- 19 Ocak 2023
- 768
- 962
- 33
- 31
- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #26.201
Ay evet aydınlatılsak çook güzel olabilirBenim bir düşüğüm oldu o düşükte bile ne sancılar çektim ölüyorum sandım o yüzden epiduralsiz normal doğum düşünemiyorumAma normal doğumda da epizyotomi diyorlar ya doğum kolay olması için vajinanın oraların kesilmesi o benim gözümü çok korkutuyor Tecrübeli anneler bu konuda bizi aydınlatsa çok güzel olur sonrasında o dikişler sıkıntı oluyor mu acaba
Ayy olmaz mı sırtım bıçak gibi ağrıyorİnşaallahyaa ben bir iki kere kendim denedim ulaşmak zor özellikle sırt ağrın varsa daha da tetikliyor ama eşime yaptırdım çok daha rahat oluyor
Benim ilk doğum olacak henüz nasıl olacagini bilmiyorum. Eğer normal dogum yaparsam kesinlikle epidural istiyorum. Epizyotomiyi de kendi içimde kabullendim. Herkesin deneyimi çok farklı epizyotomi ile ilgili. Annenin bedensel yapısı ve doğru ıkınma ve nefes etkiliyor gibi. Yeni bir tanıdığım 2700 Gr ve 38. Haftada doğurdu ve epizyotomi yapıldı. Geçen 41. Haftasında doğuran 3400 gr doğan bebek için epizyotomi yapılmayan başka bir tanıdığım da var.Benim bir düşüğüm oldu o düşükte bile ne sancılar çektim ölüyorum sandım o yüzden epiduralsiz normal doğum düşünemiyorumAma normal doğumda da epizyotomi diyorlar ya doğum kolay olması için vajinanın oraların kesilmesi o benim gözümü çok korkutuyor Tecrübeli anneler bu konuda bizi aydınlatsa çok güzel olur sonrasında o dikişler sıkıntı oluyor mu acaba
Canım evet verir tabiki, ben de özel kliniğe gidiyorum. Sistemde hiçbir kayıt vs yok:) gittim devlet hastanesi gebe polikliniğine randevh alıp, verdiler:)Kızlar ben özel takipliyim ama yeni gittiğim için 10 günü de geçince bir daha para vermek istemiyorum çalışamaz raporu için
Devlet hastanesindeki bir doktora gitsem verir mi 32+0 da
Tamam canım teşekkürler bende birdaha para vermek istemiyorum açıkçasıCanım evet verir tabiki, ben de özel kliniğe gidiyorum. Sistemde hiçbir kayıt vs yok:) gittim devlet hastanesi gebe polikliniğine randevh alıp, verdiler:)
Yok yok bilakis benim ebe hakiki hindistan cevizi yağı kullan dedi. Tabi hakikisi nasıl bulunur bilmiyorum amaHindistan cevizi yagi kullanmanın bir zararı var mi acaba bu masaji yaparken
Epizyotomi olmadan beş kilo doğuranı gördüm şok oldum. Gerçekten doktoru iyi dinlemek lazım o anda. Gebe okulundaki ebe bebeğin kafası geldikten sonra ıkınmayı bırakın yoksa omuzlar çıkarken yırtılma olur demişti mesela. O anın dugu durumuyla kendimizi ne kadar doktora verebiliriz bilmiyorum ama hayırlısı artıkBenim ilk doğum olacak henüz nasıl olacagini bilmiyorum. Eğer normal dogum yaparsam kesinlikle epidural istiyorum. Epizyotomiyi de kendi içimde kabullendim. Herkesin deneyimi çok farklı epizyotomi ile ilgili. Annenin bedensel yapısı ve doğru ıkınma ve nefes etkiliyor gibi. Yeni bir tanıdığım 2700 Gr ve 38. Haftada doğurdu ve epizyotomi yapıldı. Geçen 41. Haftasında doğuran 3400 gr doğan bebek için epizyotomi yapılmayan başka bir tanıdığım da var.
