- 22 Mart 2023
- 4.195
- 2.689
- 63
- 31
Sağlık ocağındaki ebeye bile söylesen onlar yardımcı olur kime gitmen gerektiğine yanlış yönlendirmek istemem ya dahiliye ya da kardiyoloji görmeli2 doktorada söyledim hiç bi şey demediler napıyım başka doktora daha mı gidiyim hele özeldeki ruh içinden konuşuyo sanki doktorunda hayırlısı
valla erkek gibi gördüm o genital bölgede patlayan şey pipi gibi. Ama çok sevimli bir ultrason fotoğrafı den gelmiş ohhhhKızlar anlayan varmı çinsiyeti
Evet 4 sene fıkıh eğitimi almış biri olarak yazıyorum. Hamile kadın oruca niyet edipte zorlanırsa bozamaz. Buna ruhsat verilmemiştir. Ya hiç etmeyecek ya da bozmayacak. Edipte bozarsa kefaret gerekir . Gerçi bu bilgiyide diyanetten almışsınız ne beklenir kiHanımefendi hamile kadın Ramazanda oruca niyet eder, olur ya gün içinde kendisine ya da bebeğine zarar geleceği endişesiyle bir durum yaşar o zaman orucu bozabilir, buna ruhsat verilmiştir. Kefaret gerekmediği gibi sadece tutamadığı gün kadar kaza eder Fıkıh bilgisini herkes kendisi öğrenmekle mesul, niyet et kafana göre boz demedim, zorlanırsa bozabilir dedim. Bu benim kendi düşüncem değil, fıkhımız böyle söylüyor.
Kadınlar gebelik dönemlerinde oruç tutabilirler mi?
Ramazan orucunu tutmamak için geçerli mazeretlerden biri de gebelik veya çocuk emzirmektir. Gebe veya emzikli olan kadınlar, kendilerine yahut çocuklarına bir z...kurul.diyanet.gov.tr
Hamile bayan oruç tutarken rahatsızlanırsa bozduğu oruca kefaret mi gerekir?
Arkadaşım yaklaşık 4 aylık hamile. Fakat hamileliğinden dolayı tansiyonu epey düşük oluyor; yaklaşık 120/80 olması gerekirken, arkadaşımın tansiyonu 85/45 oluyofetvameclisi.com
İki kaynak burada.
Siz hangi kaynakları kullandınız? Ve uslubunuz çok kötü. Diyanet genelde herkesin başvuru kaynağı olduğu için yazdım, diğer hocanın da diyanetle ilgisi yok o sebeple onu yazdım.Evet 4 sene fıkıh eğitimi almış biri olarak yazıyorum. Hamile kadın oruca niyet edipte zorlanırsa bozamaz. Buna ruhsat verilmemiştir. Ya hiç etmeyecek ya da bozmayacak. Edipte bozarsa kefaret gerekir . Gerçi bu bilgiyide diyanetten almışsınız ne beklenir kidiyanetin fıkıh bilgisine güvenipte bunu yapıyorsunuz. Lütfen fıkıhı kurandan ve diğer ilmihal kitaplarından öğrenin. Diyanetin islama ters çok düşüncesi var
Ayrıca mezhepten mezhebe farklı görüşler var. Hanefi fıkhına göre verilmiş yanıtları verdim ben.Evet 4 sene fıkıh eğitimi almış biri olarak yazıyorum. Hamile kadın oruca niyet edipte zorlanırsa bozamaz. Buna ruhsat verilmemiştir. Ya hiç etmeyecek ya da bozmayacak. Edipte bozarsa kefaret gerekir . Gerçi bu bilgiyide diyanetten almışsınız ne beklenir kidiyanetin fıkıh bilgisine güvenipte bunu yapıyorsunuz. Lütfen fıkıhı kurandan ve diğer ilmihal kitaplarından öğrenin. Diyanetin islama ters çok düşüncesi var
Sağlık ocağı hiç aklıma gelmedi teşekkür ederimSağlık ocağındaki ebeye bile söylesen onlar yardımcı olur kime gitmen gerektiğine yanlış yönlendirmek istemem ya dahiliye ya da kardiyoloji görmeli
6 aylıkken de 12 aylık gibi oluruzBencede ödem olabilir sonucta bebek hala asagida yukari cikmasina daha cok var ama karnim yuvarlakbende 6 aylik gibiym
Valla benim sabah küçük bir göbeğim oluyor akşam yemeğinden sonra 6 aylık gibi kocaman bir göbek canım sıkılıyor.Hanımlar sizde de sağa veya sola yatınca karnınız hafiften sarkıyor gibi oluyor mu
İlk gebeligimde tansiyon sikintisi yasadim, bunda da 2-3 kere 14 u gordum. 14 u gormemek gerekiyor cok olursa bobrekler protein kaciriyor. Normalde doktorlar bunu onemser belki tek seferlik diye dusunmustur evde duzenli sabah aksam olcun stresten uzak durun hala 14 gorurseniz tuz ve kizartmadan sicaktan uzak durun.2 doktorada söyledim hiç bi şey demediler napıyım başka doktora daha mı gidiyim hele özeldeki ruh içinden konuşuyo sanki doktorunda hayırlısı
Evet bende oluyor dun destek yastigi aldim gece uyurken zorlaniyorum birazHanımlar sizde de sağa veya sola yatınca karnınız hafiften sarkıyor gibi oluyor mu
Canım destek yastığı nasıl bisey? Karnının hemen altına mı koyuyorsunİlk gebeligimde tansiyon sikintisi yasadim, bunda da 2-3 kere 14 u gordum. 14 u gormemek gerekiyor cok olursa bobrekler protein kaciriyor. Normalde doktorlar bunu onemser belki tek seferlik diye dusunmustur evde duzenli sabah aksam olcun stresten uzak durun hala 14 gorurseniz tuz ve kizartmadan sicaktan uzak durun.
