuyorum pcos var son adet tarihim 10 Temmuz 2 aydır ovulasyon testi yapıyorum ama sürekli 2 çizgi devam ediyor ağustosun 30 unda pik oldu düzenli ilişki folik asit d vitamini havuç incir yedik bol bol ama catlama olmadı bu ayda yine 2 çizgi devam ediyo...
canım benim bildiğim zaten hep iki
çizgi olacak yoksa test bozuk demek 2 ekimin altındakinde çatlaman olmuş gibi ikisi de aynı koyulukta olacak ya da genelde açık olan çizgin daha koyu olacak

Ahhh benim erken doğum başlamış 2 gündür dogum sancilarim başlamış farkinda değilim nst takıldı şuan yatıyoruz hastanede sancılar durduruldu ama risk var eve çıkınca da yatacağım sürekli progestan doğuma kadar kullanılacak çok şükür iyiyiz şuan 🙏🏻
Canım çok geçmiş olsun. Hiç mi hissetmedin sancıları benimki de dün gece aşağıya sürekli vuruyor baskı yapıyordu. Acaba sancı mı erken doğum mu diye korktum. Sonradan geçti ama benimki hep aşağılarda hiç yukarıya çıktığı yok bu normal mi acaba??

Hiç ölçmedi benim doktor karından iyi diyor sadece. Bakmıyorsa da nasıl diyeceğiz doktora işini öğretiyor gibi. Gerekli görsem bakarım falan diyebilir yani 🥲
Siz isterseniz bakar bunun gerekli görmesi yok çünkü bu ağrı yapan birşey değil suan ikizlerinde açılma olan arkadaşa bakın mesela 6cm açılmış normalde 6 cm olana kadar ağrıdan sancıdan duramaSınız 1 cm açıksın diye bile saatlerce sancı çekiliyor öyle örnek veriyim😕

İnşallah bulursun kuzum. 🤲 magnezyum gerçekten iyi geliyo hatta ben doğum sonrası emzirmeye mani olmazsa bazı dönemlerde kullanmayı bile düşünüyorum. Bu kadar etkili olduğunu bilmiyodum. Ne kadar doğal beslenmeye çalışsam da işlenen gıdanın değerleri bir olmuyo.
Ben şahsen baya gergindim heyecandan ziyade. Hatta acil serklaj der şehir dışına çıkarız diye ufak bi hazırlık bile yapmıştım 🥺 elhamdülillah uzamaya başlamış kus gibi oldum 🤲🤲🥲 benim kiz yüzünü gösteriyor da ultrason cihazları pek kaliteli değil o yüzden net görüntü alamıyoruz. Dun ellerini bacak ayaklarini yüzünü burası burası diye gösterdi. Doktorumdan çok razıyım. Mevlam ayırmasın evladım ellerine doğsun inşallah. Cok minnoş çok tatlış ya. Rabbım herkesin yoluna öyle merhametli doktorlar çıkartsın 🥰🥰🌺
Bilmiyorum psikolojikmi ama dün hapları kullandıktan sonra sanki benimde kasık ağrılarım geçti gibi büyük ihtimal psikolojikte olabilir🤣
Ama magnezyumu verince çok mutlu oldum çünkü hamilelikte gerçekten alınmasıngereken bi vitaminmiş bugün bakıcam hiç kasılmam olucakmı kasılmam olmazsa işe yarıyor demekki🙃 benim çocuk hiç göstermiyor maalesef çok denediler ama her burnundan üstünü gösteriyor hastanede göstermezse özele gidicem 🤣🤣

merhaba sizin yaşadığınızın birebir aynısını yaşadım bana da 32 dedi şimdi ben de şüpheye düştüm bana da güldü okuma böyle şeyler dedi bizler ne sıklıkla doktora gitmemiz gerekiyor ki :KK43:
Bilmiyorum ki ama konuşulan yazılan şeyler çok etkiledi beni şuan ne yapcağımı ne düşüneceğimi saşırdım yani.. bazen diyorum bi süre girmesem foruma okumasam görmesem böyle seyleri :(

Ben de serklajdan sonra 1 ay heyet raporu aldım. hatta doktorum 32. haftaya kadar bir şekilde götüreceğiz raporlarla dedi.
Canım benim dün randevum vardı ayaga kalk dolaş yürü dedi ama yinede 1 ay daha çalışamaz raporu verdi sanırım doğuma kadae vericekler dün tekrar sordum benim dikişi 36. Haftada alıcakmış

