- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #26.221
Herkesin fizyosu farklı tabi ama benim kilom kalmasada o yumuş yumuşluk kalacak biliyorum eski halimle aynı olmam mümkün değil umursuyo muyum asla hayır. Çok şükür bunun en büyük payının eşime ait olduğunu düşünüyorum. Dünyanın en güzel kadını gibi hissettirmek kocalara düşüyorBende öyle düşünüyorum valla. Kilo alsaydim da emzirme döneminde vs zaten gidiyor yani. Yeni anneler de hep fit, eski anneler gibi değiliz bence.Bebisler iyi olsun, doğumlarımız güzel geçsin yeter
Kuzum spinal ile doğum yapan kadınlarda hep gördüğüm kolların bağlanması idi. Mesela bu beni anestezi ve doğumdan hatta kesilmekten bile daha çok korkutuyorElini o kadar kessen önemsemezsin belkide sadece konumu gereği göz korkutuyor
Boydan boya bi kesi değil ayrıca minicik bi iğneyle uyuşturuluyor zaten belki kolundan kan alınsa daha çok can yakar benide omurgaya yapılan iğne konusunda çok korkuttular spinal oldum mesela serum takılırken daha çok iğne hissediyorum öyle sölim. Akışına bırakmak lazım
Ay evet bağlıyorlar bağlamaları sorun değil de omuzlarım sinir sıkışması gibi oldu vallahi dikiş acımı unuttum çok yukarı doğru mu kaldırdılar naptılarsa hem ağrıdı hemde kolum bi anda boşa düşüyor gibiydi. Masaj yaptılar da açıldımKuzum spinal ile doğum yapan kadınlarda hep gördüğüm kolların bağlanması idi. Mesela bu beni anestezi ve doğumdan hatta kesilmekten bile daha çok korkutuyor
Kuzum annem uzun süre kemoterapi ve radyoterapi aldı. Babam ona hep ne kadar güzel bir kadın olduğunu söyleyip durdu o süreçte. Ne saçları, ne tedavi kaynakli değişen görüntüsü annemin umrunda olmadı açıkçası. Eşlere dediğin gibi büyük iş düşüyor. Ben normalde kaslı biri sayilirdim inan şimdi yürüyüş yapsamda eski hızda yapamadığım için eskisi kadar hareketli olmadığım için bacaklarım yumuşadı. Bebisten sonra spor falan toparlanır benceHerkesin fizyosu farklı tabi ama benim kilom kalmasada o yumuş yumuşluk kalacak biliyorum eski halimle aynı olmam mümkün değil umursuyo muyum asla hayır. Çok şükür bunun en büyük payının eşime ait olduğunu düşünüyorum. Dünyanın en güzel kadını gibi hissettirmek kocalara düşüyor
Ben kontrol seviyorum kollarım bağlıyken çok kontrolsüz hissetmek beni kötü etkilermis gibi geliyor o yüzdenAy evet bağlıyorlar bağlamaları sorun değil de omuzlarım sinir sıkışması gibi oldu vallahi dikiş acımı unuttum çok yukarı doğru mu kaldırdılar naptılarsa hem ağrıdı hemde kolum bi anda boşa düşüyor gibiydi. Masaj yaptılar da açıldım
Bebek hareketi şeklinde mi oluyor canım karnın komple sertleşiyor mu ?Benim sürekli oluyor 30. Haftadan beri şu an 33deyim
Kesinlikle güzel sevilmek her şeyden önemli. Annen çok şanslıymış Mekanı cennet bahçesi olsunKuzum annem uzun süre kemoterapi ve radyoterapi aldı. Babam ona hep ne kadar güzel bir kadın olduğunu söyleyip durdu o süreçte. Ne saçları, ne tedavi kaynakli değişen görüntüsü annemin umrunda olmadı açıkçası. Eşlere dediğin gibi büyük iş düşüyor. Ben normalde kaslı biri sayilirdim inan şimdi yürüyüş yapsamda eski hızda yapamadığım için eskisi kadar hareketli olmadığım için bacaklarım yumuşadı. Bebisten sonra spor falan toparlanır bence
Aslında tam olarak öyle kendi kendine yırtılmasındansa kesilmesi çok daha mantıklı. Mesela bir kağıdı yırttığında ve kestiğindr nasıl farklı görünüyor. Bu da onun gibi.Kızlar epizyotomi konusunda bencede kendinizi şartlayıp Korkutmayın. Kontrolsüz yırtılmaların iyileşmesi çok daha zor ve sancılı acılı oluyor. Normal doğuran arkadaşlarımın dedikleri şuydu o sancı anında hissetmedim bile. Görümcem çok kolay ayaklandı mesela dikişleri vardı. Doktor yönlendirmesi nefes doğru ıkınmayla aşarsınız
Aynen öyle canım da işte dediğim gibi kolunu kesseler o kadarcık kesi ve dikişi önemsemezsin konumu gereği göz korkutuyor da korkutmasınAslında tam olarak öyle kendi kendine yırtılmasındansa kesilmesi çok daha mantıklı. Mesela bir kağıdı yırttığında ve kestiğindr nasıl farklı görünüyor. Bu da onun gibi.
