- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #25.821
31 haftada 2 kiloydu benimkide normal demisti doktor.Kızlar gittim kardiyolojiye doktor baktı muayene etti bugün ritim bozukluğum çok yoktu her gün aynı siddette olmuyor zaten dedim bi hafta kadar takip edelim
Eğer çok rahatsız olursan tekrar holter takarız dedi ilaç vermek istemiyorum dedi. Kadin doğumcum da takip edelim dedi ilaçsız geçirdik bakalım bu günü.
30+6 bugün kilosu 1936 çıktı biraz fazla mı dedim gecen gittiğimizde 1180 gr di. Biz eşimle ikimiz de uzunuz siz kaç kilo doğmuştunuz dedi eşim 4.5 doğmuş ben de 3 hafta erken doğmama rağmen 3250 doğmuşum normal genetik artık gerisi dedi. Öyle işte ama ben yine de haftaya bir açlık tokluk şekeri baktıracağım. Size de haber vereyim dedim. Sizce nasıl kilosu bebisin siz daha tecrübelisiniz ?
Canım benimde nabzım çok yüksek demir eksikliğinden oluyormuş ilaç kullanıyorum ama çarpıntı çok yaşıyorum, doktorun daha iyi bilir canım benim bebiş 29+5 te 1350 gr dı en son kontrolümde
30+2 de 1600 gramdi benimki canim zaten 2 haftaya kadar ileri geri olabilir diyor doktorlar seninkide cok aşırı degil bence
30+5 de 1950 gramdi bizim bebis. Doktor normal dedi zaten suyu da iyiyse sorun olmaz. Sekerimde normal cikiyor. Yine de şeker baktirabilirsin.
Çok teşekkürler kızlar bizim miniğinki de normal demek ki takılmadım cok fazla da yine de sorayım dedim :) ben de biraz bu ara cok kaçırdım tatlı hamur işi falan dikkat edeceğim haftaya da bi açlık tokluk baktırırım :) neyse ilaç vermemesine de sevindim bir yandan cok sağolun31 haftada 2 kiloydu benimkide normal demisti doktor.
Ay bn yapmak zorundayımTesekkur ederimm.Bebek hazırlıklarını tamamladık neyseki evin rutin temizlikleri kaldı. Bayramda misafir gelmeyecek o yüzden detaylı bir temizliğe girişmeye gerek yok bizim için zaten şu halde çok zor.Memleketlere de gitmeyeceğiz uzun yola gitmek istemiyorum. Bayram tatili uzun olursa evde relax bir tatil yapmak istiyorum çalışma hayatı baya yordu son zamanlarda.
Dün içimden geçirdim biliyo musun kızımın öğretmeni de 29 haftalık hamile öğretmen olsaydım yazın doğurmak istemezdim dedim kendi kendime şöyle Eylül gibi doğurmak çok daha mantıklı olurdu izinlerinden gidiyorsa yazık demiştimÖğretmenim ve temmuzda tatile girdigimiz gibi iznimiz başladı kabul ediliyormus. Temmuz basinda 35'i dolduruyorum. 2 haftayi aktaramiyormusum sonraya. 35'te izne ayriliyormusum gibi olacak yani. Bifiil çalışma sarti varmis izni aktarabilmek icin. Cok uzuldum. Zaten zar zor 3-4 aylik oluyor bu izinlerle cocuklarimiz. Bi de bosu bosuna 2 haftam yanacak. Sanki kendim izne ayrilmak istiyormusum gibi
Bizde karı koca yaptık bi çok şeyi hergün bi yer derken toparladık valla kimseye yük olmadan ev evlikten çıkmıştı boya bodana derken sadece gardrobun üstünü camları ve mutfak dolaplarını silmem mümkün değildi annem sağolsun dip köşe halletti yine her yeriKızlar ne güzel temizliğe başlamışsınız
Ben evde oturduğum ve kimsem çevremde olmadığı için hep yalnızım.
Siz yazarken acaba ben mi temizlemiyorum evi diyorum da
Yaptıklarımı anlatayım her gün bir yeri yapmşımdır aralıklarla
Baza altı- yazlık kışlık ayrımı.
İki bebeğin de dolabı ütülenip asıldı
Halılar yıkandı ama serilmeyecek misafirlerim kirletsin istemiyorum halıfleks serdim onları kullanıcam bir süre
Kahve fincanlarımın kıymetli olanlarını kaldırdım kırılsın istemiyorum
Mutfak dolaplarını düzenledim kileri de
İçindeki örtülerim beyaz kapitone. Şu an temiz doğum sonrası bi ara yıkamayı düşünüyorum.