Kesinlikle bu korona aşılarından sonra insanların başına gelmeyen kalmadı. Sürekli düşük yapanlardan hiç çocuğu olmayanlara damar tıkanıklıklarından kalp krizlerine çevremde sürekli duyuyorum artık. Her kimler bu durumdan mesülse Allah kabul etmesin zorla yaptırdılar herkese resmen kobay faresi gibi kullandılar bizi.
Aminnn gerçekten öyle canım..Bende korona aşılarından olduğunu süpheleniyorum çünkü birinci doğumunda sıkıntı yaşamayıp korona aşılarından sonra 2.3. Bebeklerinde bu sıkıntıyı yaşayanlar var. Sonuna kadar dayanmıştım aşı olmamıştım son anda 2 doz oldum😞

Bilmiyorum psikolojikmi ama dün hapları kullandıktan sonra sanki benimde kasık ağrılarım geçti gibi büyük ihtimal psikolojikte olabilir🤣
Ama magnezyumu verince çok mutlu oldum çünkü hamilelikte gerçekten alınmasıngereken bi vitaminmiş bugün bakıcam hiç kasılmam olucakmı kasılmam olmazsa işe yarıyor demekki🙃 benim çocuk hiç göstermiyor maalesef çok denediler ama her burnundan üstünü gösteriyor hastanede göstermezse özele gidicem 🤣🤣
Psikolojik de olabilir ilac da iyi gelmiş olabilir ama sonuç olarak ağrıların azaldigina sevinelim 🤣
Magnezyuma rağmen benim kasilmalarim devam ediyo ama önceden 7 8 ise artık 2 3 anca. Sifirlanmaz bence kasılmalar. Cunku o kasilmalarin bir çoğu rahmin kendini hazirlamasindan kaynakliymis.
Senin bebito pek nazlı cikti yada yüz gorumlugu istiyo olabilir sen eşine söyle yüz gorumlugu taksın 🤣🤣🤣 gene gostermezse az buldu dersin 🤣

Değil mi ama ya doktorlar ultrasonda görüyorum karından dese de alttan muayeneyle ölçüm yaptırmak lazım çok önemli çok. Bir de aniden oluyormus bu illet
Evet ben kendimden örnek veriyim üçüzlerimde 17+6 olması lazım tam hatırlamıyorum haftayı detaylıya girdim.
Rahimağızını sordum baktı herşey iyi dedi ama üstten baktı o zamanlar bilmiyordum keşke birde alttanda bakın deseydim
Doktorların ısrarla neden üstten baktıklarını anlamıyorum alttan saniyelim süren bir işlem sonuçta

merhaba kızlar ayıptır söylemesi 3 gündür kabızlık sıkıntısı yaşıyorum çok zor çıkıyorum bugünde zorlandım ama sonrasında pembe bir leke gelmiş çok korktum devamı gelirse doktora muhakkak gidicem ama şuanda biraz sakin yaklaşıyım dedim sizde böyle bir durum oldumu başınıza geldimi acil bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim

Psikolojik de olabilir ilac da iyi gelmiş olabilir ama sonuç olarak ağrıların azaldigina sevinelim 🤣
Magnezyuma rağmen benim kasilmalarim devam ediyo ama önceden 7 8 ise artık 2 3 anca. Sifirlanmaz bence kasılmalar. Cunku o kasilmalarin bir çoğu rahmin kendini hazirlamasindan kaynakliymis.
Senin bebito pek nazlı cikti yada yüz gorumlugu istiyo olabilir sen eşine söyle yüz gorumlugu taksın 🤣🤣🤣 gene gostermezse az buldu dersin 🤣
Umarım ilaç iyi gelmiştir🤣
Bugün birde ben sayıyım kaça düşücek kasılmalarım evet bende kasılmaların biticegini düşünmüyorum çünkü dediğin gibi tam yalancı kasılmaların oldugu haftalardayız bebekler en hızlı bunhaftalarda büyüyormuş🥹
Benim oğlan babası gibi nazlı
Keşke annesine çekseymiş 😝😝
Bu sefer göstermezse her hafta doktora gitmeyi planlıyorım🤣

Back
X