Bu aralar kasıklarım çok sancilaniyor doktora sorucam bide kalp çarpıntısı oluyor oturup kalkarken zorlanıyorum daha bu ayda boyleysem ileri ayları dusunemiyorumGünaydınlarrrr nasıl gidiyor 4 aylık hamilelik kızlar?
Ben ctesi kendi doktoruma gideceğim. Büyük ihtimalle benide yönlendirecek. 18-22 haftalar arası yapılıyor diye biliyorum araştırdığım kadarıyla. Bence yapılması gereken bir şey. Çünkü Allah korusun o daha iyisini bilir ama doğum sonrasında acil müdahale gerektirecek bir şey olup olmadığını görebiliyorlar. Hayırlısıyla güzel güzel bebeklerimizi görelim. Detaylı ultrason bana çok heyecan veriyor niyeyse daha net görebilecez gibi tabi kendilerini gösterirlerse..Kızlar detaylı ultrasonla ilgili neler düşünüyorsunuz? Bizim burda özel hastanede zaten yok perinatoloji, bi tane devlet hastanesinde var, ondan da randevu alabilmek ne mümkün. O yüzden yakın şehirde yaptırılmaz, oradan ayarladık 27 Mart için. O zaman tam 21+3 olmuş olucaz inşallah hayırlısıyla
Selamlar, benimde kaşıklarımda ağrı var. Batma gibi. Ben büyüdüğüne yoruyorum. Uykularımda horluyorum ya kilolu hamile kaldım daha da kilo alınca sonuç hayatımda hiç horlama bilmezdim. Benim ilk 3.5 ayım daha zorlu geçtiği için şu an şok normalim gibi. Maşallah diyeyim. Oruçta tuttum 3 gün. 2 gün üst üste tutmak beni yordu biraz 1 dolu 1 boş iyi geldi. Bende inşallah daha kilo almadan tamamlarımBu aralar kasıklarım çok sancilaniyor doktora sorucam bide kalp çarpıntısı oluyor oturup kalkarken zorlanıyorum daha bu ayda boyleysem ileri ayları dusunemiyorum
Benimde erkekİlk bebeğim kaybettim. Bu ikinci rabbim izin verirse :)
Canım bana da doktor dün erkek dedi ben de 15+5 oldum ama detaylıyı bekleyecegim acelesi yok nasılsa alınır hersey elimizin altında hamdolsunKızlar geçen hafta dr %100 erkek dedi, ama sosyal medyada 20. haftadan sonra yanılan çok olduğunu gördüm. Kıyafet almak istiyorum ama bu durum beni çok tedirgin ediyor. Sizce değişebilir mi?
Canim sen cinsiyeti kacinci haftada ogrendinBenimde erkekilk 3 ay bulandım yoktuama 14.haftada kusma başladı.Onun harici hiçbir şikayetim yok. Sende belirtiler nasıl ?
12. haftadan beri gittiğimde söylüyor dr. en son 15. haftada söyledi.Canim sen cinsiyeti kacinci haftada ogrendin
ama bazen çok tatlı ve uygun şeylere denk gelince almak istiyor insan :)Canım bana da doktor dün erkek dedi ben de 15+5 oldum ama detaylıyı bekleyecegim acelesi yok nasılsa alınır hersey elimizin altında hamdolsun
Haklısın canım, alina da bilir aslında, hep aynı doktor mu baktı söyledi sana canımama bazen çok tatlı ve uygun şeylere denk gelince almak istiyor insan :)
Bülent hocanın alanı perinatoloji hanımefendi. Ben de riskli gebelik yaşıyorum ve kendisi normalde tıp fakültesinin doktorudur. Doktorunuz yönlendirmemiş olabilir çünkü neticede özel hastanede takiplisiniz ve hepsi için hasta sayısı ayrı önem arz ediyor. Diyelim ki Bülent hocaya gittiniz ve bundan sonra ona düzenli takibe girmek istediniz bu riski de göze alarak dışarıya yönlendirmiş olabilir. Ultrason cihazları da aslında hastanenin gayet iyi seviyede. Benim riskli gebeliğime de daha geçen hafta orada hekimim teşhis koydu hastanede yattım ve Bülent hoca ilgileniyor suanda. Tercih sizin ben yardımcı olmak istedim. Çünkü ilerleyen süreçlerde Adana ne kadar yakında olsa aciliyet durumunda burada bir hekiminiz olsa iyi olurÖncelikle tavsiyeniz için çok teşekkür ederim
Ben de belirttiğiniz hastanede takipliyim. Yakın bi arkadaşım da aynı hastanede bir diğer doktordan takipli. Her iki doktorun belirtmesinden yola çıkarak; “Ben bakıyorum ama ikinci bir göz de görsün istiyorum, hastane bünyesinde bize verilen cihazla detaylı ultrason için yeterli değil.” dendi. Dolayısıyla 3 farklı doktora yönlendirdi, biri şehrimizde, ikisi il dışında. Bu belirttiği isimler arasında Bülent Köstü yok.
Bülent hoca da muhakkak iyidir. Ama ona yönlendirmeyişini şöyle anlayabiliyorum: Aynı hastane bünyesinde aynı alanda başka bir doktora neden yönlendirme yapsın? Kullandıkları cihazlar aynı. Bu hem mesleki olarak etik olmaz, hem de kendi kendilerine yaptıkları haksızlık olarak düşünürüm. Bülent hocanın da uzmanlık alanı perinatoloji değil neticede.
