- 13 Aralık 2024
- 1.010
- 892
- 38
El kadar bebeler nasıl bize bunu yapabiliyorlar ya, aslında dılardan izlesek çok komiğiz bence bebe çipil çipil anne baba perperişanAzmine,sabrına hayranım
Mecbur olunca el mahkum oluyor vala Allah yardımcın olsun bacımev taşımıyorum tek çocukluyum annem de yanımda ama perişan bi haldeyiz desem sana dert yansam ayıp olur
Ben bunda gülünecek bir şey görmüyorum de90ml süt döktüm çöp oluyo sütler. İştahsız ama keyfi yerinde. Gülüyo şu saat olmuş. Diliyle itiyor istemiyor çişli bez de yok gündüzden beri. Kolaylık ver Allahım yarabbim yice mevlam
Benim kızım da öyle sürekli boğazına kaçıyor sürekli bir panik halindeyim öyle olunca sonra da sinirden bir çığlıkHadi yaaa ayy bizim dugun zamanina denk geliyor bir kac gun gecikmeli yaptirayim o zaman
Ben bir kac kere yanimda siringa ile ona verdirdim alistirdim elini. Yanindayken yetistir bacim sonra rahat edersin
Ay benim kiz emerken bir anda nefessiz kaliyor hic ses solugu da cikmiyor sonra sinirle bagiriyor. Surekli sutu de bogazina kaciriyor. Bazen oksuruyor hem alttan gaz hem genizi e tukuruk kaciyor. Asla yanliz birakamiyorum
Benim ilk kizim sadece emerek uyuyordu cok sikinti yasamadim ama memeyi birakinca iste sikinti o zaman basladi. Asla sallanmayi vs kabul etmedi. Aylar surdu sallamaya alistirmam kendi kendine de uyumadi. Bunda her tusa basiyorum. Gece emerek uyuyor gunduz salliyorum aksam emzikle uyuyor
Benimki… disarida o emzik hic dusmuyor agzindan ama evde hep itip cekerek emiyor dusuruyor. Tam uyuyacak deli oluyo bu sefer. Uyuyana kadar emzik nobetindeyiz evde sirayla. Bazen de diliyle itiyor. Surekli geri sokuyoruz hayir istiyor da anlamiyorum
Oğlum da emerek uyuyordu ama bakıcı 10 aylıklen başlamıştı o sallayarak uyutuyordu gündüz, evet memeyi bırakınca uyuması çok zor oluyor. Şimdi de yardımcı kadın gün içinde bakması gerekirse ayağında minik minik sallıyor ama uykuya tam geçmiyor bırakınca hop uyanıyor. belki küçük bilmiyorum ama emzik de almayınca meme dılında uyutamıyorum. Pışpışlamayı denedim çok kez kucağımda salladım ama hepsi hüsranla sonuçlandı. Oğlum hep emerek uyuduğu için bunda farklı olsun isterdim ama sanırım kızım da kendi uyuyan bir çocuk olmayacakHadi yaaa ayy bizim dugun zamanina denk geliyor bir kac gun gecikmeli yaptirayim o zaman
Ben bir kac kere yanimda siringa ile ona verdirdim alistirdim elini. Yanindayken yetistir bacim sonra rahat edersin
Ay benim kiz emerken bir anda nefessiz kaliyor hic ses solugu da cikmiyor sonra sinirle bagiriyor. Surekli sutu de bogazina kaciriyor. Bazen oksuruyor hem alttan gaz hem genizi e tukuruk kaciyor. Asla yanliz birakamiyorum
Benim ilk kizim sadece emerek uyuyordu cok sikinti yasamadim ama memeyi birakinca iste sikinti o zaman basladi. Asla sallanmayi vs kabul etmedi. Aylar surdu sallamaya alistirmam kendi kendine de uyumadi. Bunda her tusa basiyorum. Gece emerek uyuyor gunduz salliyorum aksam emzikle uyuyor
Benimki… disarida o emzik hic dusmuyor agzindan ama evde hep itip cekerek emiyor dusuruyor. Tam uyuyacak deli oluyo bu sefer. Uyuyana kadar emzik nobetindeyiz evde sirayla. Bazen de diliyle itiyor. Surekli geri sokuyoruz hayir istiyor da anlamiyorum
