2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    186
Aciyoo diye bagirdigimi hatırlıyorum. Hemsiler simdi agri kesici vericez gecicek dediler. Bu kisimlarda uyaniktim ama hicbirsey gormuyordum. Sonra odaya cikarildim ama bir sure gozlerim yine dogru duzgun gormedi. Odaya cikinca bebek heyacanindan mi nedir agri falan hatırlamıyorum sonrasinda ilk ayaga kalkis denemesinden sonra da gayet iyiydim. Butun işlerimi de kendim yaptim. Yanimda esim kaldi zaten mecbur ilk günden ogrendik analigi babalığı

Tecrübeli hamişlerim merhaba, 23+1'de detaylı ultrason kontrolüm vardı bebeğim 23+0'dı haftasıyla gayet uyumlu 550 gr 28 cm bir bebekti. Bu detaylı ultrason yapan perinatologun ölçüm cihazı.

Bir de benim doktorum değişti ve klinik açtı ben de oraya hafta sonu kontrole gittim, gittiğimiz kontrolde ben sanki 685 gr duydum diye hatırlıyorum, az önce renkli fotoğrafının arkasında rapor olduğunu gördüm. Bi baktım 24+5 haftalık olduğu gün ölçülen değerleri 23+2 ile uyumlu ve bebeğim sadece 585 gr olmuş yani bu hesaba göre 10 gün geriye atmış gelişimini.

Ultrason cihazları bu kadar fark ettirir mi kızlar? Doktoruma yazdım hemen ultrason cihazı, ölçen doktor fark ettirir patolojik bir gerilik yok bebeğinde için rahat edecekse hafta sonu tekrar gel dedi ama hafta sonu gelene kadar endişeden daha fazla kudurmamak adına ben böyle bir şey yaşayan var mı sormak istedim.

Gayet normal kimimizin 2-3 hafta ilerde, kimimizn 2-3 hafta geride çıkıyor.
Perintoloji muayenesi ile benim doktorumun muayenesi arasında 26. haftada 2 gün ara olmasına rağmen 1-2 hafta fark çıkmıştı. Bu tarz küçük detaylara takılmayın bence daha önünüzde çok zaman var.

Teşekkür ederim ilginize. 4-5 gün olsa çok takılmayacaktım da 10 gün gibi majör bir fark olunca endişelendim açıkçası. Sağolun biraz daha rahatladım.

Birde aklıma gelmişken bebeğin kilosu şu şekilde ölçülüyormuş, tartma gibi bir imkanları olmadığı için baş çevresi ve karın çevresi ve bacak kemiğindeki boy cihaza giriliyor haftayla uyumlu tahmini bir ölçü çıkarıyor makine. O da tahmini haftayı veriyormuş. Yani farklı bir açıdan kafa çapı geniş dar ölçülmüş olabilir. Belki bacak boyu farklı açıdan ölçülmüştür. 1-2 hafta çok takılmayın derim eğer diğer veriler normalse.

Ölçüm kaynaklı mı, cihaz kaynaklı mı cumartesi bir doktorda pazartesi bir başka doktorda gerçekleşecek muayene ile net anlaşılacak sanırım. Şimdilik dediğiniz gibi düşünmek ve sakin kalmak en mantıklısı zannediyorum :)

Sütünü bir sure sagarsin azalmaz o zaman canım
Ben ilk bebegimde sariliktan cok cektim
Hatta cok ileri boyuttaydi biz operasyon gecirdik
Ama herkes seni emiyorsa sorun yok diyordu
Emmeseydi hasar kalabilirdi diyen oldu
Süslemek dediğim şöyle kuzum dar bir ikea masam var. Üzerine çikolata kutusu hediyelik standı arkaya fon o kadar. Büyük bişey istemiyorum çokta hoşlanmıyorum zaten. Vip odayı soracaktım unuttum ya
Süper bencede fazlasina hic gerek yok

Kızlar bugün sol göğsümde et beni oluşmuş onu fark ettim ve çevresinde kararma var meme ucuna yakın hormonal bişey midir acaba meme çevresinde değişiklik yaşayan var mı ?

Canım bugün kontrolün mü vardı ne dedi doktor
Haftaya kontrole gidicem tekrar
Özele gidiyorum ya 10.günde tekrar gidicem. Bir de bayram sonrası gel bakalım doğumu konuşalım dedi 27-28 de tekrar çağırdı. Kafa çevresi 36 haftaya uyumlu dedi. 33+4 bugün normalde. Haziran sonu gibi görünüyor doğum. Bebek 46 cm bacak boyu uzun dedi. Kilosu 2565gr. İnşallah 3-3.5 doğurtacam dedi.
Nasl geçti canm
bir sorun yok çok şükür ben de haziran sonu gibi görünüyorum ama istediğim 1 temmuz. 29-30 haziranda finallerim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…