- 4 Ağustos 2022
- 7.236
- 3.145
- 123
Keşke, ben ekrana karşıydım sözde 2 yaşına kadar asla diyordumBenimki de yemeği oynatarak kitap okuyarak falan yiyor . Çok zorlanıyorum . Oturup adamakıllı yeseler keşke
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Keşke, ben ekrana karşıydım sözde 2 yaşına kadar asla diyordumBenimki de yemeği oynatarak kitap okuyarak falan yiyor . Çok zorlanıyorum . Oturup adamakıllı yeseler keşke
Evet yani oyun grubunda hepsinin ayı birbirine yakın bu şekilde davranan tek bir çocuk bile yoktu maalesefAslında normal bu dönemlerinde bunlar . Ama bazı çocuklar daha zor , inat oluyor böyle malesef .
Canım yakınsa haftada 1 kez falan gitse en azından iyi gelirBizde bugün oyun grubuna gittik, 2. Gidişimiz olacak, abonelik almadım müsait olunca gidiyoruz en son Haziran gibi gitmiştik, baya mutlu oldu şimdi okul okul diyip duruyor![]()
Çaresizlikten napcamızı şaştıkKeşke, ben ekrana karşıydım sözde 2 yaşına kadar asla diyordum9 aya kadar koruyabildim ekrandan, sonra yavaş yavaş izlettim şuan yemekte açıyorum çünkü mama sandalyesinden kalkıyor masaya oturuyor yemeğin ortasına herşeyi bozmaya çalışıyor
ve yemiyor
Açıkçası şimdiye kadar hiç öyle bir şey yapmadım ya ek gıdaya geçtiğimizden beri verdiğimi yediyse yedi yemediyse öyle kaldı. Akşam yemediyse yatacağı zaman yoğurt teklif ediyorum onu veriyorum.Doğru olan bu zaten . Hiçbir şey yemediğinde ne yapıyorsun? Yerine sevebileceği bişey veriyor musun ?
Ben dün sabah üç çeşit hazırladım üçüncüde yediAçıkçası şimdiye kadar hiç öyle bir şey yapmadım ya ek gıdaya geçtiğimizden beri verdiğimi yediyse yedi yemediyse öyle kaldı. Akşam yemediyse yatacağı zaman yoğurt teklif ediyorum onu veriyorum.
Çok yakın, yürüme mesafesinde, işte uyku saati ile ayarlayamıyorum tam uyayacağı sıra oluyor dün uyutmadım öyle götürdüm sırf eğlensin biraz diyeCanım yakınsa haftada 1 kez falan gitse en azından iyi gelir
Ben yemediğinde çok üzülüyorum, az da olsa yese kafam rahat ediyorÇaresizlikten napcamızı şaştıknasıl düzeltcez ya . Bırakayım yemezse yemesin diyorum ama tutamıyorum kendimi.
Herhangi bir destek vermiyoruz ama biz desteklik boyuta geliyoruz. Masanın ortasına oturmak herseye ellemek yemekleri birbirine katmak gerekirse üstüne başına surmek istiyor. Masadaki herseye hakim olmak istiyor. Surekli mama sandalyesinde ayağa kalkıyor düşecek diye ordan burdan tutmaktan yemek yedim mi yemedim mi anlamiyorum. Bu aralar ozellikle ikimiz teksek yer sofrası aciyorum o zaman herseye eli yettiğinden daha sakin oluyor ama tabi etraf yine savaş alanıKızlar sizin çocuklar desteksiz yemek yiyor mu ? Hani ekransız , oyunsuz , kitapsız, herhangi bişeye odaklanmadan sadece yemeğe odaklanarak yiyor mu az da olsa . Var mı öyle olan.
Valla sizin bu süreç çok güzel ilerlemiş o zaman .Açıkçası şimdiye kadar hiç öyle bir şey yapmadım ya ek gıdaya geçtiğimizden beri verdiğimi yediyse yedi yemediyse öyle kaldı. Akşam yemediyse yatacağı zaman yoğurt teklif ediyorum onu veriyorum.
Bazen ben de böyle yapıyorum . Dün sabah mesela 3 şekilde yumurta yaptım .Ben dün sabah üç çeşit hazırladım üçüncüde yediyani oyun grubuna gidecektik aç olsaydı çok huysuzlanırdı ondan verdim açıkçası
Peki yiyor mu bu şekildeHerhangi bir destek vermiyoruz ama biz desteklik boyuta geliyoruz. Masanın ortasına oturmak herseye ellemek yemekleri birbirine katmak gerekirse üstüne başına surmek istiyor. Masadaki herseye hakim olmak istiyor. Surekli mama sandalyesinde ayağa kalkıyor düşecek diye ordan burdan tutmaktan yemek yedim mi yemedim mi anlamiyorum. Bu aralar ozellikle ikimiz teksek yer sofrası aciyorum o zaman herseye eli yettiğinden daha sakin oluyor ama tabi etraf yine savaş alanı
Sabah akşam çok sıkıntı olmuyor, yeterince destekleyici kişi ve aksiyon oluyor masada ama öğlen uykusundan sonraki öğünde geçen sene ilkbahardan beri balkondan araba seyrediyoruz okuldan dönen abi ablaları izliyorduk, mama saldeysinin üstü oyuncak dolu.... Şimdide babaaneye paslıyorum, o bir şeyler anlatıyor, yedirmeye uğraşıyor. Döke saça ne kadar yerseKızlar sizin çocuklar desteksiz yemek yiyor mu ? Hani ekransız , oyunsuz , kitapsız, herhangi bişeye odaklanmadan sadece yemeğe odaklanarak yiyor mu az da olsa . Var mı öyle olan.