Hiiç gerek yok :) ben de gittim devletten aldım :)Tamam canım teşekkürler bende birdaha para vermek istemiyorum açıkçası
Çok doğruu, geçen bir doktor dinlemiştim oda aynı şeyleri söylemişti sanılanın aksine sadece iri bebeklerde yapmıyoruz epizyotomi diyeBenim ilk doğum olacak henüz nasıl olacagini bilmiyorum. Eğer normal dogum yaparsam kesinlikle epidural istiyorum. Epizyotomiyi de kendi içimde kabullendim. Herkesin deneyimi çok farklı epizyotomi ile ilgili. Annenin bedensel yapısı ve doğru ıkınma ve nefes etkiliyor gibi. Yeni bir tanıdığım 2700 Gr ve 38. Haftada doğurdu ve epizyotomi yapıldı. Geçen 41. Haftasında doğuran 3400 gr doğan bebek için epizyotomi yapılmayan başka bir tanıdığım da var.
Evet evet aynen öyle ama kontrolü çok zor diyorlar, haklılar. Ikınma isteği refleks gibi bir şey o durumda midesi bulanan insanın bir kussam rahatlayacagim düşüncesi gibiEpizyotomi olmadan beş kilo doğuranı gördüm şok oldum. Gerçekten doktoru iyi dinlemek lazım o anda. Gebe okulundaki ebe bebeğin kafası geldikten sonra ıkınmayı bırakın yoksa omuzlar çıkarken yırtılma olur demişti mesela. O anın dugu durumuyla kendimizi ne kadar doktora verebiliriz bilmiyorum ama hayırlısı artık
Ayyyyy gerçekten mi ben dev anası oldum gibi hissediyorum+0 tamam da 35 olduğuna emin miyizmaşaallah
Canııım çok teşekkür ederim daha 20 gün var şişerim benAy maşallah caniimm valla hiç öyle durmuyor harikasın
İnşallah ödemdirKuzum senin ödemin de var ya 14 ün hepsi kg değil bence. Ben 57 kg ile hamile kaldım ki bence benim ideal kilom 57 şuan 64.7 9 kg aldım diyebiliriz.
Kayınvalideme göre ise epizyo kolay, kendisine yapilmamışÇok doğruu, geçen bir doktor dinlemiştim oda aynı şeyleri söylemişti sanılanın aksine sadece iri bebeklerde yapmıyoruz epizyotomi diyeArtık yaşayıp görcez bilinmezlik insanı korkutuyor ama sonu çok güzel olur hepimiz için inşallah
Yanlış hesaplamisim 8 kgAyyyyy gerçekten mi ben dev anası oldum gibi hissediyorum
Canııım çok teşekkür ederim daha 20 gün var şişerim ben
İnşallah ödemdir
Maşallah sana 9 kilo çok iyi
Bende senin gibi düşünüyorum olursa yapacak bir şey yok modundayim. Zaten dikis alma vs durumları da yokmus artık eriyen dikişler atıyorlar. Biraz dikkatle güzelce iyileşir. Zaten o anın heyecanı ile hissettim diyen bile yok belki de o yüzden pek konuşulan konu değilKızlar epizyotomi konusunda bencede kendinizi şartlayıp Korkutmayın. Kontrolsüz yırtılmaların iyileşmesi çok daha zor ve sancılı acılı oluyor. Normal doğuran arkadaşlarımın dedikleri şuydu o sancı anında hissetmedim bile. Görümcem çok kolay ayaklandı mesela dikişleri vardı. Doktor yönlendirmesi nefes doğru ıkınmayla aşarsınız
Maşallah maşallah inşallah çabucak gider aldığımız kilolardaYanlış hesaplamisim 8 kgdoktorum son aylara dogru alınıyor demişti beni görünce böyle doguracan herhalde dedi daha komiği şu iki hafta önce muayeneye gittim kilomu söyledim doktora bebiş 1990 gr di. Son randevumde sadece 400 gr almişım. İçeri girer girmez doktora 400 gr aldım bebise hemen bakmak istiyorum dedim bebiş de 2400 gr geldi. Fark bebişin kilosu çıktı
Bende öyle düşünüyorum valla. Kilo alsaydim da emzirme döneminde vs zaten gidiyor yani. Yeni anneler de hep fit, eski anneler gibi değiliz bence.Maşallah maşallah inşallah çabucak gider aldığımız kilolardabebişler güzel güzel büyüsün
Elini o kadar kessen önemsemezsin belkide sadece konumu gereği göz korkutuyorBende senin gibi düşünüyorum olursa yapacak bir şey yok modundayim. Zaten dikis alma vs durumları da yokmus artık eriyen dikişler atıyorlar. Biraz dikkatle güzelce iyileşir. Zaten o anın heyecanı ile hissettim diyen bile yok belki de o yüzden pek konuşulan konu değilherkes merak icinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?