Perdeleri yeni yıkamıştım rustik olduğu için taa sonbaharda yıkarım artık
Bi camlarım ve kapılarım kirli
Bende salonda olurum canım yine. Normal pike takımı sererler. Orta sehpayı kaldırmana gerek yok bence halı şart değil olsada olur olmasada olur ama ben halısız yer sevmiyorum çıplak gibi geliyor ev çok halı halıda durmasın ama çıplakta olmasın ki bence halısız yer daha çabuk kirlenip toz pislik gösteriyor. Günlük süpürgeyle miss olur.Doğum yatağınızı nereye nasıl kurmayı düşünüyorsunuz? Aldığınız çarşaf vs bir şey var mı ?
Ben oturma odasına klima çaprazına, bir koltuğa düşünüyorum. Koltuğa bi tane yün minder koyucam
English home dan bu pikeyi aldım bunu kullanmayı düşünüyorum.
Bebeğin beşiğini de yanı başıma koyarım.
Odaya iki orta halı giriyor sizce sermeli miyim ? Orta sehpa da var kaldırmalı mıyım?
Ben raporluyken de hergün maillerime bakıp telefonla iş yürütücem sisteme kayıt atıcam 20 hafta zor idare edicez kaldı ki 52 haftaBenimki biraz geç kalmışlık da oldu atıyorum bir ekibin parcasiyken işler kolaylıkla diğer kişilere dağıtılabilir ama benim gibi nerdeyse 35 yaşında yöneticiyken hamile kalınca işi dağıtacak kimsenin olmaması durumu çıkıyor malesef ortaya. Devlette durum farklıdır yöneticilikte özelde ekibe işe alımlar, performans değerlendirmeleri, maaş görüşmeleri vs vs öyle dağıtılmayacak işler de var. Velhasıl ben mecburen komple bıraktım işibir yıl sonra tekrar sahalara dönecegim
Ben yine odamda yatarım diye düşünmüştüm. Odaya/salona yatak yapmaya gerek var mıBende salonda olurum canım yine. Normal pike takımı sererler. Orta sehpayı kaldırmana gerek yok bence halı şart değil olsada olur olmasada olur ama ben halısız yer sevmiyorum çıplak gibi geliyor ev çok halı halıda durmasın ama çıplakta olmasın ki bence halısız yer daha çabuk kirlenip toz pislik gösteriyor. Günlük süpürgeyle miss olur.
Bnim iki gündür çok arti ya sürekli iç çamaşırı degistrKızlar ben bu akıntıdan çok sıkıldım ya. Her ayağa kalkmamda resmen 1 lira şeklinde geliyor. Salı günü kontrolüm var sölicem belki fitil falan verirde biraz rahatlarım. Koku yok kaşıntı yok hafif sarı krem gibi geliyor sinir bozucu.
Herkes gittikten el ayak çekildikten sonra bende odaya geçerim canım ama yanımdada kalanlar olacak koca kalkıp işe gidecek 2 saatte bir emzirme muhabbeti derken salonda daha oluyor. Şart değil tabikiBen yine odamda yatarım diye düşünmüştüm. Odaya/salona yatak yapmaya gerek var mı
Valla ben de istemezdim ama planlayarak yaptigim diger bebegimi kaybedince bu sefer hiçbir şeyi planlamayacagim dedim. Allah boyle nasip etti ama gercekten haksizlikDün içimden geçirdim biliyo musun kızımın öğretmeni de 29 haftalık hamile öğretmen olsaydım yazın doğurmak istemezdim dedim kendi kendime şöyle Eylül gibi doğurmak çok daha mantıklı olurdu izinlerinden gidiyorsa yazık demiştim
Yemin ederim çok sıkıldım her ayağa kalktığımda lök diye geliyoBnim iki gündür çok arti ya sürekli iç çamaşırı degistr
Yemin ederim çok sıkıldım her ayağa kalktığımda lök diye geliyo
Hee anladım canım. Bilmediğimden sormuştum mantıklıymışHerkes gittikten el ayak çekildikten sonra bende odaya geçerim canım ama yanımdada kalanlar olacak koca kalkıp işe gidecek 2 saatte bir emzirme muhabbeti derken salonda daha oluyor. Şart değil tabiki
Hasta bezide almaya gerek varmi acabs ya bir paket de ondanmi alsamYemin ederim çok sıkıldım her ayağa kalktığımda lök diye geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?