- 25 Ekim 2018
- 2.784
- 2.774
- 133
- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #26.241
Amin canım benimmmİnşaallah canım. Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı kolay doğumlar ve lohusalık nasip etsindaha doğum hakkında konuşmadık ama şimdilik normal görünüyor bir sıkıntı yok hamd olsun
Damarlar biraz daha görünür olmuş gibi damarların olmasın canım?Sol mememin üzerinde hani bir yerin morarir da iyilesirken sarı bir morluk oluşur ona benzer sarı bir leke gördüm şimdi. Altinda bir kitle veya bir acı hissi yok. Ne olabilir bu?
Aynen kasilma asagi baski oluşturduğunda batma hissi oluyor sonrasi hatta tuvaletimi tutamiyormusum bir şey içimden çıkacakmış gibi oluyor o aşağı doğru baskı olduğunda. Doktora anlattığımda bana normal bir kasılma dedi.Canım böyle batma tarzı ağrı desem değil bi his oluyor mu kasıklarda falan? Bu sertleşme insanı korkutuyor ya yürürken böyle karnım taş gibi
Canım doktorun normal mi dedi Allah yardımcımız olsun inşallah sağlıkla senin haftalarına ulaşabiliriz
Bende artık dışarı gezmeye çıkmaya bile korkuyorum. Normalde haftasonlari kahvaltıya gideriz bu hafta çok zorlanacagimi düşündüğüm için gitmek istemedim disari cikasim bile gelmiyor. 4-5 adımda bir kasılma oluyor. Sadece site bahçesinde 1 saatlik yürüyüş yapıyoruz kopusumleEvet o ilerleyen zamandan (36+2) bildiriyorum bugün canıma okudu resmen
Anladım canım ben başta bebek hareketi sanıyordum bebek poposunu yada kafasını dayadı sanıyordum top gibi sertleşme olunca sanırım o kasılmaymışAynen kasilma asagi baski oluşturduğunda batma hissi oluyor sonrasi hatta tuvaletimi tutamiyormusum bir şey içimden çıkacakmış gibi oluyor o aşağı doğru baskı olduğunda. Doktora anlattığımda bana normal bir kasılma dedi.
İyi eş dünyada cennet ya valla kızıyorum bazen bıçaklamak istiyorum da erkek olduğunu unutmamak lazımYaa eşin de çok tatlımaşallah daim olsun kuzum ve evet olan bize oluyor bu süreçte. Vücudumuzdan, kariyerimizden, hamilelik sürecindeki zorluklardan, doğum,.doğum sonrasından. Ama sonra öyle bir şey geliyor ki dünyaya bunlari gülerek hatırlıyoruz. Benim eşim de karnımı sevip duruyor, bebis hareketlerini seviyor. Bu hallerini bende özleyecegim sanirim diyor.
Evet aynen öyle valla insan bu zamanda artık keyfi olarak da sezaryen isteyebilir kimse de karışamaz ama eskiler bunu anlamıyor insanı sinir ediyorlarBenimki de doğumdan birgün önce yok perde yıkamış, merdivenle onları takmış bilmem ne sonra da gitmiş doğum yapmış çok kolaymış. Ben 8 kg aldım merdivene falan çıkmaya cesaret edemem, kendim için değil sadece bebek için de. Kendisi 25 den fazla almış deli işi, iki dakika sonrasını dusunmeden hareket etmiş bence. Sezaryen niye ozellikle bu yaşlı kadinlar arasında öcü gibi gösteriliyor hiç anlamadım. Ne güzel bir alternatif yani. 4 kg üstü bebegin kafasinin vakumlanmasindan iyidir bence. Kişi opsiyonlarin hepsini değerlendirip en mumkun secenegi seçmeli bence.