Ben o uykusuzlukla onu da emzirebilirdimBu emzirme meselesinden muzdaribim 6 buçuk sene emzirdim son bebemde 2 sene emerse ömrümün 8 9 senesi ineklikle geçmiş olacakhamileliğimde kara kara düşündüğüm midemi bulandiran tek şey emzirmek olmuştu emziren kadın görünce tiksiniyodum çünkü ben 28 haftalik hamileliğim boyunca emzirmeye devam ettim yeni dogana nasıl süt verecem midem bulanıyor artik derken kendimi gene hababam bebeye süt verirken buluyorum hatta geceleri 3 num çok ağlayarak uyandığında sakinleştirmek için aklımdan geçiyor sonra hatirliyorum sütü bıraktığını öyle belleğime kazınmış
Aklımdan geçmiyor değil ama kayınvalidem geldi dün keser beniAy nasıl dayandın 2 ayda canım çıktı sırtım koptu kollarım tutmuyo bugün 18den neri bir fiil emziriyorum şeytan diyo git nöbetçi eczaneye mama al daya mamayı
Siz hızlısınız benimki ikinci çocukta öğrendi tam2 ayda alt değiştirmeyi öğrettim eldiven enjektörü ek gıdaya anca çözer herhalde ahahahshshhaha
Ben de usul usul salliyorum bunda ama memede cok uyumuyor gunduz. Dalsa da gazi icin omuzuma koydugumda gozler faltasi gibi aciliveriyor. Mecbur alternatif bir sey istiyorOğlum da emerek uyuyordu ama bakıcı 10 aylıklen başlamıştı o sallayarak uyutuyordu gündüz, evet memeyi bırakınca uyuması çok zor oluyor. Şimdi de yardımcı kadın gün içinde bakması gerekirse ayağında minik minik sallıyor ama uykuya tam geçmiyor bırakınca hop uyanıyor. belki küçük bilmiyorum ama emzik de almayınca meme dılında uyutamıyorum. Pışpışlamayı denedim çok kez kucağımda salladım ama hepsi hüsranla sonuçlandı. Oğlum hep emerek uyuduğu için bunda farklı olsun isterdim ama sanırım kızım da kendi uyuyan bir çocuk olmayacak
Ay ilk kizimda ilk aylar neredeyse kucagina almiyordu yanlis bir sey yapicam korkusuyla. Sanki benim otuzuncu cocugum. 1 sene hic bir yardimi olmadi yasi ufakti o zaman esimin. 1 seneden sonra isyan bayragini acinca usul usul alt degisme mama yedirme vs giristi. Bunda cok daha aktif iki dakka sunu yapsana iki dakkaya geliyorum vs diyip kitliyorum isi. Biz de anamizin karninda ogrenmedik ogrensinler yaSiz hızlısınız benimki ikinci çocukta öğrendi tam
O saatler çok zor keşke emzik alsa o saatlerdeBen de usul usul salliyorum bunda ama memede cok uyumuyor gunduz. Dalsa da gazi icin omuzuma koydugumda gozler faltasi gibi aciliveriyor. Mecbur alternatif bir sey istiyornefesi iyice derinlesene kadar ayagimda tutuyorum degilse benimki de hemen aciyor gozunu. Su babynestler var ya onunla salliyorum yavasca birakinca onun uzerinde kaliyor. Ama ufaldi baya sonra ne yapcam bilmem. Emzigi aksam sikintili saatleri var 8-12 o sirada veriyorum onda bile bazen mememi emzik olsun istiyor uykuya gececeginde sut gelince birakiyor tekrar aliyor tekrar birakiyor. Ondn sadece belli durumlarda tutmaya calisiyorum emzigi.,
Ben bi gün bunaldım dellendim diye tek kaşımı kaldırarak bebeyi kitledim. İşte süt işte bez ben gidiyom cinnet geçirip bi gecede şuracıkta seni zehirlememi istemiyosan bebeye 2 saat bak dedim. Zaten çalışınca bazı günler o bakacak. Gittim ama aklım evdeAy ilk kizimda ilk aylar neredeyse kucagina almiyordu yanlis bir sey yapicam korkusuyla. Sanki benim otuzuncu cocugum. 1 sene hic bir yardimi olmadi yasi ufakti o zaman esimin. 1 seneden sonra isyan bayragini acinca usul usul alt degisme mama yedirme vs giristi. Bunda cok daha aktif iki dakka sunu yapsana iki dakkaya geliyorum vs diyip kitliyorum isi. Biz de anamizin karninda ogrenmedik ogrensinler yasonra yapamiyorum demesinler