Evet bende oluyor dun destek yastigi aldim gece uyurken zorlaniyorum biraz
Ben tutuyorum canım doktor İlk 3 ay riskli dedi. 4 cu ayda olduğuna göre tut dedi çok şükür güzel geçiyorMerhabalar, oruç tutacak var mıdır aranızda ? Bu konu hakkında çok kararsızım doktor kesin ve kati şekilde tutmamamı söyledi. Ama ben tutabilecek hissediyorum.. bilemedim
Allah kabul etsin oruçlarınızı canım. benim sık ve aşırı acıkmam oldugu için hiç denemedim bile ağzıma bir şey atmazsam kötü oluyorumKızlar oruç tutuyor musunuz nasıl gidiyor ? Ben de halsizlik var onun dışında iyiyim sanki ? Doktor bana bıraktı tutmanda bebek açısından sıkıntı yok demişti
Ben tutuyorum Rabbim cümlemizinkini kabul etsin. İnşallahKızlar oruç tutuyor musunuz nasıl gidiyor ? Ben de halsizlik var onun dışında iyiyim sanki ? Doktor bana bıraktı tutmanda bebek açısından sıkıntı yok demişti
Bende konuşma üslubunuzu sevmedim açıkçası. Çok şükür bizlerde kör cahil değiliz. Siz bu şekilde diyorsunuz diye sizin dediğiniz doğru olacak diye bir durumda yok. O kadar çok şey dönüyor ki din ile alakalı. Bende çok ilmîne ve bilimine güvendiğim hocama sordum hatta 2 kişiye. Onlarda aynı şekilde kefarete gerek olmadığını söylediler. Çünkü siz tuttuğunuz orucun nasıl olduğunu önceki senelere göre biliriz değil mi daha kötü mü daha iyi mi olduğunu da ? Tansiyonumu ölçüyorum normal, biraz susadım ama iyiyim. Sizin dediğinize göre o halde hiç tutmaya yeltenmeyelim. 1 ay borcu sonra ödeyelim bana da pek bu mantıklı gelmedi. Şu an hamile olduğumuz için bunu hastalık bilip tutmamak diye bir düşüncem yok. Herkesin kendi tercihi. Allah kabul etsin çocuklarımızı sağlıkla kucağımıza alalımEvet 4 sene fıkıh eğitimi almış biri olarak yazıyorum. Hamile kadın oruca niyet edipte zorlanırsa bozamaz. Buna ruhsat verilmemiştir. Ya hiç etmeyecek ya da bozmayacak. Edipte bozarsa kefaret gerekir . Gerçi bu bilgiyide diyanetten almışsınız ne beklenir kidiyanetin fıkıh bilgisine güvenipte bunu yapıyorsunuz. Lütfen fıkıhı kurandan ve diğer ilmihal kitaplarından öğrenin. Diyanetin islama ters çok düşüncesi var
Siz hangi kaynakları kullandınız? Ve uslubunuz çok kötü. Diyanet genelde herkesin başvuru kaynağı olduğu için yazdım, diğer hocanın da diyanetle ilgisi yok o sebeple onu yazdım.
bende tutuyorum bakalım güzel de gidiyor bi çok uykum gelmişti çalıştığım için ondada biraz yattım. İyi geldi. Bol ibadetle hayırlı Ramazanlarımız olsunBen tutuyorum canım doktor İlk 3 ay riskli dedi. 4 cu ayda olduğuna göre tut dedi çok şükür güzel geçiyor
Kızlar oruç tutuyor musunuz nasıl gidiyor ? Ben de halsizlik var onun dışında iyiyim sanki ? Doktor bana bıraktı tutmanda bebek açısından sıkıntı yok demişti
Uslubüm evet sert çünkü sadece internetten gördüğünüz bilgilerle insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Sizin mesajınızı görüp orucunu bozan hamile bile olabilir. Bence en sağlıklısı kötüysek tutmamak. Çünkü dinimiz hamileye farz kılmıyor. He iyiysen tutacaksan bile ne kadar güzel keşke herkes tutabilseSiz hangi kaynakları kullandınız? Ve uslubunuz çok kötü. Diyanet genelde herkesin başvuru kaynağı olduğu için yazdım, diğer hocanın da diyanetle ilgisi yok o sebeple onu yazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?