- 1 Ocak 2024
- 1.218
- 654
- 43
- 34
- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #26.661
Maşallah hayırlı ugurlu olsun sağlıkla gelsin bebişAyın 25ine doğumu planladık biiiizzzz
Bayramda doktorcum buradaymış acil bişey olursa gelirim dedi. Nstde büyük sancılar çıkmadı 2811 48 cm olmuş erkom
VAlla doktorum yok bayramda dogurmamaliyimBenimde eşim karnın aşağı inmiş dedi zaten bebek baş aşağı ve kanala yakın duruyordu. Dün eşimin yaptığı ilk şey eve gelip valizi arabaya atmak oldu.
Aciyoo diye bagirdigimi hatırlıyorum. Hemsiler simdi agri kesici vericez gecicek dediler. Bu kisimlarda uyaniktim ama hicbirsey gormuyordum. Sonra odaya cikarildim ama bir sure gozlerim yine dogru duzgun gormedi. Odaya cikinca bebek heyacanindan mi nedir agri falan hatırlamıyorum sonrasindaGaliba mecbur kalinmadikca istemiyorlar tam narkozu. Ama belden asagi narkoz ya da komple o ilaci zaten vucuda alıyorsun. Kac kat içimizden bi insan çıkıyor resmen. Bana tamnaekozlu uyumak travmatik olmaz gibi geliyor. Doğum korkusu bastırdı valla simdiden
Tam narkozda uyanınca çok şiddetli abi ağrı yaşandığı vs doğrumu.? Öyle bisey olmuşmuydu sende.
Bana henüz kasık bölgesinde baskı güncellemesi gelmedi o zamanKasık bölgesinde tam. Bebeği taşımak zor geliyor kasık bölgesi agriyor ayaga kalkinca. Ayaklarim da bagimsizligini ilan etti artik. Yarım saat 1 saat ayakta kalayim hemen şişiyor davul gibi oluyor.
Bana mantıklı gelen de 27 36 haftalar arası yapılan boğmaca difteri tetanoz 3lüsü olan aşı tek doz vurulmak daha mantıklı 20ç haftada vurulmanıb mantığı yok diyorum ama zorla beni çağırıyorlarOlmadım canım dr um doğuma yakın yaptırmamı tavsiye etti
Seninki kac haftalikti canimBana henüz kasık bölgesinde baskı güncellemesi gelmedi o zaman
Cok teşekkür ederim cnmKac yasindaydi oglun canim.. ben kizima bu bisikleti almistim 2 sene once. Once 4 tekerlekli kullandi sonra 2ye alıştı. Biraz buyuyunce kontrolu de guzel sagladi
Canım bugün kontrolün mü vardı ne dedi doktorBugün nst sırası baya bekledim. Nst iyi de bir de onun sırasını beklemek yok mu
Yaaa büyümüş de günü belli bile olmuşAyın 25ine doğumu planladık biiiizzzz
Bayramda doktorcum buradaymış acil bişey olursa gelirim dedi. Nstde büyük sancılar çıkmadı 2811 48 cm olmuş erkom
Nasl geçti canmBugün nst sırası baya bekledim. Nst iyi de bir de onun sırasını beklemek yok mu
Gayet normal kimimizin 2-3 hafta ilerde, kimimizn 2-3 hafta geride çıkıyor.Tecrübeli hamişlerim merhaba, 23+1'de detaylı ultrason kontrolüm vardı bebeğim 23+0'dı haftasıyla gayet uyumlu 550 gr 28 cm bir bebekti. Bu detaylı ultrason yapan perinatologun ölçüm cihazı.
Bir de benim doktorum değişti ve klinik açtı ben de oraya hafta sonu kontrole gittim, gittiğimiz kontrolde ben sanki 685 gr duydum diye hatırlıyorum, az önce renkli fotoğrafının arkasında rapor olduğunu gördüm. Bi baktım 24+5 haftalık olduğu gün ölçülen değerleri 23+2 ile uyumlu ve bebeğim sadece 585 gr olmuş yani bu hesaba göre 10 gün geriye atmış gelişimini.
Ultrason cihazları bu kadar fark ettirir mi kızlar? Doktoruma yazdım hemen ultrason cihazı, ölçen doktor fark ettirir patolojik bir gerilik yok bebeğinde için rahat edecekse hafta sonu tekrar gel dedi ama hafta sonu gelene kadar endişeden daha fazla kudurmamak adına ben böyle bir şey yaşayan var mı sormak istedim.