Ya 3-4 kereyi geçtim hiç gitmemislerEvet aynen öyle valla insan bu zamanda artık keyfi olarak da sezaryen isteyebilir kimse de karışamaz ama eskiler bunu anlamıyor insanı sinir ediyorlarha bide şey var biz zamanımızda toplasan 3-4 kere doktora anca gitmişizdir ne bu böyle sürekli gidiyorsunuz bebeğe zarar verecek diyorlar Sabır çekip gülüyorum
Aynen ya ama dogurmak istiyor muyum bilmiyorum. Bir tarafim diyor ki 39a kadar dursun mumkunse. Disarda ugrasmak daha zorAyy bu ayak ödemi çok kötü yaa ben doğurmak istiyorummmmmm artık
Normale cesaretin varsa epizyoya falan takilma kuzum insallah guzel gecer. Sezeryan dikisi cok daha buyuk.. ama normal ya da sezeryan farketmez onemli olan komplikasyonsuz atlatmak.. ikisinde de dikislerde falan enfeksiyon olmaz guzel guzel iyileşirse 10 numara olur. Azıcık cesaretim olsaydi normal olsun isterdim ama benim icin tek secenek sezeryandi ilkinde de bunda daEvet evet aynen öyle ama kontrolü çok zor diyorlar, haklılar. Ikınma isteği refleks gibi bir şey o durumda midesi bulanan insanın bir kussam rahatlayacagim düşüncesi gibibir de dediğin gibi duygular var kontrol edilemeyen. O yüzden epizyoyu ben kabullendim olursa yapacak bir şey yok, olmazsa ne ala
Kuzum şansıma hem doğum yapan tanidiklarim hem doktorum cesaretlendirdi. Bir de yapı olarak acı esigi yüksek biri olduğumu düşünüyorum. Mental olarak hazirlandim normal doğuma diyebilirim. Bir de doğum sonrasi var bu işin. Doğum sonrası durum bende biraz farklı eşim dışında faydası olabilecek kimse yok etrafımda. Kayinvalidemlerin kafası yardımcı olmak adına değil bebeği sevmek üzerine. Sezaryen tercihim olmuyor o yüzden zorunluluktan olursa da kabulum napayımNormale cesaretin varsa epizyoya falan takilma kuzum insallah guzel gecer. Sezeryan dikisi cok daha buyuk.. ama normal ya da sezeryan farketmez onemli olan komplikasyonsuz atlatmak.. ikisinde de dikislerde falan enfeksiyon olmaz guzel guzel iyileşirse 10 numara olur. Azıcık cesaretim olsaydi normal olsun isterdim ama benim icin tek secenek sezeryandi ilkinde de bunda da
İcini ferah tut canm inşallah herşey yolundadır benim hep azdi ya 7+8 de coştu bu iki gündr yok gibi arada hup orays buraya gidip gliyo o kadarBenim bebişin hareketleri iyice azaldı. Karnım ordan oraya uçuyor kuvvetinde tekmelerinde sıkıntı yok uyuyor mu napıyosa bu hallerine hiç alışkın değilim. 1 haftadır cidden yoruldum ona mı bağlı bilmiyorum ama Salı günü görmek için sabırsızlanıyorum inşallah Herşey yolundadır
Ay kesinlikle bin şükür ya vllha dort dörtlük değiliz hiçbirimiz ama yine gelsem dünyaya eşim derim en büyük Şükrüm inanılmaz bir baba o kadar cok düşkün o kadar cok anlayışlıki bazen babalğini kıskanıyorum babam da bizi bu kadar sevdi diyorumİyi eş dünyada cennet ya valla kızıyorum bazen bıçaklamak istiyorum da erkek olduğunu unutmamak lazımhepimizin mutluluğu daim olsun inşallah
Ya 3-4 kereyi geçtim hiç gitmemislerşansa kadere sorunsuz dogmuşuz. Şimdi aylık kontroller falan garip geliyor haliyle onlara. Ben regl olmadan 2 gün önce öğrenmiştim hamileliğimi ve ailemize bayağı geç söyledik. Kayınvalidem de geç öğrendiğimi düşündü bende regl gecikmesi bile yaşamadan öğrendim diyince biz 2 aylık olunca anca farkediyorduk dedi ay ne meraksizlarmis ya
Fionanın ayaklarına döndü bugün resmenAynen ya ama dogurmak istiyor muyum bilmiyorum. Bir tarafim diyor ki 39a kadar dursun mumkunse. Disarda ugrasmak daha zorama ödem beni de rahatsiz ediyor. 2 hafta once bir terlik begendim. Denedim cok rahat aldim. Simdi giymeye basladim nasil sıkıyor ayagimi. Ödem de hic aklima gelmiyor hani onceki gebelikte yasadgm bisey degil. Ayaklarima bir baktim benim ayaklarim degil gibi
Aynı durum bende de var henüz 33+2yiz. İki gündür o kadar azaldı ki hareketleri. Yani normal mi bilmiyorum da. Umarım hepimiz için her şey yolundadırBenim bebişin hareketleri iyice azaldı. Karnım ordan oraya uçuyor kuvvetinde tekmelerinde sıkıntı yok uyuyor mu napıyosa bu hallerine hiç alışkın değilim. 1 haftadır cidden yoruldum ona mı bağlı bilmiyorum ama Salı günü görmek için sabırsızlanıyorum inşallah Herşey yolundadır
Bazı doktorlar öneriyor bazıları önermiyor ama son muayenemde benimki günde 10 olsun hareketi 10 dan az olursa gel tamam mı diye tembihledi canlar beni B BirNBirEAynı durum bende de var henüz 33+2yiz. İki gündür o kadar azaldı ki hareketleri. Yani normal mi bilmiyorum da. Umarım hepimiz için her şey yolundadır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?