- 7 Nisan 2024
- 122
- 96
- 18
- 31
Merhabalar size özelden mesaj attım bakabilir misinizBenim ilk gebeliğim, ben de normalime göre bu dönemde çok sık gidiyorum tuvalete. Tüp bebek olduğundan acaba ilaçların etkisinden mi diye düşündüm epey bir zaman, mesaneye baskı yapacak büyüklükte değil sonuçtaAma sanırım bu durumu yaşayan da çok. Benim 3. Aydan sonra biraz daha azaldı gibi ama. Öncesinde her gece 3-4 kere muhakkak kalkardım, şimdi en azından 1 kereyle yetinebiliyorum
Yaa yanliz olmadigima cok sevindim gercekten. Demek ki normali bu rahatladimBenim ilk gebeliğim, ben de normalime göre bu dönemde çok sık gidiyorum tuvalete. Tüp bebek olduğundan acaba ilaçların etkisinden mi diye düşündüm epey bir zaman, mesaneye baskı yapacak büyüklükte değil sonuçtaAma sanırım bu durumu yaşayan da çok. Benim 3. Aydan sonra biraz daha azaldı gibi ama. Öncesinde her gece 3-4 kere muhakkak kalkardım, şimdi en azından 1 kereyle yetinebiliyorum
1.5-2 arasi bulantim devam ettiginden cogu zaman 1.5 da kaliyorumKac litre su iciyorsun
1 düşük sonrası aşı olmuştum 2 yıl önce. Ben de 5 haftalıkken henüz kalp hareketleri olmuşmadı ama yine de yapalım dediler indirekt coombs testi negatif çıkınca yaptılar ( pozitif çıksaydı da titresi önemliymiş)Merhaba ben 4 5 haftalık arasında düşük yaptım doktorum iğne yapmadı. Bizde de kan uyuşmazlığı var. Tekrar 2.ye aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Şimdi gerekiyorsa iğne olurum ama bunu destekleyen bir doktor bulmam gerek. İstanbulda oturuyorum bu konuda bilginiz var mı yada doktor öneriniz?
Bende de tansiyon yüksek çıkıyordu. Bir de belim tutuluyordu magnezyuma başlayalı şükür tansiyon düzeldi gibi en azından 14 leri 9ları görmüyorum yüksek tansiyon istenmiyor gebelikte. Günde bir tok karna alıyorum bulantı yapması diye. Ayrıca kasılmaya da çare oluyor kullanmalısın bence bir zararı yok rutin takviyelerde veriyorlar zatenYa banada verdi magmezyumu son gittiğimde ama içmedimo zaman icmekte fayda var en azından deneyim umarım işe yarar çünkü şuanda küçük olmasina ragmen bu kadar baskı hissetmem normal değil belli bir saatten sonra yatalak gibi oluyorum ağrılardan
Geçen hafta pozisyonuna bağlı olabilir demişti doktorumKizlar cok sık tuvalete gidiyorum. İlk gebeligimde bebek buyudugunde oluyordu bu henuz mesaneye basi falan da yok. Bu sekilde olan var mi? Gece 3-4 kere kalkiyorum ilerleyen zamanlar endiselendiriyor
Belki de o yuzdendir. Seker cihazim vardi bugun olctum normal degerler araliginda cikiyor. Biraz takip edip doktoruma daniscam insallahGeçen hafta pozisyonuna bağlı olabilir demişti doktorum
Ama şeker hastalığında da sık idrara çıkılır bir doktorunuza sorun isterseniz
Sağlıkla kavuşun inşallah. Kuruluk bende de var dozu arttı. Mamaauranın nemlendiricisi ve cosmedin cica kremini kullanıyorum ama malesef, birde yanaklarım kızarık kızarık. Duruma göre bir kozmetologa danışıcam. Saçlarıma katı şampuan kullanıyorum çok uzun zamandır, memnunum. Kepeklenmede gebelikte oldu çarem 2 günde bir yıkamak oldu. Geçici diye sabrediyorum. Saç bakım ürünleri de kullanıyorum ama bellimi hormonal geçmiyor şuan. Kabullendim şimdilik :)Selamlar herkese :) bir güncelleme yapayım dedim biz de bugün tam 15 haftalık olduk haftaya üçlü tarama var onu bekliyorum. 13 haftalıkken cinsiyeti de öğrendik, erkekmişHatta ismini de belirledik "Ege" :) Bulantılarım artık geçti ama cilt kuruluğu başladı bu kez de, yüzüm ellerim ve saç derim dökülüyor resmen kuruluktan. Bioderma krem kullanıyorum ama o da pek hafifletmedi, kafa derim içinse henüz bir çözüm bulamadım. Var mı benzer durumları yaşayan?