Teşekkür ederim ilginize. 4-5 gün olsa çok takılmayacaktım da 10 gün gibi majör bir fark olunca endişelendim açıkçası. Sağolun biraz daha rahatladım.Gayet normal kimimizin 2-3 hafta ilerde, kimimizn 2-3 hafta geride çıkıyor.
Perintoloji muayenesi ile benim doktorumun muayenesi arasında 26. haftada 2 gün ara olmasına rağmen 1-2 hafta fark çıkmıştı. Bu tarz küçük detaylara takılmayın bence daha çok önünüzde zaman var.
Birde aklıma gelmişken bebeğin kilosu şu şekilde ölçülüyormuş, tartma gibi bir imkanları olmadığı için baş çevresi ve karın çevresi ve bacak kemiğindeki boy cihaza giriliyor haftayla uyumlu tahmini bir ölçü çıkarıyor makine. O da tahmini haftayı veriyormuş. Yani farklı bir açıdan kafa çapı geniş dar ölçülmüş olabilir. Belki bacak boyu farklı açıdan ölçülmüştür. 1-2 hafta çok takılmayın derim eğer diğer veriler normalse.Tecrübeli hamişlerim merhaba, 23+1'de detaylı ultrason kontrolüm vardı bebeğim 23+0'dı haftasıyla gayet uyumlu 550 gr 28 cm bir bebekti. Bu detaylı ultrason yapan perinatologun ölçüm cihazı.
Bir de benim doktorum değişti ve klinik açtı ben de oraya hafta sonu kontrole gittim, gittiğimiz kontrolde ben sanki 685 gr duydum diye hatırlıyorum, az önce renkli fotoğrafının arkasında rapor olduğunu gördüm. Bi baktım 24+5 haftalık olduğu gün ölçülen değerleri 23+2 ile uyumlu ve bebeğim sadece 585 gr olmuş yani bu hesaba göre 10 gün geriye atmış gelişimini.
Ultrason cihazları bu kadar fark ettirir mi kızlar? Doktoruma yazdım hemen ultrason cihazı, ölçen doktor fark ettirir patolojik bir gerilik yok bebeğinde için rahat edecekse hafta sonu tekrar gel dedi ama hafta sonu gelene kadar endişeden daha fazla kudurmamak adına ben böyle bir şey yaşayan var mı sormak istedim.
Ölçüm kaynaklı mı, cihaz kaynaklı mı cumartesi bir doktorda pazartesi bir başka doktorda gerçekleşecek muayene ile net anlaşılacak sanırım. Şimdilik dediğiniz gibi düşünmek ve sakin kalmak en mantıklısı zannediyorum :)Birde aklıma gelmişken bebeğin kilosu şu şekilde ölçülüyormuş, tartma gibi bir imkanları olmadığı için baş çevresi ve karın çevresi ve bacak kemiğindeki boy cihaza giriliyor haftayla uyumlu tahmini bir ölçü çıkarıyor makine. O da tahmini haftayı veriyormuş. Yani farklı bir açıdan kafa çapı geniş dar ölçülmüş olabilir. Belki bacak boyu farklı açıdan ölçülmüştür. 1-2 hafta çok takılmayın derim eğer diğer veriler normalse.
Sütünü bir sure sagarsin azalmaz o zaman canımTüm testler yapıldı Hepsi çok güzel doktor anne sütü sarılığından korkmamamız gerektiğini söyledi ama değerimizi de sürekli yükseliyor üst sınır 20 birdi en son 20 olunca şu an mama vermeye başladım
Süper bencede fazlasina hic gerek yokSüslemek dediğim şöyle kuzum dar bir ikea masam var. Üzerine çikolata kutusu hediyelik standı arkaya fon o kadar. Büyük bişey istemiyorum çokta hoşlanmıyorum zaten. Vip odayı soracaktım unuttum ya
Aminnn hepsi inşallahMaşallah hayırlı ugurlu olsun sağlıkla gelsin bebiş
Valla oldu bakalım o tarihte mi gelecek paşaYaaa büyümüş de günü belli bile olmuşmaşallah kuzum. Sağlıcakla gelsin inşallah
Haftaya kontrole gidicem tekrarCanım bugün kontrolün mü vardı ne dedi doktor
bir sorun yok çok şükürNasl geçti canm
2 haftadir ayni benim karnim canim. Buyumedi pek. Ama bugun kontrol vardi 300 400 gram almis dedi doktor. Olabiliyor demekkiBenim epeydir karnım aynı yahafta hafta ya da her ay büyümesi gerekiyo mu ? Uzun süredir aynı bi yemekten sonra hacmi artıyor o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?