Aslında süt azalmıyor ama ilk günlerdeki dolulugu hissetmemek normalmiş bebek emdikce geliyor yani süt üretim şekli tamamen değişiyormuş benimde göğüslerim yumuşadı çünkü 3. Aya gittikçe sütün formu bile değişip daha yağlı oluyormuşYa şöyle bi şey oluyor , sağımı bırakınca göğüslerim sanki hep az doluyor sütüm azalıyor gibi geliyor
2 3 kere sağım yapınca direkt doluyor , ondan yapıyorum
Belki de kızçen şifasıyla gelmiştir sanaBenım yumurtalık zayıftı ondan oğlum tup bebek bu kız nasıl geldı anlamadım Allahın ısı
Bende gidemedim ki daha fırsat olmadı eşim işten sürekli izin aldı babalık izninden sonra bide üstüne taşınma toparlanma yerleşme üstüne bir de grip oldu derken bi süre daha gidemem gibi görünüyor. Doğum yaptığım hastanede bana baya uzak taksiyle de gidemem. Çocuklar zaten allah a emanet onlarla hiç gidemem ayy kendim yazarken şiştim kontrole gidemeyen tek kişi olmadığım için sevindim galibaEvet iyi ki olmamışsın taşınma şeysinde bi de onun azizliğine uğrasaydın Süpermen kadın olurdunAma benim hiç ağrım olmadı inşallah senin-sizin de öyle geçer ben de doktor kontrolüne daha gidemedim açılışı yapmıştık zaten devamı da geldi ama bu iş nanay artık çok zor
Aşkım evet rahat bi noktada ama şişkinliği de cabası.. ayrıca adet olmasan da yumurtlama aktif olarak devam ediyor diye biliyorum. Yani süt korumuyor mantığı ordan geliyor. Adet olsam doğum kontrole başlarım garanti olur adamla asker arkadaşı oldukAy ilk gece denemistim ben de almamisti kenara koymustum hemsire cok kizmisti
Ay noldu noldu devam etti mi sonra.
Benim de oyle normal. Az uyuyan da cok uyuyan da normal hepsinin farkli farkli ozellikleri var. Bazi cocuk uykuya daha fazla ihtiyac duyar bazisi annenin kokusuna, bazisi rahatlatilmaya bazisi ellenilmemeye. Merak etme. Benimki de gunde 2 defa uzun uyur ogleden sonra kisa kisa kestirmeler gibi.
İlk zamanlar aylarca olmuyor insanlar cogunlukta diye biliyorum. Ben de ilk dogumda 38. Gun bunda 52. Gun oldum. Ne derdin vardi da hemen yumurtluyon diyorum. Menapozu bir kac ay ileri ataydik ya. Bosverrr olmamanin keyfini cikar
Benimki de hep oyle. Bir de kendi baya esmer elleri bemmmbeyaz. Sanki soguktan beyazlamis gibi hissediyorum Sacma sacma
Biz de oyle yapicaz. Menenjit ile ilgili bir sey konustunuz mu? Benimki ondan hic bahsetmedi de neden acaba
Ay ben dr gitmeyi bekleyemeden bir kac deneme olmustu dr gittim
Atis serbest dedi ama bu sefer de adet oldum normalden uzun surdu o da mubarek
Ahahhahaha eveettt bizim evi 25 de tutuyoruz petekleri gece actik ben 25 de bile usuyorum tovbe ya. 26.5-27 mis hafif sicak seviyorum ben. Bebem de usuyo bence
Kuzu benim evim de cikiyor o nemlere. İlk kizimda cati katiydi evimiz baya nemliydi ben anlamadim
Megersem nem ev tozu ve akari artiriyormus. 25 yasindaydim o zaman hic aklima alerji yapacagi gelmemisti. Kizim cok alerji oldu zorlandik astima yaklasmis biz farkettigimizde. Bunda yine cati kati evim ama nem cihazi aldim 60 uzerine cikarsa calistiriyoruz. İstanbulda nem oraninin fazla oldugu bir semtte oturuyorum ara kat evim bile 60 uzerine cikiyordu tasindik burasi da oyledikkat et nemi dusurmeye calis. Klimayi sicakta acarsan nemi kirar bazilarinin da nem alma ozelligi var ben bazen aciyorum. Biz cok cektik nemden de o yuzden soyleyim dedim.