Yok umursamıyorsun çünkü 15 dakika sonra bebeğini göreceğin için o heyecan başkaBen kontrol seviyorum kollarım bağlıyken çok kontrolsüz hissetmek beni kötü etkilermis gibi geliyor o yüzden
Yaa eşin de çok tatlıKesinlikle güzel sevilmek her şeyden önemli. Annen çok şanslıymış Mekanı cennet bahçesi olsunBenimde doğumdan 1 ay sonra falandı hala şişim dikişlerim iyileşmemiş bile karnım duruyor eşim bana sarılıyodu film izlerken göbeğin erirse seni nasıl seveceğimi bilmiyorum böyle kalsan olmaz mı demişti. Çatlaklarımı öpüp vücudundan ödün verdiğin bunlara katlanıp çocuğumuzu dünyaya getirdiğin için Allah razı olsun senden diyo falan
Gerçekten hem çocuk sevgisini düşününce hemde böyle desteklenince umrunda olmuyor ne sarkıklık ne çatlaklar ne kilolar hepsi halledilir
Karın bir anda kasiliyor sertleşiyor ve aşağı doğru baskı yapıyor. Doktor bunlar olur normal hatta ilerleyen zamanlarda daha sık olur dedi.Bebek hareketi şeklinde mi oluyor canım karnın komple sertleşiyor mu ?
Bu ara pek dikkat etmedim kabızlıktan tetklendi zaten o yüzden kendime kızıyorum. Dünden beriBence bebege zarari olmaz canım. Kanama icin de sicak oturma banyosu öneriliyor. Bir kaba ılık su doldurup 15 dk kadar oturabilirsin. Kremler var kullanabilecegin. Bir de en onemlisi ne yap et kabiz olma
Bu süreçleri takip edecek sabırla bekleyecek doktor varsa olur bence , o yüzden kesinlikle normal doğum istesem özel ebeyle çalışırdım. O da o anda destek olur yönlendirirdi, ben sanırım yavaştan sezaryene kayıyorumEpizyotomi olmadan beş kilo doğuranı gördüm şok oldum. Gerçekten doktoru iyi dinlemek lazım o anda. Gebe okulundaki ebe bebeğin kafası geldikten sonra ıkınmayı bırakın yoksa omuzlar çıkarken yırtılma olur demişti mesela. O anın dugu durumuyla kendimizi ne kadar doktora verebiliriz bilmiyorum ama hayırlısı artık
Kayınvalideme göre ise epizyo kolay, kendisine yapilmamışepizyotomi yapılsa hemen hızlıca dogum olacağını düşünüyor
Sırf bu yüzden özel ebe ile çalışıyorumBu süreçleri takip edecek sabırla bekleyecek doktor varsa olur bence , o yüzden kesinlikle normal doğum istesem özel ebeyle çalışırdım. O da o anda destek olur yönlendirirdi, ben sanırım yavaştan sezaryene kayıyorum
Evet o ilerleyen zamandan (36+2) bildiriyorum bugün canıma okudu resmenKarın bir anda kasiliyor sertleşiyor ve aşağı doğru baskı yapıyor. Doktor bunlar olur normal hatta ilerleyen zamanlarda daha sık olur dedi.
Canım böyle batma tarzı ağrı desem değil bi his oluyor mu kasıklarda falan? Bu sertleşme insanı korkutuyor ya yürürken böyle karnım taş gibiKarın bir anda kasiliyor sertleşiyor ve aşağı doğru baskı yapıyor. Doktor bunlar olur normal hatta ilerleyen zamanlarda daha sık olur dedi.
Canım doktorun normal mi dedi Allah yardımcımız olsun inşallah sağlıkla senin haftalarına ulaşabilirizEvet o ilerleyen zamandan (36+2) bildiriyorum bugün canıma okudu resmen
İnşaallah canım. Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı kolay doğumlar ve lohusalık nasip etsinCanım böyle batma tarzı ağrı desem değil bi his oluyor mu kasıklarda falan? Bu sertleşme insanı korkutuyor ya yürürken böyle karnım taş gibi
Canım doktorun normal mi dedi Allah yardımcımız olsun inşallah sağlıkla senin haftalarına ulaşabiliriz
Benimki de doğumdan birgün önce yok perde yıkamış, merdivenle onları takmış bilmem ne sonra da gitmiş doğum yapmış çok kolaymış. Ben 8 kg aldım merdivene falan çıkmaya cesaret edemem, kendim için değil sadece bebek için de. Kendisi 25 den fazla almış deli işi, iki dakika sonrasını dusunmeden hareket etmiş bence. Sezaryen niye ozellikle bu yaşlı kadinlar arasında öcü gibi gösteriliyor hiç anlamadım. Ne güzel bir alternatif yani. 4 kg üstü bebegin kafasinin vakumlanmasindan iyidir bence. Kişi opsiyonlarin hepsini değerlendirip en mumkun secenegi seçmeli bence.en güzel kayınvalideler doğuruyor zaten benimki 3 tane normal doğum yapmış ben sezaryen isticem diye aklı gidiyor habire normal doğumun kolaylığını güzelliğini anlatıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?