2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
2 doktorada söyledim hiç bi şey demediler napıyım başka doktora daha mı gidiyim hele özeldeki ruh içinden konuşuyo sanki doktorunda hayırlısı
Sağlık ocağındaki ebeye bile söylesen onlar yardımcı olur kime gitmen gerektiğine yanlış yönlendirmek istemem ya dahiliye ya da kardiyoloji görmeli

Evet 4 sene fıkıh eğitimi almış biri olarak yazıyorum. Hamile kadın oruca niyet edipte zorlanırsa bozamaz. Buna ruhsat verilmemiştir. Ya hiç etmeyecek ya da bozmayacak. Edipte bozarsa kefaret gerekir . Gerçi bu bilgiyide diyanetten almışsınız ne beklenir ki diyanetin fıkıh bilgisine güvenipte bunu yapıyorsunuz. Lütfen fıkıhı kurandan ve diğer ilmihal kitaplarından öğrenin. Diyanetin islama ters çok düşüncesi var

Siz hangi kaynakları kullandınız? Ve uslubunuz çok kötü. Diyanet genelde herkesin başvuru kaynağı olduğu için yazdım, diğer hocanın da diyanetle ilgisi yok o sebeple onu yazdım.

Ayrıca mezhepten mezhebe farklı görüşler var. Hanefi fıkhına göre verilmiş yanıtları verdim ben.

Merhabalar 2 gündür kahvaltı dahil sonrasında mide yemek borusu ekşimesi oluyor mu sizlerde de? Bu 2. Gebeliğim çok erken başladı bunda. Oğlumda böyle değildim 8. Aydan sonra yaşadım dönem dönem

2 doktorada söyledim hiç bi şey demediler napıyım başka doktora daha mı gidiyim hele özeldeki ruh içinden konuşuyo sanki doktorunda hayırlısı
İlk gebeligimde tansiyon sikintisi yasadim, bunda da 2-3 kere 14 u gordum. 14 u gormemek gerekiyor cok olursa bobrekler protein kaciriyor. Normalde doktorlar bunu onemser belki tek seferlik diye dusunmustur evde duzenli sabah aksam olcun stresten uzak durun hala 14 gorurseniz tuz ve kizartmadan sicaktan uzak durun.
Hanımlar sizde de sağa veya sola yatınca karnınız hafiften sarkıyor gibi oluyor mu
Evet bende oluyor dun destek yastigi aldim gece uyurken zorlaniyorum biraz

Canım destek yastığı nasıl bisey? Karnının hemen altına mı koyuyorsun

Merhabalar, oruç tutacak var mıdır aranızda ? Bu konu hakkında çok kararsızım doktor kesin ve kati şekilde tutmamamı söyledi. Ama ben tutabilecek hissediyorum.. bilemedim
Ben tutuyorum canım doktor İlk 3 ay riskli dedi. 4 cu ayda olduğuna göre tut dedi çok şükür güzel geçiyor

Kızlar oruç tutuyor musunuz nasıl gidiyor ? Ben de halsizlik var onun dışında iyiyim sanki ? Doktor bana bıraktı tutmanda bebek açısından sıkıntı yok demişti

Kızlar oruç tutuyor musunuz nasıl gidiyor ? Ben de halsizlik var onun dışında iyiyim sanki ? Doktor bana bıraktı tutmanda bebek açısından sıkıntı yok demişti
Allah kabul etsin oruçlarınızı canım. benim sık ve aşırı acıkmam oldugu için hiç denemedim bile ağzıma bir şey atmazsam kötü oluyorum

Ben tutuyorum Rabbim cümlemizinkini kabul etsin. İnşallah bendede halsizlik var biraz ama çok şükür güzel geçiyor

Bende konuşma üslubunuzu sevmedim açıkçası. Çok şükür bizlerde kör cahil değiliz. Siz bu şekilde diyorsunuz diye sizin dediğiniz doğru olacak diye bir durumda yok. O kadar çok şey dönüyor ki din ile alakalı. Bende çok ilmîne ve bilimine güvendiğim hocama sordum hatta 2 kişiye. Onlarda aynı şekilde kefarete gerek olmadığını söylediler. Çünkü siz tuttuğunuz orucun nasıl olduğunu önceki senelere göre biliriz değil mi daha kötü mü daha iyi mi olduğunu da ? Tansiyonumu ölçüyorum normal, biraz susadım ama iyiyim. Sizin dediğinize göre o halde hiç tutmaya yeltenmeyelim. 1 ay borcu sonra ödeyelim bana da pek bu mantıklı gelmedi. Şu an hamile olduğumuz için bunu hastalık bilip tutmamak diye bir düşüncem yok. Herkesin kendi tercihi. Allah kabul etsin çocuklarımızı sağlıkla kucağımıza alalım
Siz hangi kaynakları kullandınız? Ve uslubunuz çok kötü. Diyanet genelde herkesin başvuru kaynağı olduğu için yazdım, diğer hocanın da diyanetle ilgisi yok o sebeple onu yazdım.

Ben tutuyorum canım doktor İlk 3 ay riskli dedi. 4 cu ayda olduğuna göre tut dedi çok şükür güzel geçiyor
bende tutuyorum bakalım güzel de gidiyor bi çok uykum gelmişti çalıştığım için ondada biraz yattım. İyi geldi. Bol ibadetle hayırlı Ramazanlarımız olsun

Bende tutuyorum ilk günün etkisi diye düşünmek istiyorum ama bende halsizlik ve susuzluk hafifden yemek borumda yanma var hem emzirme hem de hamileliğin etkisiyle mi onuda bir kaç güne anlarım ama sonradan tutarken zorlanmak yerine şuan maaile zorlanmayı tercih ediyorum sanırım

Uslubüm evet sert çünkü sadece internetten gördüğünüz bilgilerle insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Sizin mesajınızı görüp orucunu bozan hamile bile olabilir. Bence en sağlıklısı kötüysek tutmamak. Çünkü dinimiz hamileye farz kılmıyor. He iyiysen tutacaksan bile ne kadar güzel keşke herkes tutabilse ancak niyet ettikten sonra maalesef ki oruç ölüm hali hariç bozulmaz. Kişi ancak öleceğini hissettiyse orucunu bozabilir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…