Aman on gün önce aşıya gittiğimizde az kilo almış dedi.Aa ne dediler ki hemşireler
Âmin canım inşallahGüzel haberlerle gel bize
Yap canımAy bende öyle yapayımmmm
Taze badem haşlanmış et omega 3 takviyesi. Rengi değişiyo 3-4 saat sonra. Bide ben önsütü sağdım onu vermedim. 5dk sonra sağıma gelenlerin rengi koyuldu. Bebe 2850 doğdu kilo alsın diye çabaladım işe yaradıKizlar ya sutum cok beyaz. Yani bembeyaz. Boyle degildi eskiden daha yagluydi. Kilo alimi da bu sira durdu evde takip ediyorum. Ne yapsam yaglanir? Var mi bu konuda oneriniz deneyiminiz?
Ne dedi dr? Kilosu nasıl gidiyomuş? Hayırlı haberler ver bacımAman on gün önce aşıya gittiğimizde az kilo almış dedi.
Ama bir yanlışlık var ben daha önce gittim bir hafta öncesiydi 700 gram almış gayet güzel demişti ya tarihi tutmadı ya başka bir şey bilmiyorum onun için çocuk doktoruna randevu aldım zaten ikinci ay kontrolümüz vardı bakalım o ne diyecek oradada hersey kayıtlı.
Evet ev denize yakın napsam düşmüyodu klimayı kurcaliyim bakalımAy ilk gece denemistim ben de almamisti kenara koymustum hemsire cok kizmisti
Benim de oyle normal. Az uyuyan da cok uyuyan da normal hepsinin farkli farkli ozellikleri var. Bazi cocuk uykuya daha fazla ihtiyac duyar bazisi annenin kokusuna, bazisi rahatlatilmaya bazisi ellenilmemeye. Merak etme. Benimki de gunde 2 defa uzun uyur ogleden sonra kisa kisa kestirmeler gibi.
İlk zamanlar aylarca olmuyor insanlar cogunlukta diye biliyorum. Ben de ilk dogumda 38. Gun bunda 52. Gun oldum. Ne derdin vardi da hemen yumurtluyon diyorum. Menapozu bir kac ay ileri ataydik ya. Bosverrr olmamanin keyfini cikar
Benimki de hep oyle. Bir de kendi baya esmer elleri bemmmbeyaz. Sanki soguktan beyazlamis gibi hissediyorum Sacma sacma
Biz de oyle yapicaz. Menenjit ile ilgili bir sey konustunuz mu? Benimki ondan hic bahsetmedi de neden acaba
Ahahhahaha eveettt bizim evi 25 de tutuyoruz petekleri gece actik ben 25 de bile usuyorum tovbe ya. 26.5-27 mis hafif sicak seviyorum ben. Bebem de usuyo bence
Kuzu benim evim de cikiyor o nemlere. İlk kizimda cati katiydi evimiz baya nemliydi ben anlamadim
Megersem nem ev tozu ve akari artiriyormus. 25 yasindaydim o zaman hic aklima alerji yapacagi gelmemisti. Kizim cok alerji oldu zorlandik astima yaklasmis biz farkettigimizde. Bunda yine cati kati evim ama nem cihazi aldim 60 uzerine cikarsa calistiriyoruz. İstanbulda nem oraninin fazla oldugu bir semtte oturuyorum ara kat evim bile 60 uzerine cikiyordu tasindik burasi da oyledikkat et nemi dusurmeye calis. Klimayi sicakta acarsan nemi kirar bazilarinin da nem alma ozelligi var ben bazen aciyorum. Biz cok cektik nemden de o yuzden soyleyim dedim.
Katı beyazlık mı ? Bembeyaz ise eğer sütün katılaşıyor olabilir yani peynirleşme sağ orayı öyleyse. Şeffaf gibi mi bembeyaz dediğinde olması gereken o zaten.Kizlar ya sutum cok beyaz. Yani bembeyaz. Boyle degildi eskiden daha yagluydi. Kilo alimi da bu sira durdu evde takip ediyorum. Ne yapsam yaglanir? Var mi bu konuda oneriniz deneyiminiz?