Ne yeseler kar gerçekten, ben azıcık yese bile mutlu oluyorum çünkü bazen hiç bişey yemediği oluyorPeki yiyor mu bu şekilde
A Alliswell23 ben de çok üzülüyorum. Memeyi bırakınca düzelirler inşallah . Normalde öğlen yedirmeden uyutuyordum. Kalkınca aç olsun diye saat 3 ü buluyordu bazen öğlen yemeği . Bugün uyutmadan oyaladım bikaç yemek kaşığı kadar yedirdim öyle uyuttum şimdi. Kalkınca ara öğün tarzı bişeyler vericem . Akşam inşallah yer yemeğini. Dün çok uyuyacağı tuttu geç de uyanmıştı saat 16:00 da öğle yemeği yedi ona rağmen iştahsız yedi yani oyalarak o da . Kitap oku diyor . Bişeyle oyalanmadan yiyemiyor . Yemekle ilişkisi bozulmuş iyice
Bunu yapabilmek ayrı bir emek çaba istiyor gerçekten ben onu yapabilecek kadar sabırlı değilim sanırımBen dün sabah üç çeşit hazırladım üçüncüde yediyani oyun grubuna gidecektik aç olsaydı çok huysuzlanırdı ondan verdim açıkçası
Ben kendim yemek konusunda rahat bir insanım yemiş yememiş çok fazla bunun tribini yapmadım. Koydum önüne yerse yedi yemezse yemedi çok yedi dediğim zaman 3 5 kaşıktı benim için yeterliydiValla sizin bu süreç çok güzel ilerlemiş o zaman .
Sizin evde abla abi faktörü de oluyor onlardan görüp yiyordur kendi isteğiyle yine bişeylerSabah akşam çok sıkıntı olmuyor, yeterince destekleyici kişi ve aksiyon oluyor masada ama öğlen uykusundan sonraki öğünde geçen sene ilkbahardan beri balkondan araba seyrediyoruz okuldan dönen abi ablaları izliyorduk, mama saldeysinin üstü oyuncak dolu.... Şimdide babaaneye paslıyorum, o bir şeyler anlatıyor, yedirmeye uğraşıyor. Döke saça ne kadar yerseAma yemek istemezse hiçbir şey fayda etmiyor
![]()
Benimki aç kaldığında daha çok huysuz oluyor ağlıyor ama bunun açlıktan olduğunu anlamıyor bence . Mesela geçen ay adanaya gitmiştik. Görümcemlerde kaldık . Misafir olduğumuzdan kızımın huyuna göre pek davranamadım yemek konusunda. Sabah yemedi , öğlen yemedi . Sürekli mızmız . Bağırıyor , kızıyor bişeylere . Akşama doğru sevebileceği bişey yaptım onu yedi. Gülüp oynamaya başladı . Keyfi yerine geldi .Ben kendim yemek konusunda rahat bir insanım yemiş yememiş çok fazla bunun tribini yapmadım. Koydum önüne yerse yedi yemezse yemedi çok yedi dediğim zaman 3 5 kaşıktı benim için yeterliydi
valla yediğinde ben de mutlu oluyorum . Günüm güzel geçiyor o gün . Kafam rahat uyuyorumNe yeseler kar gerçekten, ben azıcık yese bile mutlu oluyorum çünkü bazen hiç bişey yemediği oluyor
Etkilenmez mi açlık susuzluk uykusuzluk onların kolay tolere edebileceği şeyler değil zaten huysuz olmaya yer arıyorlar. Akşama kadar meme meme diyor işte bastırıyor kendini kısa bir süre ama benimki son zamanlar acıktım demeye başladı.Benimki aç kaldığında daha çok huysuz oluyor ağlıyor ama bunun açlıktan olduğunu anlamıyor bence . Mesela geçen ay adanaya gitmiştik. Görümcemlerde kaldık . Misafir olduğumuzdan kızımın huyuna göre pek davranamadım yemek konusunda. Sabah yemedi , öğlen yemedi . Sürekli mızmız . Bağırıyor , kızıyor bişeylere . Akşama doğru sevebileceği bişey yaptım onu yedi. Gülüp oynamaya başladı . Keyfi yerine geldi .