- 19 Ocak 2023
- 768
- 962
- 33
- 31
- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #25.801
Cnm biz melodiden yaptirmistik ilkine. Acayip lezzetliydi yiyen 2 3 er aldi o kdr hizli bitti kisimdide melodiden yaptırayım diyorum. Ben madlen degilde bu kare kalin fistiklilardan yaptirmistim. Ama iyice pahalanmis tabi belki bu sefer madlenini yaptiririm
Birde az once suslemeli bir kutu gordum pelit madlen kullanmislar kutusu da hazir suslemeli bu alisveris sitelerinde cogu aciklamalara kullandigi markalari yaziyor. Oyle olunca kutulu suslenmis almak da mantikli geldi. Cunku tek cikolatayl alinca birde onu koyacak tepsi vs ayarlamak lazim ya ugrasmamak adina oyle de yapilabilirTamam canım bir de oraya bakayım. Lezzet gerçekten çok önemli. İnsanların damaklarında hoş bir lezzet bırakmak lazımayy evet o fıstıklılar uçmuş, maden kâfii
Ben hacı şeriften yaptırdım canım çok gzuel geldi hatta yolda bişey olmasın diye buzluk kalıplarından koymuşlarKızlar çikolataları nerden alıyorsunuz. Ben en az bi 100 tane falan düşünüyorum .Hastanede çalışıyorum da kalabalık malum. Konyadayım bilindik çikolatacılar biraz fazla söyledi gibi,internetten duyulmadık yerlerden almak da çok riskli. Geçen bir bebek çikolatası yedim Allah affetsin çok kötüydü . Bildiğiniz güvenilir güzel çikolatacılar nereler
Aslı cikarsa kadınlar çalışma hayatından silinir, devlet memurları için işe yarar. Malesef bizim ülkemizde 16 hafta bile fazla geliyor işverenemerhaba sevgili anneler bizde bugün 33 haftalık olduk artık geriye sayım başladı. Ben bu aralar haberlerde doğum izninin 52 haftaya çıkarılması hakkında öneriler olduğunu gördüm aslı çıkar mı sizce
Bn özelikle iki gündür çok arti ve karnm yırtıliyo gibi ağrıyodu sabah aynadan karnmi gördüm uzun iki tane büyük yarlmis gibi yırtık geriliyor du meğer gerçekten yirtliyormus çok işe girdim akıntım fark etim çok arti haftaya godecm baklm doktor ne dickKızlar sulu akıntı yaşayan var mı özellikle ayakta çok durunca ve sıcak havalarda oluyor iç çamaşırım ıslanıyor doktoruma söyledim rahim ağzına baktı şükür kapalı görünüyor dedi ek bi test yapmadı ama korkuyorum
Bende dün hastalıktan baygın sekilde yatarken sol kasigimi sanki yirtiyorlarmis gibi bir ağrı girdi. İnanılmaz kötü gözümden yaş gelecekti nerdeyse. Neden öyle oldu bilmiyorum 5 dk kadar sürdü sonra geçti akşam da ara ara benzer ama daha hafif bir ağrıyı hissettim sol kasigimda. Bugünde kalça kemiğim çok agriyor. Hem gripten bütün kemiklerim agriyor diye düşünüyorum hemde hamilelikten agriyor galiba. Sırtımdan belime inen agrilar vardı haftasonu eşim korkmuş doguruyorum diye sürekli masaj yaptık. Ciger ağrısı mı hamilelik ağrısı mı ayiramiyorumValla gece doğurucam sandım bi ara ayaklarım 3 katına çıktı bacak belimi anlatamam ağrı pik yaptı birde karnımın içini yırttılar sanki
o kadar uzun izinler verilecek kadar gelişmiş ve kadınlara kıymet verilen bir ülke değiliz bence. en azından 6 aya bile çıkarılsa mutlu olurdum açıkçası.Aslı cikarsa kadınlar çalışma hayatından silinir, devlet memurları için işe yarar. Malesef bizim ülkemizde 16 hafta bile fazla geliyor işverenesanki kendilerinden bişi çıkıyor gibi. Sigorta bile yapmadıkları halde.
