- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #26.341
Kendini şartlama canımcım benim sütüm hemen geldi. Sarılıkta yaşamadık. İlk başta zaten biberon değil şırıngayla veriyolarmış hastanede sütü mideleri zeytin kadar olduğu için. Hem hastanelerde var sağma makinası. Ne biberon ne mama nede makina koymicam ben.Kizlar bu arada sut sagma makinesini hastaneye goturmeye gerek var mi sizce. Sezeryanda zaten ilk iki gun sut gelmiyor. Emzirmeyle mi ugrascam sagmayla mi? Bi tarafi kafama yatmadi. Bir de mama goturmeye gerek var mi acaba? Hastane mi verir yoksa. Bu defa ilk 2 gun hic ac birakasim yok babyi. Ille de emzircem diye tutturmayacagim. Kizimda inatlastim uzayan sarılığı olmustu. Beslensin mamayla sutle farketmez
Belki gelişimine göre doğumu da başlatır canımBizim kafası 4 hafta önden gidiyor, kilosu 2 hafta önde. 38'e geldiğinde aslında 40+ boyutlarda olmuş oluyor bebek
Gazdir canim gaz. Dogum olsa duramazdin yani heralde oyleydiKarnımın genelinde tarif edemediğim bir ağrı var 1 saattir gidip geliyor. Midemden aşağıya doğru tüm karnımda ama. Umarım gazdır diye oturduk şirketçe dua ediyoruz
Durum bildiriyorum asayiş berkemal.
Değil valla yaÇantandami hazir degil(sanki bnim hazırda )
Doğum değildir de inşallah kanala inmeye zorlamıyordur hala geçmedi bu aradaGazdir canim gaz. Dogum olsa duramazdin yani heralde oyleydi
Insallah kuzum.. tabi sütlerin hemen gelmesi en büyük temennimiz. Senin normal olur insallah ve oyle olursa gelme ihtimali yüksek. Ama sezeryanda 2 gun surebiliyor. Hazırlığı hastanede 1 gun kalmak uzere yaptim ben canim. Aksi bir durum olursa -ki insallah olmaz- ev yakin zaten en kötü esim gelir alir diye düşündümMama konusu bende de soru işareti kuzum valla. Ya süt gelmezse bir tane yenidogan biberon koydum o yüzden. Benim doğum şeklim de belli değil daha. Makineyi götürecem ama hastaneye. Annem bana doğum yaptığında annemden gelen sütten az emmişim aşırı da sariligim olduğu için 7-8 gün hastanede kalmışlar hep sagmislar annemi nerdeyse mastit olacakmisbir de mamayı hastane veriyor mu acaba onu bende bilmiyorum hemen sutlerimiz gelir de emziririz rutinde inşallah tabi
Benim hastane eve yakın kuzum hani çok lazım olursa eşim yarım saat içinde getirebilir bile ama mama almadım yaniKendini şartlama canımcım benim sütüm hemen geldi. Sarılıkta yaşamadık. İlk başta zaten biberon değil şırıngayla veriyolarmış hastanede sütü mideleri zeytin kadar olduğu için. Hem hastanelerde var sağma makinası. Ne biberon ne mama nede makina koymicam ben.
Maşallah güzel güzel büyüsünDurum bildiriyorum asayiş berkemal.Nstye girdim her şey yolunda. 50 cm, 2900 gr olmuş ama +-450 gr fark edermiş. Üç kiloyu biraz geçer iri olmadığı için normal doğum daha kolay olur dedi. Yürüyüşlerini egzersizlerini aksatma, ördek yürüyüşü aksak gebe yürüyüşü falan yap dedi. 12 hazirana randevu verdi tekrar
Bende oyle düşünüyorum hatta bugün asagi dogru o kadar baskı varki ayakta duramıyorumBelki gelişimine göre doğumu da başlatır canım
Kaç hafta canım seninDurum bildiriyorum asayiş berkemal.Nstye girdim her şey yolunda. 50 cm, 2900 gr olmuş ama +-450 gr fark edermiş. Üç kiloyu biraz geçer iri olmadığı için normal doğum daha kolay olur dedi. Yürüyüşlerini egzersizlerini aksatma, ördek yürüyüşü aksak gebe yürüyüşü falan yap dedi. 12 hazirana randevu verdi tekrar