Bu yüzden Adana’da direkt perinatolojiden randevu aldık. Burada kendi doktoruma görünüp, aynı hafta da Adana’ya gitmeyi planlıyoruz. Süreç hepimiz için iyi olur umarım. Tekrardan çok teşekkür ederim tavsiyeniz için
12. hafta farklı bir dr erkek dedi sonraki hafta başka bir drHaklısın canım, alina da bilir aslında, hep aynı doktor mu baktı söyledi sana canım
Benim de çok var, doktor ultrasonda da farketti hatta rahminde kasılma var dedi. Magnezyum verdi 1 haftadır kullanıyorum, %100 geçirdi diyemem ama %60 kadar azalttıYa benim özellikle akşamları kasıklarımda acayip ağrı oluyor alt kaslarım ağrıyor baskı hissediyorum ama daha o kadar baskı yapamicagini da biliyorum o kadar büyük değilama Dr a randevum 11 inde beklesem sıkıntı olmaz değil mi? yani gün boyu ayaktayım illa birşeyle uğraşıyorum ya supuruyorum ya siliyorum yemek evi tolarlama ama bu sirkülasyon hiç durmuyor evde ekstra 2 yaşında bı minigimde var
carpıntı ile mimlendim burda ben yalnız olmadığıma okadar sevindim ki.Bu aralar kasıklarım çok sancilaniyor doktora sorucam bide kalp çarpıntısı oluyor oturup kalkarken zorlanıyorum daha bu ayda boyleysem ileri ayları dusunemiyorum
Ya ayni sekildeyiz o sebepten sordum 12 de bana bi doktor yüzde doksan erkek dedi, 16 ya bir iki gün kala da baska bi doktor erkek dedi, gerci kadın aşırı suratsızdı detay soramadım, ben de detaylıyı beklemeye karar verdim o zamana kadar uniseks kiyafet alirim alirsam da12. hafta farklı bir dr erkek dedi sonraki hafta başka bir dr
Ilk gebeligimde cok çarpıntım oldu canim cok da pesine düştüm hicbirsey cikmadi bebegin büyümesine bagliymis o yuzden korkmayin sakin olmaya calisin doktorlar bana en son papatya cayi onermisticarpıntı ile mimlendim burda ben yalnız olmadığıma okadar sevindim ki.
Benim de çarpıntım bazı günler çok oluyor bu da panik atağımı tetikliyor daha da artıyor.
Ama normalmiş ben yine de kardiyolojiye gideceğim kafamı rahatlatmak için.
Nefes kontrolünü güzel sağlarsanız oturup kalkarken olmuyor ben bunu çözdüm
Evet bende bunun farkına vardım sakinliği koruyunca rahatlıyorsun.Ilk gebeligimde cok çarpıntım oldu canim cok da pesine düştüm hicbirsey cikmadi bebegin büyümesine bagliymis o yuzden korkmayin sakin olmaya calisin doktorlar bana en son papatya cayi onermisti
Degisebilir canim. Arkadasima kiz dediler detaylida erkek ciktiKızlar geçen hafta dr %100 erkek dedi, ama sosyal medyada 20. haftadan sonra yanılan çok olduğunu gördüm. Kıyafet almak istiyorum ama bu durum beni çok tedirgin ediyor. Sizce değişebilir mi?
Belki biliyorsunuzdur ama yogun stres anlarinda matematiksel islem yapmak stresi baskilar. Hani belki ypgunlastiginda yapamazsiniz ama basladigini hissettiginizde belki. Beynin sayisal kismi ile duygusal kismi farkli. 100den geriye 7ser sayma, buyuk carpma islerimleri tarzi seyler…Birini aktif ettiginizde digeri baskilanir. Nefes egzersizlerini vs biliyorsunuzdur ama bu cok kullanilan bir sey degil soylemek istedim belki isinize yarar diyeEvet bende bunun farkına vardım sakinliği koruyunca rahatlıyorsun.
Bende kalpte bişey çıkmayacağını biliyorum çarpıntıyla acile gidip EKG çektirdim bir şey yoktu amacım psikolik olarak rahatlamam.
Cok teşekkürler deneyeceğim mutlakaDegisebilir canim. Arkadasima kiz dediler detaylida erkek cikti
Belki biliyorsunuzdur ama yogun stres anlarinda matematiksel islem yapmak stresi baskilar. Hani belki ypgunlastiginda yapamazsiniz ama basladigini hissettiginizde belki. Beynin sayisal kismi ile duygusal kismi farkli. 100den geriye 7ser sayma, buyuk carpma islerimleri tarzi seyler…Birini aktif ettiginizde digeri baskilanir. Nefes egzersizlerini vs biliyorsunuzdur ama bu cok kullanilan bir sey degil soylemek istedim belki isinize yarar diye
Merhaba ben 4 5 haftalık arasında düşük yaptım doktorum iğne yapmadı. Bizde de kan uyuşmazlığı var. Tekrar 2.ye aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Şimdi gerekiyorsa iğne olurum ama bunu destekleyen bir doktor bulmam gerek. İstanbulda oturuyorum bu konuda bilginiz var mı yada doktor öneriniz?Kan uyuşmazlığı iğnesi normalde 28 haftada vuruluyor ama kanama veya lekelenme oluyotsa bir gebelikte anneyi zehirlemesin diye olası ihtimale karşı erken vuruluyor. Rhophvlac 300 adlı iğne.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?