Ah bide gebeliğin sonunda girip Allah yardımcın olsun inşallah cok zor ya en korktuğum şey dirBende dün hastalıktan baygın sekilde yatarken sol kasigimi sanki yirtiyorlarmis gibi bir ağrı girdi. İnanılmaz kötü gözümden yaş gelecekti nerdeyse. Neden öyle oldu bilmiyorum 5 dk kadar sürdü sonra geçti akşam da ara ara benzer ama daha hafif bir ağrıyı hissettim sol kasigimda. Bugünde kalça kemiğim çok agriyor. Hem gripten bütün kemiklerim agriyor diye düşünüyorum hemde hamilelikten agriyor galiba. Sırtımdan belime inen agrilar vardı haftasonu eşim korkmuş doguruyorum diye sürekli masaj yaptık. Ciger ağrısı mı hamilelik ağrısı mı ayiramiyorumDoktor kontrolüm vardı pazartesi günü sordum gripten kaynaklanmis olabilir dedi. Zaten derdim birdi simdi iki oldu
Birde eşimin şirketinde yurtdisi fuarına gitmişlerdi oradan gelen herkes bu gribe yakalanmış sonra eşime bulaştı. Evde baya ayrı ayrı yaşadık günlerce ama yeterli olmadı bana da geçti. İnanılmaz kötü boğazımdan ciğerlerime kadar yara olmuş resmen yutkunmak işkence öksürmek işkence. Farklı bir grip virüsü gibi. Doktoruma sordum ateş olursa o zaman doktora başvur dedi şimdilik kendi kendime dinlenip geçmesini bekliyorum. Nane limon, zencefil ve kefir içerek.Ah bide gebeliğin sonunda girip Allah yardımcın olsun inşallah cok zor ya en korktuğum şey dir
Benimki biraz geç kalmışlık da oldu atıyorum bir ekibin parcasiyken işler kolaylıkla diğer kişilere dağıtılabilir ama benim gibi nerdeyse 35 yaşında yöneticiyken hamile kalınca işi dağıtacak kimsenin olmaması durumu çıkıyor malesef ortaya. Devlette durum farklıdır yöneticilikte özelde ekibe işe alımlar, performans değerlendirmeleri, maaş görüşmeleri vs vs öyle dağıtılmayacak işler de var. Velhasıl ben mecburen komple bıraktım işio kadar uzun izinler verilecek kadar gelişmiş ve kadınlara kıymet verilen bir ülke değiliz bence. en azından 6 aya bile çıkarılsa mutlu olurdum açıkçası.
anne tarafından düşününce 52 hafta çok tatmin edici bir izin, ama işveren tarafından bakınca mesela benim yerime 52 hafta boyunca kimseyi alamıyorlar, iş diğer ekip arkadaşlarına dağıtılıyor, onların yoğunlukları artıyor, sonra döndüğümde çoğu şeyi hatırlamıyor oluyorum, bir süre adaptasyon zorluğu yaşıyorum vs. her iki taraf için de orta yolun bulunması gerektiğini düşünüyorum ben. özellikle business bilgisinin ağır olduğu işlerde o kadar uzun süreli izinler problem olacaktır. orhan gencebay gibi iki tarafa da bence sen de haklısın diyesim geliyor :)
Çok çok geçmiş olsun ya vllha doğum öncesi grip zor çünkü bir yandan hazırlık bir yandan temizlik açıkçası bnde şuan girip yok ama ölü gibiyim seni düşünemiyorum sabah maraton 7 başladı bnim hala devam ediyor inşallah 8 de yatcm bn çünkü dizim ellerim artk tutmuyoBirde eşimin şirketinde yurtdisi fuarına gitmişlerdi oradan gelen herkes bu gribe yakalanmış sonra eşime bulaştı. Evde baya ayrı ayrı yaşadık günlerce ama yeterli olmadı bana da geçti. İnanılmaz kötü boğazımdan ciğerlerime kadar yara olmuş resmen yutkunmak işkence öksürmek işkence. Farklı bir grip virüsü gibi. Doktoruma sordum ateş olursa o zaman doktora başvur dedi şimdilik kendi kendime dinlenip geçmesini bekliyorum. Nane limon, zencefil ve kefir içerek.
