- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #25.581
Biz eve gelince göbeğini kapatıp ( kalın bir gazlı bez kâğıt bantla ) yaptırdık kanı falan gitti saçları feci durumdaydı birde o kadar kişinin eli değdi hastane ortamı falan. Bi daha düşene kadar yaptırmadım. İlaç kullanmadım enfeksiyon olmadı 1 hafta içinde düştü. Yine aynı yaparım büyük ihtimal.Kızlar bebek doğunca sizde göbek bağı düşene kadar banyo yaptmayanlardanmisnz şimdi kadın kermeste diyo doktor söyledi bn ysptrmdm 4 gün Ağustos da doğurmuş bn oğlumu temuzda doğurdum ama her gün banyo yaptrdm bnmi yanls ysptm onunki 5 günde düşmüş bnimki 9 günde düştü
Ben o işi de halletim popomu kaldırıpYok şu manada yani onun alışveriş biti çantası tamam ama bnim daha ic çamaşır var alincak pijama takımı bir tane daha depend almdm
Evet yüzüne söylenmeyecek hiçbir şeyi arkasından söylemek ayıp bence de. Bende hiç çekinmem sadece doğumda tek eşimi istemem ve şuan kayınvalidem çok duygusal olduğu için söyleyemem durumum varKesinlikle her ailenin dinamiği farklı. Kayınvalidesine neler neler diyen arkadaşım annemle kahve keyfi diye story atıyor mesela öyle olmaktansa senin durumun daha mantıklı kuzum
Biz hem çok samimiyiz ama o kayınvalide ben gelinim bunun bilincinden çıkmadık bana sormadan danışmadan bişey yapmaz ben gitmeyeyim mesela yemeğe özel bişey yapsın içine sinmez Banada getirir. Bu gece burda kal ben kıza bakayım sen biraz yat der mesela. Böyle şeylere çok kıymet veriyorum Allah razı olsun kızıma benden iyi bakıyor 2 senedir. Sevgi saygı karşılıklı
Canım ben hastanede yıkıyorlar saniyordum yikamiyorlarmisKızlar bebek doğunca sizde göbek bağı düşene kadar banyo yaptmayanlardanmisnz şimdi kadın kermeste diyo doktor söyledi bn ysptrmdm 4 gün Ağustos da doğurmuş bn oğlumu temuzda doğurdum ama her gün banyo yaptrdm bnmi yanls ysptm onunki 5 günde düşmüş bnimki 9 günde düştü
Oglum Kasımda dogdu eve gelir gelmez yıkadık güzel kuruladiktan sonra sorun olmaz bence. 1 haftalikken düşmüştü göbeğiKızlar bebek doğunca sizde göbek bağı düşene kadar banyo yaptmayanlardanmisnz şimdi kadın kermeste diyo doktor söyledi bn ysptrmdm 4 gün Ağustos da doğurmuş bn oğlumu temuzda doğurdum ama her gün banyo yaptrdm bnmi yanls ysptm onunki 5 günde düşmüş bnimki 9 günde düştü
Ben hergun yıkadım açıkçası ama hic enfeksiyon kapmadi hats çevremde ki herks yikiyo simdi bizim kızlarda yazmis hepside yıkamışBiz eve gelince göbeğini kapatıp ( kalın bir gazlı bez kâğıt bantla ) yaptırdık kanı falan gitti saçları feci durumdaydı birde o kadar kişinin eli değdi hastane ortamı falan. Bi daha düşene kadar yaptırmadım. İlaç kullanmadım enfeksiyon olmadı 1 hafta içinde düştü. Yine aynı yaparım büyük ihtimal.
Yok yikamiyolar özeli bilmiyorum cnmCanım ben hastanede yıkıyorlar saniyordum yikamiyorlarmissanırım derisindeki verniksin biraz daha kalmasını istiyorlar yeni doğum yapan arkadaşim söyledi onlar göbeği düşünce yıkadılar
Sonraki gün yikadinmi yoksa bkledinmi düşene kadarOglum Kasımda dogdu eve gelir gelmez yıkadık güzel kuruladiktan sonra sorun olmaz bence. 1 haftalikken düşmüştü göbeği
Sanirim aramizda ilk senin bebis gelicek haftasi en ileride olan sensinBoşluğumla göbek deliğimin arası ağırlık olarak sol taraf 1 el boyutu kadar yer dün gece acıdan uyandım uyandığım yetmedi kıvrandım aşırı uzun sürdü. Üstüne yatınca daha da kuvvetli oluyor sanırım. Evet öksürünce hapşırınca çığlık attırıyor gerçekten
Cnm hayirli olsun bebis dogum kanalina girmiş rahat rahatta dogsun zamaninda insSAgol canim benimm insallah saglicakla gelsinler
Cnm doktorun mu kizdi gaviscona orayi kacirdim. Ben sanirim 8 sise bitirmisimdir. Hergece icmeden bir kasik uyuyamiyorum daÇok hassas davranıyor bu konuda. Hatta çok gaviscon içmeme bile kızmıştıPaket paket karbonat almış, karbonatlı su içe içe içim tertemiz oldu.