Bende hastaneyi yakın secmistim bu yüzden kuzum eşim hemen gidip alabilir eksik olan şeyi evden. Hala iyi ki yakın hastane secmisim diyorum hatta çılgın bir trafik durumu oldu burada son birkaç ayda oturduğumuz semt birden kalabalıklasti ama nasıl bir kalabalık. İş çıkış saati dışında bile trafik var artık.Insallah kuzum.. tabi sütlerin hemen gelmesi en büyük temennimiz. Senin normal olur insallah ve oyle olursa gelme ihtimali yüksek. Ama sezeryanda 2 gun surebiliyor. Hazırlığı hastanede 1 gun kalmak uzere yaptim ben canim. Aksi bir durum olursa -ki insallah olmaz- ev yakin zaten en kötü esim gelir alir diye düşündüm
Evet getirilir evler yakın ama gerek olmuyor biberona alışmasın meme reddi olmasın zaten mideleri küçük diye şırıngayla veriyolar ilk etapta kuzum. Hem ne kadar emerse o kadar meme uyarılıp süt gelmesi daha da hızlanır ben ilk gece sürekli emzirdim mesela saate bakmaksızın belkide ondan indi sütüm hemenBenim hastane eve yakın kuzum hani çok lazım olursa eşim yarım saat içinde getirebilir bile ama mama almadım yani
Aksak gebe yürüyüşü hiç zorlamayacak zaten istemesek de öyle yürüyoruzDurum bildiriyorum asayiş berkemal.Nstye girdim her şey yolunda. 50 cm, 2900 gr olmuş ama +-450 gr fark edermiş. Üç kiloyu biraz geçer iri olmadığı için normal doğum daha kolay olur dedi. Yürüyüşlerini egzersizlerini aksatma, ördek yürüyüşü aksak gebe yürüyüşü falan yap dedi. 12 hazirana randevu verdi tekrar
Ben mama koyacaktim sonra mamaların içeriğine bakınca (en iyisi bile) içime sinmedi. Nolursa olsin o sut gelmeli diye odakladim kendimiKizlar bu arada sut sagma makinesini hastaneye goturmeye gerek var mi sizce. Sezeryanda zaten ilk iki gun sut gelmiyor. Emzirmeyle mi ugrascam sagmayla mi? Bi tarafi kafama yatmadi. Bir de mama goturmeye gerek var mi acaba? Hastane mi verir yoksa. Bu defa ilk 2 gun hic ac birakasim yok babyi. Ille de emzircem diye tutturmayacagim. Kizimda inatlastim uzayan sarılığı olmustu. Beslensin mamayla sutle farketmez
Ben ikidir meme cerrahına gidiyorum kuzum ya kistik yapıdaydi zaten de en son Çarşamba yine endiselenip gittim lezyon gördüler bu defa da. Doktorlar emzirme ile ilgili sıkıntı olmayacağıni söylediler. Laktasyon dönemi geçer geçmez de kontrastlı mr a gireceğim. İnşallah bir sikinti yaşamam bakalımEvet getirilir evler yakın ama gerek olmuyor biberona alışmasın meme reddi olmasın zaten mideleri küçük diye şırıngayla veriyolar ilk etapta kuzum. Hem ne kadar emerse o kadar meme uyarılıp süt gelmesi daha da hızlanır ben ilk gece sürekli emzirdim mesela saate bakmaksızın belkide ondan indi sütüm hemen
Aa evet hastanede vardir en kotu degil mi? Neyse onu hic yuk etmeyeyim o zaman. Mamada da soyle bir durum var. Ben vermek istiyorum. Hemsire yok gerek yok emzir falan demez umarim. Bazilari inatlasiyor sacma bir sekilde. Ablamin dogumunda diger ablamin bebegi 4 aylikti. Süt sagmis getirmiş. Hani mamadan daha iyi degil mi? Hemsire izin vermemisti. Diger sutun tadina alışır diye sacmasapan bir gerekce sunmuştu. Biz de nedense o anda bisey diyemeyip sonradan cok pisman olmustuk. Biri anne sütü biri mama sonuctaHayir cnm sagma makinesini goturmene gerek yok. Hem gerekirse kolostrumu elle sagilmasi daha iyi diyorlar hemde sagma makinesi gerekirse hastane de profesyonel sagma makineleri de oluyor. Keza mama icinde oyle.
Ayy insallah benim de oyle olur kuzum ya. Dogru diyorsun aslinda sartlanmamak lazim. Her bebek kendine ozel. Her gebelik de oyleKendini şartlama canımcım benim sütüm hemen geldi. Sarılıkta yaşamadık. İlk başta zaten biberon değil şırıngayla veriyolarmış hastanede sütü mideleri zeytin kadar olduğu için. Hem hastanelerde var sağma makinası. Ne biberon ne mama nede makina koymicam ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?