İnşallah bundan sonrası güzel geçer bacım ağrısız 2 çocuklaBende gidemedim ki daha fırsat olmadı eşim işten sürekli izin aldı babalık izninden sonra bide üstüne taşınma toparlanma yerleşme üstüne bir de grip oldu derken bi süre daha gidemem gibi görünüyor. Doğum yaptığım hastanede bana baya uzak taksiyle de gidemem. Çocuklar zaten allah a emanet onlarla hiç gidemem ayy kendim yazarken şiştim kontrole gidemeyen tek kişi olmadığım için sevindim galiba
Ayy evet inşallah bu doğumlar bize faydalı olur da ağrılı sızılı adet olmaktan kurtulmuş oluruz. Benim ilk sezaryenden sonra 4 sene felaket ağrılı geçti artık rahim yumurtalık ne varsa aldırmayın bile düşündüm o derece adet günü gelsin istemiyodum. Gerçi rahim mesane yapışmış birbirine onu ayırdılar inşallah etkisi olur da ağrısız yaşarım artık
Hangi aşıları oldunuz canım kol+bacaklardan mı. Biz de bugün verem+rota aşısı olduk. Az önce mama yedirdim çok şükür yedi ama akşama iştahsızlık başlar mı bilmiyorum. Bacaktan yapılan aşılarda iştahsızlık olmuştuu.2-3 gün sürmüştü.Ya çocuğum bugün aşı oldu ve bu saate kadar asla emmedi hem meme hem mama veriyordum sütüm yetmediği için ama sonuçta emiyordu sürekli sadece akşam gece uykusunda emmenin arkasından destekliyodum onda da şimdi sadece biberon istiyor sütümü sağıp biberonla verince alıyor ama meme verince dünyası yıkılıyor resmen böyle olan oldu mu düzelir inşallah migrenim tuttu bırakcak memeyi diye
Bu arada 3. 4. Ayda bebekler daha kilo alıyorlarmış acaba bu yağ oranı arttığı için miAslında süt azalmıyor ama ilk günlerdeki dolulugu hissetmemek normalmiş bebek emdikce geliyor yani süt üretim şekli tamamen değişiyormuş benimde göğüslerim yumuşadı çünkü 3. Aya gittikçe sütün formu bile değişip daha yağlı oluyormuş
Kuzum kaşık biberon kullanma durumunuz var mı? Meme reddi olmasın.Ya çocuğum bugün aşı oldu ve bu saate kadar asla emmedi hem meme hem mama veriyordum sütüm yetmediği için ama sonuçta emiyordu sürekli sadece akşam gece uykusunda emmenin arkasından destekliyodum onda da şimdi sadece biberon istiyor sütümü sağıp biberonla verince alıyor ama meme verince dünyası yıkılıyor resmen böyle olan oldu mu düzelir inşallah migrenim tuttu bırakcak memeyi diye
Evet canım Kol ve bacak olan evet. Mamayı yiyor sağdığım sütü biberondan da içiyor ama memeyi almıyor asla çığlık kıyamet bağırıyor. Bir kaşık da calpol verdim çocuk ağlamaktan tıkandı çünkü yalnızım bir de ödüm koptu resmen. Umarım geçer zaten memeyle bir derdi var zaten pek bayılarak almıyor. altı ayı tamamlasa bi rahatlicamHangi aşıları oldunuz canım kol+bacaklardan mı. Biz de bugün verem+rota aşısı olduk. Az önce mama yedirdim çok şükür yedi ama akşama iştahsızlık başlar mı bilmiyorum. Bacaktan yapılan aşılarda iştahsızlık olmuştuu.2-3 gün sürmüştü.
Ben doğum yaptıktan on gün sonra ciddi sağlık sıkıntısı yaşadım gece acillerde kaldım kendimde değildim pek o dönem mecburiyetten mamaya başladık biberon verdik yoksa sütüm sezeryan olmama rağmen hemen geldi hiç mama almadı ama hastalıktan sonra sütüm azaldı baya yetmedi bebeğe mamayla desteklemeye devam ettik yine mecburen. Ben de ondan korkuyorum meme reddine başlar mı diye daha çok küçük 1,5-2 yaşına kadar emzirme hayallerim vardı ama şimdi 6 ayı tamamlasa rahatlicam resmen.Kuzum kaşık biberon kullanma durumunuz var mı? Meme reddi olmasın.
bi de mesela ben sağım yapınca hep bebeğin içtiğinden az çıkıyor. Yani sadece sağım yapıp bebeğe vermeye çalışsam , sanki aşırı süt üretimim olur, göğüslerim aşırı dolar , çok disiplinli bi şekilde sağım yapmam gerekir gibi geliyor bana. O yüzden memeden kendi kuvveti ile emince hem daha iyi boşaltıyor hem de yavaş yavaş sindiriyor. Benim fikrimce.
Tabii ki devam etmedi emzik almıyor biberon almıyor aynı devamAy ilk gece denemistim ben de almamisti kenara koymustum hemsire cok kizmisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?