Evet biberonla hep 0-1 ler var. Ucu ayrı alınıyor emzirme haftası indirimi var 2li uçlar indirimde.Kızlar 4 5 numaralı avent biberon yok sanırım ucunu ayrı mı alıyoruz anlamadım hep 1+ ya da yenidogan şeklinde var
Yaa evet bende baktım öyleler valla aldığımın ucunu delmeye çalıştım biraz daha iyi oldu eskiye göre akitma yapmadıKızlar 4 5 numaralı avent biberon yok sanırım ucunu ayrı mı alıyoruz anlamadım hep 1+ ya da yenidogan şeklinde var
Bazen herşey Rüya gibi geliyor bi şaplak yesem uyanırım gibi ama zaten o şaplağı bize bebeler hergün atıyor rüya olmadığını anlıyorumEl kadar bebeler nasıl bize bunu yapabiliyorlar ya, aslında dılardan izlesek çok komiğiz bence bebe çipil çipil anne baba perperişan
3 saatte 100-120ye tamamlıyosa tamamdır. Benimki de 70 içiyo 3 saat geçiyo 60 bazen 50 bazen 30. Ama zırt pırt teklif ediyorum saat başı içerse 20daha. İnan kaç içiyo bilmiyorum. Ama bi gün sabahtan başladım 24 saate zorlayarak 620 içti. Bilmiyorum yeterli mi kilosu normal diyolar. Çocuk doktoru ne dedi sanaBiberonu uykudan uyanınca bir savaşla itme ile sokmayla 5 dakika süren uğraşla tutturuyoruz ama hemen hemen her defasında ictigi 30 mil süt 60 mil süt sağdım yine 30’u içti 30 duruyor.
Peşine meme verdim biraz da meme emdi tabi kısa süreli karnı doydu çekildi kenara bu çocuk az mı besleniyor onun için az kg aldı acaba kızlar e ben ne yapayım zorla veremem ya
Benimkide öyle özellikle sanki aşıdan sonra iyice azaldı gibi bende emzirenildigim kadar emziriyorum benim ki biberonda tutmuyo emzirip uyuttuktan sonra önce göğsümü sagip buzluğa atıyorum en son memede kalan yağlı sütü de kaşıkla sağıp iciriyorum az ama en azından birazcık doyar kilo alır belki diye mücadele veriyoruz inşallah açılır iştahlarıBiberonu uykudan uyanınca bir savaşla itme ile sokmayla 5 dakika süren uğraşla tutturuyoruz ama hemen hemen her defasında ictigi 30 mil süt 60 mil süt sağdım yine 30’u içti 30 duruyor.
Peşine meme verdim biraz da meme emdi tabi kısa süreli karnı doydu çekildi kenara bu çocuk az mı besleniyor onun için az kg aldı acaba kızlar e ben ne yapayım zorla veremem ya
Canım ben kaç içtigini bilmiyorum ki gün içerisinde ne kadar içtiğinde hesaplayamam çünkü biberonu tutmuyor bugün tutuyorsa yarın tutmaz sabah tutuyorsa akşam tutmaz biz daha o evreleri geçemedik ki. Daha gitmedik doktora 10 günümüz var kontrole o zaman konuşacağız bakalım biberon ve mama verme üzerine daha çok düşmeye başladım bir şekilde alışması lazım bilmiyorum çok dardayım3 saatte 100-120ye tamamlıyosa tamamdır. Benimki de 70 içiyo 3 saat geçiyo 60 bazen 50 bazen 30. Ama zırt pırt teklif ediyorum saat başı içerse 20daha. İnan kaç içiyo bilmiyorum. Ama bi gün sabahtan başladım 24 saate zorlayarak 620 içti. Bilmiyorum yeterli mi kilosu normal diyolar. Çocuk doktoru ne dedi sana
Benimki de tutmuyor işte biberon bir şekilde tutturmaya çalışıyorum canı isterse tutuyor nefesimi tutuyorum o biberondaki sütü içene kadarBenimkide öyle özellikle sanki aşıdan sonra iyice azaldı gibi bende emzirenildigim kadar emziriyorum benim ki biberonda tutmuyo emzirip uyuttuktan sonra önce göğsümü sagip buzluğa atıyorum en son memede kalan yağlı sütü de kaşıkla sağıp iciriyorum az ama en azından birazcık doyar kilo alır belki diye mücadele veriyoruz inşallah açılır iştahları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?