• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Bu yükselen zekanın konuşturan oyuncak diye bir oyunu var ya kartlarda sorular doğru olan yerde boncuğu çekiyorsun kart çıkıyor vs. O evde vardı aynı yaşlarda bi çocuğun oynadığını gördüm çıkardım bende oynar belki diye sorular üst düzey biraz çok bizim gruba uygun değil ama öğrenmek sohbet edip konuşabilmek için çok güzel bence çocuğu buna uygun olan alsın 😅 benimki boncukları ısırdı ısırdı fırlattı kartları katladı kırdı hep 2 dakika bile dinlemedi oturup beni asla müsade etmedi oynamaya 🤣
Ben hevesle çok şey aldım hepsi çöp oldu evde bir sürü kitabım var kitap okumayı çokk severim 3 buçuknsene kütüphanede çalıştım cidden çok ilgi alanım çocuğum da öyle olsun istiyorum daha doğmadan kitaplar aldım hikayeler hayvanlar bitkiler vs set şeklinde hala ısırıyor fırlatıyor. Cırt cırtlı etkinlik kitapları da hep kayboldu parçaları onları da yedi ısırdı ne bileyim ya erkek çocuğu diye mi böyle bilmiyorum ama inşallah bu huyu değişir bir de kendi kendine yemek yiyebilse süper olacak

Bu durup durup ağlama meselesini bugün öğretmenlere sordum kreşte. Her ağladığında koşmayın dedi özetle. Her istediklerinin yapılmayacağını anlamaları gerekiyor küçükken dedi. Özellikle de 2-3 yaşta birkaç çocukla çok zorlanıyoruz, anneleri devamlı ağladıklarında koştukları için belli oluyor davranışlarından dedi. Yani direnmeye devam kızlar 🤦🏻‍♀️

Bende öyle yapmaya çalışıyorum da sabrımdabir yere kadar işte 🤣 evin düzeni zaten değişti mutfaktaki bir çekmecede plastikleri dizdim açıyor çıkarıyor oynuyor evin her yeri mutfak eşyası 🤣 çocuklara hayır denmesini hiç sevmiyorum ama anne olduktan sonra çoğu şeye bende hayır demeye başladım evet haline getirmeye çalışıyorum ama bazen öyle saçma şeylere ağlıyor kş dediğini yapamıyorum. Her çocuğun mizacı farklı ya bazen ne kadar uğraşırsan uğraş olmaz maalesef birZ akışına bıraktım bakalım konuşmaya başladıkça daha iyi olacak bu tarz ev olayları
Bende aynı öyle yaptım alt çekmeceye zararsız şeyleri koydum ama o gidiyor gene tehlikeli birşeyi bi yerden buluyor, benim ev almış başını gitmiş aşırı dağınık toz alıyorum biraz sonra hiç temizlenmemiş gibi tozlu oluyor anlamıyorum artık

Bende aynı öyle yaptım alt çekmeceye zararsız şeyleri koydum ama o gidiyor gene tehlikeli birşeyi bi yerden buluyor, benim ev almış başını gitmiş aşırı dağınık toz alıyorum biraz sonra hiç temizlenmemiş gibi tozlu oluyor anlamıyorum artık
Aynen benimde öyle yapabildiğim kadar uapıcam artık ama mutfak halısını kaldırdım yıkamıştım geçem böyle daha iyi oldu yerleri hemen siliyorum hava sıcakken kalsın böyle çekmecede bıcakları da kaldırdım her yere uzanıyorum bir de tırmanma huyu çıktı 2 3 gündür

Aynen benimde öyle yapabildiğim kadar uapıcam artık ama mutfak halısını kaldırdım yıkamıştım geçem böyle daha iyi oldu yerleri hemen siliyorum hava sıcakken kalsın böyle çekmecede bıcakları da kaldırdım her yere uzanıyorum bir de tırmanma huyu çıktı 2 3 gündür
Ya ben şu 2 hafta da yorulmadığım kadar yoruldum aşırı agresif istediği olmayınca yerlere atmalar krizler geçirmeler sakinleşmiyor, sizde de böyle şeyler var mı cidden bu tuhaf bi durum mu ya o kadar çok tutturuyor ağlıyor ki herkes neyi var noldu doktora götür bu çocuğun birşeyi var diyor

Ben hevesle çok şey aldım hepsi çöp oldu evde bir sürü kitabım var kitap okumayı çokk severim 3 buçuknsene kütüphanede çalıştım cidden çok ilgi alanım çocuğum da öyle olsun istiyorum daha doğmadan kitaplar aldım hikayeler hayvanlar bitkiler vs set şeklinde hala ısırıyor fırlatıyor. Cırt cırtlı etkinlik kitapları da hep kayboldu parçaları onları da yedi ısırdı ne bileyim ya erkek çocuğu diye mi böyle bilmiyorum ama inşallah bu huyu değişir bir de kendi kendine yemek yiyebilse süper olacak
Erkek çocukları genel anlamda daha hareketli daha temkinsiz ve zihinsel aktivitelere daha kapalı oluyorlar 😅

Ya ben şu 2 hafta da yorulmadığım kadar yoruldum aşırı agresif istediği olmayınca yerlere atmalar krizler geçirmeler sakinleşmiyor, sizde de böyle şeyler var mı cidden bu tuhaf bi durum mu ya o kadar çok tutturuyor ağlıyor ki herkes neyi var noldu doktora götür bu çocuğun birşeyi var diyor
Evet gün içinde yapıyor ua maalesef bazen dikkatini dağıtıyorum bazen dağıtamıyoruö dışarıda pek yapmadı bunu ama evde çok yapıyor

Benim oğlumda da normalden bi tık fazla agresiflik sinir ve sürekli ağlama ağlama ağlama.. durumu var ama o kadar sakinleşmeme kendini atma durumu olmuyor ağlıyor çok sinirlenirse bir şeylere vurup atıyor sonra duruluyor. Mesela bugün telefondan müzik açmamı istedi açtım ama sanırım babasıyla görüntülü konuşmaktan ekrana alıştı ve ekranı açık istiyor. Vermedim o şekilde ağladı telefonu aldı fırlattı bende aldım kapattım ve vermedim. Biraz daha mızırdandı balkona çıktık mandalla oynadık sonra.

