2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Merhabalar size özelden mesaj attım bakabilir misiniz

Yaa yanliz olmadigima cok sevindim gercekten. Demek ki normali bu rahatladim
Kac litre su iciyorsun
1.5-2 arasi bulantim devam ettiginden cogu zaman 1.5 da kaliyorum

1 düşük sonrası aşı olmuştum 2 yıl önce. Ben de 5 haftalıkken henüz kalp hareketleri olmuşmadı ama yine de yapalım dediler indirekt coombs testi negatif çıkınca yaptılar ( pozitif çıksaydı da titresi önemliymiş)
Bunda da 8 ve 16. Haftada lekelenme oldu. 2 sinde de aşı yaptılar. Aşının koruyuculuğu 6 hafta sürüyor. Her lekelenmede değil de mesela 6 hafta içinde olduysa, 2. Bir lekelenmede zaten koruyor diye yapmıyorlar. Ben anadolu yakasında göztepe ve zeynep kamile gittiğimde iki hastane de kan tahlili yaptıktan sonra bana bu aşıları yaptılar.

Bende de tansiyon yüksek çıkıyordu. Bir de belim tutuluyordu magnezyuma başlayalı şükür tansiyon düzeldi gibi en azından 14 leri 9ları görmüyorum yüksek tansiyon istenmiyor gebelikte. Günde bir tok karna alıyorum bulantı yapması diye. Ayrıca kasılmaya da çare oluyor kullanmalısın bence bir zararı yok rutin takviyelerde veriyorlar zaten

Kizlar cok sık tuvalete gidiyorum. İlk gebeligimde bebek buyudugunde oluyordu bu henuz mesaneye basi falan da yok. Bu sekilde olan var mi? Gece 3-4 kere kalkiyorum ilerleyen zamanlar endiselendiriyor
Geçen hafta pozisyonuna bağlı olabilir demişti doktorum
Ama şeker hastalığında da sık idrara çıkılır bir doktorunuza sorun isterseniz

Kızlar günaydın
erken biraz ama elbise dolabı ve şifonyer aldım bebikoya çilekte 2024 fiyatları ve 9 taksit vardı ihtiyacı olan varsa
Oda yapmayacağım aslında ama eşyalarını da koyacak bir şeyler lazımdı dedim dolap şifonyer alayım, biraz büyüyünce abisinin yerden montessorri yatağı var sade, ona veririm ve abiye de genç odası inşallah
içim kıpır kıpır oldu sağlıkla kavuşalım eve bir kız enerjisi geldi şimdiden sanki dinazorlardan iş makinalarından sonra

Geçen hafta pozisyonuna bağlı olabilir demişti doktorum
Ama şeker hastalığında da sık idrara çıkılır bir doktorunuza sorun isterseniz
Belki de o yuzdendir. Seker cihazim vardi bugun olctum normal degerler araliginda cikiyor. Biraz takip edip doktoruma daniscam insallah

Selamlar herkese :) bir güncelleme yapayım dedim biz de bugün tam 15 haftalık olduk haftaya üçlü tarama var onu bekliyorum. 13 haftalıkken cinsiyeti de öğrendik, erkekmiş Hatta ismini de belirledik "Ege" :) Bulantılarım artık geçti ama cilt kuruluğu başladı bu kez de, yüzüm ellerim ve saç derim dökülüyor resmen kuruluktan. Bioderma krem kullanıyorum ama o da pek hafifletmedi, kafa derim içinse henüz bir çözüm bulamadım. Var mı benzer durumları yaşayan?

Sağlıkla kavuşun inşallah. Kuruluk bende de var dozu arttı. Mamaauranın nemlendiricisi ve cosmedin cica kremini kullanıyorum ama malesef, birde yanaklarım kızarık kızarık. Duruma göre bir kozmetologa danışıcam. Saçlarıma katı şampuan kullanıyorum çok uzun zamandır, memnunum. Kepeklenmede gebelikte oldu çarem 2 günde bir yıkamak oldu. Geçici diye sabrediyorum. Saç bakım ürünleri de kullanıyorum ama bellimi hormonal geçmiyor şuan. Kabullendim şimdilik :)

Hanımlar karnında sertleşme hisseden var mı?
Ay ben bunu sormak için girmiştim yorumunu gördüm Daha önceden de olmuştu burda bana bu hepimiz hep benzer şeyler yaşıyoruz benim karnım da böyle hani sanki karnını şişirsin de bi gerginlik sertlik olur ya hep öyle. İlk hamileliğim olduğundan anlamadım bu normal bir his mi karın büyürken böyle mi oluyor yoksa biraz kabızım ondan mı acaba diye

Evet tas gibi oluyor. Bazi gunler sabahlari iyiyim ogleden sonra sertlesiyor bazen sabah bile sert
Benim ilk gebelikte bayağı büyük haftalarda bebek gerindikçe oluyordu. Bunda sanki erken gibi hissettim, tedirgin oldum ama normaldir inşallah

Merhaba arkadaşlar 17 haftalık olduk. Aranızda bu hafta itibariyle kasılma yaşayan var mı normal mi acaba ilk 2 aylıkda olduğu gibi kasıklarımda ve karnımda bi ağrı var kasılma var.. özelliklede sağ tarafımda.. netten baktığıma göre rahmin büyülmesiyle oradaki kaslarında kasılmasıyla olurmuş ama kimi de erken doğum habercisi olabilir demiş.. korktum açıkçası erken doğum riskim varmıdır bilmiyorum.. ama rahmim kalp şeklindeymiş bebeğimi öğrendiğimde bunuda söylemişti doktor bi sorun teşkil etmez demişti çok rastlanan birşeymiş acaba diyorum rahmim kalp şeklinde olduğu için bebeğimin yeri mi daralıyor baya endişeliyim hemen doktora gitmek istiyorum gidecem galiba yarın falan.. yaşayan var mı normalmi acaba kızlar

Magnezyum desteği kasılmalara fayda ediyor doktoruna danışabilirsin istersen. Benim de sabahları okulda ayakta kalırsam alt karnımda bi baskı hissediyorum. İstersen bi git bakalım bir de artık 200 - 250 gr oldular en az rahim ağzı ölçtürmek lazım arada

Teşekkür ederim yanıtınız için aslında doktor bana magnezyum demir d vit. verdi ama magnezyum suda eritilenden.. tadı çok kötü duugu için ara ara içiyordum ama düzenli içeceğim artık bebeğimin sağlığından önemli değil biraz önce de sanki belimden kaşığıma doğru birşeyler çekildi gideceğim içim rahat etmeyecek böyle

Merhaba vajinal mantarım var hamileliğimi öğrendiğimden beri ilk 3 ay ilaç kullandırmadı şimdi de gyno/ lomexın fitil verdi bu ilacı kullanan var mı aranızda

Kızlar iyi akşamlar 17 haftamız bugün bitti.
Ama bugün ara ara kasık ve bel ağrım oldu kontrole daha bir hafta var sizinde oluyormu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…