2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    206
Ne sıklıkla bekliyorsun kuzum ? Bende hipp kullanıyorum ama keçi sütlü olanını kullanıyorum doğduğundan beri 2800dü 1 aylık kontrolde 3920 geldi perşembe günü. Günde 1 2 mama veriyorsan sütün yeterli olur zaman çocuk sakin ve rahat uyuyor demi.
Ben mamayı genelde gündüzleri veriyorum uyanıklık süresi çok arttığı için sık emince her zaman süt gelmiyor ama gece 2 saatte 1 3 saatte 1 uyanıyor emziriyorum göğsümde dolmuş oluyor o süre zarfında. Hem gece anne sütü daha besleyici onu da belirteyim. İstersen bir de böyle dene. Aptamil de şeker yoğunluğu fazla çocuğun ham kilo alması da sağlık için yeterli kriter değil

Kusmuyorsa biraz daha versen? 60 tan fazla yani . Içebiliyorlarsa içsinler bence

Evet uykusu fln aktifligi Hersey yerinde ama kilo alımı sınırda . Süt verme konusunda da emziriyorum ara çok uzun olmuyor 2 saat fln emzirirken kısa sürede ayrılıyor diğer gogsumden akiyor manuel pompa ile sağlıyorum 60ml kadar onuda veriyorum günde 2 defa da mama veriyordum 60ml ama etki etmemiş

kızlar kilo alımını desteklemek için mi mama veriyorsunuz, gerektiği için mi

Mama ile besliyorsanız günde iki defa mama vermenin bebeğe bir etkisi olmayacağını söylemişti bence yetersiz kalmış gibi geldi. 600-1000 gram alması gerekiyor mama sayısını arttırabilirsin bence

Birde hangi göğüste emzirmeyi bıraktıysan başlarken ondan başla sonda ki yağlı sütü alamıyor olabilir günde 2 aldığı mama kiloya etki edecek kadar çok az. Benim küçükbaş senin bebeden küçük günde 2 öğün mama alsa bir öğününde sadece 90 ila 120 ml mama içebiliyor emiyor olmasına rağmen. 60 ml mama onun dişinin koğuna gitmez 2 aylıktı demi

Mama ile besliyorsanız günde iki defa mama vermenin bebeğe bir etkisi olmayacağını söylemişti bence yetersiz kalmış gibi geldi. 600-1000 gram alması gerekiyor mama sayısını arttırabilirsin bence
Tabi ya 60 ml den x2 120 ml 2 aylık bebe için çok az. Benim ki içiypr tekte onu

Kızlar , 1 aylık oldu bebeğim. Kafamı karıştıran şey şu, sağım yapmaya başladım düzenli olarak ama emzirme sonrası yaptığım için haliyle çok çıkmıyor 20 30 bazen de 40 cc çıkıyor genelde. Çok uzun sağım yapsam bu sefer de aşırı süt üretimim olursa sorun yaşar mıyım diye korkuyorum.

Hem dolaba atayım, bazen geceleri uykum varken vereyim kurtarıcı olsun istiyorum. Hem bir kaç aya işe başlayacağım zaten gerekecek şimdiden sağıp atayım istiyorum. Emzirmelerden sonra çıkan 20 cc leri birleştirip bebeğe vermek iyi olur mu, sütleri birleştirmeyin diyorlar. Tek memeyi emzirip diğerini sağım yapsam daha mı mantıklı olur?

1 aylık bebek için hem emzirme hem sağım nasıl ilerlemeli? 1 2 hafta önce süt kanallarım tıkandığı için , çekinerek hareket ediyorum , nasıl bi yol izlemeliyim ?

Leydicim muhtemelen sende benim yaptığım hatayı yapıyorsun. Diyelim ki toplam 30 dk emiyor 15 sağ 15 sol yapma. Tek memeni emdiği kadar emsin. Emerken çenesini dudağının kenarınu falan okşa aktif olarak emsin bazen yalandan ağzında tutuyo ama çekmiyorlar. Ben çözemedim başta bu işi göğsüm yumuşayınca süt bitti diye diğerine geçirdim hep meğer öyle değilmiş. Baktın ki doydu memeden çekildi diğerini teklif et emerse emer. 1 ayda 500 gram almıştı benim çırpıda. Böyle emzirince kilo alımı arttı

dimi sanki sende demiştin daha öncesinde. Ben sadece meme veriyorum zaten de her içişte memeler bitiyor bizim
Ya benim çoceğim çok aç doymuyor jsjsjjsjsa bilemedim 40 ila 60 ml yenidoğandan 1 hafta sonra başlıyor tek öğün içmeye ama. Bugün asm den hemşire mi neyse o aradı bizim ebe terki diyar eylemiş. Dedim doğum kilosu buydu şimdi bu oldu emziriyosun demi dedi. Geceleri dinlendiğim için evet dedim ama gündüzleri mama destekliyorum uyanıklık arttı artı 5 yaş bi bebe daha var dinlenmeyi bırak gündüz totomum üstüne zor oturuyorum. Meme de süt akşamki kadar olmuyor haklısın dedi kadın napsın jsjdjjsjdjd

Tabi canım senin durumun farklı.. senin destek alman şart bencede ben evde paso yatıyorum

Ay ben sağım konusuna bi yorum yapamam evde olduğum için. Dolaba atıp geceleri uykun varken nasıl kurtarıcı olacak onu merak ettim ben yastıktan kafamı kaldırıp emzirmeye zorlanıyorum sağdığımı almak için mutfağa gidicem bir de ısıtcam onu falan çok uzun değil mi

Bugun hic uyumadi sessizce tarihe baktim yarini gosteriyor. Bunlar cidden +-1 tutuyor mu bilmem yarin bakalim ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…