Griple hiç alakası yok bence ya ben 3 aydır grip değilim ki aynı şeyleri çekiyorumBende dün hastalıktan baygın sekilde yatarken sol kasigimi sanki yirtiyorlarmis gibi bir ağrı girdi. İnanılmaz kötü gözümden yaş gelecekti nerdeyse. Neden öyle oldu bilmiyorum 5 dk kadar sürdü sonra geçti akşam da ara ara benzer ama daha hafif bir ağrıyı hissettim sol kasigimda. Bugünde kalça kemiğim çok agriyor. Hem gripten bütün kemiklerim agriyor diye düşünüyorum hemde hamilelikten agriyor galiba. Sırtımdan belime inen agrilar vardı haftasonu eşim korkmuş doguruyorum diye sürekli masaj yaptık. Ciger ağrısı mı hamilelik ağrısı mı ayiramiyorumDoktor kontrolüm vardı pazartesi günü sordum gripten kaynaklanmis olabilir dedi. Zaten derdim birdi simdi iki oldu
Canım benimde nabzım çok yüksek demir eksikliğinden oluyormuş ilaç kullanıyorum ama çarpıntı çok yaşıyorum, doktorun daha iyi bilir canım benim bebiş 29+5 te 1350 gr dı en son kontrolümdeKızlar gittim kardiyolojiye doktor baktı muayene etti bugün ritim bozukluğum çok yoktu her gün aynı siddette olmuyor zaten dedim bi hafta kadar takip edelim
Eğer çok rahatsız olursan tekrar holter takarız dedi ilaç vermek istemiyorum dedi. Kadin doğumcum da takip edelim dedi ilaçsız geçirdik bakalım bu günü.
30+6 bugün kilosu 1936 çıktı biraz fazla mı dedim gecen gittiğimizde 1180 gr di. Biz eşimle ikimiz de uzunuz siz kaç kilo doğmuştunuz dedi eşim 4.5 doğmuş ben de 3 hafta erken doğmama rağmen 3250 doğmuşum normal genetik artık gerisi dedi. Öyle işte ama ben yine de haftaya bir açlık tokluk şekeri baktıracağım. Size de haber vereyim dedim. Sizce nasıl kilosu bebisin siz daha tecrübelisiniz ?
Tesekkur ederimm.Bebek hazırlıklarını tamamladık neyseki evin rutin temizlikleri kaldı. Bayramda misafir gelmeyecek o yüzden detaylı bir temizliğe girişmeye gerek yok bizim için zaten şu halde çok zor.Çok çok geçmiş olsun ya vllha doğum öncesi grip zor çünkü bir yandan hazırlık bir yandan temizlik açıkçası bnde şuan girip yok ama ölü gibiyim seni düşünemiyorum sabah maraton 7 başladı bnim hala devam ediyor inşallah 8 de yatcm bn çünkü dizim ellerim artk tutmuyo
30+2 de 1600 gramdi benimki canim zaten 2 haftaya kadar ileri geri olabilir diyor doktorlar seninkide cok aşırı degil benceKızlar gittim kardiyolojiye doktor baktı muayene etti bugün ritim bozukluğum çok yoktu her gün aynı siddette olmuyor zaten dedim bi hafta kadar takip edelim
Eğer çok rahatsız olursan tekrar holter takarız dedi ilaç vermek istemiyorum dedi. Kadin doğumcum da takip edelim dedi ilaçsız geçirdik bakalım bu günü.
30+6 bugün kilosu 1936 çıktı biraz fazla mı dedim gecen gittiğimizde 1180 gr di. Biz eşimle ikimiz de uzunuz siz kaç kilo doğmuştunuz dedi eşim 4.5 doğmuş ben de 3 hafta erken doğmama rağmen 3250 doğmuşum normal genetik artık gerisi dedi. Öyle işte ama ben yine de haftaya bir açlık tokluk şekeri baktıracağım. Size de haber vereyim dedim. Sizce nasıl kilosu bebisin siz daha tecrübelisiniz ?
Hadi hayirlisi olsun İNŞALLAHBenim ne olacağı belli değil çatı muayenesinden sonra belli olacak o muayeneleri ve bebişin durumuna bakılacak tam 37 de ona göre doğum şeklini belirleyecegiz. Şuan için normal doğuma engel bir durum yokmus bebiş doğum pozisyonuna da girmiş bekliyoruz.
30+5 de 1950 gramdi bizim bebis. Doktor normal dedi zaten suyu da iyiyse sorun olmaz. Sekerimde normal cikiyor. Yine de şeker baktirabilirsin.Kızlar gittim kardiyolojiye doktor baktı muayene etti bugün ritim bozukluğum çok yoktu her gün aynı siddette olmuyor zaten dedim bi hafta kadar takip edelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?