ben taş gibi karnımHanımlar karnında sertleşme hisseden var mı?
Sürekli mi, gün içinde mi? Ve doktora sorma imkanınız oldu mu?ben taş gibi karnım
Ay ben bunu sormak için girmiştim yorumunu gördümHanımlar karnında sertleşme hisseden var mı?
Evet tas gibi oluyor. Bazi gunler sabahlari iyiyim ogleden sonra sertlesiyor bazen sabah bile sertHanımlar karnında sertleşme hisseden var mı?
Ay ben bunu sormak için girmiştim yorumunu gördümDaha önceden de olmuştu burda bana bu hepimiz hep benzer şeyler yaşıyoruz benim karnım da böyle hani sanki karnını şişirsin de bi gerginlik sertlik olur ya hep öyle. İlk hamileliğim olduğundan anlamadım bu normal bir his mi karın büyürken böyle mi oluyor yoksa biraz kabızım ondan mı acaba diye
Benim ilk gebelikte bayağı büyük haftalarda bebek gerindikçe oluyordu. Bunda sanki erken gibi hissettim, tedirgin oldum ama normaldir inşallahEvet tas gibi oluyor. Bazi gunler sabahlari iyiyim ogleden sonra sertlesiyor bazen sabah bile sert
Magnezyum desteği kasılmalara fayda ediyor doktoruna danışabilirsin istersen. Benim de sabahları okulda ayakta kalırsam alt karnımda bi baskı hissediyorum. İstersen bi git bakalım bir de artık 200 - 250 gr oldular en az rahim ağzı ölçtürmek lazım aradaMerhaba arkadaşlar 17 haftalık olduk. Aranızda bu hafta itibariyle kasılma yaşayan var mı normal mi acabailk 2 aylıkda olduğu gibi kasıklarımda ve karnımda bi ağrı var kasılma var.. özelliklede sağ tarafımda.. netten baktığıma göre rahmin büyülmesiyle oradaki kaslarında kasılmasıyla olurmuş ama kimi de erken doğum habercisi olabilir demiş.. korktum açıkçası erken doğum riskim varmıdır bilmiyorum.. ama rahmim kalp şeklindeymiş bebeğimi öğrendiğimde bunuda söylemişti doktor bi sorun teşkil etmez demişti çok rastlanan birşeymiş acaba diyorum rahmim kalp şeklinde olduğu için bebeğimin yeri mi daralıyor baya endişeliyim hemen doktora gitmek istiyorum gidecem galiba yarın falan.. yaşayan var mı normalmi acaba kızlar
Teşekkür ederim yanıtınız için aslında doktor bana magnezyum demir d vit. verdi ama magnezyum suda eritilenden.. tadı çok kötü duugu için ara ara içiyordum ama düzenli içeceğim artık bebeğimin sağlığından önemli değilMagnezyum desteği kasılmalara fayda ediyor doktoruna danışabilirsin istersen. Benim de sabahları okulda ayakta kalırsam alt karnımda bi baskı hissediyorum. İstersen bi git bakalım bir de artık 200 - 250 gr oldular en az rahim ağzı ölçtürmek lazım arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?