Evet gün içinde yapıyor ua maalesef bazen dikkatini dağıtıyorum bazen dağıtamıyoruö dışarıda pek yapmadı bunu ama evde çok yapıyor
Bizde böyle üst seviye de olması 2 haftadır var, yani önce bazen oluyordu ama hemen dikkatini dağıtıyordum bide dışarı da yapmıyordu, şimdi bir yere gitmek istemiyorum her yerde yapıyor evde yapıyor günde 4 5 kere krizli ağlamalar yarım saat sakinleşmiyor benimde psikolojim bozuldu bu duruma

Benim oğlumda da normalden bi tık fazla agresiflik sinir ve sürekli ağlama ağlama ağlama.. durumu var ama o kadar sakinleşmeme kendini atma durumu olmuyor ağlıyor çok sinirlenirse bir şeylere vurup atıyor sonra duruluyor. Mesela bugün telefondan müzik açmamı istedi açtım ama sanırım babasıyla görüntülü konuşmaktan ekrana alıştı ve ekranı açık istiyor. Vermedim o şekilde ağladı telefonu aldı fırlattı bende aldım kapattım ve vermedim. Biraz daha mızırdandı balkona çıktık mandalla oynadık sonra.
İşte sakinleşmiyor ve bu 2 haftadır böyle oldu ne yapacağımı şaşırıyorum hiç bişey sakinleştirmiyor çizgi film açıyorum onla bile sakinleşmiyor istediği olsun istiyor :( ay ben 2 yaş sendromunu abartıyorlar sanırdım bu nasıl bişeymiş böyle benimde ruh sağlığım bozulmaya başladı

İşte sakinleşmiyor ve bu 2 haftadır böyle oldu ne yapacağımı şaşırıyorum hiç bişey sakinleştirmiyor çizgi film açıyorum onla bile sakinleşmiyor istediği olsun istiyor :( ay ben 2 yaş sendromunu abartıyorlar sanırdım bu nasıl bişeymiş böyle benimde ruh sağlığım bozulmaya başladı
Belki bir ağrısı sızısı vardır ya dişleri ne durumda atak dönemi falan bu aralar geçici bir durumdur inşallah

Belki bir ağrısı sızısı vardır ya dişleri ne durumda atak dönemi falan bu aralar geçici bir durumdur inşallah
Ay inşallah 🙏🏻 4 tane dişi bembeyaz ve şiş elime geliyor hele biri baya şişmiş sivrilmiş 1 aydır patlamadı inşallah dişle alakalıdır dişten dolayı böyle agresif oluyorlar mı

Ay inşallah 🙏🏻 4 tane dişi bembeyaz ve şiş elime geliyor hele biri baya şişmiş sivrilmiş 1 aydır patlamadı inşallah dişle alakalıdır dişten dolayı böyle agresif oluyorlar mı
Rahatsızlık veriyorsa yapar ya düşün bir yerinde ağrı sızı var devamlı anlatamıyorsun çözemiyorsun

Küvetini balkona koydum su doldurdum 10 dk oyalandı aslında daha dururdu da yerinde durmadığı için içeri aldım ya suyu içmeye çalışıyor ya da ayağa kalkıp inmeye çalışıyor 10 dk dayanabildim 🤣🤣 havuz sipariş ettim dün gelsin daha iyi olur heralde büyük olduğu için. Bebesi hiç durmayan anneler denesin bence🤣

Küvetini balkona koydum su doldurdum 10 dk oyalandı aslında daha dururdu da yerinde durmadığı için içeri aldım ya suyu içmeye çalışıyor ya da ayağa kalkıp inmeye çalışıyor 10 dk dayanabildim 🤣🤣 havuz sipariş ettim dün gelsin daha iyi olur heralde büyük olduğu için. Bebesi hiç durmayan anneler denesin bence🤣
Havuzda da durmuyor benimki ya top atalım yok kayalım yok ibrikle su dök su oyuncağı oyna yok dediğin gibi sadece içiyor denizde de öyle yaptı suyu içti durdu

Kızlar bu tarz bir scooter almak istiyorum bu sene evde oynasın( tabi kırmazsa) hem alışmış olur seneye dışarıda kullanır. Sizce nasıl bunlar kullanışlı mı dışarıda çocuklarda hep bu tarz görüyorum
Bebeck Ranger 3 Tekerlekli Direksiyonu Ayarlanabilir Çocuk Scooter - Fiyatı, Yorumları
Ben şu yeşil gibi olanlara özenmiştim şimdi oturup yapar seneye scooter şeklinde kullanır diye bimde görüp diğer fotodakini aldım deneyim severse alırım dedim yüzüne bakmadı almadım bende

Eklentiler

• 1000088100.webp
    1000088100.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 8
  • 1000088099.webp
    1000088099.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 9
Back
X