Sanirim bi kere daha yikamistik ilkinden 3 gün sonra falan. Hastane bize bi sprey aldirmisti ondan sıkıyordum hergün göbeğineBen hergun yıkadım açıkçası ama hic enfeksiyon kapmadi hats çevremde ki herks yikiyo simdi bizim kızlarda yazmis hepside yıkamış
Yok yikamiyolar özeli bilmiyorum cnm
Sonraki gün yikadinmi yoksa bkledinmi düşene kadar
ben göbeği düşene kadar yaptırmayacağım, belki göbek düşmesi 4-5 günü geçerse sünger banyosu yaptırabilirim. geçenlerde bi kadın doğumcunun bebeği oldu, 1 hafta yıkamadı adam bebeğini.Kızlar bebek doğunca sizde göbek bağı düşene kadar banyo yaptmayanlardanmisnz şimdi kadın kermeste diyo doktor söyledi bn ysptrmdm 4 gün Ağustos da doğurmuş bn oğlumu temuzda doğurdum ama her gün banyo yaptrdm bnmi yanls ysptm onunki 5 günde düşmüş bnimki 9 günde düştü
Cnm ben göbeği dusene kdr yikamadim doktoru oyle demisti. Birde o mis kokusu varya yikamakta hicn istemedimBen hergun yıkadım açıkçası ama hic enfeksiyon kapmadi hats çevremde ki herks yikiyo simdi bizim kızlarda yazmis hepside yıkamış
Insallah canim bi hafta da önden gidiyor sıpa. Belliki haziran sonu temmuz basi gibi gelecekCnm hayirli olsun bebis dogum kanalina girmiş rahat rahatta dogsun zamaninda ins
Desene heyecan dorukta. Vaktinde gelsinlerde sagliklaInsallah canim bi hafta da önden gidiyor sıpa. Belliki haziran sonu temmuz basi gibi gelecek
Yenidoğan döneminde hergün yıkamaya gerek yok canım miss gibiler zatenBen hergun yıkadım açıkçası ama hic enfeksiyon kapmadi hats çevremde ki herks yikiyo simdi bizim kızlarda yazmis hepside yıkamış
Evet ben hazirana kayacak olanlardanım ben ve bi kaç kişi varız özellikle sezaryende olunca max 39 aceleci bazı bebişler 37lerde gelirse bilemiyorumSanirim aramizda ilk senin bebis gelicek haftasi en ileride olan sensindogumun benzeri sancilar cekmeye başlamışsın o aci sanirim bir yere bastiriyor o an bebek acayip bir his yirtilcak gibi oluyor benimde.
ben göbeği düşene kadar yaptırmayacağım, belki göbek düşmesi 4-5 günü geçerse sünger banyosu yaptırabilirim. geçenlerde bi kadın doğumcunun bebeği oldu, 1 hafta yıkamadı adam bebeğini.
Cnm ben göbeği dusene kdr yikamadim doktoru oyle demisti. Birde o mis kokusu varya yikamakta hicn istemedim5 gun sonra düşmüştü o zmn yikamistim degdirmeden yine. Ama oyle bebek lifi fln da citilemedim mümkün oldugunca vücudundaki tabaka gitmesin diye. Ama bazi hastaneler dogar dogmaz yikiyor. Gobege su degmemesi esas olan. Gerci bnmki kis bebegiydi bu yaz olacak nasil bilmiyorum
Yenidoğan döneminde hergün yıkamaya gerek yok canım miss gibiler zaten
Sonrasında hergün yıkadım o da öğlen uykusuna rahat yattığı için
Teşekkür ederim kızlar deneki yiksmasamda birşey olmaz bn cok sicsk rahatlat ve rahatlyinca güzel uyuyordu bklm bunda nasl olckEvet ben hazirana kayacak olanlardanım ben ve bi kaç kişi varız özellikle sezaryende olunca max 39 aceleci bazı bebişler 37lerde gelirse bilemiyorum
Bastırma gibi değil de karnımın içi parçalanıyor gibi bi acı. Çok çok önce başladı hala devam ediyor da dün gece beterin beteriydi tabi neyse az kaldı diyip devam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?